2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

kızlar merhabalar.
size bi tavsiyem olacak naçizane. özellikle 4-5 haftalık olanlara mide bulantıları başlamayanlara. bilmiyorum benim gibi olan var mı ama kendimde gördüğüm için sizi de uyarmak istedim.
ben 5 haftalıkken öğrendim hamile olduğumu ve yediklerime özen göstermeye çalıştım. bazi şeyler faydalı olduğu için abartılı bi şekilde yedim. mesela süt içemediğim için kaşar peyniri ve sütlü tatlıya ağırlık verdim. pekmez içmeye çalıştım zorladım kendimi. ceviz yedim muhakkak sevmediğim halde. sonra mide bulantılarım başladı ve bu fazla fazla tükettiğim herşeyden tiksinir oldum. şimdi fazla bulantım yok çok şükür ama hala tiksiniyorum bunlardan ve asla yiyemiyorum. aslında başlarda 12. haftaya kadar falan yediklerimiz ne olursa olsun bebeklerimiz vücudumuzdan karşılayabiliyormuş ihtiyaçlarını. bilmiyorum ne kadar doğru ama şimdi diyorum ki keşke abartmasaydım bazı şeyleri. bence siz de dikkat edin. çok abartınca sonunuz benim gibi olmasın
bu arada belki şişliğiniz içtiğiniz sütten kaynaklanıyordur. ayaklarınızı da sıcak tutmayı unutmayın

ah canım elbise giyiyiym bende en iyisi .. çok acıtıyor pantolonlar çünkü.
3-4 aylık gibi görünüyorum aynen bende.
eşim dün diyor karnın baya çıkmış nasıl seviniyor :))

Benimkide seviniyor. Birde ne cektigimizi anlasalar.CADIARZU
Bende elbiseleri cikartim. Ozellikle ise giderken hem rahat hem de kolay oluyor. Ama yinede kendimi 4-5 aylik hamile gibi hissetmekten kurtulamiyorum.

Bu arada sigarayi halen birakamadim. Tavsilerinizi bekliyorum kizlar. Hep midem bulanir insallah su sigaradan diyorum ama yinede iciyorum.:Saruboceq: senağlama

kızalr benim karnım çok kötü ya çok şiş .hatta giyindiğim pantolonun düğmesini açarak oturuyorum yoksa göbeğim acıooo.benim gibi olanınız var mı aranızda

aaa aynı ben
hamile olduğumu öğrenmeden önce başlamıştı.
şişko hem de çok şişko bir anne oalcaım galiba allah kısmet ederse:))))))))

kızlar benim trombosit sayım düşüktü sonra biras yükseldi .o kanda pıhtılaşma görevini yapıomus.
dr bana asprin falan sakın içme dedi.
asprin kullanmadan önce tam kan sayımınızdaki "plt" oranını göz önüne alrak kullanın .aksi takdirde kanama olursa durdurmak zor oluyormuş

BENDE BÖYLE DÜŞÜNÜYORUM.YEDİKLERİMİZİ KESİNLİKLE ABARTMAMALI NORMAL VE TEK KİŞİLİK BESLENMELİYİZ.CAN TAŞIYORUZ DİYE ABARTIRSAK SONU GELMEZ KISA SÜREDE HERŞEYDEN TİKSİNİRİZ.
BEBEĞİ BESLEYEN EN ÖNEMLİ ŞEYLER,SÜT,YOĞURT,MEYVE SEBZE AĞIRLIKLI BESLENMEK.IZGARA TECİH ETMEK.AZ AZ VE SIK ÖĞÜNLERLE BESLENMEK.:1hug:

Benim boy 1,50 kilo 57 mahvoldum ben ............
((

Arkadaşlar boyumuz kilomuz kaç olursa olsun hamişlik hepimize çok yakışıcak:1hug:

Ben ilk başlarda kanamam olduğu için ve hamilelikte demir eksiliği çok görüldüğü için ayrıca bende en sonki tahlillerimde kan değerlerim düşük olduğu için ve hamilelikte bu kan değerlerinin çok önemli olduğunu öğrendiğim için günde 1 tane hamileler için kullanılan ginoferrasanol demir kapsülünü kullanıyorum.Uzun oldu sanırım..:1rolleyes:

canım sigarayı bende içiyordum ama hamile oldugumu duyunca bıraktım hemen bebegimi düşündüm ona zarar vermeye hakkım yok cünkü ayrıca doktorumda sigaranın düşüğe neden oldugunu ve bebeğin beyin gelişimini etkilediğini söyledi bence içerken bir kez değil iki kez düşün bebişine yazıkk annesi:ecrin_bebek:

gunde bır paket sıgara ıcıyordum
suan gunde 3 taneye dusurdum yemeklerden sonra sabah ogle ve aksam
gecen sene doktorum bırakamıyorsan en azından gunde 3 tane ıcebılırsın demıstı
cunku sınır ve sıtres bebege daha cok etkı edıyormus

Benim ablamında düşük çıkmıştı trombosit sayısı..genetik olduğuna göre bende de aynısı olabilir..tevekkeli aspirini kesince kanama kesildi...:lepi:

Arkadaşlar bir şey daha var..Mutlaka et yiyeceksek çok iyi pişmiş et yemeliymişiz..değilse gebelik toksoplazması diye bir rahatsızlık olurmuş..Ben çok yazdım böyle lütfen kimse ukalalık yapıyor diye düşünmesin ,çok üzülürüm cidden..Ama bebek isteyince ve insanın önüne bazı engeller olunca ,istediğine kolayca değil de anca tedaviler sonucu ulaşmak durumundaysa normalden çok daha fazla araştırma yapıp öğrenmek zorunda hissediyor kendini..Birşeyler paylaşmak,bilgilenmek amaç..

Son düzenleyen: Moderatör:
KIZLAR YAPMAYIN ne olur sigara içmeyin.ben sigara kullanmıyordum hiç içmedim.yetişkinlere bile gösterdiği zararları düşünün.nasıl bebeğinizi o zehirle boğmaya kıyabilirsiniz.
sigara bebeğinizden önemli mi....
önemliyse için....
ama bebeğinizin herşeyden önemli olduğunu düşünüyorum.o yüzden ona bu sıkıntıları yaşatmayın ne olur.

ben et yiyemiyorum onun yerine b12 kullanıyorum

Bizde ne eşim ne de ben sigara içmiyoruz..Bizim evde sigara içmek isteyen bu soğukta balkona çıkar..kaydirigubbakcemile3 şimdilik sigara içilen bir ortamda değilim ve ortamında bulunmadım..Ama yanımda sigara içen olursa ya ortamdan uzaklaşıcam ya da uzaklaşma imkanım yoksa içeni uyarıcam..Ayıp mı olur? Olursa olsun..Kolay hamile kalmadım ben...:dilcikar:

bademcim bilgilerini paylastığın için ben kendi adıma cok tesekkur ederim tabiki paylasıcaz bildiklerimizi ben bir cok seyi burda öğrendim ilk hamileleğim ve yeteri kadar bilgim yok bildikleriniz paylasın lütfenn

kızlar sıcak icecek olarak ne içiyorsunuz hani meyva çaylarından falan zararlı olacak diye kuşburnu dıışında hiçbir şey içmiyorum ben başka ne içebiliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…