2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

nasıl bir ağrı canım sen anlarsın kendini benneyaptımki

cnm kasıklarıma bişey batıyo gibi oluyorumm tam bilemiyorumm

benımde agrım var sanırım idrar yollarımı üsüttüm :çok üzgünüm:

cnm dikkat et kendine geçmiş olsunn

karnımın sol tarafı ve belimin sol tarafı felç olmuş gibi tutuldu..sürekli çıçak saplanır gibi sancı girip çıkıyor.........
çok korkuyorum ve şu an burda durmak bana ölüm gibi geliyor

teşekkür ederim hüzünyılı sağolasın canım...........
saat 12 de gideceğim doktora inşallah kortuğum şeyler olmaz

beyaz melek canım geçmiş olsuın güzell haberlerle git gel bakalım gör kızını.....

star dust sağol canım iyiyimö bugün çok şükür kızımda maşallah hareketli bugün dahada mutlu oluyorum canım benim yaaa

biri beni sakinleştirsin.
benim bebeğim neden çok hareket etmiyor deneyimli hamişler beni cevaplayabilirler mii...?

benim bebeğim neden çok hareket etmiyor deneyimli hamişler beni cevaplayabilirler mii...?

Cnm endişe edilecek bişey yok. Ben ilk hamilelğimde 6. ayımda bebğimin ilk hareketini hissettim ve çok az hareket ediyodu ama bu bebeğim 4. aydan beri kıpır kıpır sanırım ilk hamileliği olanlar daha geç hissediyor.

ay maşallah becerikli kocalara.
azıcık ben kocaya getirip siznkilerin sırtıne bir dokunsun.bir el verisnler benimkine.
akşiama kada r evde ama tek yaptığı iyilik , tabak yada tepsinini tezgehuın üzerine gietirip bırakmak.
yalvarıyorum,bazen ne olur makineye koy ben gelince bzouksa düzeltirim ortada olmasın yeter ki diye ,,,,,,,,
ahhh ben bilmem diyor çıkıyor.c.tesi çamaşır sermeyei öğretmeye çalıştım.galiba azıcık da olsa öğrenecek.
makineden çıktığı gibi çamaşır teline bırkaıyor yaaaaaaa ahhhh deli edecek ebeni ama öğrenecek inşallah.
tekrar maşallah becerkili olanalra maşallah

haftalarımız ve durumlarımızz aynı cnm bende aynıı durumdayım ve bazen acayip endişeleniyorumm...

Ben endişe boyutunu aştım bugun okudugum mesajlar sonucu depresyona girebilirim her an. Cok ucak yolculugu yaptım aptal bi fransız yüzünden x-ray ışınına maruz kaldım. 1 haftadır neredeyse bebege yararlı hicbirsey yiyip içemedim acaba birşey oldu da onu bile hissetmiyo muyum diyorumsenağlama

umarım bebeğim sağlıklıdır.:Saruboceq: 3 marta kadar beklicezz artıkk...randevumuz 3 mart da..

bu arada ferrum fort demir hapım beni afedersiniz ishal yapıyoo aramızda böyle sıkıntı çeken varmıdır ne yapmam lazımm...?

canımm aklında kalmasın bi dr a görün istersen ben de biliyorsundur belki ev taşıyorumm onun için endişelendimm...

kızlar nasılsınız bugün melekçim geçmiş olsun canım bizim saat 6da ayrıntılı ultrason randevumuz var çok heyecanlıyım

canım inşallah bebişinin bişeyi yoktur doktora gitseydin bu şekilde gününü geçiremezsin hem bebişini görürsün sağlığını incelerler ve rahat ve huzurlu olursun sende bebişin eminim ki iyidir annesiŞeniz

benimde hareket etmiyor canım.geçen hafta doktora gittiğimde bebeğin hareket ediyor sen hissetmiyorsun dedi.bazen 22.haftadan sonra hissedilebiliyor dedi.sen almıştın değilmi dinleme cihazı.nasıl yaptın mı

canımm aklında kalmasın bi dr a görün istersen ben de biliyorsundur belki ev taşıyorumm onun için endişelendimm...

Bugun gidiyorum zaten cnm... Hep sikayet ettigim sistitim 1 kutu antibiyotige ragmen zerre oynamamıs. Harekette hissetmiyorum, cinsiyeti de belli diil bebegimin. İyki de aman stressiz bi hamilelik geciriyim dedim. Yok benim dilimde kesin bi terslik var iste. Hersey üstüste geliyo.

Aman sende dikkat et aman sunun ucundan tutuveriyim falan deme. Tasınmak cok ciddi iş ama eskiden hafif gelen seyler bile agır artık bizim icin. Dikkat et kendinea.s.

dilaracım hangi holde bii bilgin var mı fuar

canım fuar cnr de zaten o gün kalabalık ana baba günü gibi orası oraya ulaşman yeterli sen nerde oturuyosun bilmiyorumki ben 2 vesaitte gidicem burdan ilk önce demir kapı yapıcam ordan biraz yürücem bayrampaşa metrosuna kadar ordan havaalanı metrosuna ve en son 1 durak kala iniyosun zaten metrodada cnr diye yaza metrodan inincede en fazl 5 dakika kadar yürüyosun daha fazla bi bilgim yok önceki seneler bu fuar lütfi kırdar salonunda yapılıyodu geçen sene ve bu sene cnr de orda yapılıyo geçen sene gidememiştim ama kısmetse bu pazar ordayım yada cumartesi giderimsositososito

canım ben iyi olduğum zaman eşim suyunu bile benden ister ama sanırım onu böyle ben alıştırdım mutfağımda kimseyi istemememin de etkisi çok oldu:1rolleyes: Ama rahatsızsam derler toplar hazırlar saolsun:lepi: eee o kadarcık da yapsınlar demi ama:1closedeyes:

kızlar endişe edenler için bakın doktorun yazısını kopyalıyorum okuyun lütfenkaydirigubbakcemile5

İlk gebeliğinizse bebek hareketlerini gelecek haftanın başında( 19. hafta nın) karnınızda bir kelebeğin kanat çırpması gibi hissetmeye başlayacaksınız. Özellikle ilk gebeliğini yaşayan anne adaylarında hareketler 22. haftaya kadar algılanamayabilir. Doktorunuz size ultrasonda bebeğin hareketlerini gösterecektir.
Hareketlerin ilk algılanmasından sonra bebeğin büyümesine paralel olarak hareketler de güçlenecektir.

Bebek ilk hareketlerine 8-10. haftada başlar. Oldukça zayıf bu hareketler ultrasonda gözlenebilir. Bağımsız kol ve bacak hareketleri 10. haftada, vücut ve baş hareketleri 16. haftada başlar ve 14. haftada başlayan solunum hareketleri çalışmaları 20-24. haftada hızlanır. Daha önce doğum yapmış olan anne adayları ilk hareketleri 16 hafta kadar erken bir dönemde hissedebilirken ilk doğumunu yapacak olan anne adayları hareketleri 22. haftaya kadar hissedemeyebilirler. Anne adayları tarafından ilk hareketlerin hissedilmesi "canlanma" olarak tabir edilse de aslında bebek çok erken haftalardan itibaren "canlıdır".

Hissedilen hareket baş ya da kol-bacakların "gerilmesi" şeklinde, vücudun "dönmesi" şeklinde, ya da "tekmeleme" şeklinde olabilir. Uyku-uyanıklık durumuna göre bebek saatte 8-40 arasında hareket yapar. Bunların yanlızca bir saniyeden uzun süren ve güçlü olanları anne tarafından hissedilir. Her bebek baştan itibaren kendine özgü bir hareket etme alışkanlığı geliştirir. "Bebek hareketlerinin azalması" anne tarafından "bebeğin hareket etme alışkanlıklarının" değişmesidir. Bebeğin uyuması 20 dakika kadar kısa 2 saat kadar uzun olabilir ve bu dönemde hareketler oldukça azalır. Ancak önceden oldukça iyi oynayan bir bebeğin bir saat boyunca hiç oynamaması anormal kabul edilmeli ve anne adayı sakin bir köşeye çekilerek bebeğinin hareketlerini tekrar değerlendirmeli, gerekli durumlarda doktoruna danışmalıdır.

Özellikle hareketlerin ilk hissedilmeye başladığı günlerde anne adaylarının bir kısmı bebeklerinin hareketlerinin azaldığını sanarak endişeye kapılırlar. Hareketlerin ilk hissedildiği günler en güçlü olanlarının algılanabildiği günlerdir ve tüm hareketler hissedilemediğinden anne adayında bebek oynamıyormuş hissi ortaya çıkabilir.

canım ben halkalıda oturuyorum eşimle gideriz muhtemelen veya bende iki araçla giderim evimden ataköye ordan metro ile cnra geçerim artık teşekkür ederim verdiğin bilgi için hafta sonuna annem gelecek belki hafta sonu giderim ama dayanamayabilirim

Bugün tam 19 haftayız :ecrin_bebek: Oğlumu görmeme az kaldı:sm_cool:Onu o kadar çok seviyorumki kızlar,sevip ona şarkılar bestelerken bile gözlerim sulanıyo resmen ağlıyorum:1rolleyes:Ben oğlumu çok seviyorum,merakla bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…