inş sonuçlar güzel çıkar canımmm..hayırlı cumalar
dün 100 grlık şeker yüklemeisne gittim.
sabah 9 da gitim.10 da şlk kanı verdim.
ve saat 13,45 de de son kanı.
o saate kadar aç olunca biraz sarsıldım.
sonra ablama gitik.yemek yedim.
ama artık tahlilin sonucunu merak edecek halim kalmamıştı.
bende eve geldim.
bugüğn işyerindeyim.kısmet olursa ablam gidip tahlilileri alacak.
ya normal yaşantıma döneceğim.
yada diyet yapmaya başlayacğaım.
inşallah diyer stresine girmeden ,normal hamilleiğimi sürdürebilim.
ama diyet olursa da bebeğim için seve seve yaparım değil mi:)
benimki bi sayfa..ayrıntılı usg yaptıranlar sizin ayrıntılı sonucunda neler yazıyo
ben ağutos annelerindeyim ama sizin burayada takılıyorum.
bendende eko istenmişti amam sonraki muayenelerde herşey yolunda olunca vazgeçildi.
ayrıntılı usg vardı dün ona girdim .maşallah hiç bişeyi yok :teytey:
.sende rahat ol bebisin çok iyidir stres yapma rahim kasılıyor ve bebeği sıkıştırıyor
kızlar bana kendi doktorum 1 hafta geç döllenme olmuş demişti...............
aslında benim son adet tarihim 12 ekim 2008...........
ama geç döllenme diye 19 ekim baz aldı doktorum.............
ayrıntılıda ve bugünkü kontrolde..........son adeti sordular bende durumu izah ettim...........
onlarda hayır son adet olarak 12 ekimi baz alacaksın zaten bebek te son adete göre uyumlu şu anda dedi
yani 22+5 günlük hamilesin dediler...............
aklım karıştı açıkçası...........
ve bebeğin ölçümleri 22+5 e göre uyumlu dedi..
ne güzel işte 1 hafta ileri gitmişsin .maşallah.ama gerçekten son adet tarihini baz alıyorlar canım.hihoyyyt
benim ayrıntılı tek sayfa .ama sorun var .bebek iyi hihoyyytrahimda şerit halinde bir çizgi görüldüdelikafadulden iki günde çok stres yaşamıştım amniyo sonucu çıkacaktı ve elimize geç ulaştı bekledikçe gerildim peşindende ayrıntılıya girdim dr rahim kasılmışda olabilir başka bişeyde iki hafta sonra tekrar bakılacak ayrıntılıya umarım stresten kaynaklanan kasılmadır.yoksa yakın takibe alınıcazsengözlerimebaksanab .
confuse canım cok gecmıs olsun cok uzuldum ınsallah sorunsuz sıkıntısız gecer hamılelıgın ama ılacı kullanmaman bı sorun olmazmı canım?
Sağol canım.İnşallah çıkmaz bi problem...Diyete dkkat edicem bakalım.geçmiş olsun farlı bi doktora daha sorsan ilacı kullanmaklı kullanmamkmı daha iyi öle karar versen inş. Sorun çıkarmaz şeker bebğe ve sana
Arkadaşlar bir şey söyleyeceğim..Bebişlerin kiloları ile ilgili....Yanlız şu ultrasondaki tartılarla gerçek ölçüler hiç uymuyor...Benim bebeklerin gramajı ultrasonda daha fazla çıkıyordu..Ama doğdukları zaman ben kürtajdayken ölçmüşler..Ultrasonda ölçülenden daha az çıkmıştı kiloları.....:sm_confused:
Teşekkürler canım.Haklısın...Şekerin ne olduğunu bilmezken şimdi bu durum beni çok üzüyor ama hamileliğe bağlı olduğuna bende inanıyorum.Çünkü eşim değerlere baktığında çok yüksek olmadığını söyledi.Ona göre korkacak hiçbişey yok.confuse canım stres yapma üzülme biliyorsun stres ve üzüntü şekerini daha da yükseltebilir...
rahat ol ve olumlu düşün bence gebelik şekeridir...
allah sağlıkla sıhatle doğum yapabilmeyi ve bebeklerimizin sağlıklı olmasını nasip etsin herkeze
benim ayrıntılı sonucum tam 3 sayfa da hayrete düştüm
Arkadaşlar bir şey söyleyeceğim..Bebişlerin kiloları ile ilgili....Yanlız şu ultrasondaki tartılarla gerçek ölçüler hiç uymuyor...Benim bebeklerin gramajı ultrasonda daha fazla çıkıyordu..Ama doğdukları zaman ben kürtajdayken ölçmüşler..Ultrasonda ölçülenden daha az çıkmıştı kiloları.....:sm_confused:
inşallah canım çok saolcanım ınsallah temız cıkar tahlıllerın dıyet falan yapmaya gerek kalmaz:Saruboceq:
swethome inşallah iyi çıkar sonuçların tatlım
canım inşallah iyi çıkarda :Saruboceq:bide diyet stresine girme hergün ne yesem diye düşünmekte kötü-tatlicadiarzu-
ay iyi yapmışsın.Herkese hayırlı cumalar , umarım herkes iyidir.Sabahtan savcılıklarda gezdim :)şu adresimi çalan kişiyi bildirdim :1closedeyes: . Gözü korksun bulunsun inşallahta adreste gözüm yok zaten.
kızlar bana kendi doktorum 1 hafta geç döllenme olmuş demişti...............
aslında benim son adet tarihim 12 ekim 2008...........
ama geç döllenme diye 19 ekim baz aldı doktorum.............
ayrıntılıda ve bugünkü kontrolde..........son adeti sordular bende durumu izah ettim...........
onlarda hayır son adet olarak 12 ekimi baz alacaksın zaten bebek te son adete göre uyumlu şu anda dedi
yani 22+5 günlük hamilesin dediler...............
aklım karıştı açıkçası...........
ve bebeğin ölçümleri 22+5 e göre uyumlu dedi..
çok teşekkür ederim canım.şu ana kadar 9 kg aldım.görenler hiç almadın sen sadece göbek var diyor,ama işte şeker hamillelikte ki kan akımı ve damarlar ile ilgili olıuyormuş.kısetm tabi bekliyorum sonucucnm inş. şeker çıkmaz fiyet yapmak zorunda kalmazsın zaten sanırım çok kilo alan bebek ve hamilelerde çıkıyomuş şeker sıkıntı yapma :1hug:
çok zor ya büyüyünce ayrı ufakken ayrı bi dert bazen peygamber sünneti derler sünnetli doğar bebekler keşke öle olsa da uğraştırmasa bide askerliği var büyüyünce benneyaptımki
AMİİİİİN HAYIRLI CUMALAR
kızlar ne güzel dualar etmişsiniz allah herkesin dualarını kabul etsin inş
swethome canım inş iyi çıkar sonuçların
Canım ben de Çarşamba günü 100 gr.lık şeker yüklemesi yaptırdım.Aynen aç karna o kadar şekerden sonra 3 saat bişey yemeden beklemek beni de sarstı.
Ama asıl sarsıcı olan şekerim sınırların üstünde çıktı ve doktorum o değerleri görünce kesin konuşamamakla birlikte bunun hamileliğe bağlı şeker olmayabileceğini söyledi.
Ama benim ailemde şeker hastası yok.Bende zaten hayatım boyunca kilo alamama problemiyle uğraştım ve yemeğe ve tatlıya hiç düşkünlüğüm olmadı.Ama evlendikten sonra çok hızlı ve çok kilo aldım ve o kiloyla hamile kaldım.Eşimde de şeker var.Kayınvalidemde de vardı.
Moralim öyle bozuldu ki anlatamam...
Bana en uzak ihtimal gibi gelirdi şeker...
Bebeğim için çok endişelendim.
O günden sonra sanki herşey anlamını yitirdi ve sanki kötü şeyler olucak gibi hissetmeye başladım.
Doktor tablet verdi( Glucophage) ama araştırdığıma göre hamilelikte şeker hapı kullanılmıyor.Ben de içmiyorum hapı.Doktoruma sorsam internet kafa karıştırıyor sadece ama riske atamam.
Diyetisyene yönlendirmişti bide beni...Gittim...Diyet listesi verdi 2 gündür onu uygulamaya çalışıyorum ama bakalım...
Kafam çok karışık ve üzgünüm...:çok üzgünüm:
inş sonuçlar güzel çıkar canımmm..
bende daha yaptırmadın şeker yüklemesini ve çok korkuyorum..çünkü aç kalırsam hemen tansiyonum düşer..haftaya gidecem inş bi sorun olmadan atlatırım :Saruboceq:
giderken yanında birini götür muhakka öyle bir sorunun varsa .bayılan çok oluyormuş.ama tekrarlama yapıyorlar.umarım rahatça geçersin canım bu işten
benimki bi sayfa..
ilk başlarda bebekle ilgili ölçümler var en sonda da dr.un yorumu var..oda baya bi uzun...
İnşallah canım...Amin...Çok teşekkürler...Bana insülin demedi doktor.İnşallah diyetle kontrol altına alırım.canım geçmiş olsun bizim gelinimizde şeker hastası ve insülin kullanıyor ahşap boyama hocamda 6 aylık hamileydi şekr yüleme testi yapıldığında ortaya çıktı şekeri çok yüksekmiş ve insüline başladı korkma yani bebeğede sanada bişey olmaz allahın izniyle
canım inşallah bebişlerini etkilemez bu durumun bence akşam geç saatte yemeği ve ekmeği azalt meyve ye ekşi meyveleri tercih yap süt yoğurt yumurta peynir bunlarla beslen bir müddet ve sebze yemeği yap özellikle kendin için tuzu yağı az olsun bizim ailede var şeker o yüzden bilirim canım çok zordur allah yardımcın olsun diyet listesine uymaya çalış bence hapa yönelme
Sağol canım...Aynen dediğine benzer bir diyet listesi verdi diyetisyen...Bende dikkat ediyorum.ınşallah doğumdan sonra geçer...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?