2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

Sİz maaŞlarınızı Şİrketden mİ alıcaksınız yoksa sskdanmı

Canımcım bazı şirketler bu işlemleri senin adına yapıyor ama genelde yapmıyorlar ben mesela istirahatimi kendim açtırıcam ve kendim kapattırıcam doğum parasınıda sgk dan alamıyosun kapanışı sgk dan yapıyorsun postahaneden alıyosun doğum paranı canımcımkaydirigubbakcemile5

Peki analık primimizin yatırıldığına nereden bakabiliriz. İnternette var mı sorgulayabileceğimiz bir yer.

Canım ben onu bizim İnkaya sordum ekstra yatırılcak bişiy yok işlemler aynı şekilde devam edicek dedi
ayrıyetten yatırılcak bir prim yok canımcım sanırım onu zaten alıyolar vergilerden

Ben maaşımı şirketten alıcam, onlar ödüyomuş 4 ay boyunca... 4 ay sonunda sgk dan aldıgım parayı işyerine teslim edicem valla insan kaynakları bu sekilde soyledi ama ben pek güvenemiyorum, binlerce adam var calısan, hata payları var

peki istirahatini nasıl açtırıyorsun

benim bir arkadaşımda şirketten aldı maaşını 4 ay boyunca.

offfffffffff hiçbişey umrumda değil...........
zaten verecekleri 3 kuruş onuda alıncaya kadar akla karayı seçeceğiz işte başka yolu yok.........

zaten aldığım maaş gösterilmiyor bordromda...........
askeri ücretten ödüyoruz ssk primlerini....
yani her koşulda ben zarardayım............
askeri ücretim 3 katı maaş alan biriyim ama askeri ücret üzerinden alacağım doğumparamı ne şimdi bu

merhabaalarr....

umarım herkes iyidir...ben hala gribim de.....(((((((((

aynen benimde öyle melekcimm...

açıkçası ben alacağıma da inanmıyorumm doğum paramı ne yaparım nasıl yapmam gerekiyor bilmioyurmm..30. haftamda izne ayrılıcamm ben o zaman rapor mu götürmem lazımm almam gereken bi belge var mı ???????? kafamda bi sürü soru işareti varrrr benneyaptımki

allahtan ki tazminatımı aldığım maaş üzerinden verecek...........
o işte biraz iyi.........
5-6 bin ytl alırım 3 seneye.............
ee 1,5-2 bin ytl de ssk dan alırsak yine 7-8 bin ytl alacağım doğumdan sonra napalım buna şükür

hoşgeldin emelcim
griplerin önde gideni olarka ilan ediyorum seni
bünyen çok hassas canım çok dikkat ettt

peki istirahatini nasıl açtırıyorsun

Canımcım 31+0 dan itibaren 32. haftan çıkmadan iş yerinden vizite kağıdı alıcaksın ve sgk hastanesine gidiceksin birde kimliğin yanında olucak.
İstirahat açtırmak istiyorum diceksin ve işlemlerini yaptırcaksın canımcım
Daha sonra doğumdan sonra yani 1 ay 1,5 ay sonra doğum yaptığın hastaneden doğum kağıdını alarak doğum iznini kapattırmış olucaksın bu senin doğumu yaptığına dair olucak ve işlemlerin kapandıktan 1-2 gün sonra paranı postahaneden soruştururak alıcaksın sanırım bi dosya nosu veriyorlar onunla postahaneye başvuruyorsun

Neyseki benimde maaşımdan ödeniyor ona hep dikkat etmişimdir çalıştığım her yerde hakkını yemiş olurlar öbür türlü yakötükedihüso

Emelcim ben sana o zamanda sormuştum doğum parası alamazsın o zaman istirahatini 31+0 ile 32+0 arasında açtırman lazım canımcım erken çıkarsan nasıl alcaksın olmaz
diğer noktaları yazdım zaten onları oku kafana takılan varsa ben gene yardımcı olurum sana okeyto canımcımkaydirigubbakcemile5

peki doğuma 3 hafta kalan kadar çalışıcam ben.o zamandan 32 haftada mı açtıyorsun.birde şimdi benim gittiğim hastane ssk geçiyor.yinede sgk hastanesine mi gitmem gerekecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…