2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

baktım sweet cim çok güzel çıkmışsın ,göbüşünde çok büyük değil ki.. hep büyük büyük diyordun
sende yasını göstertmeyenlerdensin yani :)

AHH öyle diyorlar.
burda işyerinde ki çalışanları inandıramadım uzun sürte.35 olduüum a.
maşallah bana.
tabi bu 9 kg almış halim gbüş ile birlişkte:::))))))
sabah sabah moral oldu.
çok güzle çıkmadığım bakımsız bir günüm olduğu için eklmeyecektim nerdeyse:)))))))
öpücükler sana kızım ve benden:)

tşekkürler canım ne yapalım bizde buyuz işte.::)çok şükür elhamdilillah

aaa olabilir zuzu ama .
benim veridğim tepki ile kızımın veridği tepki aynı oalcka mı acaba aynı müziğe.
ben mesela çok sinili isem kafam bozuk ise,
kıraç , haluk levent gibi isyanını şarkı ile dile getirenleri dinlerim bangır bangır.
tabi bu bekaren dah çok işe yarıyorudç
fırsatım varıd.
sakin ve mutlu isem.
daha yumuşak ,daha neşeli şeyler dinlerim ama
kıraç her zaman favorimdir.
onu her zaman dinlerim hatta düğün dansım bile kıraç ile oldu.
endamın yeter..................
ahh kızlar ah kızım müzik zevkinde yoksun olacak bu gidişle.

ama ben göremedim seni.sana arkadaşlık isteği göndersim sen kabul etmedin beni

canım düz saçlarında güzel duruyo dalgalıda demek istedi yoksa herhalinle güzelsin canım:1hug:

heyt be işte ben bugün akşama kadar prensesler giib gezerim .göbüşümle .
teşekkürler canım,sağolasın
o siizn güzleliğiniz bütün arakdaşalra yaptıkları iltifatlardan dolayı teşekkürlerrrrrrra.s.

Bebeğinizle bu haftalardan itibaren iletişim kurmanız önemlidir. Onunla iletişim kurmanın en etkili yolu ellerinizi karnınıza koyarak ona hitaben konuşmaktır. Erkeklerin sesleri nispeten kalın olduğundan, bebeklerin yeni gelişmekte olan işitme sistemleri baba adaylarının seslerini çok iyi algılayamayabilir. Baba adayının yine ellerini eşinin karnına koyarak inceltilmiş (tiz) bir sesle konuşması bebekle iletişimde daha etkili bir yol olabilir. Bizler zaten çocuklarla konuşurken hep refleks bir şekilde sesimizi inceltiveririz. ışte bu refleksimizin temelinde yine aynı gerçek, yani bebek ve çocukların ince sesleri daha iyi duyduğu ve bu tür sesleri daha çok sevdiği gerçeği yatar. Çocuklara yönelik müziklerde de aynı prensip işler. Bebeğinize müzik dinletmek isterseniz müzik sesini kendinizin dinleyeceği kadar açın ve yumuşak melodiler tercih edin. "Beyin geliştirici müzikler" için bolca para vermek yerine kendinize müzik arşivinizde bulunan uygun melodilerden birkaç albüm oluşturun.

ılk icat edilen müzik aletleri vurmalı çalgılardır ve atalarımız ayinlerde kendilerini rahatlatmak için bu çalgıları ritmler oluşturarak kullanmışlardır ve halen çoğu durumda bu aletler bu amaçla kullanılmaktadırlar. Bu seslerin rahatlatıcı özelliği nereden gelmektedir? ınsanların ilk duydukları ve kendilerine en güven veren sesler ritmik seslerdir (rahim içindeyken duyulan anne kalp atışları, ritmik bağırsak hareketleri).

Bu da baska bi siteden....

Hamilelik döneminde, annenin vals ve klasik müzik dinlemesi, bebeğin gelecekte duygusal ve sosyal hayatını olumlu yönde etkiliyor. Fakat bu müziğin dozunun çok iyi ayarlanması gerekiyor.

Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Üre; müziğin insan üzerindeki etkilerinin anne karnındaki döneme kadar uzandığını söyledi. Bebeklerde ritim duygusunun gelişmesi ile başlayan müzik olgusunun çok önemli olduğunu ifade eden Üre, sağlıklı bir bebeğin bütün canlılarda olduğu gibi ritim duygusuna sahip olması gerektiğini vurguladı. Anne karnındaki bebekte bu duygunun annenin kalp atışlarını duymasıyla başladığını anlatan Üre, bebeklerin ritme karşı olan sevgilerinin mutlu olmaları ile yakından ilişkisinin bulunduğunu kaydetti.

Bebeklerin vals ve klasik müzik gibi ritme sahip soft müziklerden hoşlandığını ve gebeliği sırasında bu tür müzikleri dinleyen annelerin çocuklarının ruhsal ve sosyal gelişimlerini daha kolay tamamlayarak, sorunsuz bir kişiliğe sahip olabildiklerine dikkati çeken Üre, şöyle konuştu: "Yalnız bu müziğin dozunun çok iyi ayarlanması gerekiyor. Gebelikte, gerginliğin azaltılması ve bebek sağlığı açısından bu tür müziklerin dinlenmesi yararlı olabilir. Bu dönemde annenin klasik müzik ya da vals dinleyerek rahatlaması bebeğin gelecekte daha mutlu ve uyumlu olması üzerinde olumlu etki yaratıyor. Annenin hamileliğinde stres ve depresyon yaşaması da bebeği doğrudan etkileyerek, onun gelecekte karamsar, sıkıntılı ve güvensiz olmasını sağlayabiliyor."

Bebeğin annenin söylediği ninniye verdiği tepkinin de müziğe karşı olan duyarlılığın ne kadar erken başladığının bir göstergesi olduğunun altını çizen Üre, bu dönemlerde müzikle iç içe olan çocukların bu konudaki yeteneklerini daha rahat geliştirebildiğini de vurguladı.

Bu da bir baskası arkadaslar umarım yardımcı olur bilas :CüvCüv:

zuzuzm o halde biz kulaklıkla dinlyince bebişimiz biiz duyacak demek ki.
evdeki mp3 kulaklığa yeni şeyler yükleyip çantaya koyma vakit geldi demek ki:)))

ninniye verilen tepkiden bahsediyor .ama eşim bana ninni söylemeyi yasakaldı .çocuğun kulaklaı zarar görür diye...
berbat bir sesim var ve hiç bir şelikde ritim tutturamıyorum.hayret ediyor bana adamcağız.
ama ben böyle mutluyummmmmmmmmm

beyaz melek , büyük göbüşümü kıskandım yazmışsın tşk.ler......
göbüşümü şimdi çok seviyorum ama doğumdan sonra ne düşünürüm bilmem tabiiiiii.
sağlıklı olsun kuzularımızda gerisi boş .
öyküye çok selem söyle annesi.

Annesi aldırma sen babaya cnm kendi sesi kalın diye kıskanclık yapıyodur kaydirigubbakcemile3 Benimde sesim güzel diil ama bence anne sesi dünyadaki en güzel ses, sürekli seni duycak zaten suanda en cok duydugu ve tanıdıgı ses seninki oyle düşün, güzel kızına güzel ninniler soylemeye devam et a.s.

tÜmmm deĞerlı annaelr
herkeze gÜnaydın.....
Umarım herkez ıyıdır....

Swethome canım maŞallah gÖbÜŞÜn Çok tatlı baya bÜĞÜmÜŞ canım ya ne gÜzel...herkez anlar hamıle olduĞunu............
Çok yakıŞmıŞ hamılelık

ekle bakalım gaydınn bu gÜn nasıl gÖbÜŞÜn...
Bende bu gÜn hamıle gÖmleĞı gıydım beyaz..daha mı Çok bellı oluyor ne bÖyle...
Ofıs durulunca bende eklerım

günaydın kızlar ben en sonunda aşımı oldum
rahatladım bu arada ben geçbile kalmışım
20-24 haftalarda yapılıyo dedi önemliymiş haberiniz olsun
ya bende görücem swethome göbeğini

günaydın kızlar ben en sonunda aşımı oldum
rahatladım bu arada ben geçbile kalmışım
20-24 haftalarda yapılıyo dedi önemliymiş haberiniz olsun
ya bende görücem swethome göbeğini

sağlık ocağınd aki aşıyı mı oldun canım.
ben doktoruma soramdan gidip olmuştum.
ama bazı dokotrlar sağlık ocağında kini olmayın.
o difteri ila karışık diyormuş ya .merak ettim .

gör canım beni:)))) şişko anne adayını ve isim bulamadığı güzel kızını

Ekleyince göbeklerinizi burayada ekledim yasın olurmu kızlar, fiziken burda olsamda arada okuyabiliyorum mesajları, bekle cumayı oysun gözünü işte kaydirigubbakcemile3 Ben bugun cok komik bisi giydim muhtemelen dünkü kadar güzel cıkmaz göbeeem dünküyle idare etces artık

bu mubarek cuma gününde edilen tüm dualarınız gerçek olsun....
allah gönlünüze göre versin..
sağlık ve sıhatle bebişlerimizi alalım kucağımıza...........
sağlık,neşe ,huzur bereket dolsun taşsın yuvalarımızzz

zuzu eklemedim kaydirigubbakcemile3 haber vereyim dedim.......................
canım benim ekleriz birazdannn
şimdi kalabalık malesef burası...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…