slm kızlar tatilden dönenler hepiniz hoşgeldiniz:)
bugün rapor işi için doktora gitmem gerekiyordu ama tahmin ettiğim gibi kendi doktorum dolu olduğu için mecburen semt polikliniğine gittim.oradaki ultrason o kadar net değil tabi kendi doktorumdaki gibi detaylı göremedim ama yinede oğluşun iyi olduğunu öğrenmek rahatlattı beni.Tosunum 2100gr olmuş1,5-2 aydır kilo almıyorum diye çok korkuyordum içim ferahladı.tabi doktor önemli olan bundan sonraki kilosu dedi.bakalım artık yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik.çarşamba veya perşembe kendi doktorumuzda daha detaylı görürüm artıkhihoyyyt
canım ben geçen hafta kendi doktoruma hem hastanede hem de kendi muayenehanesinde görünmüştüm...kendi yerinde hatta ayrıntılı ultrason çekmişti...kan akışlarını görmek için vs... o zaman da BPD 4-5 hafta ileriydi...amma koca kafalı oğlun var dedi-şakalaştık filan ama...risk olabileceğinden bahsetmedi...gerçi benim doktorum kesin olarak görmediği şeyi beni rahatsız etmek içinde söylemeyecek bir adamdır...valla elim/ayağım titredi bugün...inşallah sadece iri bebektir...
maşallah canım bebişine ben bugün tetenoz aşımı olmaya gittim sağlık ocağına 20 günde tam 4 kilo almışım şok oldum tplam 13 oldu 20 günde fazla almışım üstelik doktora daha 15 20 gün sonra gidicem o zamana kadarda alırım bi kaç kilo ya siz nasıl almıyosunuz tatlı falan hiç canın istemiyomucokacimcoook
canım aynı durumu bende yaşadım.bebeğimin kafa çapı 24 haftalıkken vucudu 20 haftalıktı.bende tesadüf başka bir doktora gitmiştim orda öğrendim.kendi doktoruma söyledim durumu biliyormuş fakat biz üzülmeyelim diye söylememiş.birçok doktora gittim.böyle durumlar ya akraba evliliğinden yada genetik bir yapıdan olabiliyormuş.yani senin yada eşinin ailesinde kafası biraz büyük birisi varsa yada orantısız birisi varsa ona benzemiş olabilir.ben türkiyede isim yapmış bir kemik uzmanınada gittim.oda genetik yada down sendromu olabilir dedi.kordon kanı aldırmamız gerektiğini söyledi.ama kan alınması erken doguma yol actıgından aldırmadım.hastada olsa bebeğimi riske atmak istemedim.bu fark anne karnında kapanmazmış doğduktan sonra kapanırmış.bende çok üzüldüm ama hasta oldugunu bilsen bile canım anne karnında tedavisi çok zor hatta imkansız.doktorumun dediği gibi herşey olabilir bekleyip görmek lazım.doktorum daha önce bu durumla karşılaşmış çoçuklar gayet saglıklı dogmuş.benim bebeğimin fl kemikleri ile kafa çapı haftaları uyumsuz.fl kemikleri kısa.kızlar merhaba...bugün ben kendi doktorum haricinde 2. bir göz olsun başka bir doktora gittim...biliyorsunuz ultrasonda baş çevresini ölçüyorlar...benim bir süredir baş çevresi çapı 4 hafta önde gidiyordu...keza bugün ölçtüğünde hamileliğim 31. haftasına yeni girmesine rağmen, 35. haftayla uygun baş çevresi çıktı...doktor biraz içimi bulandırdı...acaba beyinde sıvı mı var-yarık damak olabilir mi-+down sendromu filan diye...daha önce yaptırdığım testler normal çıktığından herhalde bebek iri veya genetik dedi en sonunda...ama benim içime bir kurt düştü ki sormayın... biliyorsunuz o yaptırdığımız 2 li - 4 lü testlerde - renkli dopplerlerin raporunda filan bu testler kesin sonuç vermez diyor...acaba bir anormallik olabilir mi bebekte? keşke vaktinde amniyosentez yaptırsaydım diye içim içimi yiyor şu anda...konuyla ilgili bilgisi olan arkadaş var mı içinizde? yani benim gibi bebeğin BPD si ileri olan....ultrason kağıtlarınızdaki BPD bölümlerine bir baksanız arkadaşlar...hamilelik haftanızla aynı mı çıkmış...doğuma kadar böyle endişeyle beklemek çok zor olacak....
nestlecim sadece baş mı ileri yoksa diğer ölçülerdemi ileriydi?doktorun üstünde çok durmadıysa canını sıkma hayatım.yada doktorunla tekrar bi görüş bakalım detaylı olarak açıklama iste nedir,ne değildir
canım aynı durumu bende yaşadım.bebeğimin kafa çapı 24 haftalıkken vucudu 20 haftalıktı.bende tesadüf başka bir doktora gitmiştim orda öğrendim.kendi doktoruma söyledim durumu biliyormuş fakat biz üzülmeyelim diye söylememiş.birçok doktora gittim.böyle durumlar ya akraba evliliğinden yada genetik bir yapıdan olabiliyormuş.yani senin yada eşinin ailesinde kafası biraz büyük birisi varsa yada orantısız birisi varsa ona benzemiş olabilir.ben türkiyede isim yapmış bir kemik uzmanınada gittim.oda genetik yada down sendromu olabilir dedi.kordon kanı aldırmamız gerektiğini söyledi.ama kan alınması erken doguma yol actıgından aldırmadım.hastada olsa bebeğimi riske atmak istemedim.bu fark anne karnında kapanmazmış doğduktan sonra kapanırmış.bende çok üzüldüm ama hasta oldugunu bilsen bile canım anne karnında tedavisi çok zor hatta imkansız.doktorumun dediği gibi herşey olabilir bekleyip görmek lazım.doktorum daha önce bu durumla karşılaşmış çoçuklar gayet saglıklı dogmuş.benim bebeğimin fl kemikleri ile kafa çapı haftaları uyumsuz.fl kemikleri kısa.
ARKADAŞLAR HEPİNİZE SESLENİYORUM DOKTORLARINIZ ELBET TAKİP EDERLER AMA SÖYLEMEDİKLERİ ŞEYLERDE OLUYOR BİZ BİLİNÇLİ OLALIM BİZDE TAKİP EDELİM NESTLENİNDE DEDİĞİ GİBİ BEBEKLERİNİZİN BACAK KARIN BAŞ ÇEVRESİ HAFTALARINI YAZARSANIZ İÇİMİZ BİRAZ DAHA RAHAT OLUR.
SSASLAN bu arada bebişe hazırladıklarınız çook güzel ya.verdiğin adresede baktım kemeraltından almışınız galiba görünce duygulandım,memleketimi özlediim bennsenağlama
hayatım BPD ve HC genelde hep ileri çımış...18 haftalık hamileyken - 20 haftalık değerlerde çıkmışlar...24 haftalık hamileyken 27 haftalık değerlerde çıkmış sonuçlar...bundan sonra bir atış var...27/28 haftalık hamileyken her 2 değerde 34 haftalık çıkmış...bugünde 31 haftalık hamileyim değerler 35 haftalık çıktı...diğer değerlerde enfazla 1 hafta/10 gün ileri..kendi doktoruma cumartesi günü gideceğim...inşallah endişelerimi alır üstümden...yoksa böyle geçmez haftalar...
haklısın walla güzelim,Allahım tez zamanda senide yataktan kurtarsın canım benim,bu arada wc ye falan kalkmaya başladınmı 33.haftda başlıcam demiştin diye hatırlıomcanım kıyamam ya
ama en azından şöyle düşün benim gibi izmirde olup sadece bi odayı görmendense
uzaktayım da göremiyorum demek daha iyi
haklısın walla güzelim,Allahım tez zamanda senide yataktan kurtarsın canım benim,bu arada wc ye falan kalkmaya başladınmı 33.haftda başlıcam demiştin diye hatırlıom
NESTLE canım nilocanın tespiti iyi olmuş grçektende aradaki fark azalıyo gibi,bide öyle kıyasla
Canım bu şekerler, sepet, kapı süsü v.s. nekadara mal oldu sana ? Bende artık uafaktan hazırlıklara başlasam iyi olacak. Bu arada geçen hafta E-bebek 'in mağazasındaydık... Bebek bakım ürünleri ( Şampuan,krem,süt,v.s.), tırnak makası sesi, saç fırçası, ateş ölçer v.s. aldık. Ama bana orası biraz pahalı geldi. Daha uygun yerler bilen var mı ? Ana kucağı ve bebek arabası hala almadık. Ayrıca ateş ölçeri nasıl aldınız. kulaktan 1sn. içinde ölçenler için doğru sonuç vermiyor diyenler oldu. Bende Braun un dijital ini aldım. Kolaltı ya da ağızdan ölçeninden. Doğru mu yaptım acaba ? [/QUOT
Ben sana araba ve anakucağı için Fatihteki Haşim İşcan geçidindeki mağazaları tavsiye edebilirim. Hem fiyatlar biraz daha uygun ve nakite bayağı bir indiririm yapıyorlar, bence oraya uğramadan bişey alma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?