2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

gaydın evet canım çok naz yaptı çok bekletti beni doğru söylüyorsun aslında herkezde diyor nazlı olur isminin anlamını taşır zaten nazlı olacak benim kızım babam annem 11 senedir torun özlemi ile yanıp tutuşuyor kayınvalidemde öle başka var ama bizimki farklı olacak ismi başka olsa bile nazlı olacak zaten

derincim o zaman iki isim koy Naz mutalak olsun yanına bi isim daha koy naz anlamını taşısa bile diğer ismide ona göre bişey olursa iki anlamıda dengelesin kaydirigubbakcemile3

nasılsınız güzel anneler melekçim göbüşün çok tatlı maşallah

ayyyy kızım benim çıldırdı çıldırdı pıt pıt nasıl atıyor karnımda süper..........çok güçlü hissediyorum maşallah yavrukuşuma benim...

benim kızım babasına çok düşkün olacak sanırım..........
babasıyla konuşurken pıt pıt vuruyo ya tatlım benim..........
akşam babası da hissetti karnıma dokunduğunda 2 defa pıt pıt vurdu kaçtı dedi....
nasıl seviniyo çocuklar gibi..

Gebelik dönemi idrar yolu enfeksiyonu gelişimine zemin hazırlar. Bunun en önemli nedeni idrar yollarındaki düz kasların tüm düz kaslarda olduğu gibi gevşeme eğiliminde olmasıdır. Bu gevşemeye bağlı olarak akım az da olsa yavaşlar. Bununla beraber anne adayının az sıvı alması da bu tür enfeksiyonların gelişmesini kolaylaştırır.

İdrar yolu enfeksiyonları genellikle idrar yaparken yanma ve sık idrara çıkma şeklinde belirti verirler. Gebelik döneminde ise hiç bir belirti vermeyen "sinsi" idrar yolu enfeksiyonlarına sık rastlanır. Bu tür gizli enfeksiyonlar genellikle idrar kültürü incelemesiyle ortaya çıkarılırlar. Doktorunuz sizden böyle bir inceleme istemiş ve gelen sonuca göre antibiyotik kullanmanızı önermişse bunu kabul etmelisiniz. Gizli idrar yolu enfeksiyonları erken doğum riskinin artmasına katkıda bulunabilirler. Dahası tedavi edilmeyen gizli idrar yolu enfeksiyonları böbreklerde dahi enfeksiyon oluşmasına neden olarak daha ciddi sorunları beraberinde getirebilirler.

Kıslar bakın idrar yolu enfeksiyonuda hamilelikten kaynaklanıyormuş

yeni evin hayırlı olsun , uğur getirsin canımmm :Saruboceq:
artık yorgunluğun çıkar 1 haftaya , sonra da tadını çıkarırsın yeni evin yerimseniben
yarın mutlaka yaz deneyimlerini , ,nşallah sen de jutlu mesut dönersin yarın dr.dan ..
nerede yaptıracaksın bu arada :uhm:

canım yaaa , keşke daha rahat olabilsen benneyaptımki
bak sana kıpırdayarak mesaj da vermiş annesi " ben iyiyim " demi , daha ne yapmın el kadar bebe :ecrin_bebek: ağlama güzelim , bak aplayarak tansiyonu yükseltiyoruz ve bu da hiç iyi bir şey değil canım hamilelikte :1no2: biraz daha rahatla , en olmadı endişe duyduğun gün gündüzse hemen dr.una git yada yakınlard bir dr.a git , usg bak bebişine .. o zaman rahatlarsın da hemencik yerimseniben

canım güle güle git gel .. çok kalacak mısın orada ? şimdi yazmayayım burada , oranın meşhur yiyeceğinden de ye benim için , anladın sen yerimseniben

geçmiş olsun canım a.s. benim öksürük nöbetlerimden kurtulmam için de dr.um bana amoklavin bıd 1000 mg. vermişti , hamilelikte 2. trimesterda kullanılabiliyormuş .. eğer şikayetin devam ederse dr.unun önerdiği ilacı kullan istersen .. bazı virüs-bakteriler illaki ilacı içince geçiyorlar , diğer öntemlere karşı direnç sistemleri kuvvetli olabiliyormuş , aklında olsun yerimseniben

o zaman tadını çıkar evdeki günlerinin hihoyyyt
serra hanımın cicilerini de eklersen diğer topice i biz de bakatız keyifle yerimseniben
nasıl ama kafiye :)))

Bizde paşamızın adına karar verdik %80.oğlumun adı.çağın olacak teyzeleri.babayı ikna ettik en sonunda.oda artık sıcak bakıyor.

ay çokkkkkkk beğendim bennnn
adıyla yaşasın paşacan

Işte canım bademin basına gelince çok korktuk hepimiz biliyorsun
yine de önlem almak lazım
inş benimkide normal boyuttadır

canımcım bana geçen haftaki kontrolde transvajinal , alttan bakıldı , servikal uzunluk çok çok iyi dedi dr.um
bu durumu İst.daki dr.uma bildirince sesi değişti biraz ve aslında idrara sıkışık olunduğu zaman abdominal , yani karından , usg de görebiliyoruz , 5.6. aydan önce 2. trimesterda pek kullanmaktan yana değiliz transvajinal dedi , aynı dr. comebabynin de dr.u , onunla konuştuğumuzda bana " benim servikali hep idrara sıkışıkken ölçtüler " demişti .. aklında bulunsun , ben İst.daki dr.uma sormadan buradaki dr.umun ( ki bu dr.umda Bhcg sonucumu aldığımdan beri beni takip eden tüp bebek dr.udur ve ona da çok güvenirim ) hadi gel transvajinal bakalım demesi üzerine güvenerek girdim usg ye , ama aslında girilmemesi daha iyiymiş anladığım kadarıyla ..
bir daha bakılacak olursa ben de idrara sıkışık gidip karından yaptırıcam ölçümümü ..

Ay ne güsel ya masallah Öykü'ye. Darısı basıma ben hicbisi hissetmiyorummmmmmmm senağlamasenağlamasenağlama

canım az önce sana döyleyecektim başka şeylere daldım........
ben hamilelikten önce çok zayıftım...........karnım dümdüzdü................
hiç göbeğim yoktu hatta nerdeyse çukur gibiydi karnım..........
annem hep karnın sırtına yapışık ye biraz diye kızardı........neyse..............
doktorum ban 16.17.haftadan sonra sen hissedersin dedi....
karnında hiç yağ dokusu yok çok zayıfsın zayıf kişiler 16-17 hafta civarında hissedebilirler dedi..............
biraz daha kalın yağ tabakasına sahip olanlar ilk bebeğinde 22.haftadan sonra hissederler..dedi...kiloı ile alakalı yani kesin bana doktorum söyledi:1hug:

kesınlıkle katılıyorum beyaz melege
ılk bebegımde bende cok sıddetlı hıssedıyordum çok zayıftım gercekten
ama bu bebegımde öyle degıl bazen hıc hıssetmıyorum gercekten

Stardustcım bende haftaya doktora gittiğimde rahim ağzı ölçümü yapıcak doktorum normal doğuma teşkil bir durum varmı ona bakıcaz dedi birde rahim ağzından kültür alıcaklarmış normal doğum sırasında bebeğe zarar verebilecek bir bulgu varmı diye araştırcaklarmış ve alttan yapılacak ben tedirgin oldum dedim biraz hiç gerek yok bir zararı yok çok küçük bi aletle bakıcaz dedi
ben normal doğum istediğim için Allah izin verirse tabi sorun olsun istemiyorum ondan yaptırıcam canım senin diğer doktorun ne gibi sorun gördü acaba ???

iyiyim kızlar ben evdeyim herzamanki gibi beyaz melek göbişin çok güzel maşşallah
eyetkiner yeni evinde oğlunla sağlıkla sıhhatle oturursun inşallah canımŞeniz
swethome canım geçen hafat biliyorsun bende paranoyağa bağlamıştım kendimi şükürki geçti sende çok endişelenme canım çok iyi o melekler karnımızda
sanırım bu haftalarda normal dün benimkide delirmişti tekmelerle pıt pıt bugün çıtı çıkmıyor
kızlar benimde martın 20 sinde ayrıntılı ultrasonum var inşallah benimde sorunsuz geçer :Saruboceq:

İnsallah oyledir melekcim senağlama Gecen hafta yine aynı durum yüzünden doktoruma gittim bebegime baktı inanılmaz hareketliydi zerre kadar hissetmiyorum dedim merak etme 1 hafta içinde hissedersin dedi, 1 hafta gecti yine tık yok 22.haftama bugun girdim artık. Bi de doktoruma hala hissetmiyorum diye mail attım bugun direkt kontrole cagırdı. Olumlu düşüncem diye şartlıyorum kendimi ama korkuyorum işte napıyım :a015:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…