2009 Şubat Anneleri

maşallah canım bebişine ben bugün tetenoz aşımı olmaya gittim sağlık ocağına 20 günde tam 4 kilo almışım şok oldum tplam 13 oldu 20 günde fazla almışım üstelik doktora daha 15 20 gün sonra gidicem o zamana kadarda alırım bi kaç kilo ya siz nasıl almıyosunuz tatlı falan hiç canın istemiyomucokacimcoook

nestlecim sadece baş mı ileri yoksa diğer ölçülerdemi ileriydi?doktorun üstünde çok durmadıysa canını sıkma hayatım.yada doktorunla tekrar bi görüş bakalım detaylı olarak açıklama iste nedir,ne değildir

saol canım.walla bende bi ara (6.ayda) çok hızlı kilo aldım 4 kilo birden ama nasıl olduysa şimdi durdu.aslında biliom durma sebebini ben acayip fastfood düşkünüydüm onları bıraktım ama onun dışında ne istersemde yiyiyorum ve işin garibi son 1 aydırda evdeyim işe gitmiyorum.ben alırım diodum ama almayınca korktum:)) ama doktor merak etme bundan sonra görürüm ben seni dedi pişmiş pişmiş naniknanik şuan bende toplamda 12,5 falan aldım.dahah 7 hafta var :uhm:

SSASLAN bu arada bebişe hazırladıklarınız çook güzel ya.verdiğin adresede baktım kemeraltından almışınız galiba görünce duygulandım,memleketimi özlediim bennsenağlama

canım aynı durumu bende yaşadım.bebeğimin kafa çapı 24 haftalıkken vucudu 20 haftalıktı.bende tesadüf başka bir doktora gitmiştim orda öğrendim.kendi doktoruma söyledim durumu biliyormuş fakat biz üzülmeyelim diye söylememiş.birçok doktora gittim.böyle durumlar ya akraba evliliğinden yada genetik bir yapıdan olabiliyormuş.yani senin yada eşinin ailesinde kafası biraz büyük birisi varsa yada orantısız birisi varsa ona benzemiş olabilir.ben türkiyede isim yapmış bir kemik uzmanınada gittim.oda genetik yada down sendromu olabilir dedi.kordon kanı aldırmamız gerektiğini söyledi.ama kan alınması erken doguma yol actıgından aldırmadım.hastada olsa bebeğimi riske atmak istemedim.bu fark anne karnında kapanmazmış doğduktan sonra kapanırmış.bende çok üzüldüm ama hasta oldugunu bilsen bile canım anne karnında tedavisi çok zor hatta imkansız.doktorumun dediği gibi herşey olabilir bekleyip görmek lazım.doktorum daha önce bu durumla karşılaşmış çoçuklar gayet saglıklı dogmuş.benim bebeğimin fl kemikleri ile kafa çapı haftaları uyumsuz.fl kemikleri kısa.
ARKADAŞLAR HEPİNİZE SESLENİYORUM DOKTORLARINIZ ELBET TAKİP EDERLER AMA SÖYLEMEDİKLERİ ŞEYLERDE OLUYOR BİZ BİLİNÇLİ OLALIM BİZDE TAKİP EDELİM NESTLENİNDE DEDİĞİ GİBİ BEBEKLERİNİZİN BACAK KARIN BAŞ ÇEVRESİ HAFTALARINI YAZARSANIZ İÇİMİZ BİRAZ DAHA RAHAT OLUR.

yandık kızlar yandık valla bu kilolardan ben korkmaya başladım iyice tamam önemli olan bebeğin sağlıklı olması ama bu kadar hızlı kilo almakta iyi değildir allahtan boy varda kurtarıyorum biri bana dur desin özellikle tatlılardannnÇok üzgünüm çoook
kızlar bugün yakın arkadaşım doğum yapmış telinden ulaşamadım dükkanları var önünden geçerken bi baktım yoklar babası ordaydı dedim oldu mu yoksa akşam oldu dedi gözlerindeki sevinci anlatamam yolda nasıl ağlayasım geldi zor tuttum kendimi allahım bizede göstersin o günleri kucağımıza alalım bebişlerimizi

anlamadım pek ama ultroson kağıdına bakıyorum 27 hftalık ken fl/ac 0.210 fl/bpd 0.654
yazıyo +fl 4.94cm umarım yardımcı olmuşumdur

hayatım BPD ve HC genelde hep ileri çımış...18 haftalık hamileyken - 20 haftalık değerlerde çıkmışlar...24 haftalık hamileyken 27 haftalık değerlerde çıkmış sonuçlar...bundan sonra bir atış var...27/28 haftalık hamileyken her 2 değerde 34 haftalık çıkmış...bugünde 31 haftalık hamileyim değerler 35 haftalık çıktı...diğer değerlerde enfazla 1 hafta/10 gün ileri..kendi doktoruma cumartesi günü gideceğim...inşallah endişelerimi alır üstümden...yoksa böyle geçmez haftalar...

hayatım sağlıklı olsunda ben genetik mirasa razıyım..varsın kafası büyük olsun..mühim değil...ama insanın içini kemiren down sendromu ihtimali...fl ve ac si de kendi haftasından yaklaşık 2 hafta ileri benim bebeğimin...ama kafa çapı tam 1 ay ileri...gerçi hesaplanan kilosu da yüksek...şu anda 31 haftalığım 2500 gr....yani belkide sadece iri bebek olabilir gerçekten..ama ya değilse..ve maalesef şu anda bunu bilmemize imkan yok...

SSASLAN bu arada bebişe hazırladıklarınız çook güzel ya.verdiğin adresede baktım kemeraltından almışınız galiba görünce duygulandım,memleketimi özlediim bennsenağlama

canım kıyamam ya
ama en azından şöyle düşün benim gibi izmirde olup sadece bi odayı görmendense
uzaktayım da göremiyorum demek daha iyi

bu arada evet kemeraltından almışlar canım

Canım benim içini rahat tut önemli bişey olsa sürekli devam ettiğin dr un söylerdi, hem bak 27 haftalıkken 34 haftalık çıkmışt diyosun aradan 4 hafta geçmesine rağmen sadece 1 hafta artmış ultrason değerin belliki açık kapanıyor, benim bebeğiminde fl (kaval kemiği uzunluğu)3 hafta önde gidiyor mesela

canım kıyamam ya
ama en azından şöyle düşün benim gibi izmirde olup sadece bi odayı görmendense
uzaktayım da göremiyorum demek daha iyi
haklısın walla güzelim,Allahım tez zamanda senide yataktan kurtarsın canım benim,bu arada wc ye falan kalkmaya başladınmı 33.haftda başlıcam demiştin diye hatırlıom

NESTLE canım nilocanın tespiti iyi olmuş grçektende aradaki fark azalıyo gibi,bide öyle kıyasla

henüz değil canım cuma 2de dr kontrolum olacak kısmetse
o zaman ne diyecek dr amcası bakalım :))

Cimcime 2 saat önce falan girmiş en son ama heralde bişiy yazmaya fırsatı olmadı:) bende girdikten 1 saat snr yazabildim okumaktan:)

kıslar slm. bende bugün doktora gittim doktor amcamız kan akışının iyi olup olmadığını öğrenelim diye
ultrasona yolladı yalnız cok kalabalıktı. yarın sabaha randevu aldık hastaneden. yarın gidicez...bakıyorumda coğu arkadaş bebişlerini görmüş ultrasonda. boyu kilosu flan herşey hakkında bilginiz var . umarım bende herşeyini öğrenebilirim. ha bu arada arife günü özeline gittiğimde doktorumumuz kilosunun 1800 olduğunu söylemişti.bakalım ne kadar olmuş yarın.doktor rahat 2 kilo olur demişti.
Buda canım oğlum teyzeleribabasının kopyası diyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…