- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #29.301
merhaba arkadaşlar bende temmuz annesiyim bir kızım var, benim kızım hiç süt içmiyor nasıl alıştırıcam bilemiyorum bana yardımcı olurmusunuz sizler nasıl alıştırdınız hangi sütü veriyorsunuz önerileriniz için şimdiden teşekkürler... sizlere ve dünya tatlılarına çok güzel günler diliyorum..
hurı37; ben pazartesi gününe ortopedi doktorundan randevu aldım bir muayene etsin bakalım ne diyecek?Gelince sizede yazarım benim oğlan dışa doğru yan basıyo içe basmayıda sorayım
kızlar merhaba herkese maşallh diyeyim herkes katılıyor ne güzel.ben birşey sorucam bebişlerin günlük sabahtan yatana kadar neler yediğini yazabilirmisiniz.birde uykuda ne yiyip içiyorlar.benimki pek yemiyor bu ara neyapsam yada yediği yeterlimi zorlamasammı bilemedim.şimdiden teşekkürler
günaydın iştahsız bebeklere ve sabır küpü annelere...
bizim denizin günlük beslenmesi de şöyle...
sabah 8de kalkıyor...labne peynir 1 yumurta bir salatalık rendeliyorum ve 2 tatlı kaşığı dut pekmezi ve bir su bardağı portakal suyu.....tost varsa tostu da güzel yiyor..önüne tabak koyup parçalıyorum tostu kendi yiyor..
9.30 da tekrar yatıyor....11-12 arası uynaınca çorbası ve yanına yoğurda karıştırdığım suyla çünkü yoğurdu katı yemiyor tükürüyor neyse çorbyla yoğurt..
saat 4 olmadan cici bebe,pınarın çoccuk devam sütüyle cici bebe..sonra tekrar uyku...
kalkınca üzüm ve karpuz yiyor başka meyvayı yemiyor...ara da patates domates kızartmasını kendi yiyor kimi zaman önünde ekmek batıra batıra..
akşam biizmle herşeyi yiyor ama tadımlık :)gece 10-11 de yatmadan da aptamilin devam sütü bardakta...gece de 1 kere kalkıyor emiyor yatıyor...
bu da yaramazım konsolla duvar arasında :))
ipeğumu birde bana sor canım..ırmağın kanını alırlarken ben ağlayacaktım çok kötü oldum.işi bilmiyorsan yada deneyimsizsen yapma değil mi?birde alıntı yapmadım da çevrendeki insanların yardı metmediğini yazmışsın ya aynı şeyi bende yaşadım.doğumuma bir hafta kalmıiştı kayınvalidem bizi yemeğe al diye işittirdi bana.ben hamileyim valla kusura bakmayın okadar ayakta duramıyorum dedim..birde bana pişkin pişkin ben senin gibiyken ne misafirler ağırladım dedi..umrumda olmazdı seninde umrunda olmasın boşver..çok sıkışırsanda annen gelsin en güzeli..ben hiç minnet etmedim onlara..o zman bile herşeyi kendileri yapmışlar gibi davranıyorlardı ki bir de gerçekten yapsalar ne olurdu bilmem....
kızlar doktorlarınıza sordunuz mu hiç bebişlere grip aşısı yaptıracak mısınız?
iyi gecelerr kızlarrr... özledim topiği yeni paylaşımlar görmek hoşuma gitti yazayımm dedm .)
bizde bugün dr daydık.. oğlumun ağız suyu çok akıyo onun için götürdüm.. dr biberonla su verme özellikle yatarken geceleri dedi.. yutma refleksi gelişmez mişşş... eve geldik suluk aldım bi tane dr dan çıkınca veriyorum ama o çekmeden geldiği için içemiyo kuzum.. bütün gün suluk telaşımız vardıı yanii.. şimdi uyuttumm.. yanağımdan tuttuu buuu buuu diyoo.. kıyamadım yine azıcık verdim dalınca hemen aldım yine.. daha önce böyle bişey duydunuz muu? beni bilgilendirebilirmsiinnizz?
Günaydın sabah birşey farkettim oğlum yürürken sol ayağını dışa doğru yan basıyor.Sağ ayak normal düz basıyor ortopedi doktoruna götürücem canım sıkıldı neden acaba?İnternetten araştırdım biraz endişelenecek bir durum değilmiş büyüdükçe düzelirmiş kas gelişiminden kaynaklanıyormuş yada çocuk nasıl basacağını tam bilemediği için diyor.Yürümesinde falan bir problem yok çoklta hareketli yorulmak bilmiyor hep ayakta yani uyanık kaldığı zamanlar oturarark oynadığı zamanlar çok az.Aranızda bu konu hakkında bilgisi olan varmı??
selam kızlarr,
çok uzun zaman oldu yazmayalı..arada girip okuyodum ama yazamıyodum..
kızım nehir artık iyice büyüdü.. söylediğim bi çok şeyi anlıyo.. ayakkabını getir diyorum getiriyo.. hadi gidiyoruz diyorum çantamı alıp getiriyo...
ama hala küçüğüz...
geçen ay doktora gittiğimizde 9 kiloydu ve 74 cm cik
artık takmamaya çalışıyorum demekki benim kızım minyon olacak yada birden boyu posu atıcak..
en azından sağlıklı ne yapalım...
bizde su çiçeği ve hepatit A aşını olduk...
doktorumuz bize grip aşısını önermedi
tabi burdaki çoğu kuzu gibi kızımda yemek yerken zorluyo beni..
illaki kendi yiyecek, kıyameti koparıyo ben yicem diye..
veriyorum eline kaşığı kendi üstü benim üstüm saçlarım halı ev koltuk ( çünkü arada tur atıyo evde) mahvoluyo..
sadece sabah kahvaltısını ben rahatça veriyorum diğer öğünlerde savaşıyoruz..
böyle alışacaklar yapıcak bişey yok...
bu arada hamile olanlar var aramızda allah bi avazda elinize almayı nasip etsin :)
bu ara bende de bi çocuk isteği var ki ben düşünmüyordum uuzun bi zaman..
geçicidir heralde..
bizden bu kadar...
öyle tabi,çok şükür sağlıklı..mad girl üxülme canım sağlığı yerinde olsun . gerisi önemsiz. allah baska türlü eksiklik vermesin.
bolca süt içir boy uzatıyor cünkü ,gerçi genetik bu işler ama yine de önlemini küçük yaşta almak lazım.
1 yas için ; enaz doğum boyu+24 cm olmalıymış bu durumda kızının boyu normal seyrediyor bence
tamam canım mesajını bekliyorum..hurı37; ben pazartesi gününe ortopedi doktorundan randevu aldım bir muayene etsin bakalım ne diyecek?Gelince sizede yazarım benim oğlan dışa doğru yan basıyo içe basmayıda sorayım
kızlar merhaba herkese maşallh diyeyim herkes katılıyor ne güzel.ben birşey sorucam bebişlerin günlük sabahtan yatana kadar neler yediğini yazabilirmisiniz.birde uykuda ne yiyip içiyorlar.benimki pek yemiyor bu ara neyapsam yada yediği yeterlimi zorlamasammı bilemedim.şimdiden teşekkürler
iyi gecelerr kızlarrr... özledim topiği yeni paylaşımlar görmek hoşuma gitti yazayımm dedm .)
bizde bugün dr daydık.. oğlumun ağız suyu çok akıyo onun için götürdüm.. dr biberonla su verme özellikle yatarken geceleri dedi.. yutma refleksi gelişmez mişşş... eve geldik suluk aldım bi tane dr dan çıkınca veriyorum ama o çekmeden geldiği için içemiyo kuzum.. bütün gün suluk telaşımız vardıı yanii.. şimdi uyuttumm.. yanağımdan tuttuu buuu buuu diyoo.. kıyamadım yine azıcık verdim dalınca hemen aldım yine.. daha önce böyle bişey duydunuz muu? beni bilgilendirebilirmsiinnizz?
kızlar doktorlarınıza sordunuz mu hiç bebişlere grip aşısı yaptıracak mısınız?
shercim basma sorunu bizdede vardı bir ayağını resmen yamuk basıyordu doktorumuza sorduk ortapedi sorunu değil bastıkça düzelir dedi.yaklaşık 15 gün içinde düzgün basmaya başladı. ben sürekli ayakkabı giydiriyorum balkonda geçiyor çünkü ömrümüz onun faydası varmı bilmiyorum.papganın ayakkabılarını kullanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?