2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

Sibelcim; Kaanın bir günde yediklerini şöyle anlatayım öncelikle bakıyorum 1 hafta çok süper yiyor bazende çok zor ve az yiyor belli olmuyor diş çıkarma döneminde olduklarından iştahsız olabiliyorlar yemediği zamanlar çok üzülüyorum en çok üzerinde durduğum konu bu çünkü hergün kafamda bugün ne yedi diye gözden geçiriyorum bu konuda takıntılıyım işte ne yapayım.

Kaan bugün kahvaltıda 1 yumurta,1 tatlı kaşığı bal,3-4 lokma reçelli ekmek,1 küp meyvalı peynir yemiş.Kahvaltılarını değişik olarak vermeye çalışıyorum mesele bazen evde yaptığım 1 dilim kek ve süt ile kahvaltı ediyor bazen peynirli omlet yiyor bazende simit yada poğaça yiyor.
Öğlenleri ekmekle çorba arkasından meyve suyu taze sıkılmış üzüm mandalina portakal olabilir
Aralarda meyvalı yoğurt,kurabiye,çikolata,gofret değişiyor bazen aynı gün birkaçını yada ikisini kesin yiyor tabi çikolata nadir veriyorum bazen eline kuru ekmek veriyorum dolaşarak yiyor
Akşamlarıda evde ne piştiyse 2-3 kaşık yiyor bazen daha fazla tabi ben onu yemek yerine saymadığımdan dolayı çorbasından da içiriyorum.Yatmadan öncede süt içiyor 100 ml ama hergün değil.Gece 2 kere kalkıp emiyor.

merhaba arkadaşlar bende temmuz annesiyim bir kızım var, benim kızım hiç süt içmiyor nasıl alıştırıcam bilemiyorum bana yardımcı olurmusunuz sizler nasıl alıştırdınız hangi sütü veriyorsunuz önerileriniz için şimdiden teşekkürler... sizlere ve dünya tatlılarına çok güzel günler diliyorum..

canım sütün içine bal veya cici bebe koyarak tatlandırarak verebilirsin. ben pınar devam sütü alıyorum süt olarak .

sibel canım inşallah değişecektir naz 3 aydır çubuk kraker yoğurt ve meyva ile yaşıyordu .ama bir haftadır ne olduysa oldu herşey yemeye başaldı ama tadımlık
sabah:
domates salatalık kendisi kemire kemire yiyor bayılıyor birde zeytin 8 yada 10 tane kimisini yiyor kimisini azcık ısırıp atıyor biraz peynir simit varsa çeyrek simit ekmek çok nadir kemiriyor
öğle maalesef yok çubuk kraker meyva yoğurt tarzı belki bizimle beraber bir kaç lokma onu yemekten saymıyorum
akşamda ne varsa yemekte kendi eline çatalı batırıp veriyorum bayılıyor çok hoşuna gidiyor çatatlla yemeğe pilava ve çeşitlerine bayılşıyor kuskus pilavı arpacık pilavı gibi
gün içindede gezmeğe gitmişsek ikramlardan bir kaç lokma yiyor
ama çok şükür 9.500 olmuş çok sebvinçliyim dün evde tarttık dijital tartı ile inş doğrudur.
çünki 4 aydır 8 kiloda takılı kalmıştı. birde çok fazla tatasını yapıyor içinde dursa kilo alacak biraz yediği gibi hemen...

hurı37; ben pazartesi gününe ortopedi doktorundan randevu aldım bir muayene etsin bakalım ne diyecek?Gelince sizede yazarım benim oğlan dışa doğru yan basıyo içe basmayıda sorayım

canım aynı sorun zaman zaman bizdede oluyor.ben çok öenmli bir durum olmadığını aksine yürümeye ve basmaya yeni alıştıkları için olduğunu düşünüyorum.

ırmak sabah 7-8 gibi kalkıyo.kalktığında 150 cc süt içiyor.1-2 saat sonra bir kaseye yakın süt-mama-bal-tahin-pekmez-kayısı-cicibebeli karışımı-bazen içine muz yada elma rendeliyorum öyle yiyor.yumurtayı ayrı veriyorum.karışımın içinde semiyor.yada normal kahvaltı yapıyor.tost-patates kızartması,peynir,yumurta öyle..sonra uyku öncesi 50 cc süt içiyor.uyandıktan sonra bir kase çorbasını içiyor.uyumadan önce arada bisküvi falan yiyor.öğleden sonra yatmadan önce 100 cc kadar süt içiyor.kalktığında meyve yiyor.genelde üzüm,armut,elma,muz,şeftali hepsinden yiyor.yine bisküvi,börek v.s ne varsa yiyor akşam üstü..akşamda bizimle mutlaka yemeklerden yiyor.haftada bir kez balık,onun dışında hergün kıyma,et,tavuk birinden birini alıyor.gece yatmadanda 11 gibi 200 cc süt içiyor.gece bir kere uyanıyor 150 cc süt içiyor...tabiki her bebek gibi ırmakta keyfine göre.diş çıakrıyorsa,huysuzluğu varsa az yiyor...

maşallah kuzuma ya kocaman erkek olmuş....

buarada sibelcim yoğurdu yazmamışım..hergün mutlaka yarım kase kadar yoğurt yiyor..meyveli meyvesiz belli olmuyor..

elvancim masallah Irmağa :)) sütü çok seviyor anlasılan , içtiği sütleri okuyunca ben sasırdım
kilosu boyu da süper ama demekki sütler yaramış

Heee kaynım doğumumdan 1 hafta evvel evlenmişti. Evin yerleştirilmesine yardım etmemi istedi hatun kişilik. O gün bişey yapmasam da oraya gidecekmişim. Poğaça yapayım dedim hayır demedi.
Zaten sen bişey söylersin o senden çok yakınır. Dediğin gibi ben senin durumundayken gibi cümleler sıkça kuruluyor. Dün geldi hemen birkaç tane çakıverdi. Ben de iplemiyorum. Arada inceden giydiriyorum anlayan anlar artık.

Nesquik geçmiş olsun. İçim kalktı yazdıklarını okurken valla.
Starimu senin durum da zor ve tatlım. Kurbana az kaldı gerçi ama şimdi yine geleceksin demek oluyor herhalde. Bir an önce evine yerleşsen diyecem ama Aras'ın bakım işi sorun olacak. O yüzden gönlündeki gibi olur inşallah.

Bu arada İpek reklam yapmış. O gece kalkmadı ertesi gece 7 kez kalktı. Amanın yani. Şu meme işini bitirmek istiyoruuuuum. Nuby'nın doğal dokunuş serisinden biberon aldım. Çok da sevdi. Ama geçiş yapamadık bir türlü.

kızlar doktorlarınıza sordunuz mu hiç bebişlere grip aşısı yaptıracak mısınız?

Ben düşünmüyorum canım. Daha çok küçük bence.

Ben hiç duymadım ama suyu artık bardaktan içmeye alıştırmak gerekiyormuş. İpek de çok istekli bu konuda. Gerçi üzerini çok ıslatıyor ama öğrenecek bir şekilde ne yapalım.

Önemli bişey değildir. Ben de basıyordum. Ortopedik ayakkabılarla düzeldi. Hem de kaç yaşından sonra. Oğluna da yarı ortopedik ayakkabı bile alsan düzelir.

selam kızlarr,

çok uzun zaman oldu yazmayalı..arada girip okuyodum ama yazamıyodum..
kızım nehir artık iyice büyüdü.. söylediğim bi çok şeyi anlıyo.. ayakkabını getir diyorum getiriyo.. hadi gidiyoruz diyorum çantamı alıp getiriyo...
ama hala küçüğüz...
geçen ay doktora gittiğimizde 9 kiloydu ve 74 cm cik
artık takmamaya çalışıyorum demekki benim kızım minyon olacak yada birden boyu posu atıcak..
en azından sağlıklı ne yapalım...

bizde su çiçeği ve hepatit A aşını olduk...
doktorumuz bize grip aşısını önermedi

tabi burdaki çoğu kuzu gibi kızımda yemek yerken zorluyo beni..
illaki kendi yiyecek, kıyameti koparıyo ben yicem diye..
veriyorum eline kaşığı kendi üstü benim üstüm saçlarım halı ev koltuk ( çünkü arada tur atıyo evde) mahvoluyo..
sadece sabah kahvaltısını ben rahatça veriyorum diğer öğünlerde savaşıyoruz..
böyle alışacaklar yapıcak bişey yok...

bu arada hamile olanlar var aramızda allah bi avazda elinize almayı nasip etsin :)
bu ara bende de bi çocuk isteği var ki ben düşünmüyordum uuzun bi zaman..
geçicidir heralde..

bizden bu kadar...

bolca süt içir boy uzatıyor cünkü ,gerçi genetik bu işler ama yine de önlemini küçük yaşta almak lazım.
1 yas için ; enaz doğum boyu+24 cm olmalıymış bu durumda kızının boyu normal seyrediyor bence

Son düzenleme:
mad girl üxülme canım sağlığı yerinde olsun . gerisi önemsiz. allah baska türlü eksiklik vermesin.
öyle tabi,çok şükür sağlıklı..

sütü severek içiyo allahtan bu aydan ümitliyim baklım gören herkes boyu uzamış diyo..

çok saolun arkadaşlar bende kahvaltıda zorlanıyorum değişik fikirler geldi deniyicem.annem bakıyor benim dediğiniz gibi bazen iyi yiyor bazende yemiyor ben pınarın çocuk sütünü içiriorum onu sevviyor günde 400- 500 arası içiyor.boyumuz 82 kilomuz 10.600.bol iştahlı günler bebişlere

hurı37; ben pazartesi gününe ortopedi doktorundan randevu aldım bir muayene etsin bakalım ne diyecek?Gelince sizede yazarım benim oğlan dışa doğru yan basıyo içe basmayıda sorayım
tamam canım mesajını bekliyorum..

8:00 bulamaç (bebebisküvisi,ceviz,pekmez,peynir)

11.00 1 tane yağda pişmiş yumurta

14:00 çorba

17-18 meyva

21.00 bizimle akşam yemeği ne varsa ne yerse

22.30 emişip uyku

03.00 biberondan 100 ml pınar çocuk sütü

07.00 emişiyoruz

bizim genelde böyle geçiyor arada dışarı çıktığımızda kavanoz maması ,kavanoz meyvaları yiyiyor.dışarda biz ne yersek genelde yiyiyor tadımlık....şimdiye kadar hiçbirşeye hayır demedi ...

öğünlerini yedirirken legolarıyla oynatıyorum,yada yazı tahtası var ona yazı yazdırıyorum o arada dalıyor oyuna yemeğini peşinden koşturmadan yiyiyor...ama et yapışıyormu dersen aslaaaa 1 dakka yerinde durmuyor çünkü...

bunuda yeni duydum ne alaka valla anlamadım.benim oğlum hepsini kullanıyor ama gece yatarken yada uyandığında da sürekli biberondan içiyor.diş çıkarma dönemi hariç öle ağız suyu falanda akmıyor. diş çıkarıyor olmasın eyetkiner ben bu biberon savını ilk defa duyuyorum

kızlar doktorlarınıza sordunuz mu hiç bebişlere grip aşısı yaptıracak mısınız?

hayır, hayır ve yine hayır.:)

shercim basma sorunu bizdede vardı bir ayağını resmen yamuk basıyordu doktorumuza sorduk ortapedi sorunu değil bastıkça düzelir dedi.yaklaşık 15 gün içinde düzgün basmaya başladı. ben sürekli ayakkabı giydiriyorum balkonda geçiyor çünkü ömrümüz onun faydası varmı bilmiyorum.papganın ayakkabılarını kullanıyorum.

nesquick çok geçmiş olsun.

sibel07 valla benim oğlan tam güzel yemeye başlamıştı ilaç sayesinde anjin olunca yine sabah akşam yemeğe başladı.ama normalini söyleyeyim sana
sabah 07.30 da cicibebe+bir kaşık pekmez+170 ml keçi sütü (yada çocuk sütü)
10.00 da kahvaltıdan otlanma (peynir,domates,zeytin....)
13.00 de etli yada tavuklu çorba+ bir dilim ekmek+(bazen yoğurt) yada köfte pilav
17.00 gibi elma+muz+cicibebe+süt
19.00 çorba (sütlü yada domatesli şehriye)
01.00 de muhallebi(keçi sütü,ballı,tereyağlı,limonlu)

Canım ben öğleden sonra doktora götürücem bakalım içim rahat etmiyecek yoksa sonra başka bişey olur vah tüh demiyim tabiki sizlerede inanıyor ve güveniyorum o yüzdende içim rahat gidiyorum doktora.Yinede bir kontrol etsin bakalım.

Bizde dün kaana tam ortapedik polaristan bileğe kadar yüksek bot şeklinde ayakkabı aldık çok rahat yürüdü dışarda.Epey bir gezdik pazar gününün tadını çıkardık dışarda yemek yedik kaan çok mıutlu oluyor haftasonları anne evde olunca tabi çok güzel uyudu ve normalden daha güzel yemek yedi bakalım bugün annaneyle ne yapacak.Pazartesi sendromuna giriyor çocuk resmen yaaa üzülüyorum valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…