2009 Şubat Anneleri

aynisi dün gece bende oldu kemiklerime kemklerime tekme atti bebisim :asigim:
saka maka tekme atarken bazen canim cok acidi dedigin gibi sanki bicak saplanmis gibi oldu

cnm bisey daha sorcam bebek devamli hareket ettigi sürece hersey yolunda degilmi ? carsamba günü kan doktoruna gidicemde ozaman bebegede bakicaklarmi bilmiyorum cnm süprizzzzz

kızlar artık sona yaklaşıyoruz ama sıkıntılar hiç eksilmiyor.gece ellerimin içinde ve ayak tabanlarımdaki kaşıntıdan uyuyamadım.nette araştırdığıma göre bebeğin sinirlere yaptığı basınç elde ayakta bacaklarda kaşınmaya neden oluyormuş.birde erken doğum korkusu ne zaman bebeğimize kavuşacağız bunu bilememk insanı delirtiyor.sabredelim bakalım.

canım genelde hareketler iyilik halinin göstergesi
druna karnında sertleşme olduğunu mutlaka söyle o kontrol etmsi gerekiyorsa bakar

Doğumun baslangıç işaretleri;

Su gelmesi,
Kanlı sümüksü rahim ağzı tıkacının atılması,
Kanama,
Ritmik kasılma ve ağrılarının başlaması
olarak sayilabilir.

Su gelmesi genellikle doğum ağrılarının başlamasında görülür. Erken dönemde su gelmesi bebeğin ve rahmin infeksiyon açısından önemlidir ve yakin takip gerektirir. Bu durumda en doğru yaklaşım hastaneye yatırılarak takiptir. Doğuma yakın dönemde su kesesinin açılması halinde kordon sarkmasi ihtimali nedeniyle yakın takip gereklidir.

Kanlı sümüksü mukus tıkaç ise, gebelik sırasında rahim ağzında bulunan ve bebek ve zarları infenksiyondan korunmasını sağlayan bir maddedir. Genellikle doğuma yakğn atılır ve halk arasında "nisan" olarak adlandırılır. Doğuma yakın kanlı sümüksü bir akıntınız olursa korkmanıza gerek yoktur.

Doğum ağrılarınızın başlaması ile hekiminiz ile görüşmelisiniz. Kanama ise çesitli nedenlerle meydana gelebilir. Her koşulda hemen hastanede gözetim altına alinmanızı gerektirir. Doğum agrıları belden başlayıp kasığa doğru vuran, kasılmalara, karında sertleşmelere eşlik eden ritmik, başlangıçta yarım saatte bir sonra 10-15 dakika arayla, doğuma yakın ise 10 dakikada 3-5 kez oluşan ağrılardır. Muhtemel doğum tarihiniz ancak erken doğum tanısında ve gününüz geçtiğinde önemlidir.

Yukarıda bahsedilen doğum işaretleri olduğunda hekiminiz şu kararı verecektir. Bu bir erken doğum mu? Doğumu eylemi önlenmeli mi? Doğum normal zamanında olacaksa doktorunuz agrıları ve bebeği takip edecektir.

slm kızlar 3 gündür rahatça girmiyordum,sonunda evime geldiimhihoyyyt
ama acayip yorgun hissediyorum,gözlerim sızlıyor( ama henüz yatamıcam kardeşimle bayramlaşamamıştık evde yokuz diye şimdi onlar gelicek,biraz daha yorulucam anlıcağınız.
bu arada bende artık hiç rahat uyuyamıyorum,oturamıyorum göğsümün hemen altı kemiklerimin olduğu yer o kadar acıyorki,sanki içerden ayaklarını oraya sürte sürte tahriş etmiş gbi hissediyorum,bi çıksın ordan yicem onun ayaklarını zaten cokacimcoook

neyse ben yazdıklarınızı,yeni açılan topikleri falan bi gezmeye çalışayım misafirlerim gelene kadar,görüşürüz kızlar..

Cimcimem saol canım,ay yok yabancı değiller ya yorulmam.ama bide yeğenim var 17 aylık bi fıstık onla oynarken kendimi kaybedebiliyorum:)))

Selamlar kızlar kaç gündür ancak girebildim ablamla Doruk burdaydı bilgisayarı kırıyordu az kalsın bende açamadım pc yi ama çok tatlı yaa bizimkilerde böyle olur inşallah o kadar akıllı 15 aylık felan ama çok yorucu bebekle uğraşmak 4 kişiyi telef etti resmen canımın içi
sizler neler yaptınız bayram tatili de bitti ((

Hoşgeldin vidicim ohh ne güzel bebiş sevcen bizim yerimizede sev tatlım

hoşbulduk canım,severim sevmemmi hiç, ay telefonda falan konuşmaya çalışıyo kıyamam ya ''hala''da diyemiyor hayya hayya diye seslenio çok komik ve tatlı yaa.Allahım bizlerede o günleri gösterir inşşallah:Saruboceq:
(bu arada bu fotondada saçların yakıyor haasositososito)

offf canım yaa nolursun üzülme.tez zamanda iyileşicek bebişin. güzel günler görüceksiniz.emin ol buna. canı gönülden dua edicem senin için.bebişin sağlığına kavuşsun diye. ama sakın sen kendini bırakma.bebeğinin sana ihtiyacı var. annesini ve o güzel yüreğini yanında hissetmeli değilmi ama? önce sen inanmalısın canım.meleğin bir an önce iyileşir inşallah. bizde burdan güzel haberlerini alırız.canım sende kendine iyi bak olurmu?

slm kızlar umarım herkes iyidir...bebişlere iyi bakalım,vallaha şafak azaldıkça tedirginlikler başlıyo..ne biliyim doğum ve sonrası...

kızlar az önce aklma geldi göbeğimi
ölçeyim dedim son ölçümde 108 di şimdi 112 olmuş:1shok::1shok::1shok:

98 cm olmus benimkiside hamile kalmadan önce 64 cm di :) normalmi bukadar göbegimin cikmasi kizlar yaaa arada cok fark yokmu ? üfffffffff 30 haftada 34 cm almisim göbekten

Son düzenleyen: Moderatör:
TATOS cum gecmis olsun tekrardan.Peki doktorlar ne diyolar, nezaman iylesecekmis bebisin.Dualarim hep seninle canim kendine iyi bak.

bende hemen ölçtüm göbeğimi 93 cm iyiymiş benimkide fena değil yanii değil mi kızlar

derincim cok tatlilar degilmi yaa
benim sipa 1 yasindaydi internete girmeye calisiyordu hatta bi defasinda tesadüfen internet sayfasini acmisti ama izin vermiyoruz bizde ona pc kullanmasini yoksa bozucak )
yatak odamizda duruyor pc ve kapida koruma var oglum yatak odasina giremiyor sabah bi uyaniyorum sipa sandalyeyi tasimis kapinin oraya sandalyenin üstüne cikip korumaligin üstünden atlayip yatak odasina girmis
okadar cok yapiyorki sasirisiin ben iki sn bi ortadan kaybolayim benimki solugu yatak odasinda buluyor bide nasil kremlerimi falan kurcaliyor gecenlerde tüm yatagi krem yapmis tabii .... eline makas gecmis kagitlarimi kesmis iyi pasoportlarimiza bisey olmadi hayla :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…