Canımcım 31+0 dan itibaren 32. haftan çıkmadan iş yerinden vizite kağıdı alıcaksın ve sgk hastanesine gidiceksin birde kimliğin yanında olucak.
İstirahat açtırmak istiyorum diceksin ve işlemlerini yaptırcaksın canımcım
Daha sonra doğumdan sonra yani 1 ay 1,5 ay sonra doğum yaptığın hastaneden doğum kağıdını alarak doğum iznini kapattırmış olucaksın bu senin doğumu yaptığına dair olucak ve işlemlerin kapandıktan 1-2 gün sonra paranı postahaneden soruştururak alıcaksın sanırım bi dosya nosu veriyorlar onunla postahaneye başvuruyorsun
aynen benimde öyle melekcimm...
açıkçası ben alacağıma da inanmıyorumm doğum paramı ne yaparım nasıl yapmam gerekiyor bilmioyurmm..30. haftamda izne ayrılıcamm ben o zaman rapor mu götürmem lazımm almam gereken bi belge var mı ???????? kafamda bi sürü soru işareti varrrr benneyaptımki
merhabaalarr....
umarım herkes iyidir...ben hala gribim de.....(((((((((
Benimde bordromda aldıgım maaş gözüküyo cok şükürrrr... Cok kızıyorum ben su kapitalist sistemeeee coookkkk :1ninca:
Emelcim ben sana o zamanda sormuştum doğum parası alamazsın o zaman istirahatini 31+0 ile 32+0 arasında açtırman lazım canımcım erken çıkarsan nasıl alcaksın olmaz
diğer noktaları yazdım zaten onları oku kafana takılan varsa ben gene yardımcı olurum sana okeyto canımcımkaydirigubbakcemile5
peki doğuma 3 hafta kalan kadar çalışıcam ben.o zamandan 32 haftada mı açtıyorsun.birde şimdi benim gittiğim hastane ssk geçiyor.yinede sgk hastanesine mi gitmem gerekecek
haklısın cnmmm...sağoll
biliyorumm farkındayımm aslındaa.. rapor alırım diye düşünmüştümm.. olmaz mııı
tatlım...........
31.haftada ssk lı bir hastaneye veya anlaşmalı özel hastaneye gideceksin............
onlar zaten hemen anlar..analık iznimi açtırcam diceksin..........
onlar sana birkaç belge verecek.................
sen o belgeleri iş yerine veya iş yeri muhasebecinize vereceksin...............
zaten o andan itibaren başlıyo yasal iznin...mali müşaviriniz o belgeleri alıp ssk ya bildircek.........ve rapor paran ssk da birikmeye başlıcak...........doğumdan sonra doğum kağıdı verecekler hastaneden o kağıtla ssk ya götürceksin............
doğumdan 8 hafta sonra ssk ya gidip iş başı kağıdını alacaksın yine muhasebecinize verceksin..............O DA İNTER.SSK RAPORUNU KAPATÇAK SONRA Bİ 10 GÜN SONRA SSK DAN VEYA PTT DEN TC NUMARANLA GİDİP PARANI ALACAKSIN TATLIMa.s
umarın anlatabildim:1hug:
Hosgeldin Emelcimmm, sende benim gibisin nedir bu gripten cektigimiz, havalar düzeliyo ama bak ben havalara güvenmeye basladım artık resmen grip olayım icin sositososito
Canımcım o rapor işi biraz karışık ama belki sorun olmaz sonuçta 14 iş günü felan rapor kullanıcaksın dimi bunu iyice araştır öyle al gerekirse yoksa 30. hafta çıkarsın ama başvurunu 31+0 da yaparsın bilmem olurmu :uhm: müşavire felan sor bence riske atma çocuğunun rıskı oda canım
Tabi canım ne var yani sen bırakma peşini al canımcım paranı hakkınız o para bebeğinin adına hesap açtırırsın ne güsel ilk birkimi olur
haklısın cnm ben sorayım onu iyice öğreneyim olmazsa 1 hafta daha çalışırımmm nolcakk 1 ay daha müsade ettiklerine göre 1 hafta daha çalış derler dimii ama....
Etcekler tabi gerekirse ara beniklava: klava: Yatıcaklar minik bebişimizin 3 kurusunun üstüne, senin emegin oldugu kadar onun da emegi annesi, her sabah kalkıp seninle işe geliyo sonucta dimi yazık günahhhh
Herkese tünaydınnnn,umarım herkes iyidir.Burda hava çokk güzel bugün.Az kaldı oğluşuma kavuşmaya haftaya gidicem inş. sositososito
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?