2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

günaydın anneler....a.s.
bugün idrar kültürü verecem bakalım inşallah bişey çıkmaz
ben hayatım boyunca hiç antibiyotik kullanmadın kullanamadım
alerjim var
enfeksiyon çıkarsa yandım

ehhh maşallah pek güzel olmuş
allah rızkını bol verisn.sabrını da verisn.sağlıkla gelsin inşallah bebeişleri
cesaret güzel bir cesaret allah tamamına erdirsin

benim de sol tarafta çoğunlukla göbek deliğinin alt kısmında oynuyor bazen soldan pat vurup ortaya geliyor balık gibi hissediyorum onu.çok yaramaz çok teyzeleri.
yine dündne beri sesi çıkmıyor beni endişelendiriyor,canımın içi
bu biraz da benim bir arkadaşımın yaptığına benzedi .. ark.adı gamze , kızna gamze su ismini verdi şakkıdı
bana biraz tuhaf geliyor .. onca isim varken , ne biliiim :sm_confused:

aa evet bende sevmiyorum aslında , ama çok rağbet görüyor.ama herkesin tercihi kendine.
:))))))
ben eğer kız olduğu kesin ise nil düşünüyorum ama daha kesin değil tabi.:))))

sanada geçmiş olsun canım valla ihmal etme sonradan çok daha büyük sorunlar çıkıyor:1no2:

günaydın anneler....a.s.
alerjim var

sanada geçmiş olsun canım inşallah sonuçların iyi olur:1hug:

günaydın jasmin gaydin hoşgeldinizhihoyyyt

ben hazırlanayım

hepinizi öpüyorum kendinize iyi bakınnnnnnŞeniz

Son zamanlarda ülkemizde de giderek popülarite kazanan
konulardan birisi de Omega 3 olarak adlandırılan yağlardır.
Omega 3 genel olarak piyasada balık yağı içeren tabletler
şeklinde satılan ürünlerin içinde bulunurlar.

Hamilelikte balık yağı kullanımı hem zararlı hem de
değildir. Temel olarak balık yağı tabletleri iki şekilde
üretilirler. Bunların bir kısmı balıkların karaciğerinden
elde edilirken diğerleri gövdesinden üretilir.

Zararlı olan balık karaciğerinden üretilen ürünleridir.
Bu ürünler yüksek oranda retinol adı verilen bir madde
içerirler. Retinol A vitamininin bir formudur ve hamilelik
sırasında alınan miktar günde 3300 mikrogramı geçmemelidir.
Daha fazla alınması durumunda bebekte hasara neden olabilir.

Öte yandan balık karaciğeri yani retinol içermeyen balık
yağı tabletlerinde ise omega 3 yağ asidi adı verilen
dokosaheksanoic asit (DHA) maddesi bulunur. Ceviz ve keten tohumu
gibi besin maddelerinde de az miktarda bulunan DHA bebeğin
gelişimi açısından yararlıdır.

En fazla omega 3 içeren balıklar uskumru, somon, alabalık,
sardalya ve ringadır. Haftada 2 kez balık yemenin hamileler
için yararlı olabileceği ileri sürülmektedir. Bugün için
hamilelikte DHA'nın güvenli dozunun ne olduğu belirli
değildir. Eğer yeterli miktarda balık yiyorsanız ek olarak
omega 3 içeren tabletler almanıza gerek yoktur. Eğer balık
yiyemiyor ve balık yağı tableti almak istiyorsanız gebeler
için özel olarak üretilen ve retinol içermeyen tabletler
kullanmanız şart olmamakla birlikte sakıncalı değildir.

günaydın kızlar bugün öğleden sonra sağlık ocağına gidicem tetenoz aşısı için

Hamilelikte Vitamin Hapları Kullanımı
Hamileliğim sırasında vitamin hapı kullanmalı mıyım? Sorusunun cevabını pek çok anne merak eder. Anne adayları, aldıkları besinlerden sağladıkları vitaminlerin karnındaki bebeğin gelişimi için yeterli olduğundan amin olamazlar. Çoğu kez vitamin hapları, pratik ve güvenilir bir çözüm olarak görünür. Oysa bilim dünyasında vitamin haplarının kullanımı her zaman tartışmalı bir konu olarak çıkıyor karşımıza.

Amerika’da Ulusal Bilimler Akademisi’nde yapılan toplantılarda tüm gebeler için rutin vitamin hapı kullanımını desteklenmesi için yeterince kanıt olmadığını ileri sürüyor. Akademi belirli vitamin ve minerallerin hapla verilmesinin her gebe için yararlı olup olmadığı konusunun daha fazla araştırılması gerektiğini düşünüyor. Bu yüzden gebeliği takip eden hekimin her gebenin diyetini dikkatle değerlendirilmesi ve ancak diyette belirlenen bir eksiklik varsa vitamin verilmesini öneriyor. Ancak bazı özel durumlarda Rutin vitamin eklenmesi gerekiyor. Vejetaryenlerde (Hayvansal gıda almayanlar) dahil olmak üzere beslenmesi riskli olanlar, karnında birden fazla bebek taşıyanlar, sigara içenler ve alkol kullananlar özel durum tablosuna giriyor.

Genel olarak sağlıklı gebelerin kendileri ve bebekleri için gerekli tüm ihtiyaçları besinlerle alabilecekleri görüşü yaygın. Ancak, bu değerlendirme yapılırken besinlerde bulunan vitamin ve minerallerden maksimum düzeyde faydalanıldığı düşüncesinden hareket ediliyor. Ne var ki, yiyecekleri saklama, hazırlama, pişirme süreçlerinde vitaminlerin değer kaybetmesi gibi değişiklikleri de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bazı araştırmacılar; “Gebe bir kadın, yemeklerin vitamin ve minerallerinin korunarak hazırlandığı bir laboratuarda yaşasa, aldığı günlük miktar kesin olarak ölçülse, hiçbir zaman telaş içinde yemek yemese yada yiyemeyecek kadar bulantısı olmasa ve gebeliğin yüksek riskli grubuna girmeyeceğinden emin olsa bu doğrudur” diyerek bu yaygın görüşe karşı çıkıyorlar. Onlara göre şartlar ne kadar ideal olsa da günlük yaşamda gebelerin vitamin ve mineral ihtiyaçlarını tamamen besinlerle karşılayabilecekleri görüşüne kuşkuyla yaklaştıklarından mutlaka vitamin haplarıyla desteklenmesi gerektiğini düşünüyorlar.

Doğal vitamin depoları; besinler
Bilim dünyası vitamin haplarının rutin olarak kullanılması gerektiğini tartışırken anne adaylarının dikkatli olması gereken durumlar var. Hiçbir hap ne kadar tam olursa olsun, iyi ve sağlıklı beslenmenin yerini tutamaz. Vitamin ve minerallerin çoğu besinlerle alınır. Çünkü bu beden için en etkili kullanım yoludur. Taze besinler bizim bildiğimiz ve hap içinde sentez yapılabilenler dışında, henüz keşfedilmemiş ama vücut için gerekli yapıları barındırıyor olabilir.Örneğin 30 yıl önce doğum öncesi verilen haplar, bugün sağlık için çok önemli olduğunu bildiğimiz çinko ve diğer mineralleri içermiyordu ama bunlar kepekli ekmek de her zaman vardı ve gebeler bu ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlardı. Ayrıca doğal besinler lif, su, kalori ve proteini bol miktarda içerirler ki bunların hiçbiri bir hapa sığdırılamaz.

Bir hapın içinde neler bulunur?
Doğum öncesi önerilen vitamin ve mineral karışımları için tam olarak saptanmış bir standart yoktur. Bir hekim olarak genel destekleyici bir hap yazar, bu da üstün olduğu düşünülen bir formüldür. Bir vitamin hapında bulunun değerler ortalama şunlara dikkat etmek gerekiyor;

• 4000-5000 IU (Uluslar arası birim)’ dan fazla A vitamini içermesin. 10.000 IU’dan fazlası toksit etki yapabilir.
• D vitamini miktarı 400 IU’dan fazla olmamalıdır.
• 200-300 mg kalsiyum olmalıdır.Yüksek kalsiyumlu besinler yemiyorsanız, günlük önerilen doz olan 1200 mg’a ulaşmak için ek hap içmeniz gerekebilir.Demir hapıyla birlikte 250 mg kalsiyum ve 25 mg magnezyumdan fazlasını almayın.Çünkü bu iki mineral demir emilimiyle etkileşir.Daha büyük dozları demir hapından 2 saat önce veya sonra almak gerekir.
• Günlük önerilen dozlar; C vitamini için 70 mg, tiamine için 1.5 mg, riboflavin için 1.6 mg, B& vitamini için 2.6 mg, B12 vitamini için 2.2 mg, E vitamini için 10 mg dır.Hapların çoğu bunun 2-3 katı dozlar içerir. Bu vitaminler için yüksek dozların zararı etkisi yoktur.
• Çinko için önerilen günlük doz yaklaşık 15 mg, demir için 130 mg elementeldir. Eğer kansızlığınız varsa daha fazla demir verilebilir. Çinko içeren her karışımda bakır bulunması zorunludur. Çünkü çinko bakırın emilimiyle etkileşerek bu minerale olan gereksinimi artırır. Demir içeren bir karışımda da çinko ve bakır bulunması zorunludur. Çinko ayrıca yüksek dozda kalsiyum (1200-1500 mg) alıyorsanız da gereklidir.

Fazla vitamin alımından kaçınılmalı
Önemli bir nokta da fazla vitamin kullanımının vücutta olumsuz etkiler yaratmasıdır. Vitamin ve mineraller yüksek dozda alındığında vücutta ilaç etkisi yaparlar. Bu yüzden onlara da ilaç gibi yaklaşmak gerekir. Toplumumuzda ilaç kullanımının bilinçsiz olması, kulaktan dolma bilgilerle ilaç kullanma alışkanlığı vitamin kullanımında da kendini gösteriyor. Oysa tablet yada şurup biçiminde yani ilaç gibi tüketilen vitamin ve mineraller de doktorun önerisi ve kontrolü altında kullanılmalı. Örneğin A, D vitaminleri önerilen dozun üzerinde alındığında toksik etkiler yapabilir. Günlük dozun ötesinde alının her vitamin ve mineral kompleksi yararın yanında yüksek risk oluşturabilir. Günlük kullanımdan fazlasını almak tehlikelidir.
Uzmanlar, gebelikte önemli olanın öncelikle dengeli ve yeterli beslenme olduğunu belirtiyorlar. Her gün düzenli olarak vitamin hapı kullanılmasının dengeli beslenmenin yerini tutmayacağını söyleyen uzmanlar, ek vitamin alınmasının olası beslenme yetersizliğine karşı bir sigorta niteliğinde olduğunu belirtiyorlar. Gebelik bulantı ve kusmalarından dolayı beslenmenin ve iştahın ciddi biçimde etkilendiği durumlarda sağlıklı bir beslenme programı uygulanamıyorsa doktor tarafından vitamin hapı kullanımı gerekli görülebilir.

Doktorunuz gebelik testlerinizin sonucuna göre de ek bir vitamin takviyesi önerebilir. Özellikle ülkemizde demir eksikliğine bağlı anemi sık rastlanan bir durum. Bu nedenle kadın doğum uzmanları gebelik takibini yaptığı anne adayına demir prepatı önermektedir.

günaydın arkadaşlar hayırlı cumalar kızlar 12 30 da drda randevum var kendi druma değil ayvalıkta bir dr ultrasonu 3 boyutlu renkli usg o yüzden girmek istedim benim drun usgsi çok eskilerden birde 3 lü test sonucuna göre çok strese girdim pazartesiden beri gideyim yavrumu göreyim belki rahatlarım biraz ayrıntılıya girmeme daha 20 gün var çünki ne olur bana dua edin arkadaşlarım bebeğimin inşallah hiç birşeyi yoktur iyi haberlerle dönerim cuma saati yasin okuyacağız komşularımla beraber öyle dra gideceğim

inşallah hayırlı haberlerle gelirsin.sabırsızlıkla haberini beklicez.bizi merakta bırakma

hihoyyyt GÜNAYYYYYYYYYYDIIIIIIINNNN hihoyyyt

sağol dilaracım Şeniz haklısın beni en ummadığım bir anda kıstırdı , bırakmıyor da yakamı naaalet kaydirigubbakcemile3
ay biliyorum canım , sen biraz ağır atlatmıştın o gribi diimi :1hug: inşallah yakalanmazsın bi daha ..
düzeli içiyorum antibiyotiğimi 8.45 - 20.45 , aferin bana hihoyyyt
dün boğazım acıdı , burnumdan nefes almaya çalıştıkça hava ok gibi burnumun içini acıttı , iyiki dün öğle uykusuna yatmamışım , uykuya dalmam kırıklığın da etkisiyle çabuk oldu ve bölünmedi gece boyunca çok çok ..
hiç bi hamiş hasta olmasın yaa :1no2:

sorma yağmurcum iyileşemedim :1no2: sanırım içtiğim antibiyotik ya vücuttaki mikrobu atıyor , şu da aradan çıksın hesabı kaydirigubbakcemile3 yada sinüzitimi tetikledi .. çünkü ben raporluyum şu sıralar , hep evdeyim neredeyse , çok dışarı da çıkmıyorum , çıksam da eşimle arabayla gidip geliyoruz .. koruduğumu zannediyordum kendimi ..
ama bu benim hamileliğimin başından beri ilk hastalanışım , inşallah da son olur :Saruboceq:
nane-kekik vs. baharatları-bitkileri çay demler gibi içmeyin demişti dr.um , hamilelerde tehlikeliymiş :1shok:

biliyorum tatlım , ben de dedim ya o yüzden büyük konuşmayayım diye yerimseniben
ilk tedaviye gittiğimiz ön görüşmede dr.umuz " inşallah bu tedavide hamile kalırsınız da ilerki yıllarda sizle doğum kontrol yöntemlerini konuşuruz " dediğinde şaka yapıyo yada gaz veriyo bize diye düşünmüştük ...
halbuki infertlite ağırlıklı bir siteden bir çok tanıdığım ilk çocukları 1 yaşını doldurup daha 2ye girmeden ( eltim ve bir akrabamız da dahil ) 2. çocuklarına hamile kaldılar hihoyyyt
vücut ( kimi de rahim der ) bir kere hamile kalınca , öğreniyormuş bunu ve kodluyormuş kendine " ben hamile kalabiliyorum " u ondan sonra durdurabilene aşkolsun :roflol:
şu sıralar arkadaşım ayılmak üzeredir , doğua girecekti 8.30da .. hani 37-38 yaşlarında bir arkadaşım 2.sini doğuracaktı demiştim ya , ona sordum 2li değerlerini " ben bakmadım sayılara kafam karışmasın diye , dr.um yaşıma göre normal değerlerde olduğumu söyledi " dedi dün ..

günaydın hanımlar bugünde rahat keyifli kalktım
inşallah bütün anneler sorunsuz ve keyifli bir gün
geçiririz.bu arada bebişler bu aylarda göbek deliğinin alt kısnındalar bence
e anca büyüdükçe çıkıyolar
bende hep orda hissediyorum hiç yukarda sissetmedim daha

günaydın canım geçmiş olsun umarım kurtulursun diş ağrısından...

Herkeslere günaydın.

günaydın kıslar

Günaydın Kıslar
Güsel bir Gün geçirmeniz dileğiyle
Hayırlı Cumalar....
günaydınlarr kızlarrrr
günaydın anneler....a.s.
alerjim var

günaydın cnm inşallah kötü bişey çıkmaz..

ilk kurban sensin sanırım...

güzell haberlerle gel canım inşallah artık bebişin renkli fotolarından da koyarsın bizee :)))

canım doktora gitmen iyi olmuş en azından 20 gün sitrese girmessin
rahatlarsın biraz
inşallah bi sorun çıkmaz güzel haberlerle gelirsin
bu arada çok sitrese girip sıkma kendini
bebeğin hissedip etkileniyo bunuda düşün canım :CüvCüv:

günaydın anneler....a.s.
alerjim var
ay canım geçmiş olsun inşallah bişey çıkmaz...
kültürü verirken çok dikkat et yalnız ttatlım.alkollü mendille çnce güzelce temizle...
bu çok önemliymiş kültür sonucunu etkiliyormuş..

ayy canım şimdiden geçmiş olsun bizde senin tecrubelerinden faydalanırız..

oleyyy çok sevindim bak şimdi yaşasın çok iyi etmişsin tatlım ben sana söylüyecektim ama neyse ki sen düşünmüşsün...........
içime doğdu muhteşem haberlerle geleceksin ve meleğinin cinsiyetini öğreneceksin bu gün...hihoyyyt
sormayı unutma tatlım..
iyi haberlerle bekliyoruz gelince hemen yazzzzzŞeniz

Derincim bizimde dualarımız seninle inş güzel haberlerle dönersin .
3 boyutluya girmekle ii edersin çok net görünüyor herşey

gunaydin kizlar!
demet ve stardust - sizlere de gecmis olsun.
neslivicdan - ben de verdim 2 gun once. yarin cikacak sonuc bakalim ne olacak. ben de bekliyorum. insallah ilac kullanmaya gerek kalmaz.
derincim sen de noolur kalbini ferah tut - bak guzel haberlerde doneceksin gorursun.
insallah bugun cok yogun olmaz ben de katilirim muhabbete.

canımcımmmmmmmmmmm :1hug:
geçmiş olsun demetcimmmmm a.s.
git gel bakalım ne diicek dr. Şeniz

Çok Tşkler Stardust çok yardımcı oldun saol canım anlatıcam onada hemen

rica ederim canım , her zaman yerimseniben
başka soruları da olursa ben buradayım , direkt ulaşabilir de bana .. inşallah arkadaşın emeklerinin karşılığını hayırlısıyla olumlu bir sonuçla alır :Saruboceq:

ben de öyle canım , her yandan gitmişim kaydirigubbakcemile3
hayır , yediklerime bakınca doğru dürüst bir şey de yiyemiyorum .. tuz da yasak olduğu için neredeyse çoğu zaman aç oturup aç kalkıyor gibiyim masadan benneyaptımki keyifsiz yiyorum , doyduğumu hissetmiyorum öyle olunca ..
ama şişkinliğim var çok , yoksa 15,5 haftalık bir hamile görüntüsünde değilim .. inşallah progesteronlarımı keser dr.um yarın gideceğim kontrolümde fisfisfis

günaydın anneler....a.s.
alerjim var

geçmiş olsun canım a.s. inşallah antibiyotik kullanmak zorunda kalmazsın ..

ilk neferimiz sen olacaksın galiba , gazan mübarek olsun arkadaşım kaydirigubbakcemile3
tecrübelerini hepimiz ama en çok da eyetekiner merak ediyor olacak , diiimi eyetekiner yerimseniben kaydirigubbakcemile5

SELSİN AYETKİNER GAMZE İLSU BEYAZ MELEK çok çok teşekkür ederim arkadaşlarım inş iyi haberlerle dönücem bebişim çok iyi annesini hiç bırakmaya niyeti yok biliyorki onu annesi ve babası dört gözle bekliyor beyaz melek tabii canım sormazmıyım inş arkasını dönmezde gösterir bize kendini

evet canım stardust cum.... en çok ben merak ediyorum.... bizimki de yaklaşıyorr ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…