2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

dünya göz hastanesine götürmüştüm Denizi bende..
eee öle olmazlarsa huriş çocuklar durmaz ağlar sıkılır..bir de dünya kdar para alıyolar herhalde öle olcaklar ::)

deniizn medicana da ki çocuk doktoru özlem hnm..bana burnumun estetik olup olmadığıını (burnum orjinaldir :))),elbisemi nerden aldığımı dahi sormuştu :) tuhafıma gitmişti ama sonraları daha samimi oldukça anladım...birde denize ceylan diyor sürekli :) hep kucakta mueyene çünkü korkuyor ağlıyor yatınca..

bu akşam 2tabak semizotu yedi..
hip sütünü de içti yatıcak umarım..babasıyla tahta oyuncakları biterse
seviyo bu çocuk ekşili çorbaları yemekleri..
tatlı sevmiyor

Son düzenleme:

Bu yazdıklarından bile sinirlendiğini anlıyorum. Ben burada birbirimizin arkasını süper yapıyorsun diye sıvazlamaktan başka birşey yaptığımızı düşündüğüm için yorum yaptım. Anladım ki hata yapmışım. Dışarıdan benim nazarımda fotoğrafın bu. Sen belki beğenmemiş olabilirsin. Bu her ikimiz için de önemli mi diye sorarsan muhtemelen ikimiz de hayır deriz. O zaman sorun yok. Bu arada demeden geçemeyeceğim benim kızım o kadar uslu o kadar ki geceleri hiç kalkmaz, uykusu ne zaman gelirse kıvrılır bir yerde yatar bişey talep etmez, yemek seçmez lüp lüp yutar hepsini, misafirliklerimizde bebekliğinden beri oyuncakları ile oynar, ne zaman istersek o zaman kalkıp gideriz o bunu sorun yapmaz, pusetine koyduğumda ben kaldırana kadar yerinden kalkmaz, sohbet muhabbet evde gırla gider, eşim dünyanın en yardımcı en iyi babasıdır, herkes yardımcı olmak için bana pervanedir,yani o kadar mesuduz ve o kadar mülayim bir kızım var. Hayal et işte. İpek'in hayali böyleyken diğer çocuklar çok huysuz kalıyor yanında tabi. Ama şu da gerçek bana göre onlar birer hamur ve ne yoğurursan karşında onu buluyorsun.

Ben de randevu aldım götüremedim. 3 dr ismi saydılar. Hangisi iyi bilemedim. Seninkine götüreyim o zaman. Ben de öyle çocuklara şirinlik yapan dr'ları seviyorum. Şükrü Cido'nun da ününü duydum. Ben Mustafa Tengirşek'e götürüyordum. Hemen herşeye ilaç yazdığı için artık götürmüyorum.

Benim cimcime de allah allah diyor. Çok komik.
Bir de parmakalrını sayıyor. Bidi, idi, üç, dööö, beee.
Sonra becerdiği için alkışlıyor kendini.

seni tanımıyorum bile seninle burada belki 3 yada 5 kez mesajlaşmamız olmuştur okadar....sanal ortamda ne kadar olursa .... oyüzden senin hakkında sinirli huysuz diye yorum yapamayacağım zaten yani hiçde önemli değilsin benim için niye sinirleneyimki ...sen sanal ortamdan ne kadar bilebilirsinki benim yaşadıklarımsadece bir ayvalık beni tebrik ediyor böyle huysuz bir kıza çok sabırlı davrandığım için .her girdiğim ortamda na kadar huysuz bir kızın var diyorar veya bize gelenler 24 saat ağlarmı bir çocuk neyse sana yorum yapmayacağım artık bu kadar arkadaş var sanamı düştü bu şekilde beni eleştirmek .hem her çocuk uslu olacak diye birşey yok kimi uslu olur kimiside çok yaramaznedn kabul etmiyorsunda senin elektriinden kaynaklanıyor diye beni suçluyorsun. bunları yazarken bile çocuğum hakkında bu kadar konuşmak içimi acıtıyor allah verdiya bana ben 24 saat uyumamaya da razıyım herşeye razıyım

amatist benim kızı etkileyeceğini hiç zannetmiyorum canım .ama bir ara ismini alıpdeniyeyim .şu anda yemek olayımızda hafif bir düzelme var en aından yemeklerin tadına bakmaya başladı ama oda çatala takıp eline veriyorum kendi yiyor hem tabakları karıştırıyor oyun oynuyor hemde yiyor.ama yaramazlığımız tam gaz devam ediyor inanki 2 de uykudan kalktı şu an saat 12 daha yeni uyudu ve 2 den beride çığlık çığlığa ağladı belli aralıklarla...neyseki uyudu şimdide ben yatayım dinleneyim.ahhh bir iyi gelse şekerim nasıl dua ederim sana...

slm arkadaşlar
yazdığınızz tüm geçmiş olsun dileklerinizi aldık kabul ettik
ve hepinize ayrı ayrı olamasamda tek bi kalmde teşekkürlerimizi ilettik
çok saolun gerçekten

bende bişi danışıcam size yaaa gerçi şuan konu bebişlerin huysuzluğu ama ben araya dalayım bi
benim kızın sürekli salyası akıyo gına geldi artık ıslanan zırt pırt değişilen önlük-mendil-havlu ve kıyafetlerden
hani dedik ameliyat öncesi bademciği yada genizeti nden oluyo ama onlarda gitti bizim salyalar tam gaz devam
diş desen yukardan 4 alttan 2 dişle 2 aydır sabit kaldık ölece
nedir bu şimdi

Basit bir açıklama olacak ama yine diş sendromu bu canım.
İpek'te de böyle oldu yakın zamanda.
Alttan ve üstten olmak üzere 8 diş birden geldi. Senin kızın da eksik dişi var.
Kesin diştir. Yakında belli eder kendini.

Topiği germemek için özel mesaj atmak istedim ama mesaj kabul etmediğin için maalesef yazmak durumunda kaldım.
Konu gittikçe çirkinleşmeye başladığı için artık yazdıklarına yorum yapmayacağım. Sana bol şans.

Merhabalar
nesguik 24 maşallah denize semizotu yiyor demek bizimki çok yemek seçiyor kışta geldi dediğin gibi ne yedireceğimi şaşırıyorum inan öğlen tavuk suyuna şehriye çorbası içmiş bir tabak akşamada tarhana çorbasına talim edecek
Derincim gündüz neysede gece uyumadılarmı çok zor oluyor.Dün akşam bizim oğlanı saat 10 da yatırdım.Gittim 1 bardak çay içtim baktım ağlıyor yine uyuttum dedim uyurken hemen bir duşa girip
çıkayım ben banyodayken yine kalkmış bağırıp duruyor nasıl çıktım apar topar ıslak saçlarla yine uyuttum yanında uyumuş kalmışım her yerim tutulmuş saçlar sabah karışmış iyice ayy halimi bir görsen çok fenaydım sabah kahvaltısını yaptırdım benden daha güzel yiyor sabahları apar topar işe geldim öyle işte canımm
tealight umarım en kısa zamanda ikinizde iyileşirsiniz.
İpeğumu senin kız iyice dillenmiş maşallahh demek sayı sayıyor yarım yarım konuşmaları varya bu çocukların çok tatlı çok komik oluyorlar

Bu arada arkadaşlar ya kış geldi malum çorba hariç yemek olarak ne yedirebiliriz yavrulara bana bir akıl verin bizim oğlana yedireyim ne yapcam bilmiyorum.balık falan şöyle lüp lüp yese bir kere çok güzel yese 3-5 gün sonra verdiğimde yemiyor.Köfte desen o da aynı.makarna bazen yiyor bazen yemiyor belli oolmuyor.Ama mercimek hariç tüm çorbaları içiyor bende içine ekmek doğruyorum bolca karnı doysun tok tutsun diye.Şaşırdım valla ne yapacağımı.....

ipeğimu hamile olduğu için biraz stresli elinden olmadan..yoksa anlatmak istediğini ben alnlıyorum...tamamen anneye bağlı çocuğun yapısı..haklı bir yerde..ben eğer o gün kafama birilerini takmışsam deniz de ister istemez etkileniyor niye çünkü sık sık kızıyorum yapma etme dur diyorum od atepki verip bağırıyo huysuzluk yapıyo..ama birde diğer taraftan çok mutlu bir anneyim oğlumu tek başıma ailemden uzak ve aileden uzak büyütüyorum kimseye ihtiyacım yok çok şükür ve tüm gün beni gördüğü için başkasında da öle kolay kolay zaman geçirmek istemez...

derin de şöle demek istedi düşünüyorum,naz.ı o araya araya buldu kaç yıl annelik özlemi çekmiş neden negatif enerjili olsunki..tam tersi olması gerekse bile kızı için bence olmaz..yanlış şeyler anlaşılmış olcakki böle şeyleri sorun yapmazsınız yüz yüze konuşsanız hatta gülersiniz çünkü yanlış anlaşılma olmuş..

ipeğimu hamile onu çok iyi anlıyorum her şeyi üzerine alıncak yada cümleyi başka yoldan anlatabilir...ama aslında varılan nokta aynı sanki...birde canım herkese söleme kıızın maşallah madem çok uslu aman aman söleme herkese..deniz haşin bi çocuk tamam yaramaz değil o kadar ve zırzır ağlamaz..gece 1 kere kalkar...günde 2 bazen 3 kere uyur ama yine de senin kız maşallahhh yani...

derinin kızı neden böle bence tamamen yapısı...yani onu anlayamayızki...çocuk bile değil ki bebek daha...bir dakikası bir dakikasına uymaz...çocuğın yaramaz çok kötü vs.diyenleri de kınıyorum...bir anneye bunlar sölenmez...her çocuk farklı büyür gelişir...bana şahsen öle dese birileri alınır bidaha yanına gitmem...aaaa ayıp ama..kayınvaldem sürekli deniz zayıf arkadaşımın bebeği denizden küçük deniz gibi 2 var deyip dururken dedim ki artık 5 parmağın 5 i bile bir olmazken bidaha böle şeyler söleme bana dedim..belki zeki biri değil belki deniz gibi anlama akıl kabiliyeti yok ama ben memnunum oğlumdan dedim..çünkü ne yediridğimi nasıl beslediğimi ben biliyorum..her gün oyuncak arabalara bindirmeye götürüyorum..markete çarşı pazar arkadaşların yanına her yere götürüyorum ve sokakta konuşa konuşa gidiyorum..her şeyi anlatıp tanıtıyorum...neyse her çocuk bir değil..belki denizle aynı gün doğanlar daha kilolu yada uzun yada başka neyse ama gelişimleri psikolojileri aile ortamları hepsinin farklı bunu da unutmamak gerek...

seher brokoli patates havuç pirinç kırmızı mercimek bulgur yada pirinç ve istersen ette koyup bir güzel kış sebzlerini yemek yap...ben neler neler yapıyorum katıştırıp :):) seçenek çok..yanında da bir su brd ayran yada yoğurt ohhhhhh bi güzel uyku :)

sadece etle patates de olur...
yayla çorbası..
pilavla tavuk yoğurt..
ıspanak,semizotu..
biber dolmasının içini yedirebilirsin..

Son düzenleme:
nesguik'e tamamen katılıyorum .Derin ve ipeğimu yanlış anlamışınız birbirinizi belki yüzyüze gelseniz konuşmalarda farklı olur.Buraya yazarken ben bazen düzgün anlatamıyorum anlatmak istediklerimi.Her çocuk bir olmuyor hepsinin huyu suyu farklı öyle yada böyle sağlıkla büyüsünler inşallah bugünlerde geçecek yok uyumadı yok yemedi diye tasalanmayacağız.Bu seferde ders çalıştınmı ödevlerini yaptınmı diye sormaya başlayacağız.ablama geçen gün dedimki on yaşında oğlu var oh be dedim ne güzel kaanda 10 yaşına bir gelse rahatlayacağım dedim.ablamda o zamanda farklı sorunlarla uğraşıyorsun okul dersane öğretmen vs..haklı bir yerde şimdi ben kaan yesin zayıflamasın uyusun uykusuz kalmasın diye cancan ediyorum o zamanda derslerinde zayıf olmasın diye uğraşır dururum...

Nesguik_24, etli patates yaptım geçen hafta yedirdim bu hafta yediremedim
yayla çorbasına hayır demez
pilavı az yiyor,dolma içini bazen yiyor kırkta bir,
semizotu yazın 1-2 defa yedirdik
ıspanağı deniyeceğim yoğurtla umarım sever yumuşacık ye işte dimi??*
brokoli çorbası yapıcam birde netten bakayımda tarife
çok sağol tavsiyelerin için

Canım hamileliğimin fikirlerimle alakası yok. Stresli falan da değilim neden olayım ki. Bu çocuğu da ben istedim. Benim mizacım bu. Ne düşünürsem onu söylerim. Benim anlatmaya çalıştığımı anlayan anladı zaten. Anlamayanlar için yapacak bişey yok.
Herneyse benim kızım uslu diye yazdıklarımı yanlış değerlendirmişsin. Oradakilerin hiçbiri öyle değil tabiki mecazi anlamda yazdım. Ben kızımla doğduğundan beri dışarıda 30 dk'dan fazla gezemem, akraba ziyaretlerinde ayakkabılarımı giyemeden evlerden fırladığımın sayısı hiç de az değildir, geceleri en az 3 kere kalkıyorum bazen bu 7 oluyor, uyutmak için ayakta dolaşarak emziriyorum odanın içinde ve bu bazen 1 saat sürebiliyor v.s. v.s. Her çocuk biraz gergin olabiliyor zaman zaman. Abdest alıp oturacak değiller yani. Bunların hepsi bir süreç. Buraya çok azını yazmışımdır. Çünkü hiçbirini o kadar çok önemsemiyorum. Mümkün olduğunca onu rahat kılacak şeyler yapmaya çalışıyorum. Örn sadece parka götürüp getiriyorum. Mızıklanınca eve dönüyorum. Misafirlikten uykusu geldiğini anladığım an kalkıyorum. Onu zorlamıyorum hiçbirşey için. Tabi böyle olunca daha rahat oluyor hem onun hem benim için. Aman neyse. Kızım uyandı. Size iyi sohbetler.

ipeğimu bende sandım kıızn uslu :):)
anlamamşım zıttını sölediğini bende kimseye söleme maşallah diyorum :):)
hamilelikte ben çok duygusal herşeyden alınan ve herşeyi yanlış anlayan bir anneydim...o yüzden dedim ama sen öle değil diyosan öledir...herşey onlar için tabiki..ama gece 7 kez hatta 3 kez kalkması bile normal değil bence...ya acıkıyor ya yeri rahat değil yada başka bi neden...yanlış anlama ama yazdıklarımı 7 kere deyince sen birde lohusalık zamanıma gittim ah ne çok kalkardım geceleri her 2 saatte bir...neyse senin 2. bebek cinsiyeti ne? ne zaman kucağına alıcaksın işallah..oh ikisi bir büyür ne güxel en iyisi...ilerde iyiki böle olmuş diceksin biz napcaz bakalım

arkadaşlar bir şey sorcam yayla çorbasını nasıl yapıyorsunuz ben tavuk sulu yoğurtlu şehriye çorbası yapıyorum oğlum acayip seviyor herhalde yaylayda sever oda yoğurtla yapılldığından diye düşünüyorum

hımmm demek arkadaş listemdede yoksun arkadaş listemdekiler özel mesaj atıyor daha bitmediyse diyeceklerin arkadaşlık teklifi yolla bende artık çünki yorum yazmayacağım....
seherrr canım zaten hergün dua ediyorum geceleri çok rahatım sadece yeni doğduğunda 1.5 2 saatte bir mamaya kalkıyordum okadar şimdide 2 yada 3 kez mama istiyor okadar öyle canım bebek olduğunda ne rahat yemey yiyebiliyoruz nede uyku hepsini yaşıyoruz ama hepimizinki farklı bir şekilde

gamzecim evet çocuğumun yapısı bu tamam şu bir aydır azda olsa kızmaya bağırmaya hayır demeye başladım en azından bir ay öncesine kadar hiç birşey diyemiyordum çünki şimdi anlıyor an azından çekinip başını önüne eğiyor utanıyor v.s v.s. daha önceleri naz çok daha berbattı doğduğundan beri ona karşı nasıl gergin olabilirimki ufacık bebeğe....

gamzecim bende akrabalarım dahil kimse ile görüşmüyorum zaten birinci neden naz durmuyor 10 dakika sonra bağırmaya başlıyor gidip gei gelmektense hiç gitmiyorum daha iyiii ikinci neden se ben kilolu olduğum için bana ilk başta söylenen laf hep kendin yemişsin çocuğuna yedirmemişsin ; yada aaaa ne kadar zayıf çocuğun ;yemiyorsa zorlama kalın giydirmişsin ;ayyy çok yaramaz herkezin söyldeiği kelimeler aynı bende bıktım artık aynı lafları duymaktan hiçbiri ile görüşmüyorum haa birde alsana çocuk 12 sene ağladın çocuk diye şimdi çek cezanı sana ağlama demedikmi .hay allahım yaaaa kim üzülmezki çocuğu olmuyor diye ağlamazki...
kardeşimin kızı nazdan bir ay küçük akrabalarımız mina çok kilolu nazdan daha sakin mina şöyle mina böyle bende birgün diyeceğim kıyaslama yapmayın diye ben kalpleri kırılmasın istiyorum ama ben üzülüyorum..teyzemin kızı ile görüşmüyorum zaten naz yüzünden derin şöyle yapardı böyle yapardı biz derini hiç düşürmedi tabii 3 kişi büyüttüler anneannem teyzem ve kızı tabii düşmez sen nazı çok düşürdün (sanki yerden yere çarptım çocuğumu) allah aşkına kıyaslama yapma dedim her çocuk bir olmaz biraz tartıştık şimdi görüşmüyorum.vallahiii kimse çocuğunu ğlatmaz geceden yemeğimi yapıyorum eşim geldiğinde ütülerimi yapıyorum.çünki gün içerisinde ancak onbunla ilgileniyorum bana aşırı düşkün paçamdan ayrılmıyor sürekli kucağımda evimi bile temizleyip öle yatıyorum ertesi günü onunla daha rahat vakit geçirmek için eğer ogün yemek olmamışsa ev düzensizse çok huzursuz oluyorum.1.5 yaşına geldiler bile böyle büyüyecekler.şimdi 3 gündür sallamıyorum iyice uykusu gelmesini beliyorum sonra yanına uzanıp nnni söyleyerek poposunu pışpışlayarak uyutuyorum çok seviniyorum bu duruma inş değişmez ayaklarım mahvoldu...

ya bende dayanamadım bişi söylicem
ipeğimuda derinde sizleri gayet iyi tanıyorum çoooooook uzun sredir burda paylaşımlarda bulunduk ve artık nerdeyse birbirimizi görmeden nasıl birileri olduğumuzu da bilir oldu
bu muhabbetiniz evet yanlış anlaşılıp olmadık yerlere kaymaya başladı
zaten uzun süredir bu topiğe kimsenin uğramayışı böyle yersiz tartışmalar yüzünden olmuştu
tekrar herkez toplanırken lütfen diyorum biraz daha saygı çerçevesinde yazışmalarda bulunalım
sonuçta sanal bi ortamdayız kimse kimseye bişileri izah etmeye ikna etmeye mecbur değil
çocuklarımız için burdayız paylaşımlarınız bu yönde olsun

evet ipeğimu biraz dobra biri katılıyorum herkeze karşı tavrı böyle dilin kemiği yoktur onun hiç yok yani öle anlatayım
ama bunuda inanın art niyetinden veya kötülüğünden yapmıyor eminim

derincim valla bencede naz doğduğundan beri sen nezaman topğiegirsen bişilerden sitem eden söylenen biri olarak kendini lanse ettin
hep nazın huysuzluğundan ve buna karşılıkta seninde artık bunaldığından bahsettin
evet olabilir bebeklerin bazılıları naz gibi olabilir katılıyorum ama senin onu burda anlatışın emin olki başka anlaşıldı canım lütfen sende yanlış anlama
yeri geldiğinde bunalıp bebeğine bağırdığından da bahsetmiştin ve sonra kendine kızmıştın ki ben bile yaptım bunu olabilir böyle şeyler
ve yine herkezin bebeğine olan yorumları sana olan yorumları kiloların ve kayınvalidenin davranışları eminimki seni germiştir sen farkında değilsin ve bu ister istemez de bebeğinede yansıyodur bununda farkında değilsindir
evet eşin mükemmeldir evliliğiniz mükemmmeldir ona bişi diyemem herkezin özeli tabikide ama emin ol senin bu yaşadığın gerginlikler ister istemez yansır bebeğe
ipeğimuda sana bunu anlatmaya çalışmıştı
hani hepimizin derdi sana yardımcı olabilmek en azından biraz olsun kafanı dağıtmanı sağlamak yoksa kimse kimseyi burda yargılamıyor canım
inşallah bende yanlış anlaşılmamışımdır:1shok:

derincim gerçekten inan üzüldüm yazdıklarına nasıl cahil olur bu insanlar...
senin kilon nazın yapısı...nazın yaramazlığı herhalde düşücek çocuk yaa..hatırla denizin eline çaydanlık devrildide bana kimse gık demedi...herkes telden olsun faceden olsun yanıma gelerek teselli ettiler...ne demek düşmüşse sen mi itekledin...yada zayıfsa elinden mi alıyosun...yani bu insanları anlamıyorum..yaşlarına ve kültür düzeylerine ver...boşver...sen kızınla mutlusun kal evindde...gitme akrabaya..inan komşuların yada tanımadığığın parkta alışveriş merkezinde tanıştığın kişiler bile daha yakın ve daha iyiler aileden...ben buna inanıyorum bence..
herkesin yapısı farklı ve çocuklar farklı ortamlarda büyüyor...kıyas hayatımda en nefret ettiğim şeydir en en nefret ettiğim....kimseye pirim verme.kııznı üzme..güne gülerek başla..pozitif ol..sen çok istedin bu bebeği....ne denirse desin sen takma boşver...arkandan konuşanlar arkanda kalmaya mahkumlar...eşinle iyi ol bebeğine zaman ayır yetiştir gerisi pek de önemli dğeil...üzme kendini...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…