2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

Demetçim az falan değil menünüz gayet güzel. kaana gün içinde yedirdiklerimi gece yattığımda bazen aklımdan geçiriyorum.Bakıyorum benden güzel yemiş o gün.ben bile onun kadar çeşitli düzgün yemiyorum.Haftasonları sabah çok az kahvaltı arada meyve suyu içiyorum ve akşam yemeği o kadar.O yüzden fazla zorlamaya gerek yok çocukları eminim onlara yetiyordur bu menüler endişen olmasın

Bu arada kaanın kolu alçıya alınalı 1 hafta oluyor geriye 2 haftamız kaldı.Bir kurtulsak şu alçıdan Allahım.Bu gece bir kaşıntı tuttu çocuğun kolunu gece saat 3 tü.2 saat uykusundan oldu sinir oldu uyuyamadı devamlı çekiştirdi durdu alçıyı ağladı falan.sonra yatakta kaç takla attı uyumak için.nelerden sonra uyumuş kalmış yanımda.beraber yatıyoruz alçıdan bu yana oğlumla sık sık kontrol ediyorum kolunun üzerine yatıyor bazen yada gece dönerken kolunu kaldırıyor kafasına falan denk geliyor küt diye canı yanıyor ağlamaya başlıyor bu sefer.O yüzden 1 haftadır yanımda yatıyor.
Dün müzik çalıyordu alkış yapmaya başladı tabi alçılı elini diğerine vurunca canı yandı ağlamaya başladı yavrum.Unutuyor bazen böyle işte..

ah canım zor bi zaman geciriyosunuz şuan Allah yardımcınız olsun. Kaşıntısı çok olur tabiki alçılı olduğu için ... inş cabucak kurtulursunuz...

Yok kız daha ne yesin çocuk. Bence gayet iyi.
Dişiniz hayırlı olsun. Nine görüntüsünden kurtuldu demek.

Merhaba,
İpeğimu, hayırlı olsun erkekmiş bebeğin.Sağlıkla gelsin inşallah.
Seher; geçmiş olsun Kaan'a. Allah beterinden korusun.

Ben de gün içinde ne yedirdiğimi yazayım;

Doğaya her gün mutlaka yedirdiklerim; Yoğurt,çorba, peynir,öğütülmüş ceviz-fındık,meyva veya meyva püresi
Haftada en az 4 kez yumurta yediriyorum.

Sabah
1 yumurta (Haşlanmışsa sarısını pekmez,ceviz-fındıkla karıştırıp yediriyorum başka türlü yemiyor.)Yerse beyazından biraz yiyor.
ya da 1 yumurta ile omlet.Yumuşak olması için labneli veya sütlü yapıyorum.
Nadiren de süt,ekmek,peynir,pekmez veya ballı karışım.Bazen 1-2 bisküvi kattığım oluyor ama bisküvi pek kullanmamaya çalışıyorum.
Ara öğün olarak meyva püresi veriyorum. Genelde elma.Muzu,üzümü kendi yiyor eline verince.Dışarıdaysak hazır meyva püresi yer.
Öğlen genelde çorba yiyor. Mutlaka kıymalı yapıyorum.Köfte falan yemiyor çünkü. Kıymalı tarhana, Sebze çorbası,Tarhanalı sebze çorbası gibi.
Bazen balık veriyorum öğle öğününde.Az yiyor.
Arada meme emiyor,özellikle uyumadan önce.
Rendelenmiş salatalık çok seviyor,bazen arada veriyorum.
Akşam yine çorba veriyorum. Bazen de yoğurt yiyor.
Akşamdan sonra genelde birşey yemek istemiyor ama bazen yoğurdunu yememişse yoğurt veya akşam öğünü olarak çorba yemediyse çorba veriyorum.
Bizim yemeklerden tattırıyorum ama yemiyor.
Bazen biraz makarna veya pilav yediği oluyor.
Ekmek görürse istiyor, çeyrek dilim ekmek kadar yiyor.
Bu ara buharda brokoli yapıyorum.Severek yiyor.
Gece 2-3 kez meme emmeye kalkıyor hala.

bende uzun uzun düşünüyorum beslenme konusunu...
sanki hep yetersiz ve eksik gibi...en sevdiği şey çorba uzun zamandır...yaşından sonra hiç kilo almadı doğrudurust öykü....
boyu da biraz kısa gibi sanki dr a göre normal gerçi boyu ve kilosu ama anne yüreğim işte...
öykü...11 kilo ve 77 cm uzunluğu..

günlük menümüz...

sabah::9 da:bir süredir kahvaltıyı reddediyo bende hazır kahvaltı muhallebilerinden aldım çok sevdi pekmezli bisküvili peynirli karışık..içine gelişimi için pediasure önerdi dr ondann katıyorum 2-3 kaşık..
-bazen sütün içine nesquikin mısır gevreklerini katıyorum çok seviyor..
-bazen yumurta omlet yapıyorum domatesli fln...

saat 11 gibi elma .danone.yoğurt veha muz veriyorum...

saat 2 de çorba (mercimek ve ezogelin hariç bütün çorbaları seviyo)
etveya tavuk tan biri ..az pilav veya makarna ile..

saat 5.30 da pudink.yoğurt.kek.ayran..meyve..gibi bişeyler veriyorum...

saat 8 de çorba ve akşam ne varsa yemekte az az yiyo..

öykü hiç süt içmiyo malesef ama çok sık beni emiyo hala..
bırakınca süt içer diye umut ediyorum..

beyaz melekcim slm maşallah öykünün kilosu iyi ama boyda bir sorun var gibi kızımın 1.5 ay önce 83cm di dahada artmıştır bizim boy önde gidiyor gerçi ama.yani demek istediğim öykücüğünde biraz daha fazla olabilir düzgün ölçüldüğünden emin olu buarada.birde süt içmemeside etkili sanırım sütle birlikte muhallebi gibi birşeyyler yap oşekilde alsın sütü.
öpüyorum tüm melekleri.

canım senin bıcırık da benimki gibi iştahsız sanırım kilosu nasıl.

ahh şu yemek konusu hiç bişeyden çekmedim galiba kağanın beslenmesinden çektigim gibi ögünlerimizi nasıl yiyoruz bi görseniz çokk muzdarimim çokkkkk aslında onu doyurmak harika bişi severek yese yinede şükür biz sabah kahvaltı yapıyoruzz 10 30 gibi bazen mulamaç bazeb yumurta salatalık bazeb domatessalatalık peynir vs yani her sabah degişik bişiler yedirmeye çalışıyorum ara genelde olmuyor malesef yemiyo öglen çorba genelde kıymalı veya tavuk gögsünden ikindi gibi meyve veya danino akşam yedigimiz yemeklerden blendırdan geçirilmiş hali ile bezelye patates köfte ne yapılmışsa onu yiyo yatışa kalktıkmı gece muhallebisi böyle işte ara ögünlerimiz kalktı süt içmiyo peynir yemiyo yogurt yemiyor bende en sevdigi gıdaların içine tepip veriyorum napıyım kilo 10 650 boy 81 14 ,5 aylık ve gece kalkıp beni emiyor kalkışım degişiyor bazen 3 bazen 4

kağan uyandı ve çagırıyor baba diye yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa anne diyor ama bak bab diyo gitmeyeyimm bakalımaklinialirimsmile

bizimde yeme düzenimiz şöyle,
sabah 6 gibi süt içiyo 200 ml. sonra uykuya devam
10 gibi kahvaltı ediyo ne verirsen yiyo ve bulamaç şeklindeki kahvaltıyı reddediyo
12.30 gibi arada yoğurt meyve
sonra uyku ve çorba yanında pilav makarna ne varsa 5-6 kaşık da onlardan yiyo
arada kek ve süt
akşamda bizimkilerden yiyo ne yaptıysam
gece yatmadan da süt içiyo
tabi aralarda süt vermeye çalışıyorum bol bol boyu uzasın diye:))
tabi bunların saati hep aynı değil ve aynı şevkle yemiyo yada hiç yemediği 1-2 kaşıkla bıraktığı zamanlar oluyo... önceden çok takıp ciddi problem yapardım ama batım olmuyo benim psikoloji de gidiyo fazlasıyla kendimi yıpratıyorum onuda kendimide rahat bıraktım..
boy kilo konusunda bende takığım bana göre zayıf ve kısa.. ama doktor normal olması gereken standartların içinde ve sağlıklı diyo.. 76 cm boy 9700 kilo...
yapıcak bişey yok belki bir anda atıcak boyu kilosu yada minyon olucak kızım..
sağlıklı olsunda..

Priene teşekkür ederim.

Melek bence Öykü'nün kilosu gayet iyi. Zaten önceden deposu vardı. Oradan yer bir süre. Benim kız gibi. Boyu uzuyor ama 4 aydır 400 gr almamıştır. Dolayısıyla o boğumlar gitti. Allahtan gitti. Yoksa herkes özellikle babası sen şişiriyorsun bu çocuğu diyip duruyordu.

ya ne bileyim seher yoğurtlu ıspanak et tavuk falan yiyen bebekleri duyunca kendi adımıza üzülüyorum bunların hiçbirini yemiyor hatta çorbalarında kıyma olursa bile yemiyo cadı:umursamaz: bende ceviz kadar toplar yapıp atıyorum derin dondurucuya kıymayı çorbalarına o şekilde koyuyorum pişincede hiç dağılmıyor zaten öylece çıkartıyorum ne yapayım çözümü bu şekilde buldum
2 haftanız var daha alçıda demek Allahım kolaylık versin su gibi geçsin gitsin inşallah da kuzu rahatlasın:Saruboceq:

Öykü Zehracığın incisi hayırlı olsun Demetim , artık bilevliyip ısırmaya baslar sizi :)))

Yok kız daha ne yesin çocuk. Bence gayet iyi.
Dişiniz hayırlı olsun. Nine görüntüsünden kurtuldu demek.

bu radada öykümüzün dişini kutlarız adaşımız kağanada geçmiş olsun derizzzzŞeniz

çok teşekkür ederiz teyzeleriiii şükür açılışı yaptıkturkbayragi

bu arada menülerini yazan tüm arkadaşlara çokkkkkk teşekkür ederimolumunekankayizsmile
inşallah miniklerimiz sağlıklı ve yeterli bir şekilde beslenir ve büyürler annelerin tek istediği bu yoksa çok çok yiyip kilo almaları değil

süt içmeyen bebekler için pınarın ballı çocuk sütünü tavsiye ederim öykü zehra da zoraki içerdi ama şimdi bayılıyor maşallah kızıma her gün 500 ml içiyor çok şükür

iştah için de junior marlyn i tavsiye ederim kızlar. iştah açıcı bir vitamin deposu içinde vitaminlerin yanı sıra arı sütü polen var ve bizde gerçekten işe yaradı seçiciliğimiz hala devam etse de en azından sevdiklerini zorlamadan yiyor çok şükürrrrr:Saruboceq: zaten içinde de yazıyor iştah açıcı şurup diye

birdeeeeeeeeeeeeeeeeeeee bi sıkıntım var kızlar yaaaaaaaa
bu ay bi haller var bende yaaaaa:2: belirtiler hiç hoşuma gitmiyorrrrrrrrr ve de çokkkkk ama çokkkkkkkkkkk korkuyorummmmmm nolur dua edin olmasın öyle bişey ben naparımmmmmmmmmmmmm:a015:

Günaydın,
Demetçim endişelenmekte haklısın herşey gönlünce olsun ama eğer öyle birşeyde varsa üzülme hayırlısıyla sağlıkla gelsin olumsuz düşünme iyi yanından bak....
Pınarın ballı çocuk sütünü hiç denemedim ben kendim ballı süt yapıp içiriyorum tadı nasılki acaba deneyeyim bakalım.
Beyazmelek,
Tüm annelerin ortak sorunu bu iştah meselesi.Kaan iştahsız değil öyle çok oburda değil normal gidiyor.3 hafta önce 12.400 dü artık çok az kilo alıyorlar ayda 300 gr falan alsa seviniyorum.
Bizim iştahtan çok uyku sorunumuz var bu aralar.Normalde günde 2 defa uyuyor haftaiçi annem bakarken ama haftasonları biz evdeyken çok zor günde 1 defa uyutabiliyorum.2 gündürde gece saat 3 olunca kalkıp oturuyor sabah 6 da zor yatıyor.Gece uykusuz olmasına rağmen gündüz sabah uykusuna yatmıyor öğleden sonraya kadar leyla gibi dolanıyor evde artık canına tak diyor saat 2-3 gibi uyuyor 2-3 saat.haftasonu resmen çocuk uykusuz gezdi yaa...
Sizin uykularınız nasıl günde kaç defa yatırıyorsunuz ve ne kadar süre uyuyorlar???

Doğa henüz 8 kg civarında.2 ay önce 72,5 cmdi boyu.
Doktoru normal olduğunu söylüyor. Az da olsa kilo alıyor,boyu uzuyor.Motor,sosyal ve zihinsel gelişimleri olması gerektiğinden bile çok çok iyiymiş.Bunlarda bir sorun olsa o zaman yapacağımız çok birşey olamazdı, boyusu kilosunu kafaya takmayın boşuna der hep doktoru.Zaten eşim de ben de minyonuz, çocuğun bizden farklı olması garip olurdu.
Beyaz Melek, Öykü'nün gelişimi çok güzel bence. Hatırladığım kadarıyla sen de minyondun.Eğer eşin de uzun boylu değilse Öykü'nün boyu çok normal.Ben bebekken Doğa'dan zayıfmışım.Şimdi maşallahım var :) Boyum 163-165 cm civarı.Benim kadar olsun da yeter.
Ben hatırlıyorum bizim komşuların kızları minicikti ikisi de.Lise civarında uzadılar,şimdi incecik çok güzeller.

Seherr, Doğa genelde gece 21-22 gibi uyur. Bu saatten önce uyursa- ki nadirdir- gecenin bir yarısı uyanır ve 2 saat kadar oyalanmadan uyumaz.
22 gibi yattıysa gece 2-3 kez emmek ister ama uykuda olur.
Sabah 7:30 -8 gibi uyanır.
Öğlen veya öğleden sonra 2 saat kadar uyur.
Akşamüstü 17 gibi 30-40 dklık bir şekerleme yapar.

Genel uyku düzeni bu ama. Bazen geç uyuyup geç kalkabiliyor.Ya da öğlen yerine akşamsütü uyuyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…