2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

selam kislar.. henuz gecmisi okumadimm.o kadar cok sayfa var ki okumam gerekenn. ins cok gusel haberlerle doludurr.. biz iyiyiz cok sukurr:)

hanimlar selam,

ben de kilo konusunda dikkatli olunmasi gerekir diyenlerdenim. yani dediginize katiliyorum, sismanlamak cocugun gelismesi anlamina gelmiyor. hep pilav hep makarna yersen sismanlarsin ama bebegine gram yaramaz, karbonhidrattan baska birsey degil.

iki arkadas 1-2 gun ara ile dogumyapti. birinin bebis 2700 dogdu digeri 4 kg a yakin. simdi 2700 dogan digerini solladi. daha 3 ayliklar bu arada. bebegin saglikli olmasi onemli.

anneler hep uzulur bebegim zatifladi, zayiflarsa zayiflasin, boyuna veriyordur, yani sisman bebek saglikli bebek degil ki. neyse. ben bu ay istemeden aldim biraz. ilk 3 ay iyi gitmistim. 4. ay1.5 kg aldim. bu ay 2-2.5 a yakin aldim. iste 3.5-4 kg aldim. asil kilolar sonradan gelecegi icin bence dikkat etmek lazim. acikinca yememek degil benim kastim. acikinca yemek ama tutup da ekmek yemek degil. daha saglikli seyler yemek.

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba ben aranıza yeni katıldım 9 aylık evliyim bebiş istiyorum ve bu ay adetim 6.gün geçti.bugün sabah test yaptım negatif çıktı.acaba erkenmi yaptım yanılma payı varmıdır.

herkese merhaba kızlar geçmişi okuyamadım maşallah muhabbet koyuymuş sanırım kimsede kötü bi durum yok inşallahh bugün anneme gittim baya bi kalabalıktık misafir felan iyi geçti havada süperdi ve yorgunluktan geberdim-tatlicadiarzu-

SILA,DİLARA,ROSEM,ZUZUUM, GAYDIN, İLSU, HÜZÜN YILI çok teşekkür ederim. Dilara seninki de yağ bağlamıştır inşallah. Artık bundan sonra kilolarını konuşacaz inşallah.
Zuzuum seninki pek hareketli olacak. Annesine mi benzeyecek ne? Benimki topaç olmasın yahu. Normal doğum yapmak istiyorum.yerimseniben

Bu arada dr benim bebiş bir önceki gittiğimde başı sol aşağıdaydı. Yaklaşık 5 gündür sağ tarafımda bir acıma, kasılma, sertlik hissediyordum. Herkalde ayaklarıdır diyordum. Hatta arada hafif bastırıp yokluyordum. Meğer kızım sağ tarafa dönmüş. Bana tekme değil kafa atıyormuş. Dr bu haftalarda sürekli yer değiştirir dedi. Ben de eşime, "ya ikide bir karnıma bastırıp duruyodum. Çocuğun gözüne parmağımı sokmuş olmayayım" dedim. Safım, beni ciddiye aldı. Olur mu hiç öyle şey. Boşuna evham yapıyorsun diye cevap verdi. Çok güldüm.

Bir önemli bilgi. Dr akşamları daha çok hareket ediyor di mi dedi. Yok dedim. Gerçekten de tam tersi gün içinde o kadar çok hareketli ki. Saat 20:00'den sonra duruluyor. Bir ara yine hareketleniyor. Ben yatağa girince 5-10 dk yerleşiyor resmen sonra yine duruyor. Ben hep uyuduğunu düşünüyordum. Doğruymuş. Ve bebekler anne karnında hangi saatlerde hareket ederlerse doğumdan sonra o saatlerde uyanık olurlarmış. Benim kızım geceleri uyuyacak galiba.kaydirigubbakcemile2

Bebişlerin de fotoları süper. Hepsine maşallah.

Ay ben kendimi zor taşıyorum eve. Artık göbeğim kocaman oldu sırt ağrılarım da başladı. Boya badana yapamam gibi geliyor. Eşim zaten hiç yapamaz. Biz yine duvar kağıdı yapacaz ya da boyacı bulacağız.

benim doğumda temmuza olacak inşallah....
şimdi 6 aylık hamileyim bebeğim erkek 2.oğlan geliyor kız olmasını çok istedim ama tabiki hayırlısı...
allah hepimize kolaylık versin...

Merhaba canım. Yakında hepberaber doğuracaz desene. Hayırlı evlat olsun. Kız erkek farketmez di mi?

Oh Dilara hanım buldunuz güzel havayı gezin bakalım. Öyle kek poğaça börek olaylarına fazla girmeyesin.

bugün annemin komşularında biride hamileydi belki inanmazsınız tam 6 aylık yani benle bir benim karnım bi futbol topu büyüklüğünden şuan yeminle kadın söylemese hamile olduğunu bilmicem dümdüz bi karın şaştım kaldım bide espiri yaptım kadına eminmisin hamile olduğuna dedimkaydirigubbakcemile3 ne yapayım kendimi tutamadım ama hiç göbek yok hemde hiçç anlamadım gitti bi ona baktım bi kendime moralim bozuldukafamçokkarıştı kadında karnının büyümediğinden şikayetçi sadece 2 kilo almış ama göbek yok nasıl olurki hep düşündüm yaa:uhm:

Maşallah ne iç karın varmış kadında. Yengemi de hatırlıyorum. Kızına hamileyken 6 aylıktı azıcık bişey vardı. Bu arada 6 ayda 2 kilo az değil mi? Bak kısa bir hesapla: bebek 850 gr,
su 450 gr, plasenta 250 gr olsa, kan hacmi 2 katına çıkıyorsa 2 lt de o vardır herhalde, memişlerde yağ toplanıyor 300 gr olsa kafadan 4 kilo alması gerekmez mi. Bir de vüsut ekstra su tutuyor. Onu saymıyorum. Kız bunlar inadına sallıyolar mı acep?

Selam kıslar kociş gelmedi bekliyorum yemeğe oturcaz yok ortalarda :1no2: size bakıyım dedim
aynurzil test 6. günde çıkmaz canım 8veya 10 günden sonra çıkar o yüzden pek güvenme sonucuna çok erken yapmışsın zaten bekle birazcık daha 8. günden sonra yap canım yada gidip kanından baktır canım
ıstiyosun sanırım Allah inş. en kısa zamanda nasip eder bir yavrukuş size canımcım:1hug:

Ayyy saat 8 olmuş. Kayınvalidem yemeğe bekliyordu. Ne çabuk zaman geçmiş. Diloşum kendine iyi bak. Burada olan olmayan herkes için de bu dediğim geçerli.
Mecburen çıkıyorum. Görüşürüz.

canım gözümle göremesem sallıyo dicem ama herzaman gördüğüm kişi sadece yakından oturupta konuşmuşluğum yoktu bugün sohbet ettik sadece ama daha öncedende aynıydı halen aynı kadın haftamızda aynı bende bi kendi karnıma baktım bide ona-tatlicadiarzu-

Ayyy saat 8 olmuş. Kayınvalidem yemeğe bekliyordu. Ne çabuk zaman geçmiş. Diloşum kendine iyi bak. Burada olan olmayan herkes için de bu dediğim geçerli.
Mecburen çıkıyorum. Görüşürüz.

görüşrüz tatlım bebişe kendine iyi bakŞeniz
Kociş geldi ben kaçar yarın görüşürüz :)

kızz geldin hemen kaçıyon:) hadi bak kocişine aç bırakmayın:)

kizlar bugunlerde pek girip yazamiyorum, vermem gereken derslerim var. hamilelikten dolayi iyice salladim. su gunler rahat gunlerim biraz kendimi siksam ama oyle bir rahata alistim ki. bebekten sonra zor nasil yapacagim? o yuzden girmiyorum pek. hepiniz iyisinizdri umarim. cok opuyorum hepinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…