2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

merhaba anneler.pek kımsecıkler kalmamıs sanırım.
nasılsınız?bende bugun netten bebekle ılgılı bızlere faydalı olacak seyler arastırıyorum.
sızınle paylasmak ıstedım.

İHTİYAÇ LİSTESİ
KENDİNİZ İÇİN NELER ALACAKSINIZ ?
•*Kolay emzirmeyi sağlayan önü açık gecelikler
*•*Emzirme sütyeni
*•*Göğüs pedleri
*• İç çamaşırları
*•*Hijyenik pedler
*•*Lohusa külodu
*•*Göğüs koruyucular
*•*Göğüs pompası
*•*Emzirme sütyenleri
*•*Göğüs koruması ve göğüs kremi
*•*Emzirmek için yastık

BEBEK İÇİN NELER ALACAKSINIZ?
*•*Tulumlar
*•*Bodyler
*•*Temizleme havluları
*•*Anakucağı*
*•*Patik, eldiven, bere, çorap
*•*Mendil, önlük
*•*Hırka, yelek
*•*Minik boy bebek bezleri
*•*Battaniye
*• Biberon
*• Emzik
*• Toz mamalar
*• Önlük
*•*Biberon ısıtıcısı
*•*Biberon fırçası
*• Dişlik
*•*Tırnak Makası
*•*İlaç kaşığı
*•*Vücut termometresi
*•*Göbek bağı bandı
*•*Burun aspiratörü
*•*Islak mendil
*•*Çocuk bezi
*•*Kulak pamuğu
*•*Pişik kremi
*•*Şampuan, bebek sabun, bebek kremi
*•*Küvet ve filesi
*•*Bebek banyo süngeri
*•*Banyo termometresi
*•*Oyuncak
*•*Başlıklı havlu
*•*Mama tabağı ve kaşığı
*•*Bebek bardağı
*•*Babycook
*•*Mama sandalyesi
*•*Önlük

rosem cok sagol tatlım ıçlerınde gereksız seylerde var onları almayı dusunmuyorum
ama pek bırsey almamısım bu lıstede ınceledıklerıme gore sanırım bıdahakıne bu lısteyı yanıma alıp cıkmalıyım alısverısea.s

Derincim canim bak kuruntular bosaymis. ama insan basina gelmeyince anlamiyor. benim de arkadaslar bilir ilk basta yok gobegim kucuk yok belirtim yok diye bir suru kuruntu yapmsitim ama bir baktim bebek saglam yerinde. dedim ki bundan sonra hic kuruntu yapmayacam. o saglikli. sapasaglam. dedim ve simdi hicbir seyi takmiyorum. allah a sukur o da bana problem cikarmiyor. mutluyuz kizimla :1hug:

Ilsucum gul gec. hatta havani da at madem kiskanclik sezdin. herkes kilo alir onemli olan boyle fit kalmak de.Bebegim tsosunla gibi, boyu d ayasitlarindan uzun, kilosu d acok iyi de. demek ki yanlis yapmiyorum dersin. gene laf soyleyeceklerdir:)

hayirdir kiskandiniz mi yoklsa vs diye de icinde kalmasin soyle. ben herseyi soyluyorum boyle bir sey diyen olursa. valla hic affetmem direkt lafim ortadadir.

kızlar dogum için pijama takımı ve gecelık alıcam bu modeller nasıl?

ya bunun beyaz renkte pijama takımı vardı ama kalmamıs galıbasenağlama

Huzun yilicim kusura bakma ama bu modeller kullanissiz. yani bu modeller ile emziremezsin.nereden gogsunu acip da emzirecen. ustten cikaramazsin.
bence onden dugmeli ya da fermuarli almalisin ki zaten memeler kocaman olacak. rahatca ac kapa olsun. ciinden cikaramzsin bunlarin. bir de altli ustlu tavsiye ediyor herkes.
zaten dogum yapanlar tavsiye veriyorlar. onlara baktin mi bilmiyorum ama ben onden dugmeli ya da fermuarli bir sey almayi dusunuyorum. susu pusu onemli degil. kullanisli olsun yeter.

Son düzenleme:
gunaydın guzell anneler
nasılsınız?
pıjamalar cok gzlmıs gercekten bende ıstıyoum yavas yavas almak ama duzce cok pahalı bır yer
bır hamiş pantolonu bıle 80ytl den baslıyor

Canim ben kendim yaptim hamis pantolonumu.

artik giymekten umidi kestigim mavi jean bir kotum vardi. zaten hani beli dar geliyordu. zor girip cikiyordu bir de yerine zaten baska bir tane oladigim icin tercih etmiyordum.

belini kestim. ceplerin hemen ustunden. penye bir tshirtim vardi her yani camasir suyu olmus. onun da belden altini kestim. penyeyi ceke ceke diktim elde. yani penye bol olmasin diye gerdire gerdire diktim. sonra giydim super oldu. bir sure idare eder.

kafama gore model bulamiyorum. modelini begensem yikamasi kotu. jeanin yikamasi onemlidir benim icin. eskitmeleri efektleri vs. boyle ucuz ucuz duruyorlar. neyse bulacaz bakalim.

Canim hadi gozun aydin.

Ben de o ayrintili ultrasonu persembe yaptirdim. kiz normal dedi ama uzmaninin gormesi lazimmis. pazartesi sali belli olacak. ama icim rahat. birseycik olmayacak bebisime.

Canim hamileikte normalmis boyle ruyalar. insan hep korktugu seyleri gorurumus ruyasinda. babasini kaybetmek, karninin bos olmasi vs. hayir olsun insallah.

günaydın kızlar
fuara bilet nerelerden temin edebiliriz bilginiz varmı

Canim fuarlara firma olarak katildigimizdan biliyorum. eger 3-5 kisi giderseniz biri para ile iceri girer:) bilet alip. icerdeki firmadlardan birinden rica eder davetiye vardir onalrda. davetiye alir digerleri bedava girer.

biz verirdik isteyene.

kızlar ben akşamları kendimi oldukça huzursuz ve karnımın gerildiğini hissediyorum uyumakdada güçlük çekiyorum azı akşamlar sizdede oluyormu bu

aksamlari ben de acayip derecede ayak yanmasi problemi cekiyorum. boyle buzlu bir kova alsam icine ayaklarimi batirsam inan fosss diye buhar cikar. o kadar yaniyor yani.

islak havluyu sarip oyle yatiyorum basima bir is gelmez insallah bundan dolayi. ayak sonucta usutmemek lazim ama ne mumkun baska turlu uyuyamiyorum.

yapm canım bence havluyla öyle üşütürsen Allah korusun iyi olmaz senin için bence yanma anında ayaklarını yıka öyle yat ama havluyla deil

Kizlar bir de catlaklar icin dogumdan sonra madecassol krem cok iyi geliyormus. kk da okudum. estetik bolumunde. gebelik sonrasi estetik guzellik mi ne diye bir baslik var orada biri yazmis. arkadasi uygulamis sonuc supermis. madecassol yanik kremi. deriyi yeniliyor.

yapm canım bence havluyla öyle üşütürsen Allah korusun iyi olmaz senin için bence yanma anında ayaklarını yıka öyle yat ama havluyla deil

Canim evet ben de farkindayim ama oyle boyle bir his degil. yani anlatamam. duvara dayiyorum havaya kaldiriryorum. olmuyor olmuyor. ancak islak havlu uzun sure islakligi muhafaza ettigi icin iyi geliyor.

yikasam bile 2 sn icinde o su da isiniyor. ne bicim bir sey anlamadim. hayir hamilleikte ates basarmis ama benim ayaklarima basiyor.

Son düzenleme:

olur canım onuda deneriz :)

Bu arada hanimlar ben bir sey soracagim.

Benim simdi kardesimin 15 agustosta dugunu var. ben de insllah 28 temmuzda dogum yapacam. tr ye gidecez 10 agustos gibi. jet leg olmayi ya da abebegin daha cok minik olmasini, benim lohusa olmami vs gectim ben ne giyecem diye dusunuyorum :) heh he.

ve nereden alacam.

normal hamile donmus olamam. gene biraz kilo ve gobek olur. hamile abiye satan neresi var? gozunuze ilisti mi hic boyle sik modern modeller.

ben daha once bahsetmistim. bir klasor actim bilgisayarda. okudugum faydali seyleri hemen yaziyorum oraya. bunu da yazdim cunku unuturum o hengamede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…