kızlar sizde de başladı mı merak ediyorum. benim oğlum bir kaç haftadır giyisi seçiyor. özellikle ayakkabılarınıısrarla benim giydirmek istediklerimi giymiyor gidiyor başka ayakkabı bulup onu getiriyor. genelde benim giydirmek istediklerim kolay giyilen cinsten onun getirdiği ise zor giyiliyor ve ben giydirmek istemiyorum, giyimi zor olduğu için babası kenarlarından kesip bollaştırdı. bu sabah önce üstüne swit giymek istedi olmaz dedim switi askıya astım, sen çek switi devir askıyı!!! iyi ki kafasına düşmedi:18:
gene benim giydirmek istediğim ayakkabıları giymedi ' bak annecim, bunlar hazır bunu giy, öbürü zor giyiliyor'desem de o istediği ayakkabıları kapının önüne getirdi koydu baktı ben ısrar ediyorum 'koy koy' diyerek istemediği ayakkabıları da içeri ayakkabılığa taşıdı
bir yandan beni yoruyor diğer yandan ise kendi zevkleri oluşmaya başladı diye seviniyorum
endişelenmene gerek yok ospelias benim kızımda henüz pek konuşmuyor
kendince ifade ediyor kendini bir yeri acıdığında dan dan oydu diyor
del diyor daaak diyorbak demek bunun gibi bikaç kelime henüz her çocuğun gelişimi farklı
kızımdan küçük olupta çok güzel konuşanda var
Herkese merhaba
Uzun zamandır giremiyorum aslında sizleri özlüyorum ama inanın hiç zaman bulamıyorum. Bazen nefes almak istiyorum çok sıkıldım oğlum çok tatlı. bilen arkadaşlar vardı geçen sene diyarbakırdaydım şimdi ankaradım oğlumaa annem bakıyor. zaten beim de 15 saat dersim var haftada çok rahat fakat yinede çok yoruluyorum.
kızlar eşim artık beni beğenmiyor sevmiyor gittikçe herşey kötü gidiyor. Geçen hafta annesinin yanında beni köpek gibi azarladı. heran kavga ediyor ben birşey söyleyince de evi terkedip gidiyor. Deli olacağım. heran evde bir tatsızlık var kavga var bıktım artık sinirlerim çok yıprandı.
benim cadıda çok yaramazlaştı o yüzden hiç vaktim kalmıyor inanılmaz hareketli erkek çocuğu gibi tepelerden inmiyor baygın düşüyorum akşamları peşinde koşmaktan ne güzel yeni arkadaşlarımızda katılmış foruma kısacası uzunn bir zamandan sonra herkese merhaba...:84:
umarım düzelir durum. kendini kötü hissetme lütfen, senden kaynaklı sebeplerden değil de bi huzursuzluğu vardır sana yansıtıyor olabilir, gene de kendine bakmayı ihmal etme...kafanı dağıt ne bileyim sorunları hemen değil de durulduktan sonra konuşmaya çalış:26:umarım sorunlarınız düzelir...bu kayınvalide durumu da gıcıkHerkese merhaba
Uzun zamandır giremiyorum aslında sizleri özlüyorum ama inanın hiç zaman bulamıyorum. Bazen nefes almak istiyorum çok sıkıldım oğlum çok tatlı. bilen arkadaşlar vardı geçen sene diyarbakırdaydım şimdi ankaradım oğlumaa annem bakıyor. zaten beim de 15 saat dersim var haftada çok rahat fakat yinede çok yoruluyorum.
kızlar eşim artık beni beğenmiyor sevmiyor gittikçe herşey kötü gidiyor. Geçen hafta annesinin yanında beni köpek gibi azarladı. heran kavga ediyor ben birşey söyleyince de evi terkedip gidiyor. Deli olacağım. heran evde bir tatsızlık var kavga var bıktım artık sinirlerim çok yıprandı.
benim oğluşumun da maşallahı var. bazı kelimeleri aklında tutuşuna insan şaşırıyor. en son bizimkisine bakıcımın oğlu 'paçi ' diye bi kelime öğretmiş. karadenizde 'kızçocuğu 'anlamında kullanılıyor. kelime kitabında Tarçın'ın resmi var...oğlum bu kim diyorum 'paçi' diyormaşallah benim oğlumda çok güzel konuşuyo hemen herşeyi söylüyo çok şaşırıyorum ne zaman öğrendi diye merak etmiyo değilim tabiki çok sevimli oluyo onların kelimeleri konuşmasına bayılıyorum ama bi kaçgündür çenesi bir açıldı eymen azıcık sus diyorum :) her çocuğun gelişimi farklı benim kızımda erken ve düzügün konuştu oğlumda konuştuğu anlaşılıyo kardeşimin çocuğu geç konuşmuştu görümcemin oğluda geç konuştu normal yani endişelenmee
her çocuk farklı oluyor. endişelenmene gerek yok. özellikle kız çocukları daha çabuk konuşuyor. bir de geveze annelerin çocukları...haaa anne çok konuşuyor fakat çocuğa bi türlü sıra gelmiyorsa gene işe yaramıyor.ben hamilelikten beri oğlumla konuşuyorum. hatta karnıma dokunup 'ahmeeeet oğlum' diyordum. doğduğu gün ahmeeet oğlum diye seselndiğimde yüzüme bakmak için bir çabalayışı vardı ki...hemen kameraya aldık tabi ki...2009 şubat anneleri bişey sorucam, bebekleriniz konuşuyormu? Benim oğlum hala doğru düzgün konuşamıyor, söylediği kelimeler 10' u geçmez( alt kat komşumun bizden 2 ay büyük kızı var maşallah şarkı bile söylüyor. Endişelenmelimiyim sizce??
ben de nihayet emzirmeyi bıraktım. yaklaşık 20 gün oldu. en son geldiğimde geceleri emzirip gündüz emzirmeyi bıraktığımı yazmıştım. çocuk gündüz emmeyince gece tok bile olsa sonuna kadar memeyi emmeye kalktı...ben de gece emsirmeyi de kestim. merak edenler için söyliyim. ben bir kaç defa 1 gün 1 gün emzirmeyi bırakıp geri başlamıştım. bu defa kararlı davrandım. ilk gün ortalığı yıktı. 2 gün daha iyiydi.3 . gün daha da iyi...ve bıraktık memeyi.:)) benim oğlumda şu sıralar aynı şeyleri yapıyor, evde birinin hazırlanmaya başladığını görünce hemen kafasına göre kıyafet flan getiriyor,senin bebeğin gibi illaki kendi istediği şeyleri giyiyir. büyüyorlar işte!!!
Bu arada uzun zamandır giremiyordum, yazılanları okuyunca biraz, ne güzel hala emzirenler var galiba, ben bir yaşına kadar emzirebildim, daha sonra bırakmak zorunda kaldım malesef.
hmm olumsuz kelimeler söyleyebiliyor. bizimkisi 'isti.yoo' diyor kelimenin gelişinden ve söyleniş şeklinde istiyor mu istemiyor mu diye anlamamız gerekiyor. henüz olumsuzluk eklerimiz belirgin değil. bir de çok sık olmasa da kendini yere atma özelliği bizimkisinde de var. ilgilenmeyince bi yerden sarkıp 'düşüyooooo'diye bağırıyo....bazen minderin üstünden bile düşer gibi yapıyoMaaşallah benim kızım çok güzel konuşuyor.tabi yarım kelimelerimiz de var.şimdiler de herşeye itiraz ediyor.yemicem,giymicem,öpmicem... gibi.en çok yaptığı şeyde istediği olmayınca kendini yere atmak,hatta ilgilenmezsek önümüze geçip yere yatıyor ki görelim diye:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?