2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

sabaha kadar rüyalar gördüm,bademin acısı yüreğime oturmuş resmen,eşimle dünden beri bademden ve yaşadığı o büyük acıdan bahsediyoruz,bebeğimi kaybetme ihtimali geliyor aklıma ve kahroluyorum. bademcim Allah hepinize sabır versin,çok güzel çok mutlu günler sizileri bekliyor olsun inşallah,meleklerinde nur içinde yatsın.

rahim açıklığının olup olmadığı alttan muayene ile anlaşılıyordur değil mi?ben 12.haftamdan beri karından muayene oluyorum,eğer bir sorun varsa önceki haftalardan anlaşılırmıydı acaba?

badem,yazdıklarını okuyorum. şu anda gözyaşlarımı tutamıyorum...onlar artık bir melek...söyleyecek tek bir kelimem bile yok. kelimelerin kifayetsiz olduğu andayım......Rabbim sana ve eşine sabır versin...ve en kısa zamanda tekrar hamile kalmayı nasip etsin..onlara dua ettim.. yattıkları yer nur olsun.Allah rahmet eylesin.

canım bademim bilmem acını dindirirmi.netten bu yazıyı okumuştum paylaşmak istedim.

Çocuk anne karnında canlandıktan sonra düşerse bunların ahirette tekrar dirileceğini ve anne babasına şefaatçi olacağını ümit ediyoruz. Bu dünyada küçük çocuğunu kaybeden anne babaya bir mükafat olarak Cennette o çocukları onlarla birlikte olacak ve bu dünyadaki kısa bir çocuk sevgisine bedel ahirette ebedi bir çocuk sevgisini onlara tattıracaktır

Hamilelik sırasında bebek büyüyüp, ağırlaştıkça rahim ağzına baskı yapmaya başlar. Bu baskı rahim ağzının bebeğin doğum için hazır olduğu tarihten önce açılmaya başlamasına neden olabilir. Bu duruma rahim ağzı yetmezliği denir ve erken doğuma neden olabilir. Her 100 hamileden birinde görülür.

Rahim Ağzı Yetmezliğinin Nedenleri Nelerdir?
Aşağıdaki durumlardan biri ya da birkaçı rahim ağzı yetmezliğine yol açabilir:

- Daha önce rahim ağzında ameliyat yapılmış olması;

- Rahim ağzının güç bir doğum nedeniyle hasar görmüş olması;

- Doğumsal kusur nedeniyle rahim ağzı ya da rahimde şekil bozukluğu

- Daha önceden kürtaj gibi nedenlerle rahim ağzında travma olması.

- DES’e (Diethilstilbestrol) maruz kalınması

Rahim Ağzı Yetmezliği Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Hamilelik sırasında rahim ağzı yetmezliği rutin olarak kontrol edilmez ve bu nedenle de genellikle ikinci ya da üçüncü trimesterde düşük yaşanana kadar da varlığı teşhis edilmez. Rahim ağzı yetmezliğine yol açan nedenlerin olması durumunda kadınların hamilelik öncesi ve hamilelik sırasında bu açıdan değerlendirilmeleri gerekir. Teşhis pelvik muayene veya ultrason yardımıyla koyulur. Ultrason ile rahim ağzının açıklığı veya rahim ağzının uzunluğu ölçülür.

Rahim Ağzı Yetmezliği Ne Sıklıkta Görülür?
Hamilelerin yaklaşık %1-2’sinde rahim ağzı yetmezliği görülür. İkinci tirmesterde yaşanan düşüklerin yaklaşık %25’ine rahim ağzı yetmezliği neden olur.

Rahim Ağzı Yetmezliği Nasıl Tedavi Edilir?
Rahim ağzı yetmezliğinin tedavisi serklaj ismi verilen bir yöntemle rahim ağzının büzülerek dikilmesidir. Genellikle hamileliğin 14-16. haftalarında yapılır ve doğum sırasında sorun yaşanmaması için 36-38. haftalarda bu dikişler alınır. Serklajın kaldırılması hemen bebeğin doğmasına yol açmaz. Aşağıdaki durumların söz konusu olması halinde serklaj uygulanamaz:

- Rahim ağzında önemli ölçüde tahriş olması

- 4 cm.’den fazla açılma olması

- Suların gelmesi

Rahim ağzı serklajının yol açabileceği komplikasyonlar rahim yırtılması, hemoroit, mesane yırtılması, erken doğum ve zarın erken yırtılması olabilmektedir. Ancak bu risklerin gerçekleşme olasılığı son derece düşüktür ve serklaj çoğunlukla hayat kurtaran bir operasyon olarak değerlendirildiğinden, faydası olası risklerinden çok daha değerli görülmektedir.

bunları bilmemiz gerekir diye düşündüm...

Son düzenleme:
öncelikle hepinizin başı sağolsun.BADEM;seni tanımıyorum ama bizden önde gittiğiniz için arada bir sayfanıza girip bakıyorum.şimdi okudum.yaşadığın acının ne kadar büyük olduğunu algılayabiliyorum.çünkü bende 16 temmuzda 27 haftayken erken doğumla oğlumu kaybettim.aylarca ağladım 4 gün yaşadı benim oğlum bende doğurdum kucağıma aldım ve gömdüm.allah yar ve yardımcın olsun.aldığı bebeklerinin ömrünü yeni bebeklerine versin.dua et ve ben senin için hep dua edeceğim.rabbim çok kısa zamanda bana tekrar nasip etti inşallah sanada en kısa zamanda nasip eder.rabbim yanında olsun....

Badem basinin sagolsun canim:teselli: Allah o aciyi kimseye yasatmasin, Rabbim dileyen herkesi
bebek sahibi yapsin ins...
Nur icinde yatsinlar, mekanlari cennet olsun...:teselli:

badem canım klomen kullananlar topiğindeyim orda okudum canım başsağlığı diliyorum inan çok üzüldüm dualarım seninle...

bademcim canım allah sabır versin vallahi bilemiyorum ne diyeceğimi gerçekten çok üzüldüm allahım bu acının karşılığında biran önce seni tekrar sevindirsin inşallah yine de hafifletmez acını belki ama bir nebze olsun azaltır belkii allahım yüzüne gülsün inşallah birdaha böyle talihsiz olaylarla karşılaşmazsın inşallah canım benimmm

allahım diğer hamişleride koruson inşallah

bademci okuduklarıma inanamadım.çok üzüldüm hala tüylerim diken diken.allahım sana ve eşine sabır versin.allah rahmet eylesin canım.iki meleğinde cennette.

uzun uğraşlardan ve 3 senelik beklemeden sonra tam tüp bebek yapcakken hamile kaldım.sadece ikiz bebeklerim 8 hafta yaşadı ve öldü karnımda.çok acı birşey.senin yaşadığın daha kötü.ama allahım bana 4 ay sonra tekrar bir melek verdi. lütfen kendine çok dikkat et.çok üzüldüm çok.

ben oğlum olacağı için biraz içim burkuldu.ama artık düşünmüyorum.kız erkek hiç farketmez.sağlıklı sıhhatli olsunlar inşallah.allahım herşeyin hayırlısını versin.sağlıklı uzun ömürlü olsun yavrularımız.
hepimiz inşallah sağlıkla alırız bebeklerimizi kucağımıza

bademcim başın sağolsun, allah yardımcın olsun. acıların en büyüğünü yaşadın. hem de en kahredici şekilde. ancak şunu unutmaki allah kuluna dayanabileceğinden fazla acı vermezmiş. allahtan sabır dile ancak sakın içine atma ağlamaktan çekinme. içine atarsan daha büyür üzüntün. oysa senin acını kana kana yaşaman gerekli ki en kısa zamanda kendine gelebilesin. kimsenin sana evlatlarını ve yaşadıklarını unutturmaya çalışmasına izin verme. onların seni üzmemek için bebeklerinden ve yaşadıklarından bahsetmeme çabaları seni ruhsal açıdan daha çok yıpratır. konuş, anlat, hatırla herşeyi, bağıra bağıra ağla sakın içine atma. aynı şeyleri yaşadım ben. benim bebeğim henüz çok küçüktü ve seninkiler kadar travmatik değildi ölümü belki ama inan yaşadığım acı seninkinden küçük değildi. eşimin canımız sağolsun aşkım yeniden çocuğumuz olur şeklindeki beni teselli eden sözleri bana küfür hakaret gibi geliyordu.o yüzden eşinle konuş acınızı doyasıya yaşayın bebeklerinizden bahsetmekten korkmayın güzelliklerini anlatın birbirinize. inan bu şekilde daha kolay atlatacak ve ruhsal yönden daha çabuk toparlanacaksın. allah yardımcın olsun. sabır dile rabbimden şüphesiz ki o herşeyi daha iyi bilir

Paylaşımın için çok teşekkürler canım....

Sevgili badem,
Dün akşam okudum yaşadıklarını, içim öyle acıdı ki..dakikalarca cevap sayfasında bekledim. Acını az da olsa hafifletmek için ne yazabilirim diye düşündüm durdum. Sonra anladımki elimden gelebilecek en güçlü şey dua etmek. Uyuyuncaya kadar senin için dua ettim, halen de ediyorum. Rabbim bu acılarını hafifletecek güzel evlatlar ve nice güzel günler nasip etsin, sana ve eşine.

Kızlar gerçekten ben çılgınım:jeyyarün gece eşimle benim kontrole gittiğim özel hastaneye eşime iğne vurulmaya gittik.(grip)İğne olduktan sonra eşime dedimki:hadi gel benim doktorun hastası olan anneleri ziyaret edelim dedim.O da tamam dedi.3.kata çıktık ve doktorumun dün sabah doğum yaptırdığı anneyle oturduk bir saate yakın konuştuk.Merak ettiklerimi sordum,doğumdan korktuğumu ve benimde onun gibi epidural olacağımı.Gerçekten içime su serpti.Bebeği erkek ve Arda koymuş ismini.15 dk.içinde doğurtmuş doktorum.3.200 gr.Zaten bu doktora bankacı arkadaşların tavsiyesi üzerine gidiyorduk ve doktoruma tekrar tekrar hayran kaldımhihoyyytsizde şüpheleriniz endişeleriniz varsa ziyaret edin gerçekten çok mutlu oluyorsunuz ve uykularınız kaçıyor düşündükçesırnaşık şeyordaki görevli kız sağolsun ismini telefonunu da bıraktı istediğin zaman gelip ziyaret edebilirsin anneleri bebekleri diye tabi ben abartmam ama ayda 1 kere gitmek istiyorum,bana kalsa ordan hiç çıkmam:dance:

badem, basın sagolsun canımsenağlamasenağlamasenağlama
soyleyecek soylenecek soz bulamıyorum.
sözlerin bıttıği tükendıği yer.tesellısı olmayan tek acısenağlama
Allah ım sana ve esıne sabırlar versın.
ınsallah en kısa zamanda yenıden bebıslerın olur.
dualarımız meleklerınle ve senınle canım:Saruboceq:

bademcim, başın sağolsun. söylenecek birşey yok. acın çok yeni, çok taze. hiçbir zaman geçmiycek ama hafifliycek. Rabbim sana unutman için değil, acının hafiflemesi için yeni bebişler vericek inşallah. :teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…