star dust canım benim geçmiş olsun allah hepimizi korusun
star dust çok güzel yazmışsın tatlım..süper..........
allah açok şükür ki allah mucizesini nasip etti
star dust canım neler taşımışsın tek başına:1no2: Çok geçmiş olsun canım.
Çok haklısın bende düşünce gücüne çok inanırım, olumlu düşün ki olumlu olsun:1hug:
demetcim,stardust canım iyi dilekleriniz için teşekkür ederim ..stardust geçmiş olsun tatlım :teselli:
canım ya saçmalama böyle bişey için üzülünür mü hiç...sonuçta bebek gelişiyor.rahim büyüyor..içinde kese var su var bebek var bebeğin sonu var bunlar elbette kilomuzu etkileyecek...
hem açlık ve tokluk kilon değişir..en doğrusu sabah aç karnına tartılan kilon olur...
düzenli vee sağlıklı beslenirsen toplamda da 10-15 kilo arası alırsan hiçbişey olmaz doğumdan sonra eski kilona dönersin tatlımkaydirigubbakcemile5
kızlar dün gece ben şiddetli bir kasık ağrısıyla uyandım, wc ye gittim biraz yürüdüm ama sağ kasığım çok şiddetli ağırdı, sonra geçti, bugün de ara ara sağ ve sol kasıklarımda sancı hissediyorum, sizde de oluyor mu bu tür sancılar?
bir de ben her öğlen dışarı çıkıyorum bir saate yakın yürüyorum, öğle tempolu yürüyüşler değil gezinti şeklinde, sizce bunun bir etkisi olabilir mi? ya da zararı?
offf aynı sorun bende de var yaa kabızlık!!!
hamilelikten önce o kadar düzenliydi ki, bi hamile kaldım inanırmısınız 10 gün tık yok-tatlicadiarzu- ilk 3 ay yattım diye bu sorunu yaşıyorum sanıyordum ama artık baya bi hareketliyim gene aynı:mymeka:
Sigarayı bırakmamında etkisi var tabi..
Ama o kadar meyve sebze yiyorum sıvı gıdaları bol tüketiyorum gene aynıkaydirigubbakcemile
yok valla demetçiğim ne yersen ye o iş kalıyor. valla annem incir ye hatta inciri suya koy suyunu iç dedi onu yapyorum. o dışarı çıkarıyor ama yeterli değil tabi. doktorlar genelde ilaç veriyorlar ama benim ki pek yanaşmıyor bende çıkmadığım 4.günü akşamı bu formülü uyguluyorum sabahına biraz rahatlatıyor sende dene. hee bu devirde taz incir olmadığı için kurusunu kullanıyorum kaydirigubbakcemile3
ben de maşallah yemekten sonra en geç 1 saat içinde wc ihtiyacım ı gideriyorum çok şükür..bu nedenle pek kilo almadığımı düşünüyorum..çünkü iştahım pek kesilmedi bulantım da olmadı ama pek kilo almadım çok şükür..
günde en az 2 defa wc ihtiyacımı karşılıyorum..aman nazar değmesin
kızlar dün gece ben şiddetli bir kasık ağrısıyla uyandım, wc ye gittim biraz yürüdüm ama sağ kasığım çok şiddetli ağırdı, sonra geçti, bugün de ara ara sağ ve sol kasıklarımda sancı hissediyorum, sizde de oluyor mu bu tür sancılar?
bir de ben her öğlen dışarı çıkıyorum bir saate yakın yürüyorum, öğle tempolu yürüyüşler değil gezinti şeklinde, sizce bunun bir etkisi olabilir mi? ya da zararı?
ben de maşallah yemekten sonra en geç 1 saat içinde wc ihtiyacım ı gideriyorum çok şükür..bu nedenle pek kilo almadığımı düşünüyorum..çünkü iştahım pek kesilmedi bulantım da olmadı ama pek kilo almadım çok şükür..
günde en az 2 defa wc ihtiyacımı karşılıyorum..aman nazar değmesin
kızlar bakın hamilelikte kilo dağılımı nasılmış.
"Fazla kalorili yiyecekler yemiyorum, ama yine de kilo alıyorum!" Çoğu anne adayının içinden geçen bir cümledir bu. Gerçekte neler oluyor? Gebelikte kilo artar. Artmalıdır, başka şekilde sağlıklı bir bebeğin doğması mümkün değildir. Gebelikte "bebeğim yeterince kilo alsın, ancak ben bebeğimin aldığı kadar kilo alayım, fazlasını almayayım." düşüncesi güzel olmakla beraber gerçekleşmesi pek mümkün değildir. Miyadına gelindiğinde anne adaylarının çoğu (aşırı yağlı ve karbonhidratlı yiyeceklerden uzak dursalar bile ) ekstradan ortalama 4.5 kilogramlık bir yağ deposu oluştururlar. Bu yağ deposunun var olma amacı doğanın sizin bebeğinizi doğum sonrasında oluşabilecek muhtemel bir kıtlık durumuna karşı koruma çabasıdır. Ne kadar düşük kalorili beslenseniz de bedeniniz bu yağ deposunu oluşturacaktır.
Resim: miyadına gelindiğinde ortalama bir anne adayının aldığı 12.5 kilogramın dağılımı.
Bu ortalamanın üstüne çıkıldığında ya yağ deposu fazladır, ya dokulararası sıvı (ödem) fazladır veya ender olarak bebek ve beraberinde amniyos sıvısı fazladır.
canım oncelıkle cok tesekkur ederım.çok geçiş olsun canım a.s.
bundan 6- 7 yıl kadar önce benim de sağ göğsümde bi sertlik ,ağrı vardı . usg çekildi ve sonuç fibroadenom dedil ,yani iyi huylu kitle. fakat ilerleyen yıllarda hamilelik-menopoz gibi dönemlerde hormon değşiklikleri olablir , o zaman da türünü değiştrebilir ve git gide büyüme yaptığı için ve günlük hayatımın konforunu engellediği için alalım denildi .
tabi ben bunları ne zaman öğredim , nişanlandığım günden 1 hafta sonra .
her gören dr. ameliyat diyordu ama ben son olarak 9 eylül üni.hast.ne gidecektim ve onlar gerekli görürse olacaktım o ameliyatı ve gitmedim o zamana kadar .. böyle durumlar insanı fazlasıyla duygusal yapıyor ve elinizde olmadan herşeyi getiriyor aklınıza . gitmedim , çünkü 6 yıllık bir çok badireler atlattığımız ve mezhep farklılıkları vs.nedenlerinden uzun üren bir ayrılık yaşayıp yeniden birleşip ve ailelerimizi zor ikna ettiğimiz ve nihayet beraberliğimizin ailelerimiz nezdinde resmiyete kavuşacağı günü dünya gözüyle görmek istedim .. dedim ya insanın aklına herşey geliyor ..
ya söyledikleri gibi iyi huylu çıkmazsa ..
ya bıçak değdikten sonra bir şeyler ters gider ve kötü huyluya dönerse ..
bu yüzden nişanım olduktan sora gittim ve bu duyduklarımı eşim dahil kimseye söylemedim ..
kimseyi üzmeye , gereksiz paniğe vermeye hakkım yok diye düşündüm . hem bilseler ellerinden ne gelecektiki üzülüp ağlamaktan başka ve hep kötüye yormaktan başka ...
fibrokistik meme yapısına sahip olduğum için bunlarla yaşamaya alışmalıymışım , öyle dedi görüştüğüm tüm dr.lar .hatta bu firoadenomdan yine çıkabilirmiş aynı yerde bile yada farklı memede .. gel zaman git zaman ben hep ameliyat yerimi yokluyordum , yılda 2 kere yaptırmam gereken kontrollerimin pek üzerinde durmuyordum ..
hatta 2 tüp bebek denemesi yaptım bunun üzerine , yüreğim ağzıma gelirdi her seferinde , tedavi esasında aldığımız hormon ilaç-iğneleri yüzünden göğüslerim dolgunlaşıp sertleşip acıdıkça .. tedavi olup benzer belirtileri yaşayan herkes hamileyim galiba diye sevinirken herkes herkes ben sevinemezdim , dua ederdim hep inşallah kötü şelerin habercisi değldir bu belirtiler diye ..
ben yine o kesi yerimi kontrol edip durdukça en nihayetinde yine orada , tam da ameliyat yerimde bir küçük sertlik peydah oldu .o zaman İst.daydım ,araştırdım , bu konda en iyi olduğunu öğrendiğim prof. Mehmet Ali Yerdel'e gittim , renkli dopler istedi . sonuçta ne çıktı biliyor musun???
meme kendi yapısından içeride bir adacık-memecik oluşturmuş .. buna benim kuruntularım sebep oldu diyorum . hep orada bir şey çıacak - iyileşmeyecek - yenileyecek kuruntusu yada beklentisi sonucunda vücudum böyle bir oluşumla cevap verdi bana ..
boşuna demyorlar " iyi düşün iyi olsun diye ", bak benim başıma ne düşündüysem , neye yoğunlaştıysam o geldi ..
o yüzden canım lütfen olumlu düşün hep , bebeğine odaklan , onun ne kadar sağlıklı olacağına ..
tekrar geçmiş olsun canım
buraya kadar sabırla okumuş olmanı diliyorum ve kocaman Şeniz
rosemcim çok geçmiş olsun canım inşallah büyümez:Saruboceq:
Bebişin de cicilerini güle güle giysin inşallah sağlıkla:1hug:[/B
canım çok geçmiş olsun inşallah bir an önce atlatırsın moral çok önemli öyle bişey yokmuş gibi davranmaya çalış aklından çıkar biraz arada dışarı çık kafanı dağıt yani anlıcan düşünme inşallah çok kolay bi şekilde atlatacaksın...:1hug:
CANIM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN İLSU SÖYLEDİ ALLAHM ACİL ŞİFA VERSİN .. İNŞALLAH TEZ ZAMAN DA GEÇEER.a.s.
Rosem çok geçmiş olsun canım...Allah'tan acil şifa dliyorum...
rosemcim cok gecmis olsun canim ins biran once iyilesirsin,
canlarım hepınıze cok tesekkur ederım.Geçmiş olsun rosemcim, inş kendiliğinden kaybolur kistin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?