2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

darısı başımızaaaaaaaa :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

geçmiş olsun paşaya , inşallah biz de kolay atlatırız sizin gibi bilmiyorumkismile

ya öyle diyorlar da ama bi arkadaşımın 2003 doğumlu kızı var , halen geceleri aralarına girip yatıyomuş zaman zaman bilmiyorumkismile
biz Aras'la bi ara annemlerde kaldığımızda beraber yattık 3-4 gün , sonra ist.a gidince bi 4-5 günde öyle yattık , alıştı sonradan sanırım , şimdi saat 3 gibi başlıyor uyanmaya , 6yı görünceye kadar ara ara yarım saatte - 1 saatte kalkıyor , 6 dan sonrada 8-8.30 gibi - sonra 9.30-10 gibi kalkıyor .. uyuduğum uykudan bişey anlamaz oldum artık :bbo:
KV kısmı hep aynı , memleketi ne olursa olsun zihniyeti değişmiyor bu modellerin , bi yaştan sonra arızaya bağlıyorlar iyice sanırım , arada bir gerilim olmazsa rahat etmiyorlar

bizimki 3 aylıkken kendi bırakmıştı canım , o yüzden duyduklarımı yazayım ..
misal ; ablam memenin ucunu kesmişti , kuş ısırmış memenin ucunu demiş yeğenime , nasılsa kuşun yakalanamayacak bir şey olduğunu anlıyormuş , sanırım 2 yaş civarı olmalıydı bunu yaşadıklarında ..
ucunu koyu renk yenebilen gıda boyalarıyla boyarsan belki irite edebilir kafamçokkarıştı
gece gece başka bir şey gelmiyor aklıma :sm_confused:

hayırlı olsun canım oyun grubu deneyiminiz , nereye verdin Melisi , merak ettim .. ist. a taşınınca ben de oyun grubu yada haftada 2-3 gün tam zamanlı kreşe yollayacağım sanırım fisfisfis

starimu canım İstanbula taşınıyomuşunuz hayırlı olsun :) Ben joyfull house a verdim aslında İstanbulda vercektim orda çok yakındı bize kısmet burasıymış :)

Melis hiç emmedi oyüzden pek bi tecrübem yok bu konuda ama annem kardeşime bıraktırmak için biraz kesip içine toz çay falan koymuştu bak pis oldu demişti oda öyle bırakmıştı.

ya ben bişi diyeceğim ama kızma elvanım. halen emzikle dolaşan biri tanıyor musun? bence çok erken daha laftan fala o kadar iyi anlamıyorlar bir konuşmaya başlasınlar biraz daha geçsin sonra bıraktırırız.annem bana bıraktırabilmek için emziğin içine iğne koymuş ben öle bırakmışım (önce bibere falan bulaış ben bi güzel emmişim de) kardeşimede kırmızı biberle bıraktırdı.ama ikimizde 2 yaş civarı bırakmışız.bende egeye yaza kadar bıraktırmayı düşünmüyorum zaten gündüz emmiyor bir tek uykuya dalmakta ve gece uyandığında istiyor.boşver emsin oda onu rahatlatıyor. hatta komik bişi anlatayım bu çok ağlayınca biz emzik tıkıyoruz ya ağzına, bende ona konuşarak bir şeyler anlatmaya çalıştığımda sıkılıyor sanırım ben susayım diye benim ağzıma sokmaya çalışıyor emziği. susturacak aklınca kaydirigubbakcemile3

hiç aklıma bile gelmedi göz doktoruna götürmek.normal göz doktoruna mı götürüyorsunuz?

starcım arası sünet ettirmekten bahsetmişsin . doktorlar öneriyorlar mı? ben sorduğumda 1-6 yaş önermiyoruz dediler. o yüzden bizde 6 yaşı bekleyeceğiz

evet bu insanlık nereye gidiyo meçhul valla
allah hidayet versin ne diyelim

geçmiş olsun canım bizde yaptırmadık saol uyarıların için

ooo desene 1 erkek daha dünyaya merhaba dedi
maşallah kaan beye

starimu canım İstanbula taşınıyomuşunuz hayırlı olsun :) Ben joyfull house a verdim aslında İstanbulda vercektim orda çok yakındı bize kısmet burasıymış :)

canım inşallah güzel vakit geçirir melis
buarada dediğin okulda beyaz melek te çalışıyo galiba yanlış hatırlamıyosam
tanışırsınız eğer öyleyse

elvancım daha çok erken emziği bıraktırmaya ama kendi borakırsa tamam derim ben çok rahat ediyorum vallahi zaten uyku sorunumuzda çok o olmadan uyutamam.gecelri 2 yada 3 kez emziğini isteyerek uyanıyor bulamazsa eğer o kadar birtek o zorluğu var bazende kendi buluyor yanında.amcamın torunu 4 yaşında ala emiyor geçen gün parkta anaokulu öğretmeni ile tanıştım oğlu 3 yaşında hala bıraktıramamış çocukları eğitiyorum ama kendi çocuğuma söz geçmiyor diyor.

Pediatrik göz doktorlarına götürüyorum canım. İhmal etmeyin derim. Ben 3 ay sonra baska bir doktora götüreceğim. Sizler de götürdüğünüz de sonucu yazarmısınız acaba

Elvan merhaba, kaan 4 aylıken emziğe alıştı çok rahat ettik 8 aylıkkende öğürdü hep emzik alınca ve kendisi bıraktı bir açıdan erken bırakmasıda iyi 2-3 yaşındaykende emzik hiç yakışmıyor koca çocukların ağzında
Kikoleyim, teşekkürler oğlan analarının sorunu sünnet neyseki biz atlattık darısı olmayanların başına
Bu arada arkadaşlar sizin yavrular gündüz toplam kaç saat uyuyor ve akşamları kaçta yatırıyorsunuz?Kaanın bu haftaya gelene kadar uykuları düzenliydi zor uyuyordu ama yatıncada sabahtan 2 öğleden sonra 2 olmak üzere 4 saat uyuyordu ama bu hafta sadece sabhları uyuyor 2-2,5 saat bir dahada akşam yatana kadar uyumuyor.Uykusuzluktan sersem gibi dolaşsada inat ediyor öğleden sonra mümkün değil yatıramıyoruz.Niye böyle oldu anlamadım...

Oturup oyunda oynamıyor sürekli ayakta evin içinde gezip karıştırıp duruyor.akşam 21.30 da yatırdım o saate kadar gezeledi durdu yorulmuyormu anlamıyorum...nasıl bir enerjidir bu Allahım

merhaba millet...
uzun zaman oldu girmiyorum topiğe...
artık sık sık girerim çünkü malum kış geliyor hergün dışarı olmuyor...

canım çok sıkkın...baş parmağımda 4 dikiş var..denizin oda takımı gelicek badana olmuştu oda..bende o gün fırça yıkıyodum...tenekesi fırçadan çıkınca tkamaya çalışınca elimde bi sağ bi sol kaydı ve parmak ortadan ikiye her aksilik beni buluyr...neyseki yarın oğluşumun odası geliyor...

huri yazından çok etkilendim...kesinlikle katılıyorum nereye gidiyoruz...gerçi sen iyi gününe denk gelmemişsin birde uak yola çıkmak nasıl seni düşündürmedi ipekle :) ben markete bile zor gidiyorum..inmek yürümek karıştırmak dağıtmak istiyor..kaşla göz arasında kayboluyo Allah korusun :)
insanlar bir tuhaf aslında...hepsi birbirinden farklı...ben fatmagülü izlemiyorum ama yazılan yorumları okumuştum iğrenççe düşünce yapıları bütünü...

diğer anneler ve bebekelri parmağım acıdığı için ve sargıda olduğu için hepinize tek tek cvp veremicem ama okudum yazdıklarınızı...

bizim de en büyük sorun hala deniz gece süt içmiyor...biberondan içmiyor...kaşıkla içiyor zar zor bulaşık makinasının müziğini oynarsa yada kendi kliplerini laptop önünde izlerse ancak tıkıştırıyorum az çok...

yazmak güzelmiş ya unuttum yazmayı

oğlum deniz sabah 8de kalkıyor...aptamil mamasını yyiyo...9 da tekrar yatıp 11 de kalkıyor...yumurta labne pekmez yiyo kendi başına öğrendi artık abi oldu :)sonra saat 1 gibi öğlen çorbası ve yoğurdu tekrar uyuyo 1-2 saat....sonra dışarı gidersek yoruluyo oynuyo...uyursa akşam 5 gibi yatıp 7 de kalkıp akşam yemeği ve saat 12 de bizle uykuyaaa :))

Son düzenleme:
nesguik24, maşallah denize benim oğluş uykuyu günde 1 defaya indirdi çok ta hareketli yorulmak bilmiyor 2 defa uyurken bizde rahat ediyorduk hem o hem biz dinleniyorduk inşallah geçici bir durumdur büyüdükçe huylarıda değişiyor

amatistim bana kalsa aynı düşüncedeyim seninle..eninde sonunda bırakacak emziği.ne bileyim doktor öyle diyince bende bıraktırsam mı acaba diye düşündüm.kıyamıyorum da

derincim bizde aynı biliyorsunuz ya ırmakta çok uzun süre uyku sorunu olan bir bebekti.çok şükür şimdi sıkıntılı günlerde uyumuyor..bizimde kurtarıcımız emzik.şimdide öyle gece uyandığında emziğini verince uyuyor.naparız bilmiyorum.kendini düşünen anne olmak istemiyorum ama emzik bırakma dönemi benimde gece uykusuz olduğum dönemler olacak.iyi bir zamanlama yapmam lazım.yoksa 13-14 ssaat çalışıyorum mahvolurum işte..

sehercim bana kalsa ben emzikli çocuklara bayılıyorum aslında.kocaman çocuk olunca değil belki ama 2 yaş çocuğu daha anne kuzusu gibi geliyor bana..birde sen şanslıymışsın canım keşke ırmakta kendiliğinden bıraksa..

nescim geçmiş olsun canım..sen okut bence sizi.nazar falan mı var bilmem..yada kendin oku sürekli...allahım bir daha yaşatmasın..deniz kuzumu öp benim için..

Geçmiş olsun Nesquik

Elvancim bizde emziği gece veiryoruz, birde gündüzün çok huysuzluk yapınca ... 2 yaş gibi bıraktırmayı düşünüyorum. Uzun süreli kullanınca damak yapısını bozabiliyormuş .

hayırlısı olsun canım haftada 2 kere yarım gün olması fena değil doğrusu,önemli olan bölümünde kaç çocuk olduğu ,öğretmenin kaç tane olduğu,ve bulunduğu binada hemşirenin olup olmadığı bence ...yoksa kendi yaşıtları ile güzel vakit geçirmesi hoş ve güzel bir durum..
bende çok özledim çalışmayı ama şu an ipeği bir yere bırakamıyorum bakalım hayırlısı..

emzik muhabbetleri geçmiş biz emziği hep çok seviyoruz hem pek sevmiyoruz,sadece uyurken istiyor normalde emziği aramıyor hiç aslında uyurkende aramıyorda ben daha çabuk uyuyor diye veriyorum,ama çok problem olacağını sanmıyorum komşumda emziği bıraktıracağını söyledi sonra emziği çaya batırmış ayy pis oldu demiş çocuk bir daha azına sürmedi emziği pis diye 3 yaşında vedalaştı emzikle ..

geçmiş olsun canım gerçekten allah korusun sıra eşine gelmeden ufak çaplı evde bir dua okut derim ben sana nazarlar hep sizin başınızda son aylarda ....afiyet olsun paşama löp löp et olsun diyicem ama bu haylazlar yerinde durmuyor ki et olsun ..yerken bir yandan eritiyorlar ...

elvancım haklısın canım bıraktırırken biraz zorlanacağız ama olsun artık okadar 2 yaşına kadar bıraktırmayı düşünmüyorum emsin benimde hoşuma gidiyor zaten birtek uykuda alıyor birde gündüz çok çok ağlarsa ağzına veriyorum sonra hemen çıkarıyor istemiyor bile...
nesguik geçmiş olsun canım yaaaa nazaramı geldiniz allah beterinden korusun iyi günlerde yatsın deniz bebek odasında mışıl mışıl uyusun.

bugün annemde tombala günü vardı dün temizliğe gittim yine orada uyumadı kıyametler koptu anneannede bile uyumuyor bende inat ettim eve gitmyeceğim uyumazsan uyuma dedim .veee bütün gün mızıldayıp durdu..bugünde gittik yine uyumadı. bu sefer yemeğe kalamadık eve geldim hemen uyudu şimdi.birde alıştır diyorlar başka evde uyumaya yok anacım alışmıyor bu velet.....
nazlı kızım 3 gündür tatasını yaptığı zaman eee eee eeeee demeye başlıyor çok hoşuma gidiyor çok bilmiş şey..

benimde tedirginliğim ondan.kimisi zararı yok diyor kimisivar diyor..insan iki arada bir derede kalıyor.öyle bir sıkıntısı yoksa emsin bence 1 yıl daha..hatta sanırım öyle olacak..biraz daha aklı erdiğinde bıraktırmak daha mantıklı geliyor bana ama doktorlarda o zaman daha zor olacağını söylüyor.bilmiyorum ki

uyku sorunu ne zaman bitecek bu beişlerin yahu..ırmakta anneannesi ve babaannesinin evi dışında başka bir evde uyumaz..oralara alışkın olduğu için sorun çıkarmıyor.uyumayan çocuk çok zor bilirim.umarım en kısa zamanda düzelir.

bende ımağa hadi ee ee yap kızım diyince kendini sıkıyor ve zaman zaman yapıyor tatasını..artık büyüyorlar sanırım.bu sabah eşimle ırmak uyurken ona baktık.kocaman olmuş dedik..boyu yatağını kaplıyor nerdeyse..
buarada teyzeleri ırmak 83 cm 11 kilo 350 gr olmuş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…