2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

bende 23. haftadayım 6 kilo almışım..artık hızlı kilo alımı başlıycak..o kadar yemek yiyorum, hiç kesmiorum bogazımdan ama hala demirim düşük walla..neyse bakçez çaresine..

bu arada melekçim...fetal eko zorunlu mu , bu hafta gttiğimde yaptırmak isterim.ablamın oglu dogustan transpozisyon kalbe sahipti.yani vucutta temiz kan yerine kirli kan geziodu, çocuk sürekli aglıyodu, morarıyodu.1 yasında ameliyat oldu ve su an şükür 17 yasında.o yuzden önemli olabilir diye düşünüorum ama eger eko ya bakılıosa sadece çok gerekli değil.ayrıntılı kalp analizi ise süper, yaptıralım derim.

tecih senin tatlım yalnış yönlendirmek istemem seni ama ..........
ben olsam aynı doktora gitmezdim üstelik te o paraya ve o usg ye.................:1no2:
yine de bu konuda çok yorum yapamam..tercih ve karar senin...............
herşeyi ben takip edeceksem neden doktora o kadar para vereyim kiiiiiiii[/QUOTE]

aslında benimde niyetim o melekcim ama neden karar veremiyorum bende bilmiyorum..bu saatten sonra doktor aramak zor geliyor yada v-bulacağım daha iyiimi olacak diye düşünüyorum..burda özel muayenehaneler genelde böyle..en iyisi diye gittiğim bi doktor karşımda sigara içti klava: o yüzden ukmutsuzum birazda

Fetal EKO (Ekokardiografi) İLE İLGİLİ KONUŞTUNUZ MU KIZLAR AYRINTILI USG NİN BİR PARÇASI
KALP ANOMALİLERİNİ %90-95 TESPİT EDİYOR.............
YAPTIRACAKMISINIZ

Canım bende bu ayın sonunda gidicem doktora daha hiç konuşmadık,bakalım aşıyla ilgilide bişey demedi.Bende bi ilgi istiyorum galiba ya hep ben mi sorucam burda olmasam belkide biçok şeyi öğrenemeyecektim. :1closedeyes:.

Hım benim doktorum söylemedi ben şuan 24ün içindeyim ama haftasonu gideceğim sorayım bakalım ne dicek gerçi benimki sormadan söylüyo yapılcakları ama genede sorarım ben

canım belki de yaptırmaz....
ayrıntılının parçası genelde pek yaygın değil..maşallah herşey çok iyi ama ne benim ne de senin aklında bir soru işaretti kalmasın dedi...
bişey çıkmayacak ama yine de yaptıralım dedi..ben de tamam dedimyerimseniben

yapılması elbette % 100 gerekli değil dedi doktorum ama yapılmasında fayda var tabiki........
sonuçta hiçbir zararı yok............
ben önümüzdeki hafta hem ayrıntılı usg hem de fetal eko çektireceğim..........:1rolleyes:

sende benim gibisin anlaşılan

Evet canım ya para veriyoruz o kadar özeline gidiyoruz ilgilensinler diye,hoş çok güleryüzlü çok güzel karşılıyo ama belkide öncesinden söylemek istemiyodur şunu yapıcaz bunu yapıcaz diye.Zamanını mı bekliyo acep.Zaten sabırsızım 5 haftada bir gidiyorum oğluşumu ösledim bunalımdayımmmmmmmm senağlama

işte sorun da orda doktoruma güveniyordum ama ikizlerde detaylı ultrason çok önemli 2 li 3 lü tarama yapılamadığı için ben doktoruma söyledim o gerk yok 20. haftada girersin dedi..sonra biz ona sormadan 15. haftada gittik sadece cinsiyeti öğrenmek için..ama orda kızımın burun kökünün kısa olduğunu öğrendik..sonra doktoruma söyledim yine çok önemli değil dedi..sonra ısrarlı sormamızın üzerine bi radyoloğa gönderdi..
orda da durumun önemli olabileceğini amniyosentez gerektiğini ve onu hemen o hafta yaptırmam gerktğini söylediler..bizde apar topar istanbula gittk..

doktora bunu söylediğimde bana eğer bi sorun olursa bebeğe müdahale edebiliyorlarmı ki diye sordu..şok oldum doktorum bunu bana soruyo düşünebiliyormusunuz...
ve 24. haftaya kadar müdahale edildiğini öğrendim

çok şükür bişey yok ama söylemek istediğim şu ben bu doktora ayda 240 veriyorum ve herşeyi kendim takip ediyorum
[/QUOTE]

yani ben senin bu doktorun tavrına şaşırım cnaım.paraya gelicne sana sormuyor.oysa
15 gün yada 10 günde bir giidnce muyane parası alınmıyor.
ve senin gibi bebeke bekleyuen bir anneye düzenli olrak ğara ödetmesi de şaşırtıcı.
eğer başka güveneceğin doktorun varsa.
elinde tahliller .ulştrason filmeleri var.ve bebeğini zaten o an yeni bir doktor görüp değerlendirebilir.
yani doktoru değiştrince ekisk kalacak diye bir şey yok.ben değiştirdim .
ama sen yien de içine sineni yap canım.

aaaa benim de midem hiç boş değil ama kanım düşük kg m yüksekkkkk-tatlicadiarzu-

birde fetal eko konusunda ailee anomoli varsa yaptıryorlar.sen durumu söyle doktoruan i.
ama inşallah boşuna yaptırmış olurusn canıma.s.

gaydincim masallah tam bir hamile gibi gorunuyorsun bence. gayet guzel, takilma kiloya.

Saol tatlım yok kiloya takılmıyorum ama bi arkadaşım şuan son ayında 9. ay eziyet resmen diyo ki hatun 10 kilo aldı ben 20 alırım gibi geliyo nolurum bilmiyorum son ay bide yaza denk gelicek yandık sıcakta don atlet otururuz herhaldekaydirigubbakcemile2

[

yani ben senin bu doktorun tavrına şaşırım cnaım.paraya gelicne sana sormuyor.oysa
15 gün yada 10 günde bir giidnce muyane parası alınmıyor.
ve senin gibi bebeke bekleyuen bir anneye düzenli olrak ğara ödetmesi de şaşırtıcı.
eğer başka güveneceğin doktorun varsa.
elinde tahliller .ulştrason filmeleri var.ve bebeğini zaten o an yeni bir doktor görüp değerlendirebilir.
yani doktoru değiştrince ekisk kalacak diye bir şey yok.ben değiştirdim .
ama sen yien de içine sineni yap canım.

bizde şimdi eşimle bunu konuşuyorduk..bi arkadaşımızın özel hastanede çalışan hemşire arkadaşı varmış ona soracaz birde haber bekliyorum bende değiştirmek istiyorum gerçekten kendimi enayi gibi hissediyorum ne yalan söyliyim..benim doktorum da güler yüzlü..kişisel olarak bi şikayetim yok ondan ama çok bilgili olduğunu sanmıyorum..

Karencim demir icin yesil mercimek yemelisin. kirmizi mercimek vs de yiyebilirsin.

mercimek tam bir demir deposu. ama calsiyumlu urunlerle almamaya calsi cunku demir calsiyum birbirine tutunuyor ve hem calsiyum hem de demir bir ise yaramadan atiliyor.

cok guzel yesil mercimek corbasi vs yapabilirsin. soganli ya da icine sehriye atarak. Ebru salli tarif etmisti. yesil mercimegi hasta. icinde biraz su kalsin. sonra icine sehriye at. katnasin gene sulu olacak.
yemek pisince ustune naneli yag yak. uzerine de bolca yogurt.(bu yag olayi ebru salli da yoktu, o buz koyuyordu icine) yogurt yerine de ayran koyuyormus icine. farketmez gerci.

benim annem yapardi bunu cok sevrdim. acayip guzel oluyor. canim cekti bugun yapayim.

kizlar ben de cok yemiyorum ama aldim su son 2 haftada. sonucta hamileligimin basindan beri almamistim genele vurursak normal ama iki haftada aldim yarisindan fazlasini. 104 pound ile basladim 111 poundum. 3.5 kg yani. ve hepsini su 1,5 ay icinde aldim veya siyle soyleyeyim. 2.5 kg ini 3 hafta icinde aldim.

yagsiz iciyordum sutu yagliya donmustum hemen degistiriyorum yeniden. ayrica nasilsa almiyorum diye biskuvili yaspastalari vs gece kac olursa olsun goturuyordum artik daha erken saatte yemeye calisicagim.

bizde şimdi eşimle bunu konuşuyorduk..bi arkadaşımızın özel hastanede çalışan hemşire arkadaşı varmış ona soracaz birde haber bekliyorum bende değiştirmek istiyorum gerçekten kendimi enayi gibi hissediyorum ne yalan söyliyim..benim doktorum da güler yüzlü..kişisel olarak bi şikayetim yok ondan ama çok bilgili olduğunu sanmıyorum..[/QUOTE]

CANIM TABİ Kİ İNSAN OLARAK DEĞİL ELEŞTİRİMİZ.
ONLARA İLE HAYATIMIZIN EN GÜZEL ANLARINI YAŞIYORUZÇ
AĞIZLARINA BAKIYORUZ ,2 KELİME ŞEY SÖYLESİN DİYE.
BEBEĞİM İLE İLGİLİ EKONUŞAN EN YETKİLİ AĞIZ OLUNCA:))))
BEN NE BİLEYİM.VALLA O KADAR PARA VERSEM AYDA MUAYENEHANESİNDE YATARIM YANİ.ÇIKMAM ORADAN
YANİ ÇOK ÖNEMLİ BİR CAN VAR İÇİMZİDE HELE SENDEN 2 CAN VAR ALLAH KORUSUN HEPİSNİ.
ELBETTE Kİ TATMİN ETMEK ZORUNDALAR BİZİ.
EN AZINDAN ÇIKTIKTAN YARIM SAAT SONRA YA KALIMZA SORULAR GELMEMELİ DEĞİLMİ.
İNAŞLLAH EN DOĞRUNU BULURUSN CANIM.a.s.

Özelden mesajını okuyunca zaten şaşırdım. Sana ait ne varsa döktüm ve mailini buldum. Öyle deneyemem, denemem falan deme öncelikle. Allah mecbur bırakınca herşeyi yapıyoruz. Bunu sen daha iyi biliyorsun. Hem İst.'daki dr'un oldukça cesaretlendirmiş. Belki İzmir'deki dr'un yanlış değerlendirmiş olabilir. Sen her iki durumda da kendine çok dikkat et. Mümkün olduğunca yat uzan. 19 hafta bizimle kalan bebişin bizi bırakmayacağına ben de inanıyorum. O ne mücadelelerle geldi. Eğer annesine birazcık benziyorsa bu işin sonunu da getirecektir.
Kız ne diyeceğim. bunlar doğmadan bizi parmaklarında oynatıyorlar ya ben ne diyeyim. Benimki zaten doğunca ahdım var poposuna 2 şaplak yiyecek. Seninki de hakketmiş. Bazen benimle kaldığı için ona teşekkür mü borçluyum acaba diye düşünmüyor değilim. Ay ne bileyim. Hastanede kaldığım gece 3-4 bebek doğdu. Hepsi bütün gece ağlayıp durdular. Ben o kadar sinirliydim ki " Ağlayın. Kimbilir zamanında annenize neler yaşatmışsınızdır" demiştim. Eşim de gülmüştü. Espri yapmamıştım oysa. Neyse. Sen kafanı serin tut, düşünme derin.

canim cok gusel bi oda. oykumuz saglikla hayirla buyusun bu gusel odada.
darisi esinin basinaa. benim esimde bikac gundur hissediyo. en buyuk keyfimiz oldu onun tekmelrini beklemek:)

canim masallahin var yaa. cok iyi 3,5 kilo. ben en son 5 kilo almistim bilmiyorum ne oldum simdi. ama yememe cok dikkat ediyorum artik.-tatlicadiarzu-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…