2009 Şubat Anneleri

çok sağol ama ben istesemde 12 -1-2 ye kadar asla duramıyorum dün akşam 7,30 da uyuya kalmışım sonra tekrar yat kalk saba ha kadar böle kötü rüyalar görmesem bişi değil

kızlar 50 mg şeker yüklemem yüksek çıktı şimdi 100 mglık yaptırıcam. zaten o suyu içmek iğrençti şimdi daha fazlasını içmek...offff... acaba 100 mglık yaptıran varmı aranızda?

Canım bazen 50 gr. lık yüksek çıkıyor ama sonra 100 gr. lık normal çıkıyor. ben 50 gr. yaptırdığımda doktor sınıra yakın demişti ve 100 gr.lıkta istemişti onuda yaptırdım sonuç allaha şükür normal çıktı. Ama 3 saat aç beklemek çok zor gerçekten:1no2:

slm ben bu konularda baya bi acemiyim anlaşılşan zaten normaldede krem kullanmam ama tam anlamadım 7. ayında kullanınca ne oluyomuş nerde satılıyomuş kafam allak bullak oldu bana biri anlatabilirmi

Senin ve bebişinin iyi olmanıza sevindim, bu arada yeni evinizde hayırlı olsun. Ama kendine dikkat et ağır işlerden kaçın bebişi yorma annesi:ecrin_bebek:

sunsetçim ben de geceleri bebek aç kalmasın diye meyve yiyorum sadece ve açlık hissedersem illaki süt içiyorum. tüm açlığım gidiyor. tavsiye ederim. ince yapılı iştahsız bir arkadaşım hamileliğinde her gece açlıkla uyanıp sandviç yemiş ve 30 kilo almış. (sonrasında hepsini vermiş gerçi) ama gece yersek yediğimiz herşey popo olacak kesin. ılık süt iç sende canım açıkınca, mideyi sıcacık dolduruyor.

Canım başınız sağolsun, bebeğini düşün ve kendini toparlamaya çalış unutma artık onlarda hissediyorlar ve meleğini üzme lütfen

bebişim09 yani meraktan çatlattın bizi. endişelendik çok. keşke taşınacağınızı önceden haber verseydin. neyse iyi olman yüreğimize su serpti. yeni eviniz hayırlı olsun. bebeğe de oda var mı yeni evde?
şekerbaby hoşgeldin aramıza. hayırlı olsun bebeğin.
vidi fotoğrafların pek güzel. kocaman olduk cümleten.

B]ERKEN MEMBRAN RÜPTÜRÜ (EMR) (SULARIN ERKEN GELMESİ) (ZARLARIN ERKEN YIRTILMASI[/B])

Halkarasında bebeğin suyu denilen amniyon sıvısı bebeğin dış travmalardan korunmasını, kolay hareket etmesini, solunum sisteminin gelişimini, sabit ısıda tutulmasını sağlar. Bu sıvının etrafındaki zarlar yani amniyotik membranlar vagina ve serviksten yukarıya geçebilecek mikroorganizmalardan bebeği korurlar.

Erken membran rüptürü (EMR); amniyon kesesinin doğum henüz başlamadan yırtılması ve suların gelmeye başlamasıdır. 37. gebelik haftasından önce amniyotik membran yırtılmış ile prematüre EMR (PPROM) denir. Tüm gebeliklerin yaklaşık %10'unda görülür.

Anne adayları aniden vaginadan boşalan bir sıvıdan bahsederler. Ancak bu sıvı boşalması her zaman çok belirgin olmayabilir ve aralıklı olarak az miktarda gelebilir.

Erken membran rüptürü erken doğumun en önde gelen nedenlerindendir.

Nedeni net olarak aydınlatılmış olmamakla beraber bazı enfeksiyon etkenleri (idrar yolarında yada vajinada) rol oynuyor olabilir. Annenin beslenme bozukluğu, düşük sosyoekonomik düzey, karına gelen direk travmalar, sigara, servikal yetmezlik, rahmin aşırı gerilmesi (çoğul gebelik yada polihidramnios), plasental anormallikler, amniosentez yapılması, rahim ağzına dikiş atılması (serklaj), rahime ait anomaliler gibi faktörler de EMR'nin muhtemel sebepleri arasındadır. Daha önceki gebeliklerde erken su gelme öyküsü olanlarda da risk artmıştır.

Anne adayları genelde zarların yırtıldığını aniden sıvı boşalması şeklinde fark ederler, bazı durumlarda zar rahimin üst kısımlarından yırtıldığında az miktarda idrar kaçırır tarzda hafif akıntılar olabilir. Bu tür şikayetler ile gelen gebelerde yapılan vajinal muayenede rahim ağzından sıvı kaçağının görülmesi ile tanı konur.

Getirdiği riskler:
En önemli risklerden birisi EMR'nin doğumu başlatıcı ekisi olmasıdır. Her zaman olmasa da çoğu hastada sular geldikten 24 saat sonra doğum sancıları başlar. Bu yüzden suların gelmesi erken doğuma sebep olabilr. Erken doğum da bebeğe ait solunum sıkıntısı gibi diğer sorunlara sebep olacaktır.
İkinci önemli riskse artık fetusun etrafında onu koruyan zarlar yırtıldığı için fetusun ve rahim içinin enfeksiyona karşı açık hale gelmesidir. Enfeksiyon çoğu zaman gelişmez, bunun için anne yakından izlenir ve önlemek için gerekli antibiyotikler verilir. EMR sonucu ortaya çıkan enfeksiyona koryoamnionit adı verilir. Bu enfeksiyon bir yandan uterusa ve buradan anne adayının kanına geçerek annede ciddi enfeksiyonlara, öte yandan direkt yayılmayla fetusa ve fetusun kanına geçerek fetusta ciddi enfeksiyonlara yolaçabilir. Herhangi bir enfeksiyon kesinleştiğinde gebelik sonlandırılır.
Çok ani ve bol su gelmesi durumunda kordon sarkması olabilir ve kordon sıkışabilir, bu durum çok acil bir durumdur ve bebeğim ölümüne bile sebep olabilir. Su gelmesi sonrası bebeğin eşinde (plasenta) erken ayrılma (dekolman plasenta) olabilir.
Su gelmesine bağlı bebeğin suyu azalacağı için buna bağlı riskler gelişebilir. Suyu az olan bebeğin yüzünde ve kol-bacaklarında bir takın anomaliler şekil bozuklukları gelişebilir, akciğer gelişmesi geri kalabilir.

Tanı:
EMR tanısını koymak için hastanın anlattığı su gelme öyküsü dışında vajinal muayenede rahim ağzından su gelmesinin görülmesi önemlidir. Bunun dışında rahim ağzında yada vajinada görülen sıvıdan yapılan ferning testi ve nitrazin testi gibi bazı testler bu sıvının bebeğe ait olup olmadığını anlamamızı sağlar. Vajinal sıvıda AFP yada fetal fibronektin bakılarak yapılan testler de bu ayrıma yardımcı olabilir. Ultrasonda bebeğin suyunun azalmış olarak izlenmesi de tanıyı destekler.

Tedavi:
34 haftadan küçük gebeliklerde bebeğin akciğer olgunlaşmasını hızlandıracak tedaviler uygulanır ve gebeliğin durumu müsaitse bebeğin olgunlaşması için bir süre beklenebilir fakat 34 haftanın üzerindeki gebeliklerde bebek akciğerleri olgunlaşmış olduğu için su gelmesinin getireceği riskler genellikle göze alınmaz ve doğum amaçlanır. 24 saat içinde sancılar başlamaz ise antibiyotik tedavisine başlanır ve doğumun başlatılması maksadı ile suni sancı verilir.
Tedavide en önemli unsur antibiyotik ile enfeksiyonun önlenmesidir.

senağlama senağlama cnm basin saolsun cok üzüldüm senağlama
söylencek söz teselli edecek kelime bulamiyorum :çok üzgünüm:
mekani cennet olsun su cuma günü hepimiz deden icin ve ölüler icin dua edelim
kiyamam sana yaa nolur cabuk atlatmaya bak zor olsada ..
bebisin icin direncli durmaya calis arkadasim senağlama :teselli: :a015:

bebisimmm cnmm nerelerdesin hepimiz cok korktuk seni cok özledik
tekrar hosgeldin cnm aramiza
bizi bidaha böyle habersiz birakma olurmu :))
yeni evin hayirli olsun cnm :))

kizlar ben dün doktora gittim
bebisim 700 gram olmus doktorum boyunu söylemedi
seker testini sordum siz sagliklisiniz gerek yok dedi
annemde seker var dedim k.pederimdede seker var
tamam ozaman gelecek ay yapalim dedi
bebisin kalp atslarida gelecek ay dinlenmeye baslicak 20 dk falan sürüyormus bebisin kalp atislarini dinlemek
bebisin kafasi yukarda ,poposu karnimin sag alt tarafinda ayaklariysa sol taraftaydi :))

senağlamasenağlamasenağlama
kızlar...
gece yarısı aniden suyum boşaldı..
öyle ki resmen çeşmeden su akıyordu..ılık dı..inanın tuvaletten çıkmakda zorlandım..
tuvalette hem suyumun gelmesini engellemeye çalışıyor hemde öyle bir ağlıyordum ki..şuan bunları yazarkende hala ağlıyorumsenağlama
acile kaldırıldım..doktor hanım önce utrasonla baktı bebeğim hala yaşıyordu..
sonra vajinal muayene yaptı rahim açılmamıştı..
ama çok su kaybetmiştim..
istersen hemen yatıralım dedi..bebek yaşadığı için doğum olayı yapılmadı..ben biraz bekleyelim dedim..
bende evde yatmak istediğimi söyledim..ama antibiyotik verdi enfeksiyon riski kapmamam için..
şuan bunları yazarkende hala az azda olsa suyum geliyor ..
ve biliyorum ki ben artık bebeğimi yavaş yavaş kaybediyorum...senağlamasenağlama
sizlerden sadece dualarınızı esirgememenizi istiyorum...

rabbim bebeklerinizi sizlere bağışlasın oğlumuda bana...
oğlumun bundan sonra kardeşi olmayacak..artık bir daha böyle birşey yaşamak istemiyorum...

birde normal doğum yapamazmışım..şuan bebek popodan geliyor dedi..dönerse de zaten ben o anı yaşamak istemediğim için açıkcası yapmak istemiyorum normal doğumu..

Son düzenleme:
dualarınıza ihtiyacım var canlarım..ben sizler için dualarımı hiçbir zaman eksik etmiyeceğim...

günaydın arkadaşlar bugün tam 27 haftalık olduk oğlumla. ya kızlar dün bebeğim ilk defa bu kadar çok oynadı çok güzel bi duygu :)))

dualarınıza ihtiyacım var canlarım..ben sizler için dualarımı hiçbir zaman eksik etmiyeceğim...

canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm ama şimdi iyisin yaaa Allahtan. azcık daha dayansa şu bebek ne güzel olacak sen bol bol yat dinlen canım Allahın izniyle oğluşun çok sağlıklı güzel bir şekilde doğacak

Tatoşçum inan şu an bu ayziyi okuduğumda ellerim titrdei yazarken canim moralini bozma dualrim seninle rabbim senin ve herkesin bebklerini bağişlasin ama nolur üzülme e oğlumun kardeşi olmiyacak diye düşünme .

Canım ablacım böyle bir durumda insan ne söyleyeceğini de bilemiyor.Başından beri ablacım sen problemli bir gebelik yaşıyorsun.Hastanede kontrol altında kalmayı neden istemiyorsun.Daha öncede yaşamıssın bu tür riskler onun iiçin lütfen moralini bozmamaya ve dirayetli olmaya calıs.Bebek önemli tabii ama aslında en önemlisi senin kendi sağlığın ondan ötesi yok.Önceliği kendine vermelisin.Kendi sağlığın ve hayatın daha önemli.Allahım öncelikle sen tatoş ablamızın sağlığını ve sonra bebişinin sağlığını koru.

rabbim bebeklerinizi sizlere bağışlasın oğlumuda bana...
oğlumun bundan sonra kardeşi olmayacak..artık bir daha böyle birşey yaşamak istemiyorum...

Ablacım lütfen dualarımız seninle... kendi sağlığın daha önemli... biliyorum çok zor bişey ama dirayetli olmaya calıs...Burda bizlere örnek bir ablasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…