- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #29.561
cumartesi aksamı evimize hırsız girdi kızlar moralim acaip bozuk .benim odamın balkon kapısını açarak girmiş , sadece laptopumu almış .sanirim sıf onun için girmiş evi fazla kurcalamamış .uff cok korkuyorum geceleri heran birisi girecek diye(((
kan ilacı veriyormusunuz arkadaşlar? Ben aylardır vermedim hatamı ettim acaba?hangi kan ilacından veriyorsunuz isim yazabilirmisiniz?Bende başlamak istiyorum...
Yine bir soru??
Kaşık mamaları varya arkadaşlar bu milupanın gece yatarken yada sabah kahvaltısı olarak.Onlardan kullanıyormusunuz? kaan hasta olunca kahvaltı yapmıyor acaba onlardann alsam yermi?Hiç yememekten iyidir 1 hafta kullansam...Akşamlarıda öyle dün çorbayı çok zor içti boğazı falanmı acıyor acaba diyerek çok zorlamadım.Gece yatarken mama vermeyi düşünüyorum aç yatıyor gibime geliyor..
Yemeğinin içine koyduğun kıyma et tavuk herneyse blenderdan geçirebilirsin canım. O zaman geri çıkarmana gerek kalmaz.
Bu arada inşallah birşey çıkmaz. İstemediğini tahmin ediyorum. Haklısın da. Büyütmek de değil de geleceği hazırlamak çok zor. Hayırlısı Allah'tan yine de.
slm kizlar nezamandir takip edemedim sizi sayfalar baya ilerlemis,
ipegimu hayrili olsun canim oglun olcakmis cok sevindim, allahim sag saglim kucagina almayi nasip etsin ins,
seherr cok gecmis olsun kaanin kolu biran once iilesir ins,
sinanin bir haftadir atesi cok yuksek cocuk geceleri tirtir titriyo, havale gecirecek diye cok korktum, iki gun once acile gittik gece saat 2 de, allah kimseyi hastaneye dusurmesin helede cocukla, sabaha kadar neler cektik, iki kolundanda kan aldilar, cigerlerinden film cektiler, sinan aglamaktan atesi 40 a cikti, enfeksiyon baslangici dediler, antibiyotik verdiler, ertesi gun atesi dusmedi baska bi doktora gittik, oda kaka tahlili yapalim dedi, yaptik ve sonuclari cikti bugun, oglumda ADENOVIRUSU cikti bagirsaklarinda,
dr hemen antibiyotigi kesmemi soyledi, iyilesmesini engelliyomus cunki, kendi kendine gecmesini beklicekmisim,
sinan 1 aydir krese gidiyodu, kesin orda mikrop kapti, birdaha gondermicem mahfoldu cocugum,
krese gideli beri hic pacamdan ayrilmiyo, neguzel cok sosyal bi cocuktu, artik kimsenin kucagina gitmez oldu, heran birakip gidicekmisim gibi pesimden ayrilmiyo sipa,
cok mizmiz oldu coook,
slm hanımlar.bende çok uzun zamandır kk olmama rağmen buraya nedense hiç girmemiştim.benim oplumda 16.ayına girdi.arka dişleri çıkmaya başladı.2 tane oldular sağlı sollu.bir haftadırda hiç iştahımız yok...kahvaltılarında bıldırcın yumurtası veriyorum ben.nette bakarsanız normal tavuk yumurtasına göre çok daha zengin protein,selenyum vs..içeriyor.oğlum 13,250 gr.ve 87 cm.
bir kaç gündür sevdiği şeyleri bile yemiyor ve bu sebepten dolayı çok üzülüyorum...
ipegimu hayrili olsun canim oglun olcakmis cok sevindim, allahim sag saglim kucagina almayi nasip etsin ins,
sinanin bir haftadir atesi cok yuksek cocuk geceleri tirtir titriyo, havale gecirecek diye cok korktum, iki gun once acile gittik gece saat 2 de, allah kimseyi hastaneye dusurmesin helede cocukla, sabaha kadar neler cektik, iki kolundanda kan aldilar, cigerlerinden film cektiler, sinan aglamaktan atesi 40 a cikti, enfeksiyon baslangici dediler, antibiyotik verdiler, ertesi gun atesi dusmedi baska bi doktora gittik, oda kaka tahlili yapalim dedi, yaptik ve sonuclari cikti bugun, oglumda ADENOVIRUSU cikti bagirsaklarinda,
dr hemen antibiyotigi kesmemi soyledi, iyilesmesini engelliyomus cunki, kendi kendine gecmesini beklicekmisim,
sinan 1 aydir krese gidiyodu, kesin orda mikrop kapti, birdaha gondermicem mahfoldu cocugum,
krese gideli beri hic pacamdan ayrilmiyo, neguzel cok sosyal bi cocuktu, artik kimsenin kucagina gitmez oldu, heran birakip gidicekmisim gibi pesimden ayrilmiyo sipa,
cok mizmiz oldu coook,
yok canim rotavirus degil, ADENOVIRUS turkcesine baktim turkceside ayni, dna iceren bir virusmus, rotavirusude mecbur olmadigi halde yaptirmistimebusc geçmiş olsun canım rotavirüs mü demek istedin acaba siz 2 ve 4. aylarda rotavirüs aşısı olmuşmuydunuz.
sehercim geçmiş olsun kaancığada az kaldı günler geçiyor işallah kurtulacak alçıdan.
hosbulduk canim, sende hosgeldin, uzun zamandir yoktun nerelerdeydim bakem?
ebuscum öncelikle hoşgeldin çok sevindim
çok geçmiş olsun sinanımıza inşallah çabucak atar o pis mikrobu ve çabucak iyileşir
evet kreşlerinde bu dertleri var çocuklar birbirlerinden hastalık kapıyorlar evde duranlara nazaran çok daha risk altında kalıyorlar
inşallah unutur o günleri ve eskiye döner çabucak gerçi bizimki kreş yüzü görmeden de paçamdan ayrılmıyo ya neysee-tatlicadiarzu-
sagol canim, bende ilk defa duyuyorum canim, allahtan kaka tahlili yaptirdik yoksa yine haberimiz olmayacakti,geçmiş olsun Ebrucum , malesef yuvalarda hastalık geçme olayı daha fazla ... hiç duymamıştımn o virüsü inş hemencecik iyileşir
yok canim rotavirus degil, ADENOVIRUS turkcesine baktim turkceside ayni, dna iceren bir virusmus, rotavirusude mecbur olmadigi halde yaptirmistim
hosbulduk canim, sende hosgeldin, uzun zamandir yoktun nerelerdeydim bakem?
ins canim hemen atlatir ins,
oyku zehranin incisi hayirli olsun buarada
sagol canim, bende ilk defa duyuyorum canim, allahtan kaka tahlili yaptirdik yoksa yine haberimiz olmayacakti,
cok mizmiz oldu coook,
selam kızlar
tahlil yaptım çıkmadı çokkkkkkkkkkk şükürrrrr:lepi: ama hala öyle hissediyorum ne hikmetse o şişkinlik var sanki ne bileyim ben yaa hastalanmadanda rahat edemicem anlaşılan az kaldı bakalım inşl.
öykü zehranın kilosu 10.5 boyu 80
dr normal diyor ama annelik işte bana yetmiyor nedense yedikleri
bu arada 2 gündür kahvaltılarımıza cevizde dahil oldu benden mutlusu yok.daha önce rondodan geçirim ekliyordum kahvaltısına asla yemiyordu sıpa şimdi yeni bir yöntem keşfettim şu sarımsak rendeleri varya onunla rendeliyorum hem ezmiyor hemde çokk incecik rendeliyor anlamadan yiyo cadı çokkk şükürrraklinialirimsmile
tv ile arası nasıl kuzuların
bizimki önceden reklam delisiydi ama şimdi çizgi film izlemeye başladık
anneee tayyuuuu açççççç diyo tv nin önüne geçip çok seviyo o keltoş veleti
birde trt 4 de gece bahçesi var onu çok seviyor
birde öyle deneyelim teyzesi inşl yer
evet canım aynen tahmin ettiğin gibi Allahım isteyenlere versin inşallahhhhhhhhh
senin nasıl gidiyor hamilelik, yakışıklıyla aran nasıl
Merhaba arkadaşlar,
Bugün yaşadıklarımızı sizinle paylaşmak istiyorum.
Doğa geçen gece çok huzursuz uyumuştu,beraber yattık, ancak öyle uyudu.
Sabah kakası ishal gibi ve kötü kokuluydu.Gün içinde yavaş yavaş ateşi arttı.7-8 kez ishal kaka yaptı.Gece 39,5 'a kadar çıktı ateşi.Calpol verdik,çıkardı.Fitil verdim.Ateşi düştü ama sonra yine çıktı.
Bu sabah yine ateşi yüksekti.
Doktorunu aradık,ulaşamadık.Muayenehanesini aradık.Aralık ayına kadar tadilat var,kapalıyız dediler.
Türkiye'nin en bilinen hastanelerinden birine gittik.
Kan,idrar,gaita tahlili istedi doktor.
Şu an ateşi kaç acaba diye bakmadı bile.
Hemşire zorla aldı kanı.Daha önce 2 yerde kan vermişti,10 snde biterdi.Dakikalar sürdü.Yeter artık bu kadar kan yeter dedim de bıraktı hemşire.
Kanda crp değeri 6 çıkmış.Bu değer yüksek; ya idrar yolu enfeksiyonu ya da başka bir enfeksiyon dedi.Her iki durumda da antibiyotik başlayacağız dedi. Eğer idrar yolu enfeksiyonu ise hastanede yatması gerekir dedi.Sonuçları görmeden yorum yapamam dedi ama hasta yatışını falan pek güzel yorumladı.
Bu arada ben Doğa'nın doktorunu aradım.Sordu; ishali devam ediyor mu ?Sabahtan beri hiç yapmadı.
Kusma? Yok.Ateşi düşünce keyfi nasıl?Keyfi yerinde.
Sakın antibiyotiğe başlamayın,3. günün sonunda ateşi devam ediyor olursa tekrar görüşelim.Crp sonucuna göre ezbere antibiyotik vermmek lazım.Bu arada ateşini takip edin,gerekirse calpol,fitil verin dedi.
2 saat idrar verebilmek için bekledik.Doğa su içmek,birşey yemek istemedi. Hiç olmadığı kadar huzursuzlandı hastanede.Emzirdim, idrarını torbaya değil beze yapmış düzgün takılmadığı için. Hadii sil baştan.Bu kez daha düzgün yapışkanlı bir torba taktılar.Yedeklerini alıp eve geldik.Evde bişeyler yedi,su içti hemen yapmış idrarını.Eşim götürdü hastaneye.
İdrar sonuçları normal.Kültürün çıkması birkaç gün sonrayı bulacak.
Bu arada akşam oldu.Sabah muayene eden doktor gitti,nöbetçi doktora sonuçları gösterdik. O da mutlaka antibiyotik kullanması gerekiyor dedi,bir şurup yazmış.
Henüz gaita sonucu çıkmadı.
Doğa bugün toplam 3 kez kaka yaptı.Hiç ateş düşürücü vermemizi gerektirecek kadar ateşi yükselmedi ve şu anda ateşi normale döndü.
Kendi doktorunu dinlemekle iyi yaptığımızı düşünüyorum.
Daha önce benzer bir olayı egzema konusunda yaşamıştık. Yine aynı hastanedki doçenti dinlemiş olsak yatamızı altüst etmiştik.Evden halılar gidecek,sizin kıyafetleriniz bile pamuklu olacak,sabunla yıkanacak falan diye bir dolu şey sıralamıştı.Başka bir uzmana götürüp sorunu halletmiştik.
Doktorlar bazen gerçekten bilemediklerinden bazen de en kötü durumda sorumluluğu üzerlerinden atmış görünmek için en son alınacak tedbirleri en başta alıyorlar.
Amerikada ve Türkiyede son yıllarda açılan davalar yüzünden dokrorların gerekli olsun olmasın ekstra tedbirler aldığını okumuştum.Tabi her zaman çok ta masum olamıyor bu tedbirler.
Artık doktorların söylediklerine acaba mı diye bakar olduk. İyice araştırmadan önemli kararları sırf doktor dedi diye hemen uygulamıyoruz.
tesekkur ederim canim sinan simdi biraz daha iyi,Sağol canım.
Sana da çok geçmiş olsun. Kreş için çok erken davranmışsın. Mutlaka mecbur kaldığın için göndermişsindir eminim. Ama erken zamanda kreş ilerideki okul isteğini de azaltıyor. Bir de anneye bağlılıkla düşmanlık arası garip duygulara kapılıyorlar. Bir akrabamızın oğlu 2 yaşında gitmişti de verdiği tepkiler çok kötüydü. Şimdi 8 yaşında hala okuma isteği yok. ASlında çok zeki ama alışamadı bir türlü. Geçen gün çok lüks bir kreşte eğitmenlik yapan biri ile tanıştım. 2 yaşından itibaren alıyorlarmış ama benim çocuğum olsa 3 yaşından önce göndermem bazı çocukların yaşadığı tramva çok ağır oluyor dedi. Tabi hepsi aynı olmuyor.
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?