2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

Yorum yazan herkese teşekkürler kızlar..
Bugün pazardan geliyodum karşıya geçicektim denizn arabası boştu deniz eşimin kuzenindeydi..karşıya kaldırıma geçerken 2 araba arasında soldaki salak adam sen gümlet bebek arabasına..g.zekalı şey..pardon diyo..ya deniz olsaydı arabada..resmen eli kolu bacağı allah korusun yaa...normalde 2 araba arasından geçmem ama mesafe var diye geçtim meğer hareket halindeymiş g.zekalı..sen arkana bakma güm çarp...kalbim gümledi...yeter artık yaaaa valla isyan edicem hahh..

maşallah ırmağa nazda 3 aydır 8 kilodaydı çok üzülüyordum zaten hiçbirşey yediremiyorum ona dün akşam eşimle beraber evdeki dijital tartıda 9.500 geldi nasıl sevindik çünki bu sıra köfte ve tavuk yemeye başladı bütün gün elinde çubuk kraker dom salt meyva dolaşıp duruyor biraz kendi başına yemeye başladı hemen farketmiş.ben versem katiyen yemiyor çatala batırıp eline veriyorum yiyor çikolata yemeye başladı tatlı türlerini şimdiye kadar hiçbirini yediremiordum
geçmiş olsun canım
bugün bizde öle bir kaza atlattık dört yol kavşağından geçiyoduk karşı taraftan gelen araba kırmızı ışık yandığı halde üzerimize çıkacaktı eşimde ana caddenin ortasında durdu adama bağırmaya başladı sen nereye geliyorsun çocuk var üçümüzüde öldürecektin diyeee...
birde bir ay önce ben nazla beraber bebek arabası ile çarşıya iniyorduk o sırada minübüs geldi ben bebek arabasını durdurup önce çantamı minübüse koydum arabanın kilidini sıkmamışım ben çantayı koyana kadar bebek arabası gidiyor kendi kendine karşıdan araba gelse naza çarpıp gidecekti .hafif mehilliymiş orası farketmedim birde ana cadde şansıma araba gelmedi ama hayatta unutamam o günü bu bana büyük ders oldu bir daha arabayı durduğum zaman kilitliyorum .bazen insan boş bulunabiliyor

iyi gecelerr kızlarrr... özledim topiği yeni paylaşımlar görmek hoşuma gitti yazayımm dedm .)
bizde bugün dr daydık.. oğlumun ağız suyu çok akıyo onun için götürdüm.. dr biberonla su verme özellikle yatarken geceleri dedi.. yutma refleksi gelişmez mişşş... eve geldik suluk aldım bi tane dr dan çıkınca veriyorum ama o çekmeden geldiği için içemiyo kuzum.. bütün gün suluk telaşımız vardıı yanii.. şimdi uyuttumm.. yanağımdan tuttuu buuu buuu diyoo.. kıyamadım yine azıcık verdim dalınca hemen aldım yine.. daha önce böyle bişey duydunuz muu? beni bilgilendirebilirmsiinnizz?

canım inşallah güzel vakit geçirir melis
buarada dediğin okulda beyaz melek te çalışıyo galiba yanlış hatırlamıyosam
tanışırsınız eğer öyleyse

teşekkür ederiz canım öyleyse eğer çok memnun olurum..

Burası her açıdan güzel iyi bir yer yani bırakırken aklım arkada kalmıyor ama ben alışamadım daha alışmışım herşeyi onunla yapmaya kendimi eksik gibi hissediorum.. Melis alıştı ama benim alışmam biraz zaman alcak heralde..

günaydın herkese..

eyetkiner canım ırmak süt dışında biberonla hiçbirşey içmiyor..suluk için aylarca uğraştım ben.sürekli onunla ver.ırmak birgün kendiliğinden içmeye başladı suluktan..o günki sevincimi anlatamam.o zamana kadar kaşıkla su içiyordu çocuk..

nescim geçmiş olsun canım.buara herşey üst üste geliyo anlaşılan..allah korusun aklına kötü birşey getirme..

Günaydın sabah birşey farkettim oğlum yürürken sol ayağını dışa doğru yan basıyor.Sağ ayak normal düz basıyor ortopedi doktoruna götürücem canım sıkıldı neden acaba?İnternetten araştırdım biraz endişelenecek bir durum değilmiş büyüdükçe düzelirmiş kas gelişiminden kaynaklanıyormuş yada çocuk nasıl basacağını tam bilemediği için diyor.Yürümesinde falan bir problem yok çoklta hareketli yorulmak bilmiyor hep ayakta yani uyanık kaldığı zamanlar oturarark oynadığı zamanlar çok az.Aranızda bu konu hakkında bilgisi olan varmı??

seher benım kızım da oyle sol ayaka ıce dogru yan basıyor. doktorumuza sordum. onemsemedı. su an ıcın bır anlamı yok mus. cocuk yurudukden bır kac ay sonra degerlendırılırmıs bu durum. sert taban ayakkabı gıyınce duz basıyor ama. ben de kafama takıyorum her ne kadar doktorumuz onemsemedıyse de. belkı ben de ortopedistte gotururum

merhaba canım...ben kızıma hep bardakta su vermeye alıştırdım kana kana içsin diye sonuçta plastik sulukların ucu 7. ayımızdan beri hep bardakla içiriyorum suyu..susadığında anne su su diyor..Sen de istersen bardağa alıştır canım hemen alışıyorlar kendi tutup içmek istiyor..Gece de sulukla verirsin suyu...Benim kızım gece su istediğinde bardakla içiyor suluğu pek istemiyor..Kolay gelsin...
günaydın canım...Bu yan basma çocuklarda çok görülüyor ama bir süre sonra düzeliyor...benim kuzenim de içe doğru basıyordu sonra kendiliğinden düzeldi ama sen yine de ortopedi doktoruna götür canım için rahat olur hem de bir problem varsa erkenden düzelir...

Annecik_annecik ve ecetuba84 çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız çok korkulacak birşey değil demekki kaan 13 aylıkken yürüdü ayın 9 unda tam 15 aylık olacak işte 2 aydır yürüyor daha.Sünnet olduktan sonra bacaklarını ayırarak yürümeye başladı alışkanlıkta kaldı sanırım biraz hala bacaklarını aça aça yürüyor.Ama ayağının yan basması için yinede cumartesi günü doktora götüreceğim bakalım ne diyecek çok teşekkürler ilginize

kızlar doktorlarınıza sordunuz mu hiç bebişlere grip aşısı yaptıracak mısınız?
ben düşünüyorum kendime yaptırıcam da 1 yaşında çocuklarada yapılşıyordu geçe nsene bakalım doktorumuz ne diyecek..
c
ay sorma o bendede var şimdi 1-2 saat kaynanaya bırakabiliyorum ( her ne kadar arkamdan arayıp ipek durmuyor desede ) o saatlerde bile aklım hep evde acaba ağlıyormu,acaba mızmızmı,acaba acıktı mı..gittiğim yerden bişey anlamıyorum bu sefer..
hepimizde var gibi ipekte sol ayağı içe basıyor hatta ev ayakkabısı aldım arada giydiriyorum alışsın ayakları kışın evde giysin diye onda daha çok belli oluyor ayağınını içe bastığı gittiğimde bende göstericem ama dr. önemsemeyeceğini düşünüyorum baksana normalmiş demekki..

hurı37; ben pazartesi gününe ortopedi doktorundan randevu aldım bir muayene etsin bakalım ne diyecek?Gelince sizede yazarım benim oğlan dışa doğru yan basıyo içe basmayıda sorayım

Evet doğru söylüyosun evden çıkmışsın işte dışarı boşalt kafanı başka şeylerle meşgul ol ama yok bende takılı kalıyorum sanki ama işte burda bi derece daha iyiyim çünkü orda eğlendiğini canının sıkılmadığını biliyorum en azından.. Bugün ağlayarak geldi eve kendini yerlere attı gitmicem eve diye hayret ettim.. Demekki çocuğun istediği şey arkadaşmış koşup oynamakmış

nesquik_24 geçmiş olsun canım...

çok mutlu oldum yaaa..
salı pazarında arabasından kaçırılan burhan bebek bulunmuşşşşşşşşşş...
ohh beeee...çok sevindim...

dikkat edin kızlar yaaa...valla zaman kötü..Allah kimseye evlat acısı vermesin...ne kadar kızdırsalarda üzselerde yorsalarda biiz yinede kıllarına tırnaklarına zarar gelmesin işallahhh...nasıl öptüm kokladım dün akşam oğlumu o haberi duyunca canım acıdı resmen..anneliğin tek berbat tarafı çok duygusallaşma ve kalbimizin sürekli güm güm atması olsa gerek ((

http://fotogaleri.haberler.com/minik-burhan-bulundu/resim-2/

Son düzenleme:

teşekkürler kızlarr caveplar için.. sanorom bi tek ben kalmışım ( bardağa alıştırmak için.. dr dan sonra biberonla vermedim dün bayağı zorlandık ama bugün daha iyiymiş.. annem üzülme alışır dedi ama bugün bütün gün aklım ondaydı.. kuzum kıyamam sanki içtiği sudan bişey anlamıyo ona acı çektiriyorum gibi hissediyorum bazen ( en kısa zamanda alısır inşallahh..

kızlar merhaba herkese maşallh diyeyim herkes katılıyor ne güzel.ben birşey sorucam bebişlerin günlük sabahtan yatana kadar neler yediğini yazabilirmisiniz.birde uykuda ne yiyip içiyorlar.benimki pek yemiyor bu ara neyapsam yada yediği yeterlimi zorlamasammı bilemedim.şimdiden teşekkürler

bu arada kızlar bende bir sağlıkçı olarak grip aşısını eğer çoçuğunuz allerjik ve belirgin bir rahatsızlığı yoksa yaptırmanızı önermiyorum dr umuzda önermedi bize tabi çocuktan çocuğa değişir sizde dr nuza danışıp karar verebilirsiniz.

merhaba canım kızımın yediklerini yazayım
Sabah 1 yumurta,3 kaşık milupanın kahvaltılık maması peynir,zeytin,pekmez hiçbirini yemiyor..Bazen bir çay kaşığı bal...Arada değiştiriyorum menüsü sigara böreği ve patetes kızartması yiyor ama arada genelde yumurta sabahları
Kahvaltıdan sonra 150 ml biberonda süt içiyor..
Öğlen yarım kase çorba ama çoğu kez yemiyor 1 kaşık alıp bırakıyor
Ara öğün olarak meyve genelde üzüm ve muzu seviyor..
Akşam sebze yemeği yanında pilav ya da makarna genelde sebze yemeğini yemiyor pilav ya da makarnayı yiyor.yanına ya ayran ya da yoğurdu zor bela 2yemek kaşığı yiyor..
yatmadan önce 150 ml ballı süt içirip uyutuyorum..

Canım bazen güzel yiyor bazen de hiç yemiyor öyle böyle alışacaklar yemeye...

canım yememe sorunu dönem dönem oluyor sıkma canini.
bizimki 7 gibi kalkıp biberonda süt içiyor 150 cc kadar sonra uyuyup kalkıyor kahvaltı ediyor ya bizim yediklerimizden normal kahvaltı yada bulamac tarzı:))) allah ne verdiyse
öğlen 1 kase corba ,eğer corba suluysa içine ekmek doğruyoruz ara öğünde meyva yiyor muz,seftali, üzüm hepsini birden yiyor ,aksamda bizimle ne varsa yiyor (ona uygun genelde sebze yemeği yapıyoruz.) , gecede yatarken bebelac junior içiyor .geceleyin ağlamassa süt vermiyorum .bizden bukadar . yoğurdu ağzına dahi sürmüyor içine meyva koyduğum halde reddediyor onun için danonenin yoğurtlarından alıp veriyorum.

günaydın iştahsız bebeklere ve sabır küpü annelere...
bizim denizin günlük beslenmesi de şöyle...

sabah 8de kalkıyor...labne peynir 1 yumurta bir salatalık rendeliyorum ve 2 tatlı kaşığı dut pekmezi ve bir su bardağı portakal suyu.....tost varsa tostu da güzel yiyor..önüne tabak koyup parçalıyorum tostu kendi yiyor..

9.30 da tekrar yatıyor....11-12 arası uynaınca çorbası ve yanına yoğurda karıştırdığım suyla çünkü yoğurdu katı yemiyor tükürüyor neyse çorbyla yoğurt..

saat 4 olmadan cici bebe,pınarın çoccuk devam sütüyle cici bebe..sonra tekrar uyku...

kalkınca üzüm ve karpuz yiyor başka meyvayı yemiyor...ara da patates domates kızartmasını kendi yiyor kimi zaman önünde ekmek batıra batıra..

akşam biizmle herşeyi yiyor ama tadımlık :)gece 10-11 de yatmadan da aptamilin devam sütü bardakta...gece de 1 kere kalkıyor emiyor yatıyor...

bu da yaramazım konsolla duvar arasında :))

Son düzenleme:
Günaydın arkadaşlar nesguik24 maşallah oğluna çok tatlı çıkmış kaanda nerede dar bir yer var oraya girmeyi seviyor seninki gibi a.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…