2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

bugün doktordaydık kızlar...
ipeğin göz muaynesi süperdi uslu durdu doktorda çok sağlıklı gözleri var 3 yaşında bir daha getir dedi...

ayaklarınını içe basması için yürüdükten 4 ay sonra tam netleşirmiş temmuz sonu ağustos başı gibi yürüdü, kasım ayında ev ayakkabılarını ters giydir aralık başındada getir bakalım dedi..
kan değerleri, demiri,kanında mikrop varmı yokmu falan herşeyi çok güzel sağlıklı çıktı..
geçen pazar günü burnu akmaya başlamıştı peditus vermiştim iyi yapmışsın peditusa devam dedi...+serumfzyolojik

bende troid,şeker,kolestrol testleri yaptırdım kendime hepsi güzel çıktı zayıflamak için sağlık yönünden bir engelin yok spora git yada bir diyetisyene başvur dedi doktor civanım..
bugünümüz böyle bitti sağlıklı şekilde gittik sağlıklı şekilde döndük...
400 gram almış boyuda 2 cm uzamış.
kilo:10,900
boy:83

Son düzenleme:

huricim sağol canım sen anlamışsın beni......yoksa evde yüksek sesle bile konuşmayız etkilenmesin diye inanki eşimle de çok mutluyuz tartışma dahi olmuyor bir dediğimi iki etmeyen uysal bir kocam var adamında en büyük hayali çocuk sahibi olmaktı ooda gerçekleşti hala havalarda uçuyor sabaha kadar kalkıp üzerini örtüyor .kv ile sorunlarım oluyor ama asla kavga etmiyoruz hani desemki çocuk sürekli gergin kavgalı ortamda ama değil.......biraz daha bekleyeim bakalım olmazsa pedagogdan yardım alırız

kızlar bu ay pnömokok aşınız var mı . kımse yazmamıs

benim bilgim yok canım.sanırım aşı kartını da kaybetmişim.pazartesi sağlık ocağını arayıp sorayım en iyisi..

tabiki öyledir ona kuşkumuz yok zaten canım.hepimiz onların mutluluğu için uğraşıyoruz.ama sende mutlu ol annesi.bugünlerde geçecek.napalım bizim çocuklarımızda uyksuz.bak bana ırmak doğduğundan beri en fazla 2-3 aydır uykusunun düzenli olduğu.onun dışında hep gece defalarca uyanır mızmız uyur.bende ona alıştım mesela.yorgunda olsam dokunmuyor bazen..

geçmiş olsun canım..çok şükür temiz çıkmış.bende götürücem göz kontrolüne.onun dışında doktoru 18 aylıkken çağırdı..

derincim yazdıklarımızı yanlış anlayacağını düşünerek her cümlemden sonra muhakkak yapıyorsundur yazmıştım.buna şüphem yok zaten canım.bizler onlara sevgiyle bakan anneleriz.en önemliside bu zaten.bu günlerimizi gülerek hatırlayacağız ilerde..ki ben ırmağın kolik olduğu zamanları öyle hatırlıyorum şimdi :)

yok canım niye yalnış anlıyayım. biliyorum seninde ırmaktan neler çektiğini gerçi sen çok sonra katıldın aramıza . kolik olduğu dönemleri bilmiyorum ama ben geçen kış çoğu kez ağlayarak bu pc başına geçip yardım istiyordum huri çok iyi hatırlıyor o günleri nazz hiç durmadan ağlıyordu susturamıyordum minicik bebek çingene beşiği kurmuştuk yok yinede susturamıyordum uyutamıyordum.bugünki halime çok şükür. sen gece çekiyordun ben gündüz hepimizinki farklı sonuçta.şu koliği geçse bişey istemem diyordum o geçti salıncak çıktı salıncağın başında saatlerce sallardım.dalana kadar her anın farklı zorlukları oluyor .ama olsun herşeye değer onlar .çok seviyorum çocukları hatta biraz kilo verip 2. için çalışmalara başlayacağım allah verirse tabiii çünki yaşım geçiyor kızımıda kardeşsiz bırakmak istemiyorum .36 yaşındayım çünki şu anda bile bazı kendini bilmezler soruyor anneannemmi babaannemisiniz diye parklarda..............

[ipegimu ne güzel yazmışsın canım şu yemek problemimi valla millete anlatamıyorum zorlama üstelemee iyide biz herşeyi yerken çocuk yemezse tat alamıyorum işte çok üstüne düşüyorsun bıdı bıbıdı bıdı oyalayarak yediriyorum işte ii bırakalım rahat yaşayalım bak mide küçülme olayını hiç düşünmemiştim canım verecek bi cevamım oldu saolasınkaydirigubbakcemile3
enerji olayına kesinlikle katılıyorum çünkü ben agrasifsem kağana kesinlikle geçiyor rahat olmaya çalışıyorum her daim COLOR="Red"][/COLOR]

slm kızlar. annecik biz en son 13. ayımızda su çiçeği ve pnömokok yaptırdık sağlık ocağı bana 18.ayında aşısı var dedi ama hangi aşı bilmiyorum pnömokok yaşında oldu birde 2.dozu var sanıırım.yani özet olarak 18.ayda aşıları var yavrucakların((

kızlar her bebeğin ayrı sorunu oluyor çok şükür bizimki eziyeti yok sadece yemek yedirirken zorlanıyorum biraz oda tabi azıların gelmesi.az önce dışarı kahvaltıdan geldik açık büfe hiçmi birşey yemez insan misgibi köy yumurtası gözleme hiçbirinden yemedi eve gelince tarhana yaptım yedi acıkmıştı çünkü.bende napayım sevdiği yicekleri veriyorum çok şükür 11 kg olmuşuz.allah bebişlerimize sağlık versin.bu günlerde geçer.
birde ben ev hanımı olan annelerin daha çok yıprandığını düşünüyorum.bebeğimizden ayrı kalmak kötü ama birazda oldun nefes alıp değişik işler yapmak gerekiyor yoksa çocukla yüz göz oluyoruz.buda çocuğada kendinede bazen eziyet oluyor.öptüm bütün yavruları

merhaba arkadaşlar çok uzun zamandır yazmıyorum ufaklıktan hiç zaman bulamıyorum anca arada girip yazılanları okuyabiliyorum.hem sizlere bişey sormak istedim 3 gün önce gee oğlum bir kustuki anlatamam hiç böyle olmamıştı 3 kre birer saat arayla ama napıcağımızı şaşırdık arkasından sabaha karşıda ishal oldu zaten kustuktan sonra doktrunu aradık bizi biraz sakinleştirdi üşetme dedi zaten ishalde olurdedi ve oldu.şimdi diyettte yağsız çorbalar yiyebiliyor et tavuk süt peynir şeker biskivü...... yasak ve ne yedirceğimi şaşırdm bu sabahta 5-6 gibi kaktı veacayip ishal hemen duşa soktuk kötü günler geçiriyoruu zaten zayıflamıştı şimdidahada süzüldü.neler yedireblirim bi fikri olan varmı

Takip etmez olur muyum. ben İpek'e 7 haftalık hamileyken foruma dahil oldum doğurana kadar da kim ne yazmış ne yapmış yakın takipteydim şekerim. Benim demek istediğim ailenizde gergin ortam olabilir falan demek değil. Annenin evhamlı veya gergin psikolojisinin çocuğa direkt yansıddığı. Mesela ben kolik olayının gazla direkt bağlantılı olduğuna inanmıyorum. Daha çok annenin gerginliği ile alakalı. Yoksa kolik cd'leri veya fön makinesi uygulamaları olmazdı. İpek'te 1 gün deli gibi ağlama krizi olmuştu. Ve o gün ben acayip sinirli, depresif, mutsuzdum. Etrafımdaki 3 kişi beni çok germişti. Kendimdeki elektriği parmaklarımın ucunda bile hissediyordum. Eminim o da benden o enerjiyi aldı. Senin yazdıklarında genelde Naz'ın huysuz ve gergin olduğu sonucunu çıkardığım için yorum yaptım. Tabi yorumum doğru olmayabilir. Sonuçta herkes yaşadığını bilir. Sadece farklı bir bakış açısı diyelim.

İpeğimu ,Alalh gönlünden ne geciyorsa onu versin cnm
Sahsen benim 2. cocuğum olsa yine kız isterdim

Ben de deli gibi kız istediğimi farkettim. Sabahtan beri cinsiyet tahminleri sitelerinde dolaşıyorum. Kafayı yiyecem. Yok 7-8 haftalıkken ultrosonda sağa yakınsa kız sola yakınsa erkek olurmuş. Aksi gibi ben de o haftaki ultroson kağıdını kaybettim. Deli oldum aramaktan. İpek'te tutuyor. Yok çin, yok rus, yok adını bilmediğim başka takvim, yok yabancı takvim, bioritim, saçın dönemeci sağdaysa yok kan değişimi kimin önce olursa kayboldum bunlarla boğuşurken. Sonra dedim Allah cezamı verecek. Erkekse erkek ya. Hayırlısını iste saçmalama dedim. Zaman yaklaştıkça insana daha merak basıyor.

maşallah İpek'e. Ben de daha göz dr'una götüreceğim. Sen nereye götürdün?
Bu arada benim kızda da burun akıntısı başladı. Geçen sefer 2 günde geçmişti ama bu sefer uzun sürecek gibi. Hemen peditus verdim. Serum fizyolojik de kullanıyorum. Ama bu sefer yemedi.

Canım geçmiş olsun. Çocuklarda ishal tehlikeli olabiliyor. Bir an önce dr'a götür. Kültür falan yapsınlar. Eşimin kuzeni kanlı ishal oldu yeni. Yediğinden almış galiba.

seninle anlaşamayacağız anlaşıldı .konu naz olunca çok dertleşiyorsun demişsin çocuğun olmadığındada ağlıyordun .demişsin ne demek yaniii kim üzülmeezki çocuğu olmayınca ağlamazki .sana hiç katılmıyorum çünki arkadaşım sinir hastası genç kızlığından beri tedavi görüyor normal konuşması bile dövecek gibi insanı okadar uslu bir kızı var ne koliği var kızın ne de başka bişeyi olmadı.....ben sana yukarıda bahsettim tekrar yazıyorum ben yeniden doğdum hiç gergin ve sinirli değilim çocuğuma geçsin .ben 10aydır yaşadığımı bilirim buraya yazıpta dertlenmek değilde insan çare arıyor şu anki halimize yinede şükürler olsun daha kötüydü bir yaşına kadar. arkadaşlarından birtek ben değil herkez çocuğunun huysuzluğundan bahsediyor tabiki benim kızım biraz fazla nazlı ve huysuz olacak okadar senin kızın çok uslu olduğu için bence böyle konuşuyorsun

Son düzenleme:
hadi yaa gerçi doktora götürdük ama hiçbir tahlilden bahsetmedi üşütme dedi geçti aslında bende doktora pek güvenmiyorum şimdi çk huzursuz oldummafoldumben

Merhabalar haftasonu geldi geçti oğluşla yine çok güzel vakit geçirdik.sabah herzamanki gibi zor ayrıldı bizden.Şimdi işyerindeyim hava çok soğuk üşüyorum bir an önce akşam olsada eve gitsemmm

yuhhh kim diyo öle yaa.gözlük taksınlar onlar .saçmalama kızım girme öle psikolojilere genciz daha biz alla alla.

aferim kızçeye kocaman oldular maşallah. sanada maşallah şekerim ne güzel birşeyin çıkmamış ona göre bir yötem çizmeye kaldı iş :))

derincim sana bahsettiğim şurubu şidetle öneriyorum sana.dene bir seni çok iy anlıyorum gerginlikle falan alakası yok bu işin gerginlik olunca daha bir artıyor huyszlukları ama yapıları bu çocukların. ama şu şurubu kullan şekerin dua etcen bana

ee şekerim bence kesin artık şu emişme olayını. neysee ben bu konuda çok yorm yapmak istemiyorum ama emmeyi bıraktrmazsan olmaz o iş

evet evet yeni abimiz kaan

köpeklerde olabilir . köpek dişleri 2-3 hafta sürüyo. ürekli alya ve huyuzluk (

hoş geldin canım. yok anam ben düşünmüyorum bebek mebek.bir iki arkadamış yeniden hamile gidip onların bebeklerini seveceğim canım isteyince

Geçmiş olsun arkadaşım.Pirinç çorbası içirebilirsin pirinç ishalede iyi gelir.Ama tamamen yağsız tuzsuz yapma damak tadına göre az yağlı domatesli falan yap güzel olur.Patates haşlayıp yedirebilirsin.Pirinç unundan muhallebi yapabilirsin...

tealight, oğlun nasıl oldu sormayı unuttum bu arada patates haşlayıp yedir demiştim ya onu sevmeyebilir patates püreside yapabilirsin.Meyva olarak muz yedir oda ishale iyi gelir...

merhaba annişler ve bebişler..
kış geldi kaloriferler yandı..
brokoli semizotu ıspanak pırasa tezgahlarda :)
Deniz de yaramaz...
bu hafta öğrendiği kelime mittanbu...yani istanbul :)

çok anneci herzamanki gibi...
sürekli kapıya gidip atta deyip ayakkabılarını bana getiriyor..

bizden böle gelişmeler...sizleride okuyorum...herkese iyi akşamlar :)

:çok üzgünüm:
tealight, oğlun nasıl oldu sormayı unuttum bu arada patates haşlayıp yedir demiştim ya onu sevmeyebilir patates püreside yapabilirsin.Meyva olarak muz yedir oda ishale iyi gelir...

saoll arkadaşım biraz daha iyi en azından kusması yok ama ishali devam ediyor birazda huysuz onun hastalandığı gün sonrası ben aynı onun gibi oldum..o kadar zor bir gün geçirdik ki anlatamam oğluma yemek blle zar zor yaptım ama anne olmak böle bişeymiş demekki ertesi günü yine aynı tempo devam...ama onun ishali geçse başka bisey istemicem ilaçta kullanıyoruz normalde kahvaltımızı süt peynir ceviz yumura tereyağ ekmekle yaparken şimdi sadece çay ve ekmekle yapıyoruz zten süt sevmiyor sadece sabahları bulamaçta ne alıyorsaydı ama şimdi oda yok:çok üzgünüm:

cnm ben Türkiye hastansine gidiyorum doğumumda orda olmuştu..
komşum da oğlunu getirdi bizim doktora gözlük verdi kadın sinir oldu dünya göze götürdü çok doğru teşhis etmiş doktorunuz aynen doğrudur diyince dahada güvendik bu doktora...

göz doktoru :Kadir Egemenoğlu
çocuk doktoru: Şükrü Cüdo

ama birde acıbademi denemek istiyorum orayıd a çok methediyorlar Türkiye bana biraz ters kalıyor...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…