2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

kikoleyim güzelim geçmiş olsun kuzucumuza anlayabiliyoruum duygularını şimdi daha iyi olacak kzucuk saglık olsun

kızlar kaçtım geçmişe bakamadım velet uyuyunca girmeye çalışır bakarım ne olmuş durmuyor kaçtım ben öptüm kuzucuları ve anişlerii

canım geçmiş olsun..çok şükür atlatmışsınız..kıyamam sana ya annelik işte..

günaydın herkese..çok uykusuzum bugün.ırmak sabah 5 de kalktı..uyumadı bir daha..ya kızlar bu çocuk 2 haftadır yine uyumamaya başladı.nedenki acaba.azı dişi çıkıyordur diye düşünüyorum.salyasıda var.bu kadar sürer mi ki?çok yorgunum

kikoleyim çok geçmiş olsun kuzuna.
sibelcim evet naz çok şükür bu sıra yemek yemeye başladı azda olda herşeyden tadıyor ama kendi yiyor ben verdimmi yemez olsun onada razıyım 1 kilo almış kızım benim .ama şimdi yine diş geliyor umarım etkilemez çocuk 3 ay sonra yemek yemeye başladı..

kızlar ipek çok inatçı oldu sizdede varmı?yapmaması gereken bir şeyi gözüme baka baka bişey diyormuyum edası ile yapıyor....olmaz kızım hayır dediğimde kıyamet kopuyor inadına yapıyor...

annecikler hepinize selamlar;
ben de temmuz annesiyim.sizi fırsat buldukça takip ediorum,sessiz sessiz.
kikoleyim; geçmiş olsun canım..
ben çalışan bi anneyim..
okuyorum da genelde hepimizin sıkıntıları aynı.
bizim kuzucuk da son 2 haftadır gece uykularını iice sapıttı..10.30 gibi uyutuorum 1 saat sonra ağlayarak kalkıor,yanımıza alıorum.sabaha kadar mızmız.uyuyor mu ,uyanık mı çözemedim.ben de onun mızmızlanmasından dolayı uyuyamıorum.ruh gibi dolanıorum gün içinde..
kızıma bakıcı bakıor.gündüz uykularının da değiştiğini söylüor.iştahı da azaldı gibi..
salyası akıor ve elinin tamamını ağzına sokmaya çalışıor ve öğürtüor kendini..diorum acaba azı diş mi gelior..
inatlık bizde de var malesef.mutfak dolaplarını karıştırmaya bayılıor.hayır diorum.bazen dinlior sözde.ben arkamı döndüğümde bi bakıorum açıp,başlamış bile karıştırmaya.ama bazende mümkün değil dinlemior..ortalığı birbirine katıor..ve benden hiç ayrılmıor akşamları..
hergün huyu değişior..
bizden şimdilik bu kadar annecikler.
görüşmek üzere..

demekki belli dönem böyle geçecek,umarım geçecek,geçsin yani yoksa ben kendimden geçicem,eline mi vurayım,saçınımı çekeyim,hayır mı diyeyim...gerçi hiç biri fayda etmiyor dahada hırçın oluyor...
çöp kovasını açıp çöpleri eve taşımalar,tencereleri yerlere dökmeler,plastik kapların içine girmeler,bütün kıyafetlerini boşaltmalar,oyuncakları koltuğun altına atmalar ..yapmaması ile ilgili uyarı verdiğimde ağlayıp bağırarak inadına atmalar....hepsi mevcut korkuyorum kızım asi bir çocuk olacak ve korkuyorum ben yanlış tepki veriyorum...

uyku bizdede var akşam beşiğe koyuyorum 3 ile 5 arası koynumuza alıyorum ve bu durum beni deli ediyorrrrrrrrrr

aynen huricim aynen bunların hepsi anlaşmış gibi....sabah yemekleri hazırlarken sesim çıkmadı ama bütün servisin altı halının üzerindeydi bütün çekmeceler ve bir ara baktım koca ekmeği kapmış içini eli ile oyarak yiyor yerlerde domates kabukları salatalık parçaları allahım yemeği yaptım ama bir saatde ev temizledim .oradan vesiyerin dolapları aşağı iniyor diğer tarafı toplarken vitrine geçiyor orasını yerle bir ediyor offf offffffff odasında bütün çoraplar yerlerde bağırmaya başladım artık bende sabır kalmadı...bizden öğrenmiş elini kaldırıp parmağı ile hıııııı hayır diyor olmaz işareti yapıyor bize.hemde yapıyor yapacağını.
bende bağırıyorum sonrada kendimi suçluyorum ne kötü bir anneyim çocuğuma bağırıyorum diye üzülüyorum yiyip bitiriyorum kendimi

hazırlandım gezmeğe gideceğim birde uzak yere aksi gibi uyanmıyor ..11 30dan beri uyuyor normalde bir saat uyur uyanırdı.evde olsam uyusada işimi yapsam desem uyumaz ne kadar inatçı bu temmuz bebekleri yengeç burcunun özelliği heralde

huri37, kızının yaptıkları bence çok normal onlar şimdi o kadar çok şey keşfetmek istiyorlarki karıştırmaları dağıtmaları son derece normal ben bu duruma alıştım inan.Evde tek bir düzgün dolap çekmece kalmadı benim.Ben topluyorum uzanıp açabildiği yerleri o dağıtıyor.Birde çocuklar gün boyu evde olunca canları sıkılıyor ne yaspınlar annesi oturup oyuncak oynamaktanda sıkılıyorlar bir müddet sonra.

dolaplar için emniyet kiliti aldık praktikerden kızlar onlarla oynamıyor acamayınca unuttu tabiki, gecenlerde gezmeye gitmiştik onların mutfağa girdi hayret karıştırmadı . ama sinirlenince bişieyi isteyip vermeyince var gücüyle ağlıyor ve kendini sağa sola atıyor ,kafası suratı carpıyor çok üzülüyorum çok hırçın bir bebek oldu çıktı. gecede 1 e kadar kendi yatağında yatıp bizim yanımıza geliyor sabaha kadar uyuyor .

Ben de yaptırdım. Yaptırmamayı düşünmedim bile. Sonuçta hepsi bu hastalığı geçirecek. Çok ağır veya hafif. Suçiçeği zor bir hastalık. Aklımda kalan bir o var bir de kabakulak. Ama en çok su çiçeğinde zorlanmıştım.

Kikoleyim çok geçmiş olsun. Kız senin şu 15 ayda yaşadıklarından kitap çıkar valla. Anne olmak gerçekten çok zor. Neler hissettiğini o kadar iyi anlıyorum ki o kadar olur.

bu arada ipeğumi şu kitab varya bütün dünya dergisindede övgü alınca bende okumak istedim harika çok güzel böyle bir sevgi varmıdır acaba.(korkma insancık korkma)

Ben o kitabı 15 yıl önce okumuşum daha yeni övgü alıyor demek. Ben çok övdüm kendi adıma. Hala tüm yazılanlar aklımda. Herkese tavsiye etmeye çekiniyorum. İçindeki aşk biraz sıradışı olduğu için. Gerçi ne abuk sabuk gerçek hikayeler var. Onları düşününce gayet normal kalıyor yanında. Beğenmene çok sevindim sibelimuuuu

Zorlama diyorlar da midesi küçülecek diye düşünen yok di mi? Bunu sadece anneler düşünür zaten. Sevdiği şeyleri yedirmeye çalış canım. Yemek aslında bir alışkanlık bence. Yemek yemeyi severse ne yedikleri ile çok ilgilenmiyorlar. O yüzden çikolata, tatlı bile olsa zaman zaman yemesine göz yum. Sevdiği meyveleri yedir veya pürelerini. Patates kızartması da olsa eline ver. Bisküvi, çubuk, kraker, cips. Ne kötü tavsiyeler di mi? Ama bir süre sonra senin elindekileri yemek isteyecektir. Onların lezzetli olduğunu düşünecektir. Kızım yumurta yemeyi sevmiyor ama kahvaltıda ben yiyorsam benimkinden yiyor. Hatta benden çok yiyor.

kızlar ipek çok inatçı oldu sizdede varmı?yapmaması gereken bir şeyi gözüme baka baka bişey diyormuyum edası ile yapıyor....olmaz kızım hayır dediğimde kıyamet kopuyor inadına yapıyor...

Benimki de çok fena. Sabah bir ağlama postası atlattık yine. İç çamaşır çekmecesine uzandı. Zaten günde 5 posta çekmece topluyorum abartısız. Bu sefer izin vermedim. Tuvalet masasının üstünden telsizini kaptı. Onu elinden aldım. benim boncuk kutumun kapağına uzandı. Kaldırmasıyla şarjdaki telefonum düştü. Tüm bunları baskülün üstüne çıkarak yapıyor. Sinirlendim tuttum kolundan aşağı çektim azıcık bağırdım içeri gittim kapıyı kapattım. Kapıda başladı ağlamaya. 1-2 dk sonra açtım sarıldı. Üzüldüm ama gerçekten çok yoruluyorum. Kumanya dolabına kilit taktım artık onu açamıyor. Sabah balkondaki yağların olduğu dolabı karıştırdı ilk, sonra banyo dolaplarını, muftaktaki tencere dolaplarını ve çekmeceleri boşalttı. İşimiz iş yani.

Geçen yaptığını anlatayım da gülün azıcık. Sen git benim iç çamaşır çekmecemi aç. İçinden masmavi don seç. Bir eline al. Öteki eline de iç çamaşırı kutusunu al. Seksi bir kadın poz vermiş üstünde hani. Gel holün ortasında arkamda dikil. Bu sırada da sucu gelmiş ben suyu alıyorum boşu veriyorum falan derken bir döneyim arkama benimki per perişan saçla ellerinde rezilliklerle çıkmış adama bakıyor. Düşünün halimi.kaydirigubbakcemile3

Ben de dün ikili test yaptırdım. Kuzum kocaman olmuş. Bir hareketli ki sormayın teyzeleri. Yerinde duramıyor zıplayıp dönüyor. Yerim bol diye hava atıyor. Dr ölçümlerini zor yaptı o kadar. İpek de hareketliydi de ben böylesini görmedim. Gelişimi de önde gidiyor çok şükür. 12+4 çıktı. Başına göre 13 hafta çıktı ama ben onu pek dikkate almıyorum. Cinsiyeti için erken dedi. Gerçi tepecik görünüyor ama bu daha sonra klitorise de dönüşebilirmiş. 1 ay daha bekleyeceğiz artık.

Hırçınlıkları,inatlaşmaları,yanımızda yatmak istemeleri,etrafı karıştırıp dağıtmaları,uyku ve yeme düzeninin sık sık değişmesi,sanırım bu aylardaki çocukların genel özelliği.Bakın hepimizde aynı sorunları yaşıyoruz kimi yemiyor kimi uyumuyor kimi inatçı,sinirli,öfkeli.Ben bunları artık çok fazla bir problem olarak görmüyorum nedense hem alıştım hemde bir günü bir gününe uymuyor çocukların.Onlarda haklı büyüdükçe keşfettikçe daha çok bir birey olduklarının farkındalar ve herşeyi yaptırmak istiyorlar.İstedikleri olmayıncada bağırıp ağlayıp kendini yerlere atıyorlar bunlar son derece normalmiş bu dönemde arkadaşlar.O yüzden kendinizide çok fazla sıkmayın bu konularda öyle yada böyle çok şükür 15 aya geldik.Bu kışıda atlattıkmı yaza 2 yaşında olacaklar o zaman daha rahat edicez inanın.Hoş anne babanın hiçbir zaman derdi bitmiyor çocuklar 40 yaşına gelsede.

elvancım haklısın yaaa birde işe gidiyorsun allah yardımcın olsun

valla aynen öyle canım.birde işim parayla dalgınlığa da gelmiyor doğrusu..

benim zilli de aynı canım.gözümün içine baka baka yapıyor.ısrarla hayır kızım dediğimde çbağıra bağıra ağlıyor.birde uzuunnn çığlık atıyor o neyse :) kıpkırmızı oluyor...ne yapacağız biz bunlarla bilmiyorum.doğrusu ne nasıl davranmamız gerekiyor onuda bilmiyorum.bilen varsa söylesin kızlar..

merhaba canım..benim kızımda öyle.düzene girmişti uykusu.son 2 haftadır aynı dediğin gibi.gece 1-2 gibi uyanıyor.yanımıza alıyoruz.yanımızda da bir sağa bir sola mızırdanıp duruyor..sende çalışan bir anneymişsin..bizim için dahada zor ben 2 haftadır ruh gibi oldum..nasıl düzene sokacağım tekrar bilmiyorum

aynı aynı aynı........allahım ne yazsam ki hurişim...

canım bizimkide sabır kendini suçlama..onların iyiliğini bizden fazla kim isteyebilir ki..sen kocanı çok seviyorsun mesela ona hiç bağırmıyor musun?ee kötü bir eş misin hayır..etkiye tepki olayı..tabiki döv vur demiyorum ki kimsenin bunu yapacağını düşünmüyorum aramızda.ama miniklerimizi sevmediğimizden yapmıyoruz bunu..benim annemde babamda bana bağırırdı yaramazlık yaptığımda..ee onlar kötü bir anne babamı..başımın tacı benim.nazlı kızında ilerde seni öyle görecek emin ol :)

Sen 2 yaş sendromunu duymadın galiba. 2 yaşta daha beter oluyorlarmış.
Bir taraftan bırak özgür olsun istediğini yapsın diyorum. Diğer taraftan düzen içinde büyümeyi öğrensin diyorum. Belki asıl sorun benim kararsızlığım. Bir yol tuttursam rahatlayacağım.

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım bende bir 2009 temmuz annesiyim ve sizinle aynı duyguları ve durumu paylaşıyorum çoooooooooooooook zor çocuk büyütmek çok ben resmen sinir hastası oldum ama kuzuma çook aşığım yinede Allah hepimizin kuzularını bağışlasın ve hepimizin yardımcısı olsun bu arada tekrar bebek düşünen varmı?

Duydum canım duymazmıyım ama her çocuk bir olmuyor şimdi ben çocuğum 2 yaş sendromuna girecek diye stresmi yapayım?Benim yeğenim var 2 yaşında hiçte sendromlu falan değil.Bunları düşünme şimdiden.Rahat ol mercimekte etkilenmesin:ecrin_bebek:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…