- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #29.361
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım bende bir 2009 temmuz annesiyim ve sizinle aynı duyguları ve durumu paylaşıyorum çoooooooooooooook zor çocuk büyütmek çok ben resmen sinir hastası oldum ama kuzuma çook aşığım yinede Allah hepimizin kuzularını bağışlasın ve hepimizin yardımcısı olsun bu arada tekrar bebek düşünen varmı?
Duydum canım duymazmıyım ama her çocuk bir olmuyor şimdi ben çocuğum 2 yaş sendromuna girecek diye stresmi yapayım?Benim yeğenim var 2 yaşında hiçte sendromlu falan değil.Bunları düşünme şimdiden.Rahat ol mercimekte etkilenmesin:ecrin_bebek:
normalmiş canım bak hepimiz aynı şeyleri yaşıyormuşuz meğer buna sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim şimdi....elimiz kalkmasın yavrucaklarada bağırma işi hepimizde var neticede sabır taşı değiliz...eyvahedigeldismileaynen huricim aynen bunların hepsi anlaşmış gibi....sabah yemekleri hazırlarken sesim çıkmadı ama bütün servisin altı halının üzerindeydi bütün çekmeceler ve bir ara baktım koca ekmeği kapmış içini eli ile oyarak yiyor yerlerde domates kabukları salatalık parçaları allahım yemeği yaptım ama bir saatde ev temizledim .oradan vesiyerin dolapları aşağı iniyor diğer tarafı toplarken vitrine geçiyor orasını yerle bir ediyor offf offffffff odasında bütün çoraplar yerlerde bağırmaya başladım artık bende sabır kalmadı...bizden öğrenmiş elini kaldırıp parmağı ile hıııııı hayır diyor olmaz işareti yapıyor bize.hemde yapıyor yapacağını.
bende bağırıyorum sonrada kendimi suçluyorum ne kötü bir anneyim çocuğuma bağırıyorum diye üzülüyorum yiyip bitiriyorum kendimi
ainen hep öyle olur zaten sempatiksalakcinnihazırlandım gezmeğe gideceğim birde uzak yere aksi gibi uyanmıyor ..11 30dan beri uyuyor normalde bir saat uyur uyanırdı.evde olsam uyusada işimi yapsam desem uyumaz ne kadar inatçı bu temmuz bebekleri yengeç burcunun özelliği heralde
ay her gün sokaklara çıkıyoruz bugün bile sabah gezmesi yaptık..huri37, kızının yaptıkları bence çok normal onlar şimdi o kadar çok şey keşfetmek istiyorlarki karıştırmaları dağıtmaları son derece normal ben bu duruma alıştım inan.Evde tek bir düzgün dolap çekmece kalmadı benim.Ben topluyorum uzanıp açabildiği yerleri o dağıtıyor.Birde çocuklar gün boyu evde olunca canları sıkılıyor ne yaspınlar annesi oturup oyuncak oynamaktanda sıkılıyorlar bir müddet sonra.
işte tıpku böyle benimkide bir gecesi bir gecesini tutmuyor ama ben kararlıyım kocişimle sarılıp uyumakta uyuyunca beşiğine alıyorumdolaplar için emniyet kiliti aldık praktikerden kızlar onlarla oynamıyor acamayınca unuttu tabiki, gecenlerde gezmeye gitmiştik onların mutfağa girdi hayret karıştırmadı . ama sinirlenince bişieyi isteyip vermeyince var gücüyle ağlıyor ve kendini sağa sola atıyor ,kafası suratı carpıyor çok üzülüyorum çok hırçın bir bebek oldu çıktı. gecede 1 e kadar kendi yatağında yatıp bizim yanımıza geliyor sabaha kadar uyuyor .
kaydirigubbakcemile3 bak sen şu böcüğe iç çamaşırı çekmecesini üst kısımlara alacaksın artık napalım,yoksa bunlar insanı rezil ederler...Benimki de çok fena. Sabah bir ağlama postası atlattık yine. İç çamaşır çekmecesine uzandı. Zaten günde 5 posta çekmece topluyorum abartısız. Bu sefer izin vermedim. Tuvalet masasının üstünden telsizini kaptı. Onu elinden aldım. benim boncuk kutumun kapağına uzandı. Kaldırmasıyla şarjdaki telefonum düştü. Tüm bunları baskülün üstüne çıkarak yapıyor. Sinirlendim tuttum kolundan aşağı çektim azıcık bağırdım içeri gittim kapıyı kapattım. Kapıda başladı ağlamaya. 1-2 dk sonra açtım sarıldı. Üzüldüm ama gerçekten çok yoruluyorum. Kumanya dolabına kilit taktım artık onu açamıyor. Sabah balkondaki yağların olduğu dolabı karıştırdı ilk, sonra banyo dolaplarını, muftaktaki tencere dolaplarını ve çekmeceleri boşalttı. İşimiz iş yani.
Geçen yaptığını anlatayım da gülün azıcık. Sen git benim iç çamaşır çekmecemi aç. İçinden masmavi don seç. Bir eline al. Öteki eline de iç çamaşırı kutusunu al. Seksi bir kadın poz vermiş üstünde hani. Gel holün ortasında arkamda dikil. Bu sırada da sucu gelmiş ben suyu alıyorum boşu veriyorum falan derken bir döneyim arkama benimki per perişan saçla ellerinde rezilliklerle çıkmış adama bakıyor. Düşünün halimi.kaydirigubbakcemile3
maşallah...çok sevindim canım hadi bakalım benim içimden tosuncuk gibi geçiyor merakla bekliyorum cinsiyetinia.s.Ben de dün ikili test yaptırdım. Kuzum kocaman olmuş. Bir hareketli ki sormayın teyzeleri. Yerinde duramıyor zıplayıp dönüyor. Yerim bol diye hava atıyor. Dr ölçümlerini zor yaptı o kadar. İpek de hareketliydi de ben böylesini görmedim. Gelişimi de önde gidiyor çok şükür. 12+4 çıktı. Başına göre 13 hafta çıktı ama ben onu pek dikkate almıyorum. Cinsiyeti için erken dedi. Gerçi tepecik görünüyor ama bu daha sonra klitorise de dönüşebilirmiş. 1 ay daha bekleyeceğiz artık.
bende onu diyecektim 2 yaş sendromu çok fena oluyormuş inşallah ergenlik dönemini falan en hafif şekilde atlatırız...Sen 2 yaş sendromunu duymadın galiba. 2 yaşta daha beter oluyorlarmış.
Bir taraftan bırak özgür olsun istediğini yapsın diyorum. Diğer taraftan düzen içinde büyümeyi öğrensin diyorum. Belki asıl sorun benim kararsızlığım. Bir yol tuttursam rahatlayacağım.
en çok ben istiyordum topikte şimdi yyyooook anam yoookkkk artık ne zaman yaparım bilinmez :CüvCüv:sırnaşık şeymerhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım bende bir 2009 temmuz annesiyim ve sizinle aynı duyguları ve durumu paylaşıyorum çoooooooooooooook zor çocuk büyütmek çok ben resmen sinir hastası oldum ama kuzuma çook aşığım yinede Allah hepimizin kuzularını bağışlasın ve hepimizin yardımcısı olsun bu arada tekrar bebek düşünen varmı?
Ben de dün ikili test yaptırdım. Kuzum kocaman olmuş. Bir hareketli ki sormayın teyzeleri. Yerinde duramıyor zıplayıp dönüyor. Yerim bol diye hava atıyor. Dr ölçümlerini zor yaptı o kadar. İpek de hareketliydi de ben böylesini görmedim. Gelişimi de önde gidiyor çok şükür. 12+4 çıktı. Başına göre 13 hafta çıktı ama ben onu pek dikkate almıyorum. Cinsiyeti için erken dedi. Gerçi tepecik görünüyor ama bu daha sonra klitorise de dönüşebilirmiş. 1 ay daha bekleyeceğiz artık.
Az önce oğlum işyerime ziyarete geldi. 5 dakikada her yeri karıştırıp bir çikolata yedikten sonra ağlayarak babası ve annanesiyle gitti.Az kaldı kuzucum 1 saat sonra yanındayımmm
tabikide canım vallahi yeri geldiğinde ellerinede vuruyorum çünki benim kızım hiç durmuyor sürekli ağlıyor yarım saat mutluysa oyun oynarsa 2 saati ağlayarak geçiyor sebepsiz yere dayanacak gücüm kalmadı ama hep sabır diyorum .benim üzüldüğüm nokta çok ağladım ona kavuşuncaya kadar şimdi neden kızıyorsun diyorum kendi kendime .yoksa mümkün değil bağırıp kızmamak.çk hırçın çünki böyle gitmesinden korkuyorum yalnışmı yapıyorum acaba diyorum dedeiğin gibi herşeyin en iyisi olması için uğraştığımız için .ama yeri geliyor insanın sabrı taşıyor yoksa herşeyim nefesim benim yaşama sebebimvalla aynen öyle canım.birde işim parayla dalgınlığa da gelmiyor doğrusu..
benim zilli de aynı canım.gözümün içine baka baka yapıyor.ısrarla hayır kızım dediğimde çbağıra bağıra ağlıyor.birde uzuunnn çığlık atıyor o neyse :) kıpkırmızı oluyor...ne yapacağız biz bunlarla bilmiyorum.doğrusu ne nasıl davranmamız gerekiyor onuda bilmiyorum.bilen varsa söylesin kızlar..
merhaba canım..benim kızımda öyle.düzene girmişti uykusu.son 2 haftadır aynı dediğin gibi.gece 1-2 gibi uyanıyor.yanımıza alıyoruz.yanımızda da bir sağa bir sola mızırdanıp duruyor..sende çalışan bir anneymişsin..bizim için dahada zor ben 2 haftadır ruh gibi oldum..nasıl düzene sokacağım tekrar bilmiyorum
aynı aynı aynı........allahım ne yazsam ki hurişim...
canım bizimkide sabır kendini suçlama..onların iyiliğini bizden fazla kim isteyebilir ki..sen kocanı çok seviyorsun mesela ona hiç bağırmıyor musun?ee kötü bir eş misin hayır..etkiye tepki olayı..tabiki döv vur demiyorum ki kimsenin bunu yapacağını düşünmüyorum aramızda.ama miniklerimizi sevmediğimizden yapmıyoruz bunu..benim annemde babamda bana bağırırdı yaramazlık yaptığımda..ee onlar kötü bir anne babamı..başımın tacı benim.nazlı kızında ilerde seni öyle görecek emin ol :)
normalmiş canım bak hepimiz aynı şeyleri yaşıyormuşuz meğer buna sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim şimdi....elimiz kalkmasın yavrucaklarada bağırma işi hepimizde var neticede sabır taşı değiliz...eyvahedigeldismile
ainen hep öyle olur zaten sempatiksalakcinni
ay her gün sokaklara çıkıyoruz bugün bile sabah gezmesi yaptık..
işte tıpku böyle benimkide bir gecesi bir gecesini tutmuyor ama ben kararlıyım kocişimle sarılıp uyumakta uyuyunca beşiğine alıyorum
kaydirigubbakcemile3 bak sen şu böcüğe iç çamaşırı çekmecesini üst kısımlara alacaksın artık napalım,yoksa bunlar insanı rezil ederler...
bizde onun için önlem aldık kondomların bulunduğu çekmecenin kulpunu söktük misafir yanında alır gelir mahfolumun utancıma delikafadulden
maşallah...çok sevindim canım hadi bakalım benim içimden tosuncuk gibi geçiyor merakla bekliyorum cinsiyetinia.s.
bende onu diyecektim 2 yaş sendromu çok fena oluyormuş inşallah ergenlik dönemini falan en hafif şekilde atlatırız...
bende senin gibi kararsızım bazen plastik kapların önüne oturtup ooynamasına izizn verirken mutfakta işim varsa izizn vermiyorum tutarsızlıklar içinde büyüyoruz işte..
en çok ben istiyordum topikte şimdi yyyooook anam yoookkkk artık ne zaman yaparım bilinmez :CüvCüv:sırnaşık şey
normalmiş canım bak hepimiz aynı şeyleri yaşıyormuşuz meğer buna sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim şimdi....elimiz kalkmasın yavrucaklarada bağırma işi hepimizde var neticede sabır taşı değiliz...eyvahedigeldismile
işte tıpku böyle benimkide bir gecesi bir gecesini tutmuyor ama ben kararlıyım kocişimle sarılıp uyumakta uyuyunca beşiğine alıyorum
Ben de uyuyunca beşiğine yatırıyorum.
kaydirigubbakcemile3 bak sen şu böcüğe iç çamaşırı çekmecesini üst kısımlara alacaksın artık napalım,yoksa bunlar insanı rezil ederler...
bizde onun için önlem aldık kondomların bulunduğu çekmecenin kulpunu söktük misafir yanında alır gelir mahfolumun utancıma delikafadulden
İyi yapmışsın. Şeytan dürtüyor bunları.
maşallah...çok sevindim canım hadi bakalım benim içimden tosuncuk gibi geçiyor merakla bekliyorum cinsiyetinia.s.
Ben de ultrosona bakarken erkek gibi hissettim. Yandım kızım yandım. Kıza ayrı oda erkeğe ayrı. Eşimle akşam konuşuyoruz. 1-2 sene sonra yeni oda takımı almak gerekir. Erkek çocuğu taşlı, pembe süslü odada yatıramayız. Allah saklasın nonoş olur dedim. İşim sadece bu bir yönü. Sünneti var, iş edindirmesi var. Ev geçindirebilecek mi kaygısı var. Var da var. İnşallah bir kızım daha olur. En azından ayakları sağlam basacak, gerektiğinde başının çaresine bakabileceği işi olsun yeter dersin.
bende onu diyecektim 2 yaş sendromu çok fena oluyormuş inşallah ergenlik dönemini falan en hafif şekilde atlatırız...
bende senin gibi kararsızım bazen plastik kapların önüne oturtup ooynamasına izizn verirken mutfakta işim varsa izizn vermiyorum tutarsızlıklar içinde büyüyoruz işte..
Evet tutarsız olmak en kötüsü ama herzaman herşeye izin verilmiyor ki.
en çok ben istiyordum topikte şimdi yyyooook anam yoookkkk artık ne zaman yaparım bilinmez :CüvCüv:sırnaşık şey
kıyamam ben miniğe..maşallah diyelim annesi..ırmağa 15 haftalıkken erkek demişti doktor.sonra 7.ayda kız olduğunu öğrendik :) allahım gönlünüze göre versin canım..sağlıklı olsunda önce..
Az önce oğlum işyerime ziyarete geldi. 5 dakikada her yeri karıştırıp bir çikolata yedikten sonra ağlayarak babası ve annanesiyle gitti.Az kaldı kuzucum 1 saat sonra yanındayımmm
tabikide canım vallahi yeri geldiğinde ellerinede vuruyorum çünki benim kızım hiç durmuyor sürekli ağlıyor yarım saat mutluysa oyun oynarsa 2 saati ağlayarak geçiyor sebepsiz yere dayanacak gücüm kalmadı ama hep sabır diyorum .benim üzüldüğüm nokta çok ağladım ona kavuşuncaya kadar şimdi neden kızıyorsun diyorum kendi kendime .yoksa mümkün değil bağırıp kızmamak.çk hırçın çünki böyle gitmesinden korkuyorum yalnışmı yapıyorum acaba diyorum dedeiğin gibi herşeyin en iyisi olması için uğraştığımız için .ama yeri geliyor insanın sabrı taşıyor yoksa herşeyim nefesim benim yaşama sebebim
evet huricim hepimizde aynı sorunlar varmış.ama ben sıkıldım artık çevrenin lafından ayyy ne kadar yaramaz ayyy niye böyle huysuz bende acaba nazmı sadece böyle diyordum
Bende de erkek dediler sonra kız sonra erkek sonra kız. Ama tüm ikilemler 5. ayda son buldu. Seninki bayağı hayal kırıklığı olmuştur. İnsan birşeye alışınca değişmesi rahatsızlık veriyor. Gerçi ben kız olduğunu öğrenince havalara uçmuştum.
Kıyamam annesinin kuzusu o daha. Herşey herkes bir yana anne bir yana. Sabah kızım da babasıyla yatakta oynuyordu. İçeri gittim tv'da bişeye bakıyordum. Aklına geldim birden. İçeriden telaşla bağırıyor Annneeeee. Tüm gün yanındayım, kimseye bırakmam yine de gidecem diye aklı çıkıyor.
Derin yanlış anlama ama senin enerjin kızına geçiyor gibi geliyor bana. Konu Naz olunca çok dertleniyorsun. Çocuğunun olmamasına da dertleniyordun. Tamam kolay bir çocuk değil ama annenin psikolojisi çocuğun davranışlarını direkt etkiliyor. Biraz daha olumlu ve rahat olmayı denesen bir de. Belki çözüm budur. Bir tavsiyem de kızın gezmeyi sevmiyor anladığım kadarıyla. Ama sen seviyorsun. Bunun bir orta yolunu bulsanız ikiniz de rahat edersiniz. Tabi bu benim fikrim.
kızlar ela yarışmaya katıldı sadece beğenmeniz yeterlii
beğenirmisiniz 2 işlemm şimdiden teşekürlerr
en güzel sayfaya giriş sayfasını sonra elanın resminii bebekler sayfasını beğenmezseniz oy kabul edilmiyooo
( YENİ YARIŞMA ) EN GÜZEL BEBEKLER | Facebook
2009 haziran annesiyimm desteklerinizi bekliyorummm
kızlar bu ay pnömokok aşınız var mı . kımse yazmamıs
derincim sıkma canını..ırmakta zor bir bebekti inan halada zor bir çocuk..ama ben ipeğumunun dediğine katılıyorum.tabiki seninkilerede..çocuk özlemini çok yakın bir arkadaşımda yaşadım.ki onun olmadı tüp bebek içinde parası yoktu yapamadı yani..ama çocuk özlemi hiç bitmedi onunda.en son ailesinden habersiz doğum yapan ve çocuğunu biryere bırakacak olan birinin çocuğunu aldı..ve çok mutlu.hamileliği tatmamış bile olsa..bunu neden yazdım.mutlu olduğunu biliyoruz ama yinede bazı şeylere olumsuz yaklaşma..mesela naz ev gezmesindende sıkılıyor olabilir.her çocuğun huyu farklı çünkü.ırmakta evde olmaktan çok mutlu olmuyor.en fazla 5 dk evin içinde geçirdiği süre.kışın ne yapacağız bizde bilmiyoruz.sevdiği ve mutlu olduğu şeyleri yapmaya çalış..ya böyle yazmakta garip mutlaka denemişsindir hepsini..ama mesela ben ırmağı gece uyuturken uyusun diye aklımdan bile geçirsem hemen uyanıyor..rahat olup hiçbirşey düşünmeden onu sallarsam sütünü içene kadar uyuyor.sanki hissediyor gibi :) bozma moralini.etrafındakileride kafaya takma boşver konuşsunlar..yaramazda olsa,huysuzda olsa,uyumasalarda sağlıklı olsunlar..bir anneo larak tek isteğimiz.sen hiç 30 yaşına gelip hala arkadaşının parmağını ısıran birini gördün mü :) hamileliğinde yaşadığın stresin bebeğine yansıdığıda kesinlikle doğru..ama sen daha rahat olmaya ve onunla daha çok onun keyif alabileceği şeyler yapmaya özen göster..hepimiz yaşıyoruz inan..herkese kendi yaşadığı bir başkasının yaşadığından daha fazla geliyordur.
Derin bence çok yıpranma canım okumuşsundur hepimizin ki aynı .ben böyle giderse cocuk psikoloğuna pedegog sanirim:) gitmeyi düşünüyorum belki tavsiyeleri olabilir diye.
ipeğimu beni kesinlikle yalnış anlamışsın ben şu anda yeniden doğdum yani 06 30 2009da 11 sene boyunca sabahlara kadar ağlıyordum çocuğum olmadığı için ezanlar okunurdu ben ağlardım .ve ozaman maddi durumumuz şu anki gibi değildi yeri gel,irdi ekmek paramı bile tüp bebek tedav,ilerine verirdim izmir yollarında heralde daha önce takip etmedin benim neler çektiğimi hamile iken doğuma gittiğimizde bile dra kalp atışı varmı dr bey diye sorduk düşün yani ertesi gün naz doğdu .ama çok stresli hamilelik geçirdim hep bebeğimi kaybetme korkusu yaşadım bence nazın huysuzlukları ondan olabilir anne karnında etkilenmiş olabilir.çocuktur illaki yapacaktır ama naz bambaşka huysuz doğduğundan beri koliğiydi uyku problemiydi derken çok üzdü beni birde yalnız büyütüyorum hiç yardımcım yok.ama hayatımın en mutlu günlerini yaşıyorum 15 aydır yani gayet olumlu ve mutluyum hayattaki en büyük arzum gerçekleşmiş .ama tabikide çileden çıktığım zamanlar oluyor ve burada paylaşıyoruz birbirimizle çünki ben kimseye bişey söyleyemiyorum söylediğim zaman hiç konuşma çok ağladınya çocuk diye diyorlar .gezme konusuna gelincede ben anneme dahi gidemiyorum 15 günde bir oda 2 saat durabiliyorum dün yengeme düğün tebriğine gitmem gerektiği için gittim zaten çocuğum durmuyor bende gitmiyorum bütün arkadaşlarımla ilişkilerimi kopardım .ama gayette memnunum .çünki zamanında 5 kapı yapıyordum ama çocuğum olmadığı için mutsuzdum.ve naz sürekli eteğimde attaaa atttaaaa diye bütün gün ama memnun olmuyor bayılıyor gezmeğe ama bir saatten fazla oldumu sıkılıyor oyuncakları ilede öle 15 dakika oynar sıkılır
ah derinim ah seni anlayabiliyorum...arkadaşlara da katılıyorum...seherr küçük çocukyok apatmanımızda komşulukta yok zaten. eşimin amcasının torunu var bizim sokakta oturuyorlar oda 2 yaşında bayılıyor ona gitmeye ama en fazla bir saat oradada sıkılıyor birde çocuğa zarar veriyor yoluyor kızı tırmalıyor saçını çekiyor sürekli ondanda gitmek istemiyorum birde kızın ağzına parmağını sokuyor oda ısırıyor kıyamet kopuyor artık kaşla göz arasında akşam onlar bizdeydi yine ısırdı nazı zilli oda küçük daha.....
yok canım bugün doktordaydık bizede bişey demedi..kızlar bu ay pnömokok aşınız var mı . kımse yazmamıs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?