- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #29.501
ipeğimu canım çok sevindim oğluşun olacakmışşhihoyyyt...Sağlıkla gelsin minik paşa..Ben de heveslendim şimdi ama zor ya kızım çok hareketli..
herkese slm ne güzel gelişmeler var topikte demet gelmiş hoşgelmiş. ipeğumu canımu oğluşun olacakmış çok sevindim hayırlısıyla allah kucağına almayı nasip etsin.
demetcim anlat bira nerelerdeydin neden uğramadın buralara.öykücük iyidir umarım.
canım ben tahminimi yapana kadar sen öğrenmişsin zaten:))
sağlıklı olsun en başı tabi ama elbette insan değişik olunca seviniyor benim içimden kız geçmişti ne yalan söyliyeyim-tatlicadiarzu- belkide kızkardeş gelmesini istiyordum ipeğe bilinçaltımda :) bizim gibi olacaklar desene benimde erkek kardeşimle aramızda 13 ay var:)
yer teyzesi minik mercimeği:))) ama ipeğimmin yeri başkaopuyorumnanaktan
canım benim en güzeli o belirsizliğin sona ermesi tebrik ederim sağlıkla kucağına alıp o miss kokusunu içine çekersin inşallahŞeniz hadi hadi kaynana olacaksın sende aramıza hoşgeldinnndelikafadulden:lepi:
Merhabalar 4 gündür yoktum ne güzel herkes buradaymış.Ben iyi haberler vremeyeceğim size malesef geçen hafta perşembe günü kaan oynarken kolunun üzerine düşmüş ve bilek kemiği kırıldı.İşteydim annem aradı hemen doktora götürdük yavrumu bağıra bağıra alçıya aldılar.Mahvolduk yarım saatten fazla uğraştılar damar yolu açıp damardan sersemleştirici ilaç verdiler ama nafile.O içerde ben dışarda ağladım.Çok üzgünüm 3 hafta kalıcak alçı.hareketleri kısıtlandı hiç rahatı yok ne gece ne gündüz uykusu var.2 gün izinliydim bugün işe döndüm ama aklım evde hep buradada iş çok bir yandan kafayı yiyeceğim..
Bizden de biraz haber vereyim geçen perşembe kızım ateşlendi 39,5 a çıktı ateşi..dolven veriyorum düşüyor hemen çıkıyordu sonra köpek hırlaması gibi bir ses ağlaya ağlaya bir hal oldu gece 2 de acile gittik laranjit olmuş kuzum..1,5 saat buhar verdiler ama bir türlü durmaz ağlar onunla beraber ben de ağladım..Sabahladık acilde şuruplarını düzenli veriyorum düzeldi çok şükür..
Bi de kızımın altta iki dişi vardı başka yoktu önceki gün gördüm sağ üst damağında kök dişi çıkmış..bu sabah gördüm üst dişi çıkıyor hepsi birden atağa geçtiler..Ateşi ondandı demekki ...Şimdi iyiyiz şükürler olsun...Onlar hasta olmasın dayanamıyor insan...
Hayırlı olsun canım oğluşun olacakmış
Merhabalar 4 gündür yoktum ne güzel herkes buradaymış.Ben iyi haberler vremeyeceğim size malesef geçen hafta perşembe günü kaan oynarken kolunun üzerine düşmüş ve bilek kemiği kırıldı.İşteydim annem aradı hemen doktora götürdük yavrumu bağıra bağıra alçıya aldılar.Mahvolduk yarım saatten fazla uğraştılar damar yolu açıp damardan sersemleştirici ilaç verdiler ama nafile.O içerde ben dışarda ağladım.Çok üzgünüm 3 hafta kalıcak alçı.hareketleri kısıtlandı hiç rahatı yok ne gece ne gündüz uykusu var.2 gün izinliydim bugün işe döndüm ama aklım evde hep buradada iş çok bir yandan kafayı yiyeceğim..
Bizden de biraz haber vereyim geçen perşembe kızım ateşlendi 39,5 a çıktı ateşi..dolven veriyorum düşüyor hemen çıkıyordu sonra köpek hırlaması gibi bir ses ağlaya ağlaya bir hal oldu gece 2 de acile gittik laranjit olmuş kuzum..1,5 saat buhar verdiler ama bir türlü durmaz ağlar onunla beraber ben de ağladım..Sabahladık acilde şuruplarını düzenli veriyorum düzeldi çok şükür..
Bi de kızımın altta iki dişi vardı başka yoktu önceki gün gördüm sağ üst damağında kök dişi çıkmış..bu sabah gördüm üst dişi çıkıyor hepsi birden atağa geçtiler..Ateşi ondandı demekki ...Şimdi iyiyiz şükürler olsun...Onlar hasta olmasın dayanamıyor insan...
Teşekkür ederim kızlar. Erkek bebeğin tebriği bile bana garip geliyor. Hamileliğime daha alışamamıştım. Hayat ne enteresan. Allah'tan şimdilik güzel şeyler sunuyor:))
Sağol canım. Senin içinden kız geçti demek. Ben de kız istemiştim, erkek olunca garip oldum. Sonra pişman oldum kız istediğim için. Aslında şanslıyım. Birçok kişi değişik cins olsun ister. Allah nasip edecek inşallah.
Acaba kokusu İpke'ten farklı mı gerçekten? Yoksa her bebek aynı mis parfüme mi sahip? Bunu çok merak ediyorum.
Çok geçmiş olsun canım Gerçekten içim acıdı. Çok zor bir durum ama olacağı varmış. Annen de kendini suçlamasın. Biraz daha büyük olsaydı daha rahat olurdu. Şimdi laftan da anlamaz. 1-2 güne kadar ikiniz de alçıya alışırsınız canım. Allah başka dert vermesin.
Sana da çok geçmiş olsun canım. Benzer durum bizde de olmuştu. Geçen yaz birden ateşlendi. Calpol verdim işe yaramadı. Hastaneye götürdük hemen. Havale önleyici iğne yaptılar. Bir sürü ilaç verdiler. Antibiyotik falan. İshali var mı dediler. Var biraz dedim. Ama diş çıkarırken de İpek fazla yapar biliyorum. İlaçların hiçbirini vermedim. Dişten olduğuna emindim. Ertesi gün 4 diş birden patladığını gördük.
Sağol canım.
Ben de İpek'i göz muayenesine götürdüm sabahtan. 2,5 numara astigmat çıktı. Şok oldum döndüm. Canım çok sıkıldı. Dr belki kendiliğinden geçer diyor ama hiç sanmıyorum. Bende de babasında da göz sorunu yoktur. Teyzede var. Ala ala onun genlerini almış.
hani annelerimiz derler ya biz birbirimizi kıskandığımızda hepiniz aynısınız benim için asla ayıramam birinizi birinizden diye gerçektende öyle
ben yiğitim tekken içimde hep şüphe duyardım acaba 2. olsa bu kadar sevebilirmiyim diye :))
kokuları, korkuları, endişeleri, sevgileri inan tıpatıp aynı...
Rabbim korusun meleklerimizi hep sağlıkla uzunnnnnnnnnnnnnn ömürleri olsun inşallahhhh:Saruboceq:
canım yaa kıyamam
kızkardeşimin oğluna da aynısını dediler şu an yapılacak birşey yok zaten inşallah geçer büyüdükçe
yarın kızımla güne gidiyoruzzemuszemus ev gezmelerinden pek hoşlanmıyor hanfendi bakalım yarın neler olacakboshayallersmile varsa yoksa avm lerde ya da açık havada gezsin cadı kaydirigubbakcemile
kızlar ya kuzuların bir günlük menüsünü yazarmısınız saat kaçlarda ne veriyorsunuz
yatayım biraz totiş yer görsün dinlensin eccük mızırtı uyurkene hazır.
öptüm minik kuzularımı tocamannnnnŞeniz
merhabalar bizde forumda yeni sayılırız nasılsınz
Veeee sıcak sıcak haber vereyim.
Dr kontrolünden geldim. Küçük sıpam gayet memnun halinden.Cinsiyetini de öğrendik. Oğlum olacakmış. Tabi İpek'teki gibi değişmezse. Huri tebrik ederim bildin. Ben de bildim. Ama hala şoktayım. Dr bacakarasına bakınca gördüm de doktordan çok doktorculuk yapmamak için bişey demedim. O da erkek diyince ikna oldum gördüklerime. Hayırlısı böyleymiş. Babamla kayıvalidem erkek istiyordu. Çok sevindiler. Hadi babamın 2 kızı var da kayınvalidenin 2 oğlu var. O daha ne istiyor anlamadım. Herneyse dedikodumu da yaptım artık gidebilirim.
allah kucağına almayı nasip etsin ipeğumi. hem araları az hem cinsiyetleri farklı çok iyi anlaşırlar inşallah. opuyorumnanaktan
yarın kızımla güne gidiyoruzzemuszemus ev gezmelerinden pek hoşlanmıyor hanfendi bakalım yarın neler olacakboshayallersmile varsa yoksa avm lerde ya da açık havada gezsin cadı kaydirigubbakcemile
kızlar ya kuzuların bir günlük menüsünü yazarmısınız saat kaçlarda ne veriyorsunuz
Günaydın,işlerimin yoğunluğundan çok sık uğrayamıyorum topiğe.Bizden haberler vereyim.Pazartesi günü kaanı kendi ortopedi doktorumuza götürdük.Alçıyı görünce çok şaşırdı bilekteki kırık için omuza kadar sımsıkı alçıya mı alınır diyerek çocuğu rahatlatmak için alçıyı dirseğinin altına kadar kestiler ve rahatlattılar.Şu anda daha iyi elini kaldırıp hareket ettirebiliyor.Diğer türlü boru gibi aşağıya kadar alçıdaydı ve dümdüz sarmışlar kıvıramıyordu devamlı aşağı salladığı için eli kolu şişmişti yavrumun ki bu çok tehlikeliymiş alçılı eli kolu aşağıya sallamamak gerekliymiş.Bizim kendi doktorumuz geçen hafta şehir dışında olduğu için tıpa götürmüştük malesef acemi ellere teslim etmişiz yavrumu.neyseki şimdi daha rahat ama sık sık düşüyor yürürken dengeyi sağlayamıyor birde kaşıntı başladı o biraz rahatsızlık veriyor.Pazartesi günü tekrar göreyim dedi bu seferde film çekip bakacak ve alçıyı büyük ihtimalle değiştirip ithal alçı yapacak.
selam herkese...sık sık giremediğim için 4-5 sayfa birden okuyorum yazılanları..işten yazıyorum ve bendeki yoğunluk hala aynı
ipeğumu tatlım çok sevindim..aman minik paşamız geliyormuş.sağlıkla anneciğinin kucağında olmayı nasip etsin allahım...
sehercim kağanımızada geçmiş olsun canım..anne yüreği dayanır mı..inşallah çabucak iyileşir..
herkese sevgiler...
Eminim canım şimdiden ikisi de beni için aynı. İpek de değerli küçüğüm de. Doğunca da bişey değişmeyecek. Allah acılarını göstermesin. Onlara uzun uzun ömür versin. Bana da en azından onları büyütüp ayağa dikecek kadar.
Göz sorunu için dr belki geçer dedi ama benim hiç ümidim yok. 2,5 numaranın ne kadarı geçer ki. 0,50 falan olsa anlarım. Artık yapacak bişey yok. İleride çizdiririz artık ne yapalım. O büyüyene kadar teknoloji de gelişir zaten. Kendimi böyle avutuyorum artık.
Canım bizim saatli bir menümüz yok. Ben hala bebek menüsüne devam ediyorum.
Saban bulamaç kahvaltı. İçinde bal, ceviz, peynir, bebe bisküvisi, tahıllı mama, süt var. Bazen bal-ceviz yerine pekmez, tahin, yumurta koyuyorum.
Ara öğün :150 gr yoğurt
Öğle: Blenderdan geçmiş sebze püresi
Ara öğün: Meyve püresi. Bunu bazen ben yapıyorum bazen kavanozlardan yediriyorum.
Akşam: Muhallebi veya tarhana çorbası
Bu arada hemen hemen her öğün bizim yediklerimizden yiyor. Sofraya beraber oturuyoruz ama yediği en fazla 1-1,5 yemek kaşığıdır.
Dr artık normal kahvaltı etsin sizin yediklerinizden yesin, muhallebi, sebze püresini falan kes dedi ama ben takmadım hiç. Zeytin, peynir tek başına yemiyor. Yediği tek kahvaltı tereyağ üzerinde nutella ve belki 1 adet yeşil zeytin o kadar. Omlet veriyorum yemiyor. O yüzden bulamaça devam. Artık bıkana kadar.
Zaten 2 yaşında kardeşi gelince mecbur ev yemeği yiyecek.
oh oh gezin bakalım bizde kasımda başlıyoruz güne :)
bir günlük öğünü bizde genelde uykular saatli ama yemek konusunda henüz saat yok diyelim...
sabah önce bulamaç yiyiyor (bisküvi,süt,pekmez,ceviz,peynir)
sonra benimle birlikte yumurta yiyiyor ...
öğlen uykudan sonra çorbasını içiyor ne olursa artık....
akşam üstü uykudan önce süt içiyor yarın bardak
uykudan sonrada ya meyve yada yoğurt yiyiyor...
akşam bizimle yemeğe oturup biz ne yersek onu yiyiyor ....
gece uykusuna yatarkende muhallebi yiyiyor.....
bizde böyle genel olarak....
önceden geceleri biberonla süt içerid bıraktı hanım şimdi nesquikli süt vermeyi düşünüyorum
canım biz ev gezmelerine gideriz ada yla uykusunu aldıysa oh keyifli olur birde gittiğimiz evi karıştırmasa.geçenlerde yeni evli arkadaşa gittik tüm labaratuvar çocukları getirmeyelim dedik sonra kız ısrar etti çok karıştıracak birşey yok evde büyük oynarlar getirin dedi.herkesin bebeği çocuğu olunca yavrular birbirleriyle oynamaktan evi pek karıştırmadılar allahtan. ama bizde kafa kalmadı oda ayrı mesele.
bizim sabah kahvaltımız biraz sorunlu genelde karışım veriyorum.(cicibebe,labne,yumurta,ceviz,bal yada pekmez,bazen milupakahvaltısı karıştırıyprum bazen süt.) bizim kahvaltımızı pek yemiyor hanım.
öğlen uyumadan annem süt veriyormuş150cc falan ben varsam emiyor,uykudan sonra çorba arada meyve veya yoğurt arada tekrar süt ,akşamda zorla bizim yediklerimizden yemezsede sevdiği çorba ne varsa ondan, yatmadan önce pirinç unu veya milupa gece tahılı falan beni emerek uyur mutlaka gece de bazen süt bazen beni emer.böyle işte onalar yedimi kendimiz doymuş gibi oluyoruz valla.sevgilercokacimcoook
denetçim bende yazayım menümüzü:
sabah:Bizimle beraber kahvaltıda genelde 1 yumurta rafadan seviyor yada tavada peynirli bazen omlet şeklinde,pekmez yada bal,reçel ekmek, domates rendeleyip üzerine zeytinyağı gezdiriyordum onuda çok seviyordu ama artık zamanı geçti.kaşarlı tost yiyor bazen yada kekle süt içiyor yani kahvaltımız değişiyor hergün.sabah uykusuna yatıp kalkıyor...kalkınca
Öğlen çorba pirinç,yayla,tarhana,şehriye, ne varsa..
yemekten 1 saat sonra meyve suyu bu ara üzüm yada mandalina suyu içiyor.kendimiz sıkıyoruz hazır aldıklarımda var hipp marka güzel oluyor yada meyve püresi onuda kavanoz meyvelerinden hiipin yine.
Öğleden sonra tekrar uyursa 2-3 saat akşam oluyor zaten kalktığında ve iştahı kapanmasın diye bişey vermiyorum akşamları genelde bizim yediğimiz yemeklerden yedirmye çalışıyorum.Dün ilk defa yoğurtla ıspanak yedi..Akşamda çorba vermek ,istemiyorum ama yemek beğenmezse çok seçici bu konuda aç kalmasın diye yine çorba veriyorum yada onun yediğini bildiğim ev eriştesinden makarna,patates kızartması yada sevdiği başka bişey özel olarak yapıyorum...Yatmadan 100-150 ml arası ballı yada çilekli muzlu kakaolu süt içiyor ama hergün değil..
Bu arada gece 1 sabah 6 da 1 defa olmak üzere2 defa beni emiyor.
Gün içinde 200 ml süt içiyor 2 gün önce ilk defa 500 ml içti şaşırdım...
en sevdiği tatlı kinder süt dilimi haftada 2 defa yiyor...
Bu arada çok fena çay tiryakisi bizle beraber akşamları yada sabahları 50 ml kadar onada yapıyorum soluksuz içiyor yaramasss oğlummm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?