günaydın arkadaşlar hayırlı cumalar kızlar 12 30 da drda randevum var kendi druma değil ayvalıkta bir dr ultrasonu 3 boyutlu renkli usg o yüzden girmek istedim benim drun usgsi çok eskilerden birde 3 lü test sonucuna göre çok strese girdim pazartesiden beri gideyim yavrumu göreyim belki rahatlarım biraz ayrıntılıya girmeme daha 20 gün var çünki ne olur bana dua edin arkadaşlarım bebeğimin inşallah hiç birşeyi yoktur iyi haberlerle dönerim cuma saati yasin okuyacağız komşularımla beraber öyle dra gideceğim
gunaydin kizlar!
demet ve stardust - sizlere de gecmis olsun.
neslivicdan - ben de verdim 2 gun once. yarin cikacak sonuc bakalim ne olacak. ben de bekliyorum. insallah ilac kullanmaya gerek kalmaz.
derincim sen de noolur kalbini ferah tut - bak guzel haberlerde doneceksin gorursun.
insallah bugun cok yogun olmaz ben de katilirim muhabbete.
evet canım stardust cum.... en çok ben merak ediyorum.... bizimki de yaklaşıyorr ....
KIZLAR İKİ TANE YAZI YAZDIM BEĞENMEDİNİZ GALİBA HİÇ YORUM YAPMADINIZ YADA HENÜZ OKUMADINIZmirmirmirmir
derin bizimki de arkasını dönmüştü dr biras beklesin uğrassın harekete geçiyor bebekler
ben bgn öğrenmek istiyorum artık de .öğrende gel :)
tamam canım önemsediğin için teşekkür ederim...ayy canım ben görmedim kusura bakma hemen bakarımm...
canım hayırlı haberlerle gel inşallah herşey çok güzel geçerinşallah ta netleşir cinsiyeti[sıze="2"]ben bu akşam ist.a gidiyorum
yarın dr.umla randevum var 13.30 da
yavru kuşumu görücem 2 haftadan sonra hihoyyyt
aslında o panikle gittiğim h. Içi gördüm ama eski usg olduğu için pek bir şey anlaşılmıyordu , o yüzden saylanmaz o kaydirigubbakcemile3
15+6 olunca artık cinsiyeti kesinleşir dimi ??
Benimki de soru , karşında ipeğimu örneği var , heveslenme bakalım öyle sıtardastanıııım kaydirigubbakcemile3[/sıze]
ben bu hafta yenı geldım doktordan 3 lu testım yapıldı. Bugun sonucunu alacagım
Son zamanlarda ülkemizde de giderek popülarite kazanan
konulardan birisi de Omega 3 olarak adlandırılan yağlardır.
Omega 3 genel olarak piyasada balık yağı içeren tabletler
şeklinde satılan ürünlerin içinde bulunurlar.
Hamilelikte balık yağı kullanımı hem zararlı hem de
değildir. Temel olarak balık yağı tabletleri iki şekilde
üretilirler. Bunların bir kısmı balıkların karaciğerinden
elde edilirken diğerleri gövdesinden üretilir.
Zararlı olan balık karaciğerinden üretilen ürünleridir.
Bu ürünler yüksek oranda retinol adı verilen bir madde
içerirler. Retinol A vitamininin bir formudur ve hamilelik
sırasında alınan miktar günde 3300 mikrogramı geçmemelidir.
Daha fazla alınması durumunda bebekte hasara neden olabilir.
Öte yandan balık karaciğeri yani retinol içermeyen balık
yağı tabletlerinde ise omega 3 yağ asidi adı verilen
dokosaheksanoic asit (DHA) maddesi bulunur. Ceviz ve keten tohumu
gibi besin maddelerinde de az miktarda bulunan DHA bebeğin
gelişimi açısından yararlıdır.
En fazla omega 3 içeren balıklar uskumru, somon, alabalık,
sardalya ve ringadır. Haftada 2 kez balık yemenin hamileler
için yararlı olabileceği ileri sürülmektedir. Bugün için
hamilelikte DHA'nın güvenli dozunun ne olduğu belirli
değildir. Eğer yeterli miktarda balık yiyorsanız ek olarak
omega 3 içeren tabletler almanıza gerek yoktur. Eğer balık
yiyemiyor ve balık yağı tableti almak istiyorsanız gebeler
için özel olarak üretilen ve retinol içermeyen tabletler
kullanmanız şart olmamakla birlikte sakıncalı değildir.
Hamilelikte Vitamin Hapları Kullanımı
Hamileliğim sırasında vitamin hapı kullanmalı mıyım? Sorusunun cevabını pek çok anne merak eder. Anne adayları, aldıkları besinlerden sağladıkları vitaminlerin karnındaki bebeğin gelişimi için yeterli olduğundan amin olamazlar. Çoğu kez vitamin hapları, pratik ve güvenilir bir çözüm olarak görünür. Oysa bilim dünyasında vitamin haplarının kullanımı her zaman tartışmalı bir konu olarak çıkıyor karşımıza.
Amerika’da Ulusal Bilimler Akademisi’nde yapılan toplantılarda tüm gebeler için rutin vitamin hapı kullanımını desteklenmesi için yeterince kanıt olmadığını ileri sürüyor. Akademi belirli vitamin ve minerallerin hapla verilmesinin her gebe için yararlı olup olmadığı konusunun daha fazla araştırılması gerektiğini düşünüyor. Bu yüzden gebeliği takip eden hekimin her gebenin diyetini dikkatle değerlendirilmesi ve ancak diyette belirlenen bir eksiklik varsa vitamin verilmesini öneriyor. Ancak bazı özel durumlarda Rutin vitamin eklenmesi gerekiyor. Vejetaryenlerde (Hayvansal gıda almayanlar) dahil olmak üzere beslenmesi riskli olanlar, karnında birden fazla bebek taşıyanlar, sigara içenler ve alkol kullananlar özel durum tablosuna giriyor.
Genel olarak sağlıklı gebelerin kendileri ve bebekleri için gerekli tüm ihtiyaçları besinlerle alabilecekleri görüşü yaygın. Ancak, bu değerlendirme yapılırken besinlerde bulunan vitamin ve minerallerden maksimum düzeyde faydalanıldığı düşüncesinden hareket ediliyor. Ne var ki, yiyecekleri saklama, hazırlama, pişirme süreçlerinde vitaminlerin değer kaybetmesi gibi değişiklikleri de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bazı araştırmacılar; “Gebe bir kadın, yemeklerin vitamin ve minerallerinin korunarak hazırlandığı bir laboratuarda yaşasa, aldığı günlük miktar kesin olarak ölçülse, hiçbir zaman telaş içinde yemek yemese yada yiyemeyecek kadar bulantısı olmasa ve gebeliğin yüksek riskli grubuna girmeyeceğinden emin olsa bu doğrudur” diyerek bu yaygın görüşe karşı çıkıyorlar. Onlara göre şartlar ne kadar ideal olsa da günlük yaşamda gebelerin vitamin ve mineral ihtiyaçlarını tamamen besinlerle karşılayabilecekleri görüşüne kuşkuyla yaklaştıklarından mutlaka vitamin haplarıyla desteklenmesi gerektiğini düşünüyorlar.
Doğal vitamin depoları; besinler
Bilim dünyası vitamin haplarının rutin olarak kullanılması gerektiğini tartışırken anne adaylarının dikkatli olması gereken durumlar var. Hiçbir hap ne kadar tam olursa olsun, iyi ve sağlıklı beslenmenin yerini tutamaz. Vitamin ve minerallerin çoğu besinlerle alınır. Çünkü bu beden için en etkili kullanım yoludur. Taze besinler bizim bildiğimiz ve hap içinde sentez yapılabilenler dışında, henüz keşfedilmemiş ama vücut için gerekli yapıları barındırıyor olabilir.Örneğin 30 yıl önce doğum öncesi verilen haplar, bugün sağlık için çok önemli olduğunu bildiğimiz çinko ve diğer mineralleri içermiyordu ama bunlar kepekli ekmek de her zaman vardı ve gebeler bu ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlardı. Ayrıca doğal besinler lif, su, kalori ve proteini bol miktarda içerirler ki bunların hiçbiri bir hapa sığdırılamaz.
Bir hapın içinde neler bulunur?
Doğum öncesi önerilen vitamin ve mineral karışımları için tam olarak saptanmış bir standart yoktur. Bir hekim olarak genel destekleyici bir hap yazar, bu da üstün olduğu düşünülen bir formüldür. Bir vitamin hapında bulunun değerler ortalama şunlara dikkat etmek gerekiyor;
• 4000-5000 IU (Uluslar arası birim)’ dan fazla A vitamini içermesin. 10.000 IU’dan fazlası toksit etki yapabilir.
• D vitamini miktarı 400 IU’dan fazla olmamalıdır.
• 200-300 mg kalsiyum olmalıdır.Yüksek kalsiyumlu besinler yemiyorsanız, günlük önerilen doz olan 1200 mg’a ulaşmak için ek hap içmeniz gerekebilir.Demir hapıyla birlikte 250 mg kalsiyum ve 25 mg magnezyumdan fazlasını almayın.Çünkü bu iki mineral demir emilimiyle etkileşir.Daha büyük dozları demir hapından 2 saat önce veya sonra almak gerekir.
• Günlük önerilen dozlar; C vitamini için 70 mg, tiamine için 1.5 mg, riboflavin için 1.6 mg, B& vitamini için 2.6 mg, B12 vitamini için 2.2 mg, E vitamini için 10 mg dır.Hapların çoğu bunun 2-3 katı dozlar içerir. Bu vitaminler için yüksek dozların zararı etkisi yoktur.
• Çinko için önerilen günlük doz yaklaşık 15 mg, demir için 130 mg elementeldir. Eğer kansızlığınız varsa daha fazla demir verilebilir. Çinko içeren her karışımda bakır bulunması zorunludur. Çünkü çinko bakırın emilimiyle etkileşerek bu minerale olan gereksinimi artırır. Demir içeren bir karışımda da çinko ve bakır bulunması zorunludur. Çinko ayrıca yüksek dozda kalsiyum (1200-1500 mg) alıyorsanız da gereklidir.
Fazla vitamin alımından kaçınılmalı
Önemli bir nokta da fazla vitamin kullanımının vücutta olumsuz etkiler yaratmasıdır. Vitamin ve mineraller yüksek dozda alındığında vücutta ilaç etkisi yaparlar. Bu yüzden onlara da ilaç gibi yaklaşmak gerekir. Toplumumuzda ilaç kullanımının bilinçsiz olması, kulaktan dolma bilgilerle ilaç kullanma alışkanlığı vitamin kullanımında da kendini gösteriyor. Oysa tablet yada şurup biçiminde yani ilaç gibi tüketilen vitamin ve mineraller de doktorun önerisi ve kontrolü altında kullanılmalı. Örneğin A, D vitaminleri önerilen dozun üzerinde alındığında toksik etkiler yapabilir. Günlük dozun ötesinde alının her vitamin ve mineral kompleksi yararın yanında yüksek risk oluşturabilir. Günlük kullanımdan fazlasını almak tehlikelidir.
Uzmanlar, gebelikte önemli olanın öncelikle dengeli ve yeterli beslenme olduğunu belirtiyorlar. Her gün düzenli olarak vitamin hapı kullanılmasının dengeli beslenmenin yerini tutmayacağını söyleyen uzmanlar, ek vitamin alınmasının olası beslenme yetersizliğine karşı bir sigorta niteliğinde olduğunu belirtiyorlar. Gebelik bulantı ve kusmalarından dolayı beslenmenin ve iştahın ciddi biçimde etkilendiği durumlarda sağlıklı bir beslenme programı uygulanamıyorsa doktor tarafından vitamin hapı kullanımı gerekli görülebilir.
Doktorunuz gebelik testlerinizin sonucuna göre de ek bir vitamin takviyesi önerebilir. Özellikle ülkemizde demir eksikliğine bağlı anemi sık rastlanan bir durum. Bu nedenle kadın doğum uzmanları gebelik takibini yaptığı anne adayına demir prepatı önermektedir.
ben bu akşam ist.a gidiyorum
aslında o panikle gittiğim h. içi gördüm ama eski usg olduğu için pek bir şey anlaşılmıyordu , o yüzden saylanmaz o kaydirigubbakcemile3
benimki de soru , karşında ipeğimu örneği var , heveslenme bakalım öyle sıtardastanıııım kaydirigubbakcemile3
ben bu akşam ist.a gidiyorum
aslında o panikle gittiğim h. içi gördüm ama eski usg olduğu için pek bir şey anlaşılmıyordu , o yüzden saylanmaz o kaydirigubbakcemile3
benimki de soru , karşında ipeğimu örneği var , heveslenme bakalım öyle sıtardastanıııım kaydirigubbakcemile3
ben bu hafta yenı geldım doktordan 3 lu testım yapıldı. bugun sonucunu alacagım
paylaşım için teşekkürler canım... ben beğendimm :lepi:
ben balık yerim ama haftada 2 kere yiyemiyorummm yaa...
ama hamilelikte de sanırım en iyisi vitamini bile doğal yoldan almak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?