2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

günaydın hanımlar,

star dust ok geçmiş olsun canım kendini bu kadar sıkma iyi düşün iyi olsun göreceksin her şeyin yolunda gidecek

melekç,m maşallah öykümüze çok tatlı çıkmış

teşekkürler canlarım :1hug:

maşallah paşaya
sevindim canım senin adına
bizim babiş de henüz hissedemiyor :sm_confused:

ayyy bızım babamız ilk defa dun gece hıssettııdelikafadulden:lepi:

ne güzel :asigim:
bizim babiş de istiyor hissetmek ama oğluşum sanki nazlanıyor babasına
ben de diyorum ki oğluşun çekiniyor galiba babasından , büttün nazı bana sırnaşık şey

maşallah swetcim kızına

ben mustela kullanıyorum . ayrıca haftada 2-3 kere de ( çatlamış olan yerlere ) madecassol sürüyorum .. sabahtan sürünce akşam süme vakti geldiğinde dah nemli oluyor halen sürdüğün yerler yerimseniben

kizlar bu arada bebek arabamizi haftasonu aldik. ancak portbebeyi almadim. sanki gereksiz gibi geliyor bana. sadece puset + ana kucagi aldik. portbebe nin kullanisliligi ile ilgili fikri olan var mi?

elde taşınan sünger malzemeden yapılan port bebeleri ben de beğenmiyorum.. bazı puset takımlarında oluyor , daha büyük ve kullanışlı görünümdeler .. bazı pusetlerse hem puset hem port bebe olabiliyor , böyle bir model pegperego ve stokke markalarında var .. dr.lar ilk 6 ay için ana kucağını önermiyorlarmış , özellikle de anakucağı şeklinde kullanılan psetleri .. bebeğin anatomik yapısına uygun değil diye .. benim almayı düşündüğüm model peg perodan skate .. h.sonu eşim de inceledi çok beğendi .. Joker ve Mothercare mağazalarında var .. portbebe olan kısmı kolaylıkla mekanizmadan ayrılıyor , pusetin kendi tektil malzemesinden rüzgarlığı ve saydam malzemeden yağmurluğu var . anakucağını da alayım derseniz ona ayrı para ödüyorsunuz .. bebeklerimize aldıımız cicilerimiz topicine eklemiştim resimlerini , dilersen bi öz at yerimseniben

kıslar merhaba internetten alışveriş yapanınız var mı sizce güvenilir mi

biz şu meşhur açıkarttırma sitelerinden yapıyoruz alışverşimzi ve çok güvenli ..

bende oğluma bu tarz bir oda almayı düşünüyorum.ama sadece yatağını ve dolabını alıcam.yerim müsait değil diğer parçalarını almıcam.

ben de çok beğendim canım , hangi markanın modeli bu ?

.

Ben bugün pek iyi değilim,sabahtan yengemin annesinin vefat haberini öğrendim çok üzüldüm başıma ağrı girdi.

başınız sağolsun canım , mekanı ennet olsun :Saruboceq:

kontrolden geldinisss demek , küçük çileği de gördün , keyfin yerinde diimi kaydirigubbakcemile2
her şeyin yolunda olması ne güzel
inşallah tahlil sonuçların da güzel çıkar canım Şeniz

hoşgeldin canım , keyifli paylaşımlar :1hug:

saol canımmm Şeniz
sen yine de yorma kendini o kadar koşuşturma sakın , yalnız değilsin unutma kaydirigubbakcemile5
bence hissediyorsundur da net vuruşlar felan olmadığı için kondurmuyosundur belki de yerimseniben

bende yarın gideceğim dr a çok heyecanlıyım
tam bir ay oldu nekadar büyümüştür kimbilir.

kıslar bu park yataklar kac aya kadar kullanılıyor?

canımcım arkadaşımın kızı 16 aylık , doğduğu ilk günden beri halen kullanıyorlar , çok memnun bi sorun yaşamadılar .. ama bazı bebekler yatmıyormuş diye de okumuştum topiclerden birinde :sm_confused:

hayırlı olsun bebişiniz
aklında bulunsun canım epidural hekese yapılamazmış . bel fıtığın varsa ammman dikkat , felç kalma riski bile var .. bir arkadaşımın başına geldi çok çok ünlü ve iyi denilen bir hastanede oldu epidural sezaryeni ve mahkemeye verdiler hastaneyi benneyaptımki

Hepatİtİ aŞıısndan bana bahseden olmadı ????????

bana da bahsetmedi ne sağlık ocağı hemşiresi ne de takibim yapan dr. :sm_confused:

kanın dşük çıkmış canım , kırmızı üzüm kurusu iyi geliyor diye duymuştum ve üzüm pekmezi tabi .. inşalah tsh değeri için iyi yorumlar alırsın dr.undan :teselli:

Kızlar bana tetanoz aŞısı İÇİn 1 nİsan da yanİ 25 haftandagel dedİler neden acaba bİlenİnİz warmı?

bilmiyorum canım:sm_confused: .. ben 16. haftada kayıt olmak için gittiğimde yapmışlardı aşımı .. şimdi 2. dozu olucam 20 martta , 20. haftanın sonuna doğru olmuş olucam 2. dozu ben ...

canım ben ayda 2 kere gidiyorum 1 kere muayene ücreti ödüyorum , diğeri kontrol oluyor .. ama 3. haftaya sarkarsa alıyorlarmış yeniden ücret ve 135 ytl ödüyorum ..
bu dr.a gidip gitmemekte kararsız kalmıştım . çok yakınımda Kent hast. var ki İzmrin en iyi ve modern hastanesdir , bana da 5 dak. mesafede ama gel görki 1-2 kere gittim , en fakat risk durumunda asıl müdahale edilecek ve öyle durumlarda hangi ilaçları kullanacağımı ( ivf gebelikleri normal gebeliklere göre daha hassas ve sorunlu olduğu için ) dr.bana soruyor " konuştun mu senin tüp bebek dr.un ne dedi , hangi ilaçları kullanacakmışsın vs vs .... " diye bana soruyordu . tepem attı herşeyde ben İst.daki tüp eeği yapan dr.umla konuşacaksam , zaten de onların tavsiye ettiği şimdiki dr.umla devam edeyim dedi .. gel görki bana tavsiye ettikleri dr. hem tüp bebek hem de gebelik takibi yapmaktan o kadar yoğunki bana sorar oldu bugünlerde " biz sana şunu yaptık mı , hangi ilaçları kullanıyorduk seninle vb ... "
ben de 19. haftamdayım ve Ege Üni.de prof olan ve 2 kişiden olumlu referans aldığım bir dr.la görüşmeyi düşünüyorum önümüzdeki hafta içinde .. zaten ayda bir de İst.dki dr.uma gidiyorum takibe ..
o kadar para veriyorsun ve bizlere göre daha riskli ve bir o kadar da keyifli bir amilelik ürecindesin .. kendini daha iyi ve güvende hissedeceğin bir dr.la devam etmen kafanı daha da rahatlatır belki .. sana bu yazdıklarım ben kendime de söylüyorumyerimseniben

Saol hayatım sorma aldım başımı gidiyorum :teytey: ya kusura bakma hiç yazamadım sana çok yoğunum hayatım ya kızçenin kıyafetlerine bakıcam akşama rahat rahat:1hug:

canımcım 23. haftanı bitirmişsin , olmasın mı kilocuklar , şişkinlikler yerimseniben
hanımlaaaaaaar , hamileyiz biz şişicez de , genleşicezde .. ay neremizde büyütücez o minnoşları bi taraflarımız şişmeden çıkmadan :)))))

demek senin çıtırık 2 şaplakla yırtacak :)))
benimkinin poposu bttüüüün diş izi olacak :)))))))
çok üzüldüm o gün anlatamam sana
hani " bak magnezyumunu içmemişsin , kasılma gördüm , günde 2ye çıkarttım ve biraz da istirahatle geçecek " dese bu kadar dağıtmıycaktım kendimi de ...
ne bileyim " erken doğum tehdidi " felan demş ile olsa bu kadar kendim tehlikede hissetmeyecektim kadın direk " erken doğum belirtileri bunlar " dedi dünya başıma yıkıldı o an ..
ama demekki dediğine çok da pirim vermedimki çıkışta oğluşumu bir tane kot pantolonla ödüllendirdim verdiği şirin pozlar için :)))))

Keşke onların ağzından çıkacakları biz seçebilsek ne hoş olurdu.
Neyse buna da şükür. Sağlıklı ve hareketli. Şimdilik bu kadarı da yeter.
Kıyafet işini biraz da sonraya bırak istersen. Ben bu güne kadar mümkün olduğunca birşey almamaya çalıştım. Doğmamış çocuğa don biçme derler ya eskiler. Aslında lafın gerçek tarafı da var hani. Ben çok mu eski kafalıyım ne.

selam arkadaşlar ben geçen hafta girdim ayrıntılı ultrasona neredeyse bir saatte yakın inceledi bebişimi..
ohhh rahatlamış bir şekilde çıktım oadan iyi ki girmişim dedim. beyini,beyinciği, böbrekleri, idrar kesesi, kalbi, ciğerleri, ayak serçe parmağı kemiğine kadar burun, göz hepsini didik didik inceledi, haftasıyla uyum ölçümlerini yaptı.. çok şükür herşey normal bir anormallik görünmedi rabbime sonsuz şükür.. böylelikle cinsiyetide netleşti kızım olucak.. ayyy çok duygulandım ağzını açıp kapatışı gözümün önünden gitmiyo ellerini başında gezdirmesi, ağzına götürmesi bir taraftan güldüm bir taraftan gözümden yaşlar süzüldü.. Rabbim yavrularımızı zamanında sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin ve sonrasında da hayırlı sağlıklı uzun ömürler nasip etsin inşallah..

yok canım ne eski kafalısı , aslında güya almıycaktım 6. ay bitene kadar en azından ..
sonra cinsiyeini öğrendğimiz gün dayanamadık eşimle aldık 2-3 bi şeyler ..
orda kırılma noktasını yaşadık demekki dha da drduramadık beni :))
eşim de ilk başlarda almamdan yana değildi , sonra dediki " biz şimdiye kadar hep yeğenlerimze arkadaşlarımızın çocularına aldık kendi çocuğmuza alır gibi özenle ve sevinerek .. şimdi bu heyecaı yaşıyoruz , Allah izn verdiği sürece de yaşıycaz ve o yzden seni engellemek istemiyorum , o duyguyu yaşa " dedi ve ben de haklı buldum yada dayanağım oldu içimdeki alışveriş canavarının .. Allah korusun bir şey olursa kaldırırım bir köşeye yada veririm birilerine . geride bekar bir kız bir erkek kardeşim var onlarınkine veririm diyorum .. o yüzden belki de yatak-puset işine henüz değinemedim , onları derdest edip saklayamam diye :))))
haklısın düşüncelerinde canım ama ok yaydan çıktı bi kere :))))
zaten annem gördü daha bize lacak bi şey bırakmamışsın dedi .. pause düğmesine bastım hakkaten ctesiden beri ...
eşim gelmek üzere , çıkıcam , elveda rumeli var bugün ondan sonra gelirim , burda oluran tabi

Kızlar bu arada ben 2 gündür foruma giremedim. Atladığım eminim birsürü şey vardır. Lütfen kusura bakmayın. ışlerim vardı. Masko'dan bebek odası falan baktık. Aslında evde bir tane var. Yiğenime ait. Onu boyatıp mı kullansam yoksa yenisini mi alsam karar veremedim. ıyi birşey yaklaşık 1750 - 2000 TL. Eşimle artık bir çaresine bakacaz.

Çok sevindim. Gözün aydın. Gerçekten en zevkli muayene detaylı ultrason galiba.

kislar ya burda uc boyutlu bile tek bi yerde var. 4 boyutlu yok. organlarina bakilamiyomu uc boyutluyla acaba??

canım çok bir bilgim yok ama doktorum şart değil ama yinede içimizin rahatlığı açısından istiyorum dedi 4 boyutluyu.. sanırım üç boyutluylada incelenebilir çünkü ilk hamileliğimde yani bundan 5 yıl önce 4 boyutluya girmemiştim doktor 2d ultrasonda bakmıştı organlarına..

sagol canim. 20 sinde gidicem bakalim ne dicek doktor. allah hepimizin bebislerini saglikla kucagimiza almayi ve buyutmeyi de nasip etsin ins:Saruboceq:

star dust canım bende senin gibi düşünüyorum ama seçtiğim hastanenin doktorları pek farklı değil birbirinden bekli hastanemi değiştiricem bende
burda nedense hastalara sömürülmesi gereken kişiler olarak bakıyorlar detaylı ultrasona da 400 lira verdim ikiz olduğu için varmı böyle bi uygulama amniyosentezimi bile öyleyapmadılar bi fark ödedim tabiki ama iki katı değildi..Allah onlarsız da bırakmasın ama benim rastladıklarım hep fazla maddiyatçı idi inşallah daha beterini görmem..sırf daha deneyimli oldukları için ve yeni doğan bölümü iyi bulunduğu için doğum hastanesini seçtim ama özel hastanelerin ilgisi de bi başka oluyo

Hayırlı olsun cnm kızın, allah saglıkla güle güle büyütmeyi nasip etsin insallah a.s. Bende cumartesi günü giricem detaylı usg ye, cinsiyeti de cumartesi günü belli olcak umarım benim detaylımda seninki kadar güzel cıkar...

Günaydın güzel anneler ve mini mini bebekleri :CüvCüv: Dün akşam gittim ultrasonuma girdim bebegimi gordum rahatladım, yerim ben doktorumu ya o kadar iyi niyetli o kadar ilgili bi adam ki anlatamam, cok utanıyorum bazen boyle haftada 1 kapısını aşındırmaktan ama saolsun her seferinde güler yüzle karsılıyo beni, yine bi ton salak saçma soru sordum eminim eğitimini alan insanlar için benim tıbbi olmayan garip sorularım cok komik kacıyodur kaydirigubbakcemile3

Gelelim bebegime cok iyi kendileri cok hareketli, şansıma uyumuyodu da cin gibiydi hatta gözleri acıktı, gözbebegini bile görebildim nereye bakıyosa zavallım kapkaranlık yerde, 1-2 haftaya insallah bende hissedicem, o içerde oynasın ben bunu biliyim de hissetmesem de olur dedim sonunda kaydirigubbakcemile2

sanada günaydın canım.gözün aydın.bundan sonra.hissetmiyorum diye sinirleri germek yok.bak bebeğimizide geriyorsun.bende öyle net hissetmiyorum.günde belki.2 gündür yani bir kere pıt pıt oluyor o kadar.sürekli olmuyor bende hareket.onuda 2 günden beri hissediyorum

Hareketini hissedemeyenlere benden bir tavsiye olsun. Tatlı bişeyler yiyin. Sol tarafınıza yatın ve elinizi karın boşluğunuza koyun. Yani karnınızın sağ tarafına.. Oynadığını elinizle bile farkedersiniz. Bende 18. haftaya kadar hiç hissetmiyordum. Ama dışarıdan bile hisedildiğini görünce çok şaşırmıştım :)

Teşekkür ederim selsincim bi daha boyle bi nedenden dolayı sinirleri germek yok gerersem domates atın kafama :tomato: ve dün doktorumun soyledigi cok gusel bişi vardı, suan ufak tefek seylere takılabildigin, kendini iyi hissettigin ve işe gidip dolasabiliyo oldugn için cok sanslısın. Düşük riskli bi gebesin. Oyle hastalar varki ayaga dahi kalkamıyolar, hergün kanamaları oluyo, onları düşün dedi ve bazen hamileligi kendi akışına bırakmak gereklidir. Herseyi bu kadar kafana takma, her saniye ultrason cihazıyla dolassan dahi olan oluyo en nihayetinde dedi. Keyfini cıkarmaya bak dedi bende cok utandım Gercektende oyle, artık tadını cıkarmaya bakıcam durumumun gezdircem bebegimi dolastırcammmmm insallah :teytey::teytey: Cidden sanırım biz şanslı bi azınlıgız...

Teşekkür ederis cnm hissedemeyen benim, her türlü yattım yuvarlandım emin ol bi işe yaramadı, artık beklemedeyim, cok rahatım a.s. Senin de baya büyümüş bebegin allah hayırlı dogumlar nasip etsin, darısı da basımıza bi an once kaydirigubbakcemile3 Dogum tarihi bellimi, ben cok merak ederim de oyle seyleri

[/QUOTE]aslında benimde niyetim o melekcim ama neden karar veremiyorum bende bilmiyorum..bu saatten sonra doktor aramak zor geliyor yada v-bulacağım daha iyiimi olacak diye düşünüyorum..burda özel muayenehaneler genelde böyle..en iyisi diye gittiğim bi doktor karşımda sigara içti klava: o yüzden ukmutsuzum birazda[/QUOTE]

ohaaaaa diyorum baska da bir sey demiyorum. uyarsaydin direkt. terbiyesiz adam.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…