2009 Şubat Anneleri

tatos inşallah hastenede oldugu için yazamıyordur.hastanede yatıyo olsa bari daha güvenli nede olsa

tatosun bugün yas günü kizlar rabbim onada bebisinede uzun ömür saglik versin

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu gece nedense sinirlerm zıplamış durumda sanki bişileri kırıp döksem sinirlerim düzelicek içimde anlamsız bir öfke var karşımdakinin boğazına yapışmak istiyorum

Bu gece nedense sinirlerm zıplamış durumda sanki bişileri kırıp döksem sinirlerim düzelicek içimde anlamsız bir öfke var karşımdakinin boğazına yapışmak istiyorum

bazen bendede öyle oluyor cnm normal sanirim :tomato:
yazdim diye bana catma olurmu arkadasim yasakkelime :1hug:

kızlar slm. epeydir giremiyordum int.e. kayınvalidemde mudanyada kaldım bir haffta.bugün geldim. gelirkende bebeğime bir sürü şey aldık. pusetini .arabasını. çantasını. ve beşiğini. beşik dediğim şeyde park yatağı. cok güzel. çok araştırdım sordum. mobilyadan daha kullanışlı olduğunu anladım. yalnız bi türlü duvar kağıdı bulamıyorum.bursada duvar kağıdı satılan yerleri bilen varsa arkadaşlar yardımcı olurmusunuz bana lütfen.

Canım dr bunun kötü bişey olmadığını söyledi ayy korktum ben şimdi benim bebeğim normalde 26 haftalık ama ultrasonda 28 gözüküyor kafam karıştı ya

evet canım kötü bişey degil.benim bebişinde kafası 1 hafta önden gidiyor ama vucut kol ve bacakları geriden gidiyor bundan dolayı kötü.sen kafanı karıştırma ama fl uzunlugunun haftasıyla kafa çapının haftasını karşılaştır .haftalar arasındaki fark 2 haftayı geçerse sorun olabilirmiş.bana haftalarınıda yazarsan sevinirim cevabını bekliyorum

canım yaa bişi sorcam bizde park yatak almaya karar verdik sen uyku setini aldınmı park yataklara uygun geliyormu merak ediyorum yatağını falan ne yaptın bizde 2 haftaya kadar alacağız hepsini nasipse uyku seti normal beşikte oluyorda park yatakta nasıl olur acaba

bende tatoşu merak ettim inşallah bebeğiyle durumları iyidir kıyamam allah sağlıkla zamanında bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.

Bugün başka bi dr a gittim bunu anlattım bana hayır gayet haftan normal dedi içim rahatladı zaten dr umdan memnun deildim yeni ölçümlere göre yazım sana

BDP: 26 1
AC:26
FL:26 2

kizlar napiyorsunuz ?
bende temizlige giristim oglum normalde mutfaga sokmazdim bugün girsin bari dedim yanimda dursun diye telefon caldi bi anlik mutkaftan cikmamla cam kirmis yavrum ayak parmagina gelmis baya bi kanadi hemen temizledim bantladim yatirdim simdi baktim uyumus kiyamam ben onaa :))
oglusumda baya bi sessizdi bir haftadir dünden beri basladik teyzeleri tekmelere :)) babasini duyunca basliyor tekmelemeye :)))
size komik bisey anlatiyim bugün benim herifi uyandiriyim dedim
gittim yanina bak oglum babasinin kalkmasini istiyor hadi askim uyan ,bebis bi gelsin kücücük yanina koycam o uyandircak seni dedim
bana demezmii : simdi koyma yanima tuan evde kiskanir diyeee :)))
ayyy simdi cocugu nasil cikartip koyayim yanina,cikartabilsem sana vermez ilk kendim bakarim ona dedim uyku sersemi neler diyor bana :)))

bugünlerde herkeste bir durgunluk var forumda
ağırlaştık ondan mı acaba?

dün gece 4e kadar çok kötüydüm inanılmaz bir karın ağrısı
sonrasında tuvalet ihtiyacımı giderince biraz nefes aldım meğer gaz sancısıymış
bu arada acaba diyorum pazartesi günkü kontrolü stres yaptım da ondan mı böyle sıkıntı yaşıyorum (
ambulansı ayarladık randevum 12:45- 13:00 gibi yarımda gelip alacak

göbeğim büyüdükçe bu yatış olayı iyice zorlar oldu
özellikle sürgü konulup alınırken kendimi kaldırdığımda işim bitince nefes nefese kalıyorum 5 dak dinlenmem gerekiyor
bir umut acaba bu kontrolden sonra wcye gidiş izni çıkacak mı diye meraklanıyorum

DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Meme dokusu prolaktin adı verilen bir hormon sayesinde süt üretir ve üretilen bu süt, aynı zamanda rahim kasılmalarını da sağlayan oksitosin adı verilen bir hormon sayesinde süt kanallarında ilerler. Prolaktin hormonu salgılandıkça yumurtlama olgusunu da baskılar ve bu nedenle emziren annelerde belli bir süre yumurtlama olmaz. Yumurtlama devre dışı olduğu sürece normal şartlarda adet kanaması da olmaz.
Prolaktin hormonu gebe olunmayan dönemlerde kanda düşük seviyelerde olduğundan süt üretimi olmaz. Gebelik başlar başlamaz kanda seviyesi artan bu hormon gebeliğin erken haftalarından itibaren meme dokusunda süt üretimini başlatır ve bu üretilen süt doğum sancılarının yani rahim kasılmalarının başlamasını sağlayan oksitosin hormonu salgısı başlayana kadar kanallarda bekler.

Doğum sancısı çekmeye başlamadan sezaryan ile doğum yapan annelerde süt salgısının birkaç saat gecikmesinin nedeni işte bu oksitosin hormonu salgısının başlamamış olmasıdır. Bu annelerde oksitosin bebek doğduktan ve plasenta çıktıktan sonra kanamayı azaltmak amacıyla rahimin kasılmasına hizmet etmek üzere salgılanır ve süt salgısı gecikmeli de olsa mutlaka başlar. Emzirmenin kendisi de oksitosin hormonu salgısını kat kat artırır. Bazı annelerin emzirirken rahimlerinde ağrı hissetmesinin nedeni emzirmenin oksitosin hormonu salgısını artırması ve bu hormonun rahimin kasılmasını sağlamasıdır.

Bazı anne adaylarında bu haftalarda dahi kanallarda beklemekte olan süt akabilir. Bu bir erken doğum işareti olarak kabul edilmemektedir. Memeucu uyarısının süt salgısını artırıcı ve aynı zamanda oksitosin hormonu salgısını artırarak rahimde kasılmaya neden olabilen etkileri nedeniyle süt gelip gelmediğini kontrol etmek amacıyla asla meme uçları sıkılmamalıdır.İnsan sütünün en mükemmel özelliklerinden biri de sütün içerdiği maddelerin çeşitliliği ve miktarlarının gebelik haftasına göre farklı olmasıdır. Bu, bebek erken doğduğunda premature bebeğin farklı ihtiyaçlarını karşılamak açısından son derece önemlidir

birtek ben 24 saat buralardayım nerdeyse başka siteleri gezsemde burası hep açık kalıyor ben daha çok ağırlaşmadım umarım son aya kadar böyle gider
seninde inşallah ptesi wc iznin çıkar en azından ev içinde dolaşmak rahatlatır biraz

Bugün başka bi dr a gittim bunu anlattım bana hayır gayet haftan normal dedi içim rahatladı zaten dr umdan memnun deildim yeni ölçümlere göre yazım sana

BDP: 26 1
AC:26
FL:26 2

canım daha önce kafası 28 haftalık demiştinya şimdi verdiğin ölçülere göre normal.allah saglıklıca dogmasını nasip etsin.başka bir doktora gitmekle çok iyi yapmışsın.benim bebegiminde dogum tarihi 9 şubat.belki aynı zamanda dogururuz.

Ewet canım değiştirdiğim iyi oldu bak bundan önceki değerleri yazım arada fark var
BPD:28
AC:25 5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…