2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

günaydın derinciğim
geçmiş olsun:)) aşını olmuşsun
bende bugun 2. doz için gitcem bakalım

herkese gunaydın Şeniz
Akdas, İpek,Rosem,Zuzum hepinizin gözü aydın bebışler cok ıyıymıs

Teşekkür ederim hüzün yılıcımmmm :1hug: Hosgeldinnn....

kızlar devlet aldıgımız maasın 3 te 2 sı kadar doğum parası verıyormuş öyle duydum

Evet cnm tamamını vermiyo ama 3 te 2 si mi bilmiyorum, belli bi tavan var ona kadar veriyo devamını vermiyo diye biliyorum CADIARZU Onu araştırmak lazım, üstelik süt parası vb. gibi menfaatleri de var dimi onları hep ayrıntılı okumak lazım...

kızlar devlet aldıgımız maasın 3 te 2 sı kadar doğum parası verıyormuş öyle duydum

Canım istirahat parası altında alınıyo o rakam çalışan anneler alıyor
56 günlük istirahat kullanım paranı alabiliyosun brüt maaşın üzerinden hesaplanıyor canımcım :1hug:

Kızlar merhaba, hep okuyorum sizi. Okumaktan yazamıyorum walla. Ben de çalışıyorum, ücretli doğum izninden hemen sonra mı alıyoruz doğum parasını. Ben ücretsiz izin de almak istiyorum ama doğum parasını hemen vermiyorlarsa alamam ücretsiz izin. Kredi ödüyoruz da...

canım doğumdan en geç 1 ay 1,5 ay sonra bağlı bulunduğun ssk dan istirahatini kapattırıp alıcaksın paranı çok geç vermiyolar yani

Yaaaa ne güsel benide götürsene Derinnnnnn senağlama Cok özeniyorum ben bole konustukca, havada cok güsel hicbi amacım ve acelem olmadan yürümek istiyorummmm

Doğum öncesi 32.haftada doktorunuza istirahat açtırmak gerekiyor. Doğum öncesi 8 hafta ve doğum sonrası 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta istirahat hakkınız var.Daha sonra bu istirahat belgesi işyerinize verilecek ve internet üzerinden Geçici iş göremezlik ödeneği için giriş yapılacak. SGK 16 haftaya ait bu geçici iş göremezlik ödeneğini PTT kanalı ile size havale ediyor. Emzirme yardımı için doğum raporu ile SGK'ya başvurmalısınız.Doğum sonrası ücretsiz izin hakkınız 6 ay dır

canım doğumdan en geç 1 ay 1,5 ay sonra bağlı bulunduğun ssk dan istirahatini kapattırıp alıcaksın paranı çok geç vermiyolar yani

Ssk'dan istirahati kapatınca hemen veriyorlar yani. İyi o zaman. Benim biraz yüksek görünüyor maaş. Şu kadarını veriyoruz diye bir sınır yoktur inşalalh. Bütün umutlarımı ona bağladım. yoksa hemen çalışmaya başlamak zorunda kalıcam.:bbo:

Doğumdan önceki 1 yıl içinde adına 120 gün analık sigortası pirmi ödenmiş olma şartı vardır.Bu 120 gün prim ödemesinin doğumdan önceki 1 yıl içinde farklı işyerleri tarafından ödenmiş olması da yeterlidir.
Bu şartı sağlayan SGk lı çalışana doğum izninde olduğu toplam 16 haftalık süre için prim ödenen maaşının 2/3 ü kadar ödeme yapılır kurum tarafından.

merhaba hanımlar.nasılsınız?
ilsu,kibele,star dust,zuzum,hüzün yılı tesekkurler teyzelerı ıyı dıleklerınız ıcın.
canım cok fazla tuzlu bırseyler yememeye calıs.ayaklarn ondan sısıyor olabılır.

:

selsincım gecmıs olsun benımde diş agrım olmustu ilk aylarda.ılk 3 ayı atlattıktan sonra 4,5 aylıkken dolgu yapıldı disime.benım doktorumda lokal aneztesı ıcın bırsey olmaz demıstı canım.tedırgın olma canım,7.ya gırmeden yaptır disini son aylar daha riskliymiş cunku.

İnternetten yapılacak girişi kendimiz mi yapıyoruz, şirket mi yapıyor bizim için.

Ya gaydıncım zahmet olcak sana ama su paraları bi toparlarmısın aylık maaşını alıyosun zaten+analık sigortası primi ödeme şartına bağlı olarak geçici iş göremezlik ödeneği+ bir de süt parası veriyolar sanırım. Bu kadar mıdır? Var mı artıran kaydirigubbakcemile3

Yani kıslar maaşınızın 3/2 sini alıyosunuz ay başına 4 aylık ücretli izin kullanabiliyoruz bunu ay başına brüt maaşınızdan hesaplıcaksınız. okeyto kaydirigubbakcemile5

çok sağol canım.bu akşam gidicem halledicem inşallah

canımığım ücretli izinli sayılıyor.
o yzüden sigorta traporlu olduğun günlerin parasını bride az bir miktar doğum parası veriyor.
ama tabi sigortada görülen bedel üzerinden .öyle diyorum çünkü benmm maaş aldığım maaşın yarısı kadar görünüyor.
yani ben taş çatlasın1,800 civarı toplam para alabilirim.
bizim şirkette öyle ben ödeyeyim felan demez.
zaen öyle derse fazla para ödemiş sigortanın vereceğinden.
aslın vermesi adalaeti sağlamıs lazım ama işe gelmiyorsan para da haketmiyorusn demek oluyor onalr için.
neyse allah bebeişlerin rızkını çok verisn hayırlısı ile.

zuzum maaş almıyosun o dönemde şirket sana maaş vermiyor sen o dönem istirahatli olduğun için ssknı ödüyor o iş göremez kısmını doğum izni parası olarak işte sgk dan alıyosun artı süt parası alıyosun o zaten bişiy değil 170 lira brütmüş
Örn: Brüt:1000 lira maaş alan bir arkadaşımız bunun 3/2 sini doğum izni olarak alır 666 lira bir ay için alır 666*4 ay yaptığımızda 2666tl brüt doğum izni hak etmiş olur + buna 170 lira brüt gene süt parası eklendiğinde eline brüt 2836,66tl civarı bir para geçer canımcımşakkıdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…