- 29 Haziran 2008
- 4.542
- 19
- 683
günaydın hanımlar,
star dust ok geçmiş olsun canım kendini bu kadar sıkma iyi düşün iyi olsun göreceksin her şeyin yolunda gidecek
melekç,m maşallah öykümüze çok tatlı çıkmış
günaydın güzel anneler.
geçmişe kısaca baktım melek maşallah kızına ,pek bir gzüel çıkmış.yaramaz şey yumuk ellerini doığunca koklamak laızm onun.
stardust sakın ha umutusz olma.
doktor varsayımdan bahsetmiş iğne de vemiş zaten.
tedbir bziden takdir allahtan.
inşallah sağlıkla en uygun şekilde sağlıkla doğurup kucağın alacaksın miniğini.korkma annesi.
nar sende sakın stres yapma aynı aşamalardan bzide geçtik.
oğlun hayırlı uğurlu olsun.:))))))) bana da böyle bir süpriz yapar mı acaba benim minik kızım.
sadce 4 boyutluya gir ve için rahatlasın canım.
doktora k.maraş ta mı gidiyorusn .
hangisine gittiğini merka ettim.
Selam kıslar Nasılsınız bakalım geçmişi okudum geldim
Stardust geçmiş olsun canım kalbini ferah tut lütfen sıkıntı yapma kafan rahat olsun sağlıkla gelicek yavrun inş.
hayırlısı olsun Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inş. canım
grafiti sizinde cinsiyetiniz ]belli olmuş maşallah canım sağlıkle gelsin yavrukuşlar inş.
teşekkürler canlarım :1hug:
benimm oğlumm kendini hissettiriyoo artıkk çok nett... çok mutlu oldummm dün taklalar attı sanki harikaydı hatta kokrtum bi ara hiç bu kadar net olmamıştı :))) çok şükür... ama kocişim hala hissedemedi yakalayamadı mucizemizin tekmeciklerini...
maşallah paşaya
sevindim canım senin adına
bizim babiş de henüz hissedemiyor :sm_confused:
ayyy bızım babamız ilk defa dun gece hıssettııdelikafadulden:lepi:
ne güzel :asigim:
bizim babiş de istiyor hissetmek ama oğluşum sanki nazlanıyor babasına
ben de diyorum ki oğluşun çekiniyor galiba babasından , büttün nazı bana sırnaşık şey
C.tesİ gÜnÜ sevgİlİ kızım,teyzesİne shov yaptı.
Kahvaltı ettİk ablam İle rahat bİr Şekİlde oturarak konuŞuyorudm.
Aaa bİr baktım gÖbeĞİmde dıaŞrı doĞru hareket bayaĞı fakedİlİyor.hoopp dİye.bİr kaÇ kez vurud.kızım Çok hoŞumuza gİttİ.
Saha sonra ayakta doalŞtım felan uzandım.bİr baktım.hareket ettİĞİ yere gÖbeĞİm.dıaŞrdan bayaĞı bellİ fıldır fıldrı oyunuyor.
YİĞenİm var erkek 18 yaŞında oda gÖrÜd aaa oynuyor dİye nasıl gÜlÜyor.
Evett dedİm sana yapıyor.
Eve gİdİnce babaya da yap deİdm yapmadı ama :)))))
Çok olaĞanÜstÜ bİr duygu .tekmelenmekten galİab bİzler zevk alıyoruz.:)))))
maşallah swetcim kızına
annişler bişe soracam doktorlarınız çatlak önleyi önerdilermi kullanmaya başlayan varmı.bende bazen ani kaşıntılar oluyo kaşımaya korkuyorum.sadece aşırı gerginlik hissettiğimde bebe yağıyla nemlendiriyorum
ben mustela kullanıyorum . ayrıca haftada 2-3 kere de ( çatlamış olan yerlere ) madecassol sürüyorum .. sabahtan sürünce akşam süme vakti geldiğinde dah nemli oluyor halen sürdüğün yerler yerimseniben
kizlar bu arada bebek arabamizi haftasonu aldik. ancak portbebeyi almadim. sanki gereksiz gibi geliyor bana. sadece puset + ana kucagi aldik. portbebe nin kullanisliligi ile ilgili fikri olan var mi?
elde taşınan sünger malzemeden yapılan port bebeleri ben de beğenmiyorum.. bazı puset takımlarında oluyor , daha büyük ve kullanışlı görünümdeler .. bazı pusetlerse hem puset hem port bebe olabiliyor , böyle bir model pegperego ve stokke markalarında var .. dr.lar ilk 6 ay için ana kucağını önermiyorlarmış , özellikle de anakucağı şeklinde kullanılan psetleri .. bebeğin anatomik yapısına uygun değil diye .. benim almayı düşündüğüm model peg perodan skate .. h.sonu eşim de inceledi çok beğendi .. Joker ve Mothercare mağazalarında var .. portbebe olan kısmı kolaylıkla mekanizmadan ayrılıyor , pusetin kendi tektil malzemesinden rüzgarlığı ve saydam malzemeden yağmurluğu var . anakucağını da alayım derseniz ona ayrı para ödüyorsunuz .. bebeklerimize aldıımız cicilerimiz topicine eklemiştim resimlerini , dilersen bi öz at yerimseniben
kıslar merhaba internetten alışveriş yapanınız var mı sizce güvenilir mi
biz şu meşhur açıkarttırma sitelerinden yapıyoruz alışverşimzi ve çok güvenli ..
bende oğluma bu tarz bir oda almayı düşünüyorum.ama sadece yatağını ve dolabını alıcam.yerim müsait değil diğer parçalarını almıcam.
ben de çok beğendim canım , hangi markanın modeli bu ?
.
Ben bugün pek iyi değilim,sabahtan yengemin annesinin vefat haberini öğrendim çok üzüldüm başıma ağrı girdi.
başınız sağolsun canım , mekanı ennet olsun :Saruboceq:
herkese kocaman merhaba kızlar kahvaltı ettim ve kızımı görmeye gittim çok tatlıdı ilk defa yüzünüde gösterdi tam resim alacakkken kafasını çevirdidelikafadulden güzel bi poz yakalayamadıkneyse çok şükür herşey oylunda bir sürü tahlil istedi onları yaptırcam aç gidip içinde şekerde var haftaya salı tekrar çağırdı tahlil sonuçlarını hemde bebişe bakacak tekrarkaydirigubbakcemile5 kızım 570 gram olmuş boyu ölçülmüyo haliyle birazda pozizyon uygun değildigamyoncuiremsu şimdilik bende haberler bu kadar
kontrolden geldinisss demek , küçük çileği de gördün , keyfin yerinde diimi kaydirigubbakcemile2
her şeyin yolunda olması ne güzel
inşallah tahlil sonuçların da güzel çıkar canım Şeniz
Aranıza yeni katıldım:1hug:.Şaka gibisiniz. Bir sürü ileti var şöle bi baktım Hatta bakamadımmm.yerimseniben, Ben de Hayırlısıyla 17 temmuz da kız annesi olacağım geçen USG ye girdim her şey güzel Rabbimin izniyle..Allah isteyen herkese bu sevgiyi yaşatsınn..Hayırlısıyla
hoşgeldin canım , keyifli paylaşımlar :1hug:
Herkese merhaba; bugün hem geçmişi okuyup, aynı anda da iş yetiştirilmiyomuş onu görmüş oldum, size günaydın bile diyemedim. Cinsiyeti belli olan arkadaşları smdiden tebrik ediyorum. Detaylı usg ye girmiş birçok anne adayımız, bütün mesajlar cok ılımlı ve neşeliydi, hepsi adına cok sevindim. Stardust cım sende sakın yüzde ihtimalleri kafana takma ben onlara hiç inanmıyorum, eminim herşey simdi oldugndan cok daha güsel olcak zaman ilerledikçe. Çiçekcim başın saolsun bu arada. Alalacele hoşgeldin cnm, iyi paylaşımlar...Umarım kimseyi unutmamışımdır kaydirigubbakcemile2
Bende hala hiçbirşey hissetmiyorum. Bugün tekrar doktoruma gidicem. Boylece 3 haftada 3 kere doktora gitmiş olcam. 22+0 oldum hala tık yok iyce sinirlerim boşaldı resmen haftasonu, bi de inanılmaz bir hiperaktivite vardı 2 gündür, sanki hamile degilmişim gibi sürekli ayaktaydım ve hiç yorulmadım, bu da üstüne tuz biber ekti, umarım hersey yolundadır...senağlamasenağlamasenağlama
saol canımmm Şeniz
sen yine de yorma kendini o kadar koşuşturma sakın , yalnız değilsin unutma kaydirigubbakcemile5
bence hissediyorsundur da net vuruşlar felan olmadığı için kondurmuyosundur belki de yerimseniben
bende yarın gideceğim dr a çok heyecanlıyım
tam bir ay oldu nekadar büyümüştür kimbilir.
kıslar bu park yataklar kac aya kadar kullanılıyor?
canımcım arkadaşımın kızı 16 aylık , doğduğu ilk günden beri halen kullanıyorlar , çok memnun bi sorun yaşamadılar .. ama bazı bebekler yatmıyormuş diye de okumuştum topiclerden birinde :sm_confused:
kızlar benim eltim cumartesi günü doğum yaptı..epidural yapmışlar daha öncekini de sezaeryan yapmıştı..kesinlikle epidural ı tavsiye ederim diyo bugün taburcu olacak tı onunla bi alakası varmı bilmiyorum ama çok rahat olmuş öyle dedi..
ama sütü hemen gelmediği için şimdiden yara olmuş hep sesi çok yorgundu.. korkmadım desem yalan olur
hayırlı olsun bebişiniz
aklında bulunsun canım epidural hekese yapılamazmış . bel fıtığın varsa ammman dikkat , felç kalma riski bile var .. bir arkadaşımın başına geldi çok çok ünlü ve iyi denilen bir hastanede oldu epidural sezaryeni ve mahkemeye verdiler hastaneyi benneyaptımki
Hepatİtİ aŞıısndan bana bahseden olmadı ????????
bana da bahsetmedi ne sağlık ocağı hemşiresi ne de takibim yapan dr. :sm_confused:
teşekkürler ilsu ve dilara..iyiyiz , bugun sgk doktorunada gözükeyim diye sabah dr a gttim kan tahlili ve tsh istendi.kan verdim.hersey iyi de kan degerim 9.5 e düşmüş:=(
dr 2 kere iç hapını dedi.ayrıca tsh degerim referans aralıgında ama düşüğe yakın ne biliim böle çıktı işte..tsh değeri de beyin gelişimi için çok önemli kendi dr umada sorucam.korktumm yane..
kanın dşük çıkmış canım , kırmızı üzüm kurusu iyi geliyor diye duymuştum ve üzüm pekmezi tabi .. inşalah tsh değeri için iyi yorumlar alırsın dr.undan :teselli:
Kızlar bana tetanoz aŞısı İÇİn 1 nİsan da yanİ 25 haftandagel dedİler neden acaba bİlenİnİz warmı?
bilmiyorum canım:sm_confused: .. ben 16. haftada kayıt olmak için gittiğimde yapmışlardı aşımı .. şimdi 2. dozu olucam 20 martta , 20. haftanın sonuna doğru olmuş olucam 2. dozu ben ...
ayda bir kez demek gelde sinir olma şimdi ben verdiğim paraya acımıycam ama karşılığını alabilsem.. ben doğumu devlet hastanesinde yapmayı düşünüyorum yeni doğan bölümü çok iyiymiş..doktorum özel muayenehanesinden takibimi yapıyo ama muayenehaneside hiç şık değil cihazıda çok eski özel hastaneye gitsem daha az ücrete daha iyi hizmet alıcam..ama mecburiyetten böyle gidiyo şimdilik hem ayda 240 lira veriyorum hemde gerçekten çok ilkel cihazlarda kontrol ediliyorum ...doktorumla aram ii ama yeterli değil işte..gerçi senin doktorunla uzun zmana dayanan bi geçmişin var tabiki farklı olur ..of ya bu konud ahala kararsızım bu satten sonra doktor değiştirmek de hata mı olur acaba diye düşünüyorum
böyle karışık bi duırum işte-tatlicadiarzu-
işte sorun da orda doktoruma güveniyordum ama ikizlerde detaylı ultrason çok önemli 2 li 3 lü tarama yapılamadığı için ben doktoruma söyledim o gerk yok 20. haftada girersin dedi..sonra biz ona sormadan 15. haftada gittik sadece cinsiyeti öğrenmek için..ama orda kızımın burun kökünün kısa olduğunu öğrendik..sonra doktoruma söyledim yine çok önemli değil dedi..sonra ısrarlı sormamızın üzerine bi radyoloğa gönderdi..
orda da durumun önemli olabileceğini amniyosentez gerektiğini ve onu hemen o hafta yaptırmam gerktğini söylediler..bizde apar topar istanbula gittk..
doktora bunu söylediğimde bana eğer bi sorun olursa bebeğe müdahale edebiliyorlarmı ki diye sordu..şok oldum doktorum bunu bana soruyo düşünebiliyormusunuz...
ve 24. haftaya kadar müdahale edildiğini öğrendim
çok şükür bişey yok ama söylemek istediğim şu ben bu doktora ayda 240 veriyorum ve herşeyi kendim takip ediyorum
canım ben ayda 2 kere gidiyorum 1 kere muayene ücreti ödüyorum , diğeri kontrol oluyor .. ama 3. haftaya sarkarsa alıyorlarmış yeniden ücret ve 135 ytl ödüyorum ..
bu dr.a gidip gitmemekte kararsız kalmıştım . çok yakınımda Kent hast. var ki İzmrin en iyi ve modern hastanesdir , bana da 5 dak. mesafede ama gel görki 1-2 kere gittim , en fakat risk durumunda asıl müdahale edilecek ve öyle durumlarda hangi ilaçları kullanacağımı ( ivf gebelikleri normal gebeliklere göre daha hassas ve sorunlu olduğu için ) dr.bana soruyor " konuştun mu senin tüp bebek dr.un ne dedi , hangi ilaçları kullanacakmışsın vs vs .... " diye bana soruyordu . tepem attı herşeyde ben İst.daki tüp eeği yapan dr.umla konuşacaksam , zaten de onların tavsiye ettiği şimdiki dr.umla devam edeyim dedi .. gel görki bana tavsiye ettikleri dr. hem tüp bebek hem de gebelik takibi yapmaktan o kadar yoğunki bana sorar oldu bugünlerde " biz sana şunu yaptık mı , hangi ilaçları kullanıyorduk seninle vb ... "
ben de 19. haftamdayım ve Ege Üni.de prof olan ve 2 kişiden olumlu referans aldığım bir dr.la görüşmeyi düşünüyorum önümüzdeki hafta içinde .. zaten ayda bir de İst.dki dr.uma gidiyorum takibe ..
o kadar para veriyorsun ve bizlere göre daha riskli ve bir o kadar da keyifli bir amilelik ürecindesin .. kendini daha iyi ve güvende hissedeceğin bir dr.la devam etmen kafanı daha da rahatlatır belki .. sana bu yazdıklarım ben kendime de söylüyorumyerimseniben
Saol hayatım sorma aldım başımı gidiyorum :teytey: ya kusura bakma hiç yazamadım sana çok yoğunum hayatım ya kızçenin kıyafetlerine bakıcam akşama rahat rahat:1hug:
canımcım 23. haftanı bitirmişsin , olmasın mı kilocuklar , şişkinlikler yerimseniben
hanımlaaaaaaar , hamileyiz biz şişicez de , genleşicezde .. ay neremizde büyütücez o minnoşları bi taraflarımız şişmeden çıkmadan :)))))