- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #29.481
hastalığın geçmesine sevindim,onlar hastayken bizde hasta gibi oluyoruz,keyifsiz....
bende öyle düşünüyorum ipek 3-4 yaşlarındayken 2. yapmayı planlıyorum yoksa bununla imkansız yani hiç gözüm yemiyor,hem benim psikolojim hemde ipeğin hareketliliği kaldırmaz kesinlikle...
çevremdekiler ipeğe lakap bile taktılar "fit fit" yada "fır fır " diyorlar genelde kaydirigubbakcemile3
meme kesme konusunda da gündüzü kestim zaten,ama gece ve sabahı nasıl keseceğim ,vermesem kıyamet kopuyor,resmen yatağın içinde yılan gibi kıvranıyor,biberonda nuk kullanıyor bebedor da denedim ama bir alıyor çekiyor bakıyor ki süt tükürüyor ıh ıh diye yakamı çekiştiriyor....bakalım hayırlısı belki bende şu nuby alıp denerim...
günaydınlar...
geçen gün bir program da izledim bir bebeğin herhangi bir şeye alışma süreci tam 21 günmüş anneler...
Deniz sadece gecee 2 sn ağzımda olsun diyo hemen uyuyo öle sabah öğle akşam vermiyorum..bazen oynarken meme diye gülerken meme gitti bitti diyorum gıdıklıyorum bi şekilde unutuyorrrr :)
21 gün ağlar huzursuzluk yapar sizi bezdirir ama alışır diyodu...ağlamaktan kimse ölmemiş bugüne kadar diyodu kadın...
tek derdim gece biberona alışsın süt içsin istiyorum..onun dışında zaten yavrucağım ne derse anlıyo beni bezdirmiiyo :)
Veeee sıcak sıcak haber vereyim.
Dr kontrolünden geldim. Küçük sıpam gayet memnun halinden.Cinsiyetini de öğrendik. Oğlum olacakmış. Tabi İpek'teki gibi değişmezse. Huri tebrik ederim bildin. Ben de bildim. Ama hala şoktayım. Dr bacakarasına bakınca gördüm de doktordan çok doktorculuk yapmamak için bişey demedim. O da erkek diyince ikna oldum gördüklerime. Hayırlısı böyleymiş. Babamla kayıvalidem erkek istiyordu. Çok sevindiler. Hadi babamın 2 kızı var da kayınvalidenin 2 oğlu var. O daha ne istiyor anlamadım. Herneyse dedikodumu da yaptım artık gidebilirim.
ipeğ,mu çok sevindim cinsiyet kız veya erkek farketmez ama insan öğren,nce rahatlıyo
sağlıkla al inşallah kucağına küçük paşayı
inşallah değişmez cinsiyeti
Dr kontrolünden geldim. Küçük sıpam gayet memnun halinden.Cinsiyetini de öğrendik. Oğlum olacakmış. Tabi İpek'teki gibi değişmezse. Huri tebrik ederim bildin. Ben de bildim. Ama hala şoktayım. Dr bacakarasına bakınca gördüm de doktordan çok doktorculuk yapmamak için bişey demedim. O da erkek diyince ikna oldum gördüklerime. Hayırlısı böyleymiş. Babamla kayıvalidem erkek istiyordu. Çok sevindiler. Hadi babamın 2 kızı var da kayınvalidenin 2 oğlu var. O daha ne istiyor anlamadım. Herneyse dedikodumu da yaptım artık gidebilirim.
ipegimmuu hayırlısı olsun canımm çok sevindimm heyecanlandım kağanın cinsiyetini ögrendigimiz gün geldi aklımaaa ne muhteşem duyguyduuu rabbim tamamına erdirsinn hamilelik ve heyecanı süperde bu sıpalara bakmak zor işte allah kılaylık versin hepimizee kağan kendi başına hiç oynamıyorr oyuncak dışında herşeye ilgisi yüksek meraklı bi velet buu yeniden hayırlı olsun şekerimmopuyorumnanaktan
çok sevindim canım içime öyle doğmuştu valla ,hayırlısı yaaaa kısmet bir kızın birde oğlun oluyor inşallah ....ne güzel bende heveslendim şimdi ama yyoookkk bu akşam kafamdan aşşa yediğim çorba bana yeter sempatiksalakcinni ....büyüdüklerinde ne iyi etmişim diyeceksin ....çok güzel bir duygu olmalı yaaaa....hayırlısı olsun İstanbul buluşması düzenlemeyi düşünüyoruz aklımdasın gelirsen sende çok mutlu oluruz bakalım...seni görmek istiyorum doğumdan sonra hamilelere karşı daha bi hassaslaştım seni göreyim de biraz mıncırayım opuyorumnanaktanolumunekankayizsmile
tabloyu ek besinler topiğinde bulabilirsin beslenme düzeni bana mantıklı geldi kemik gelişimine önem veriyor çok fazla kilo olsun istemiyor
anam dişsiz nineeeeeelülülülülülü
ya demetim hatırladığım kadarıyla senin oğlanda geç çıkarmıştı galiba yada senmiydin o aklımda kalan ırsı yani heralde
neyse en kısa zamanda dişlenmeniz dileğiyle canım:lepi:
oyyy Demetcim hoşgeldinnn sürekli giremesende gel , deimrbaşalrından biriydin eskiden buranın:))) Öykücüğün dişi çıkmamış evet baya geç kalmışsınız ama vardir bunda da bir hikmet :))
İpeğimu karın gerdirme olayı acaip can yakıcıymış ama sonrası güzel sonuçta
demetiiimmm canım benim nazlı kızım diş çıkarmaya başladığından berri hiç birşey yemiyor yaz boyunca kavun karpuz meyva ve çubuk krakerle yaşadı birde cacık. şimdi azda olsa kendi yemeğe başladı .iştahsızlığı çok fazla birde uykuya dalma probleminden çok çektim doğduğundan beri ama çok şükür bir haftadır daha iyiyiz inş böyle gider yani şurup hem uyutuyormuş hemde iştah açıyormuş sağolsun amatist kullanmış tavsiye etti canım benimmmkaydirigubbakcemile5
bizde pınarın nestlenin yada junior alıyoruz hangi denk gelirsa sadece gece uykusunda içiyor bende ısıtmıyorum oda sıcaklığında veriyorum gündüz hiç içmiyorda ama üç gündür akşam yemeği ymeye başladı gecede çok fazla süt içmiyor artık
cümleten merhaba,
demetim hoş geldin yaa.naparsın ne edersin. öykücük nasıl?
derinim güle güle kullanın canım inşalah faydasını görürsünüz.bu arada geçmiş olsun
ipeğumu sizede geçmiş olsun
bu ara salgın var bizede bulaştı.beta virüsü.o geçti ama ilaçların bıraktığı arazlar var oğluşta. onlarda geçecek inşallah
Ay mucize oldu iyileşti kızım. Dün buraya yazdıktan sonra bir daha öksürmedi. Ihlamurun içine bal koyup onu içirdim 2 kere artık o mu iyi geldi sekrol mü bilemem düzeldi. Burun akıntısı devam. Onun için de serum fizyolojik veriyordum. En sonunda damla damla bi işe yaramıyor dedim. Sterimar sıktım. Ben sıkıyorum o gülüyor. Neyse burnu açıldı da çocuk rahatladı.
Ne o kız hani aslında 3 tane isterdin? İpek büyüdükçe fikrin değişti galiba. İşte ben de senin gibi olma yolundaydım hemen yaptım çocuğu. Yoksa 7 sene sonra ah keşke yapsaymışım diyecektim. Neyse senin yaşın daha küçük 2 sene arayı kaldırır. Belki İpek'i kreşe falan verince düşünürsün.
Meme benim kanlı yaram. Bir türlü bıraktıramıyorum. Denemiyorum da. Fikri bile bana zor geliyor. Nuby'in doğal dokunuş serisinden biberon bile aldım. İlkinde bayıldı. Sonra bir daha istemedi. İnek sütünü sevmedi. Şimdi nestle çocuk deneyeceğim. Netteki araştırmalarımda birden bıraktırmayın memeyi diyor dr'lar. Önce gündüz 2 kez emiyorsa 1'e düşürün, sonra gündüz memeyi bıraktırın. En son gece memesini kesin diyor. Zaten kesince gece artık kalkmaması lazım. Olur da da kalkarsa sen de Demet gibi yaparsın. Artık bebek değiller. Hatta bir arkadaşım pipetle küçük süte alıştırmış. Gece kalkınca pıt onu takıp veriyormuş. Biberon steril derdi yok ne güzel.
Heee başa sardım yeniden hamileyim. 3 ay bitti. Ama mide bulantısı tam gaz devam. Hamilelikte adettendir ay değil hafta sayılır ya. Ben 13+3'teyim. Daha minik olduğundan cinsiyeti belli değil. Sen söyle bakayım benim neyim olacak? İçine ne doğdu merak ettim.
Bilemiyorum artısını da eksisini de düşüneceğiz artık. Benim kadın doğumcum yaptırmıştı. Göbek deliği kaymış. Şimdi doğru dürüst olmadıktan sonra ne anlamı var di mi? O da beğenmemiş olmalı ki üstüne hamile kaldı. 40 yaşında 2.yi doğurdu. İpekle aralarında 5 ay var.
Sağol canım geçti çok şükür.
ya bügün kızların eline yine bi defter verdim ellerinede boya kalemleri oturttum yine yere başladılar sayfaları karalamaya
sonra büyük söylenmeye başladı
- yaaaaklava: elif o sayfa benim sen ötekine yap:mymeka:
-yaaaa anneee resmimi karalıyosenağlama
elifimse garibimdelikafadulden boyna bize kızıyo
- ııııııı ıııııı ıııııııııııguclubacismile
allahım ne güldüm ama yaaaa kaydirigubbakcemile3zilliler şimdiden defter kalem savaşına başladır vay bunların okul zamanlarına diye düşündüm durdum
artık dedim
- kızım o anlamaz boşver karalasın seninkinide napalım katlanıcaz artık azcık büyüsün anlatırız dedim
irem pek ikna olmadı ama var güzüyle bi yandan itekleyrde itekleye remine devam etti
ipeğimu canım çok sevindim oğluşun olacakmışşhihoyyyt...Sağlıkla gelsin minik paşa:emir_bebeşimek:..Ben de heveslendim şimdi ama zor ya kızım çok hareketli..
herkese slm ne güzel gelişmeler var topikte demet gelmiş hoşgelmiş. ipeğumu canımu oğluşun olacakmış çok sevindim hayırlısıyla allah kucağına almayı nasip etsin.
demetcim anlat bira nerelerdeydin neden uğramadın buralara.öykücük iyidir umarım.
canım benim hoşgeldin seni burda görmek çok güzel fayse de gelmiyordum burda gördüm sevindim...Kızımda yakınmıyorum canım çok hareketli,uyku problemimiz var ikinciyi de çok istiyorum eşim istemiyor ikinciyi psikolojin kaldırmaz diyor..kızımız biraz büyüsün sonra düşünürüz diyor ne bileyim Allah hayırlısını versin..Ben de aynı şeyi düşünüyorum 2.çocuk daha rahat büyür hem tecrübeli oluyorsun hem Rabbim yardım eder...Demet ablam demişti derim yazarım burayaa.sBakalım gelecek bize ne gösterir...aaaaa bak şuna güzel kızımdan nasılda yakınıyorklava:
canım benim Rabbim o kadar büyükki emin ol 2. gelenler çokkkk rahat büyüyorlar uslu bebek oluyolar demişti ablam dersin olumunekankayizsmile
ahh canım benim çokk geçmiş olsun..Yavrunun bağırması insanın içini parçalıyor..En yakın zamanda düzelir inşaallah Kaanımız..Allah beterinden korusun bi daha yaşatmasın...Merhabalar 4 gündür yoktum ne güzel herkes buradaymış.Ben iyi haberler vremeyeceğim size malesef geçen hafta perşembe günü kaan oynarken kolunun üzerine düşmüş ve bilek kemiği kırıldı.İşteydim annem aradı hemen doktora götürdük yavrumu bağıra bağıra alçıya aldılar.Mahvolduk yarım saatten fazla uğraştılar damar yolu açıp damardan sersemleştirici ilaç verdiler ama nafile.O içerde ben dışarda ağladım.Çok üzgünüm 3 hafta kalıcak alçı.hareketleri kısıtlandı hiç rahatı yok ne gece ne gündüz uykusu var.2 gün izinliydim bugün işe döndüm ama aklım evde hep buradada iş çok bir yandan kafayı yiyeceğim..
Merhabalar 4 gündür yoktum ne güzel herkes buradaymış.Ben iyi haberler vremeyeceğim size malesef geçen hafta perşembe günü kaan oynarken kolunun üzerine düşmüş ve bilek kemiği kırıldı.İşteydim annem aradı hemen doktora götürdük yavrumu bağıra bağıra alçıya aldılar.Mahvolduk yarım saatten fazla uğraştılar damar yolu açıp damardan sersemleştirici ilaç verdiler ama nafile.O içerde ben dışarda ağladım.Çok üzgünüm 3 hafta kalıcak alçı.hareketleri kısıtlandı hiç rahatı yok ne gece ne gündüz uykusu var.2 gün izinliydim bugün işe döndüm ama aklım evde hep buradada iş çok bir yandan kafayı yiyeceğim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?