2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

kibele hoş geldin canım Şeniz kızlar herkese iyi akşamlar benim misafirim geldi haberimde yoktu hemen ağırlayım onları güzelce muhabbetiniz bol olsun içiniz ferah olsun yüreğiniz sevgi dolsun ay çok şiirsel konuştumkaydirigubbakcemile3

bende chıcconun bu modelını almaya karar verdım arastırıyorum tum sıtelerde hatta fuardada gördum haftasonu cok hosuma gıttı:asigim:

[/IMG]

Canim guzelmis iyi gunlerde kullan.

Ama iyice surdun mu baktin mi cunku chiico'nun adi var Tr de ama her yani plastik dolu ve cok agir. Ben bunu katlayinca cok yer kapladigi icin ve sadece bebek arabasinin kendisi 15 kg civarinda tuttugu icin (bebek de ilk 1-2 ay 5 kg, oturma koltugu da 5 kg) ve tek elle acilip kapaniyor dendigi halde test edip oyle olmadigi icin ve surusu zor oldugu icin tercih etmiyorum. cunku ben yuruyus yapmayi seviyorum. bebegimi alip yuruye yuruye sahile inmek istiyorum. Isatnbulun kaldirimlari sokaklari malum. ben ufak tefegim. 160. valla tasiyamam ben bunu:)

ama gorunusu sirin.

davetsız mısafır yanı hadı kolay gelsın sana dilosumkaydirigubbakcemile3

kibelecim bu bebek arabasi kullanisli birseye benziyo,
ama ben biturlu karar veremedim nasi birsey alicagima,
umarim dogru karar veririm

canim ben aylardir arastiriyorum desem yeridir. once chicco'yu dusunmustum. arkadaslarim kesinlikle alma dediler. vazgectik zaten deneme surusu icin aldim (araba mubarek :) ) ama donusleri vs hosuma gitmedi. itmesi de baskalari ile karsilastirinca zor.

bunu dun aksam buldum, gerci bir arkdasim bunun bir alt modelini tavsiye etmisti, ama uretimi kalkmis bu yeni modeliymis tesadufen buldum. esimi ikna edebilir miyim bilmiyorum. fiyati gercekten ucmus. ama biraz biriktirdigim para var:) dusunsene yaaa insan kendine harcamaya kiyamiyor, ama bebek olunca 500-600 dolar gozun gormuyor. Tr de baktim orada fiyatlar cosmus zaten. 1250 civari araba koltugu haric. burada da 450 dolar civari. 750 milyona denk geliyor kur yukselince. ama diyorlar ki bu araba icin arabalarin BMW'si. bakalim yani bir kere alip tam almak istiyorum. olmadi car seatini ikinci el alabilirim. cunku sadece car seati 240 dolar. car seat'i zaten 6 ay max 1 seene kullaniyorsun. o da arabadan cikarmam ben pek. bunun basinet'i var ya. zaten car seatler esek olusu giib. 5 kg kendisi. ebebk de olsa 10 kg 5-6 aylikken,. nasil tasiyayim ben 15 kg yi bir kolumla. heo esimi beklemek de istemem. kendi kendime yetecek hafif bir stroller aradim ama sanirim buldum.

bak iyice arastir sen de. kampanya vs olursa diye bekleyecem artik.

canım bende ufak tefek bırseyım bunu tasımak esımın görevı hep o kullanıcakmıs öle söledı kaydirigubbakcemile3
fuarda bu modelı gorunce fazda ılgılenmedım acıkcası cok agır degıl gercekten hafıfti
zaten en cok yazın kullanırım yazlıkta onun harıcınde bide hafta sonları esımle beraber dısarı cıktıgımızda kullanırıza.s

kibelecim bu koyduğum modelin kodu varmı...
birde ikiz bebekler için olanı varmı hangi siteden baktın ?

Canim peg perego pliko switch bunu adi. sanirim tr de peg perego modular sistem diye geciyor. ikilisi de vardir mutlaka. ama gercekten acilip kapanmasini gorseniz tek dugme ile tek elle. o kadar rahat ki bayildim bayildim. vallahi cok begendim. zaten ureticiler de peg perego diyor. yani eger ingilizce siteleri soyle bir dolasabilirseniz bakmanizi tavsiye ederim. aslinda youtube olsa size direkt link verirdim. ama halen yasak degil mi tr de.

YouTube - Peg Perego PLIKO SWITCH

ah buldum buldum video google dan acabilirsiniz.

peg perego switch - Google Video

yalnız burda bır bayan almıs aynısından ona sordum nette fıyatı 900 cıvarı ama o 700 tl ye almıs dısarıda bı magazadan sanırım bunun satısı kalmamıs aynısının bır ust modelı varmıs galıba o benım fuarda gördugumdu hemen hemen aynılar hıcbır fark yok yenı sezonda yıne bu var

canim peg peregoyu mu almis 700 e? ya vallahi oyle ise ben burada hic yuk etmem. tr den alirim direkt. car seat'i ne kadar acaba? ayri satiliyorlar.

canim simdi anladim. ya aslinda ben de oyle bir sey ariyorum. bunlar da arabalar gibi. mesela 2009 model cikinca 2008 in fiyati dusuyor. mesela burada 2007 ler gecen sene martta falan tukenmisti dukkanlardan. insanlar 2008 de 2007leri 100-200 dolar daha ucuza almislar. simdi belki oyledir kadinin aldigi. 2009 a girdik. 2008 lerin fiyati dusebilir. iste bir umut bekliyorum. cok icime oturmuyor degil ona o kadar para bayilmak ki ben onlari ne emeklerle biriktirdim:) kizlar yani simdi size komik gelebilir 700-800 milyon para biriktirmek. ben calisirken bir kalemde harcardim bu o parayi ama simdi calismiyorum. arada sirada kiyiya koseye atiyorum:) iyi ki atmisim:)

canım cok haklısın 700-800 az para degıl bır aılenın 1 aylık maası bu para ama ınsan heves edıyo ıste herseyın guzelı ıyısı olsun ıstıyo:asigim:

hayır canım chıcco almıs nette fıyatlar gercekten pahalı
nettekı fıyatı 900 ama o 700 tl almıs magazadan

ha sen kendininkinden bahsediyorsun. ok anladim. dedigim gibi chicco dusunmuyorum canim. gorunusu cidden hos ama fonksiyon olarak benim belirledigim foksiyonlara sahip degil. cok hantal

nette fiyatlar cidden pahali. 2 milyara satan manyamislar bile var. alan var midir acaba diye dusunmuyor degilim.
Ama bilmiyorum bu model mahmutpasa'da var midir?

DEMETCİM HOŞGELDİN TATLIM
ÖZLEDİM SENİ NERELERDESİN BAKALIM
KANSIZLIK DURUMUN NASIL
İLAC DIŞINDA DOĞAL YOLDANDA BESLENMEYE DEVAM ET SEN :1hug:

CANIMMMMMMMMMMMMMMMMMM
HOŞGELDİN NASILSIN ÇOK MERAK EDİYORUM SENİ HEP AKLIMDASIN İYİSİN DİMİ TATLIMŞeniz

oyy canlarım benimmmmmmmmm:1hug:Şeniz
bende sizleri çok özledimmmmmmmmmmm atlamışım görmemişim yazılarınızı beni affedin geçmişi okurken gördüm

1-2 aylık bebekle denize gidilmez kızlar .sahsen ben gitmem yani .
artık yazlar kavurucu sıcak oluyor cünkü

biz her sene mutlaka giderdik şimdi oğlum mızırdanıyo gitmicez mi diye ama ben oğlum 1 yaşındayken bi gittim ağzımın payını alıp geri döndüm-tatlicadiarzu-3. gün ateşlendi antalyadan geri döndük:çok üzgünüm:

canım maşallah prensesine çok şeker poz vermiş yan gelip yatmış keyfine dicek yokkaydirigubbakcemile2

Çok tatlı ya bu pozları ne kadar güzel dimi,ne kadar keyifli görünüyolar.Maşallah çileğine demet.a.s.

teşekkürler teyzoşlarııı keyif yapıyor benim çilek kızçemŞeniz:lepi:

ben hala inatla çarşıdan bebeğime hiçbişiy almıyorum cinsiyeti belli olmadığı için ama ceket ve yelek örmeye başladım az kaldı bitince ekleyeceğim bendekaydirigubbakcemile2

canım artık öğrenirsin ve ona göre rahat rahat alırsın üzme kendini belli olmadan da alma benceŞeniz

ağlamak ıstıyorum yaaaaaasenağlama
miden çok kötüüüüü hüüüüüüsenağlama

çok geçmiş olsun canım aslında nane limon çok iyi gelir ama hamilelikte içilebilirmi araştırmak lazım:sm_confused:

sagolun arkadaslar. haklisiniz tabiki icim rahatladi. iyi oldugunu bilmek butun herseye deger...:asigim:

sılacım bebişin iyi ya önemli olanda bu, gözün aydın canım :1hug:

Merhaba kıslar ben bu siteyi yeni gördüm. Hepinize selamlar. Bu ilk mesajım heyecanımı mazur görün...

selam hoşgeldin canım:1hug:

diğer hamileliklerimde resmen sigaraya aşererdim, tv de içen birini görsem kokusu burnuma gelirdi 3 aydan sonra doktorum günde 3 taneye izin vermişti ama şimdi resmen iğrendim ve taa en başından beri içmiyorum ki ben 15 senelik bir tiryakiyim hemde en sert sigarayı içiyordum ama bebişim doğsun hemen tekrar başlıycam sigara keyfi bi başka yahuuuu:jeyyar:

gözün aydın canım maşallah bebişineee

Çok geçmiş olsun. Bundan sonra dikkat et canım. Yazık oldu hepinize.

teşekkürler canım:1hug:

ay demetcım öyle deme yaaa içme sakın ne guzel bırakmıssın ıste
ılk hamılelıgımde bende aserıyodum resmen gunde 3 en fazla 5 ıcıyordum ama bunda asla
kuzenımde 2 gunde 1 paket ıcıyormus ne yazıkkı hıc kılo almamıs 5 aylık dusun:1no2:

buldum canım çok güzelmiş gerçektende sanırım 2 yaşına kadar kullanılır ama yanyana olan mı daha kullanışlı yoksa sıra halinde olanmı karar veremedim

canim ya senin de isin zor vallahi. :) yani iki tane olunca. ama iki yasina degil 4 yasina kadar kullanilir tabi 4 yasina kadar oturtmak istersen:)

canim ikiz annelerine sor bakalim. hangisi daha kullanisliymis. yani simdi yanyana olan genis. hani magazalarda vs zor olabilir .
veya yolda giderken saga sola manevra zor olabilir.

arka arkaya olanlarin da bizim bilmedigimiz zorluklari olabilri. en iyisi tecrubelilere danuismak. ben hep oyle yapiyorum cunku en iyi kullanan biliyor.

ama dedigin gibi o kadar arastirdim, en icime yatan bu oldu. buyuk modelelrde de var bunun fonksiyonlar ama masallah esek olusu gibiler. kucukler fonksiyonsuz. bu hepsini birlestirmis. serefsizler biraz da ucuz yapsalarmis. neyse bakacagiz allah'tan daha var doguma.

Demetcim hadi ya tatile gidilmiyor mu? vallahi biz esimle her kis kayak yapmaya gideriz. iki gun yeter zaten. senede iki defa. bu kis bile belki gideriz diyorduk. 6 aylik bebekle. ama aklima yatmiyordu ama 1.5 yasindayken kesin gideriz diyorduk. ya insallah mizmiz olmaz bizim bebek.

ama ya soyle de bir durum var. biz yanlis mi yetistiriyoruz acaba? cunku burada bebegini 3 gunluk 5 gunluk aliyor postaneye, parka vs goturuyor. sirtina vs hic havlu koymuyor. bebegini aliyor koyuyor koynuna asiyor boynuna, selalelere pikniklere getiriyor. elinde bebek arabasi. bebek hastalanmiyor bir sey olmuyro, anlamiyorum ben cidden. bir yerde bir sakatlik var bizde. yanlis mi yapiyoruz acaba. bebegi koruyacagiz derken hastaliklara daha mi direncsiz yapiyoruz?

ne anlatacagim, gecen gun soylemesi ayip burger king'e gittik. evde yemek yoktu en yakin orasi vardi. neyse. masalardan birinde bir kadin ve bir bebek. bebek yuksek sandalyeye oturmus. bebek sandalyesine ve almis kasigi kendisi yiyor. annesi de ilgileniyor ama bebek kasik elinde kendisi alip yiyor. evet biraz onlugune dokuluyor ama ogreniyor nasil kasik tutulur. 3-5 hafta dokuyor sonra kasikla duzgun yemek yemeyi ogreniyor. zaten bebeklerin masada hep yerleri var. o yer sabit. yese de yemese de orada yemek boyunca oturuyor. bu 1 yasinda:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…