selam arkadaşlar...
uzun bir aradan sonra nihayet dönebildim aranıza:))
tam olarak 8 kasımda hastaneye yattım ve bugün yani 8 aralıkda taburcu oldum...uzun , yorucu ,ve bir okadar da kötü günler geçirdim...şuan eve gelmenin mutluluğunu yaşıyorum sezeryanla dünyaya gözlerini açtı minik oğlum henüz 1.300 gr lakin canımın yarısı küçük oğlum yani henüz 3 günlük miniğim hastanede mücadelesini sürdürüyor..öncelikle benden duasını esirgemeyen arkadaşlarıma binlerce teşekkürler..rabbim kimseyi evladıyla sınamasın...
Kızlar merhaba, sizlerle paylaşmak istedim;
Doğum eylemi sizce nasıl birşey?
"ağrılı"
"korkunç gözüküyor"
"düşünmek bile istemiyorum"
"ben iğneden bile korkan bir insanım, gerisini sen düşün artık"
"bilmiyorum, deneyip göreceğiz, ama ağrı duyulduğunda yapılacak çok şeyin olduğunu biliyorum ve bu beni rahatlatıyor"
"kişiye göre değişebileceği söyleniyor ve buna inanıyorum"
Yukarıdaki cevaplardan hangisi size yakın geliyorsa, sizin bilinçaltınıza doğum eyleminizin o şekilde geçmesi emrini peşinen verdiğinizi ve doğumunuzun muhtemelen o şekilde geçeceğini büyük bir doğrulukla tahmin edebiliriz.
Bizim dilimizde "doğum sancıları" veya "doğum ağrıları" olarak ifade edilen olayın ingilizcesi "labor" yani "iş", fransızcası ise "travaille" yani yine "iş", veya daha başka bir deyişle "eylem". Dikkat ettiyseniz bu kelimelerin içinde ağrıyı çağrıştıran birşey yok, doğum sonuca ulaştıracak bir eylem olarak tarif edilmiş. Bizim toplumuzda doğum eylemi "sancı" veya "ağrı" olarak ifade edildiği sürece anne adaylarının ağrı çekmemesi mümkün görünmüyor. NLP'nin kuramlarından biri de "dünya üzerinde herhangi bir şeyi bir kişi bile yapabilmişse, bunu herkes yapabilir!" şeklindedir. Dünya üzerinde birçok anne adayı az miktarda rahatsızlık duyarak bebeklerini dünyaya getirebilmektedir. Bunun anlamı, bunu sizin de yapabileceğinizdir. Elbette bunun için NLP öğrenmeniz uzun zaman alır, ancak olaya bakış açınızı olumsuzdan olumluya çevirerek bunu başarabilir duruma gelebilirsiniz.
Şu andan itibaren size doğum sancısı veya doğum ağrısı tanımlamalarını "çöpe atmanızı" ve yerine doğru olan "doğum eylemi" tanımlamasını kullanmanızı öneriyoruz.
Yukarıdaki cümlelere gülümseyerek bakıyorsanız, sizin zihninizdeki "doğum resmi" muhtemelen zaten olumludur.
alıntıdır : Dr. Kağan Kocatepe'nin internet sitesinden
Anne dışarıda alış-verişteydi. İki buçuk yaşındaki bebeğe babası gözkulak oluyordu.
Aslında bu pek de zor bir şey değildi. Yavrucak halının üzerinde 'çay seti' oyuncağıyla oynarken baba da koltuğunda gazetesini okuyor, ara sıra da bebeğinin kendisine -çay seti oyuncağının minik plastik fincanlarıyla- ikram ettiği suları çay niyetine içerek oyuna iştirak ediyordu.
Derken anne eve geldi. Baba anneye sus işareti yapıp, bebeği izlemesini istedi. Bu çok şirin hareketini annenin de görmesini istiyordu.
Anne, bebeğin elinde çay fincanıyla salondan çıkıp, biraz sonra içi su dolu olarak babasına getirmesini ve babanın da onu çaymış gibi içmesini seyretti.
Sonra gayet sakin bir tavırla elindekilerle mutfağa geçerken eşine seslendi:
'Uzanabildiği tek su kaynağının klozet olduğunu biliyorsun, değil mi?'
Sonuç-1: Anneler evlatlarını çok sever ve onlara dair her şeyi bilir.
Sonuç-2: Babalar evlatlarına dair bir çok şeyi bilmez ama onları çok sever: 'Babalar en son duyar' sözü boşuna söylenmemiştir.
kizlar benim iki gündür göbegim cok kasiliyor sizdede oluyormu kasilmalar ,tas gibi sert oluyor bazen
bebek hareket etmese süpelencem ama hareketlide masallah
buğün dışarı çıktım ama etrafın bana acımaklı bakışı canımı dahada çok acıttı..
zaten psikolojim iyi değil birde insanların soru sormaları nebiliyim hüzünlü gözleri beni dahada bunalıma soktu..
ne yapıyım herşeye bahane buluyor ve durup dururken sinirleniyor herkesin kalbini kırıyorum..
geldiğimden beri herşeye ağlıyorum zaten bunlarda tuz biber oluyor..
kızlar vallahi ben depresyona girdim..nasıl atlatacağımıda bilmiyorum..
her an tedirginlikle bekliyorum sonrada saatlerce ağlıyorum..
belirsizlik varya beni öldürüyor...
buğün dışarı çıktım ama etrafın bana acımaklı bakışı canımı dahada çok acıttı..
zaten psikolojim iyi değil birde insanların soru sormaları nebiliyim hüzünlü gözleri beni dahada bunalıma soktu..
ne yapıyım herşeye bahane buluyor ve durup dururken sinirleniyor herkesin kalbini kırıyorum..
geldiğimden beri herşeye ağlıyorum zaten bunlarda tuz biber oluyor..
kızlar vallahi ben depresyona girdim..nasıl atlatacağımıda bilmiyorum..
her an tedirginlikle bekliyorum sonrada saatlerce ağlıyorum..
belirsizlik varya beni öldürüyor...
kizlar benim iki gündür göbegim cok kasiliyor sizdede oluyormu kasilmalar ,tas gibi sert oluyor bazen
bebek hareket etmese süpelencem ama hareketlide masallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?