2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

ebusc geçmiş olsun canım rotavirüs mü demek istedin acaba siz 2 ve 4. aylarda rotavirüs aşısı olmuşmuydunuz.

sehercim geçmiş olsun kaancığada az kaldı günler geçiyor işallah kurtulacak alçıdan.

selam kızlar
tahlil yaptım çıkmadı çokkkkkkkkkkk şükürrrrr:lepi: ama hala öyle hissediyorum ne hikmetse o şişkinlik var sanki ne bileyim ben yaa hastalanmadanda rahat edemicem anlaşılan az kaldı bakalım inşl.

öykü zehranın kilosu 10.5 boyu 80
dr normal diyor ama annelik işte bana yetmiyor nedense yedikleri

bu arada 2 gündür kahvaltılarımıza cevizde dahil oldu benden mutlusu yok.daha önce rondodan geçirim ekliyordum kahvaltısına asla yemiyordu sıpa şimdi yeni bir yöntem keşfettim şu sarımsak rendeleri varya onunla rendeliyorum hem ezmiyor hemde çokk incecik rendeliyor anlamadan yiyo cadı çokkk şükürrraklinialirimsmile

tv ile arası nasıl kuzuların
bizimki önceden reklam delisiydi ama şimdi çizgi film izlemeye başladık
anneee tayyuuuu açççççç diyo tv nin önüne geçip çok seviyo o keltoş veleti
birde trt 4 de gece bahçesi var onu çok seviyor

seher uyku meselesine gelince
bence gayet normal uyku düzeni
haftasonları dışarda olduğumuzda bizimkide uyumuyor ancak arabada uzun yol mesafesi varsa uyuyor iner inmez uyanıyor
bu arada alçıdanda kurtuluyormuşsunuz çokkk sevindim geçmiş gitmiş olsun inşallah

canım çok geçmiş olsun
seni çok iyi anlıyorum bizimde başımıza geldi hemde biz uyurken girmiş hayvan artık odaya ne sıktıysa uyanmamışız evde ayakkabıyla dolaşmış ayak izleri taaaa yatağımızın yanına kadar gelmişti ne bulduysa almış o gece tüm apartman soyulmuştu maalesef çok uzun süre atamadım o korkuyu şimdi bile evde çıt duysam hemen korkuyorum

kan ilacı veriyormusunuz arkadaşlar? Ben aylardır vermedim hatamı ettim acaba?hangi kan ilacından veriyorsunuz isim yazabilirmisiniz?Bende başlamak istiyorum...

valla bende çokk uzun zamandır vermiyorum artı tahlilleride uzun zamandır yapılmadı genelde hergün tahin pekmez yediriyorum4-5 çay kaşığı

ben kahvaltı ve gece mamalarından veriyorum çokda severek yiyor

birde öyle deneyelim teyzesi inşl yer

evet canım aynen tahmin ettiğin gibi Allahım isteyenlere versin inşallahhhhhhhhh

senin nasıl gidiyor hamilelik, yakışıklıyla aran nasıl

ebuscum öncelikle hoşgeldin çok sevindim
çok geçmiş olsun sinanımıza inşallah çabucak atar o pis mikrobu ve çabucak iyileşir
evet kreşlerinde bu dertleri var çocuklar birbirlerinden hastalık kapıyorlar evde duranlara nazaran çok daha risk altında kalıyorlar
inşallah unutur o günleri ve eskiye döner çabucak gerçi bizimki kreş yüzü görmeden de paçamdan ayrılmıyo ya neysee-tatlicadiarzu-

slm hanımlar.bende çok uzun zamandır kk olmama rağmen buraya nedense hiç girmemiştim.benim oplumda 16.ayına girdi.arka dişleri çıkmaya başladı.2 tane oldular sağlı sollu.bir haftadırda hiç iştahımız yok...kahvaltılarında bıldırcın yumurtası veriyorum ben.nette bakarsanız normal tavuk yumurtasına göre çok daha zengin protein,selenyum vs..içeriyor.oğlum 13,250 gr.ve 87 cm.
bir kaç gündür sevdiği şeyleri bile yemiyor ve bu sebepten dolayı çok üzülüyorum...

masallah oğluna ,bence hiç üzülme yemediği için kilosu çünkü çok fazla .dr lar rejim vermedi mi?

geçmiş olsun Ebrucum , malesef yuvalarda hastalık geçme olayı daha fazla ... hiç duymamıştımn o virüsü inş hemencecik iyileşir

yok canim rotavirus degil, ADENOVIRUS turkcesine baktim turkceside ayni, dna iceren bir virusmus, rotavirusude mecbur olmadigi halde yaptirmistim

hosbulduk canim, sende hosgeldin, uzun zamandir yoktun nerelerdeydim bakem?
ins canim hemen atlatir ins,
oyku zehranin incisi hayirli olsun buarada
geçmiş olsun Ebrucum , malesef yuvalarda hastalık geçme olayı daha fazla ... hiç duymamıştımn o virüsü inş hemencecik iyileşir
sagol canim, bende ilk defa duyuyorum canim, allahtan kaka tahlili yaptirdik yoksa yine haberimiz olmayacakti,

şimdi olmuş taze taze bugün annem beni çekti tyzelerim.
ziligurti hoşgeldin canım topiğimize seni ben daha önce davet etmiştim ama farkına varamadın heralde buranın. diğer topiktede yazmıştım geçecek annesi üzülme bak nazda 4 ay ağzına meyvadan başka birşey koymadı şimdi az çok yiyor
amatist çok teşekkürler canım şurubun etkisimi nazınmı iştahı açıldı naz yemek yemeye başladı hatta kilo bile almış yaz boyunca 8 kilonun üzerine çıkmamıştı şimdi 10 kilo olmuş nasıl seviniyoruz ama allah ne muradın varsa versin canım.köfte tavuk balık yemeye başladı yavrum ama yinede ben vermiyorum kendi çatalı ile yiyor olsun yesinde onada razıyım .en azından uyku problemimiz kalktı ayağımda sallamıyorum ratık yanına uzanıyorum uyuyor şükürler olsunki ama dolap çekmece dağıtmalarımız başladı olsun onada razıyım ben uyku problemi yemek problemi geçtiya
ebush seher kuzucuklarada geçmiş olsun
demetimmm geçen gün juniorun iştah açıcı bir ürününden bahsetmiştin marketlerde bulabilrmiyiz onu ben birde onu kullanayaım bakalım

Oy maşallah naz kuzusuna çok tatlı olmuş annesi bayram şekeri gibi.gözünaydın olsun maşallah diyelim iştahınada her şey yoluna girer allah sağlık versin gerisi boş kendine iyi bak derin kuzuyuda öp ısır bizim için

Merhaba arkadaşlar,
Bugün yaşadıklarımızı sizinle paylaşmak istiyorum.

Doğa geçen gece çok huzursuz uyumuştu,beraber yattık, ancak öyle uyudu.
Sabah kakası ishal gibi ve kötü kokuluydu.Gün içinde yavaş yavaş ateşi arttı.7-8 kez ishal kaka yaptı.Gece 39,5 'a kadar çıktı ateşi.Calpol verdik,çıkardı.Fitil verdim.Ateşi düştü ama sonra yine çıktı.
Bu sabah yine ateşi yüksekti.
Doktorunu aradık,ulaşamadık.Muayenehanesini aradık.Aralık ayına kadar tadilat var,kapalıyız dediler.
Türkiye'nin en bilinen hastanelerinden birine gittik.
Kan,idrar,gaita tahlili istedi doktor.
Şu an ateşi kaç acaba diye bakmadı bile.
Hemşire zorla aldı kanı.Daha önce 2 yerde kan vermişti,10 snde biterdi.Dakikalar sürdü.Yeter artık bu kadar kan yeter dedim de bıraktı hemşire.
Kanda crp değeri 6 çıkmış.Bu değer yüksek; ya idrar yolu enfeksiyonu ya da başka bir enfeksiyon dedi.Her iki durumda da antibiyotik başlayacağız dedi. Eğer idrar yolu enfeksiyonu ise hastanede yatması gerekir dedi.Sonuçları görmeden yorum yapamam dedi ama hasta yatışını falan pek güzel yorumladı.
Bu arada ben Doğa'nın doktorunu aradım.Sordu; ishali devam ediyor mu ?Sabahtan beri hiç yapmadı.
Kusma? Yok.Ateşi düşünce keyfi nasıl?Keyfi yerinde.
Sakın antibiyotiğe başlamayın,3. günün sonunda ateşi devam ediyor olursa tekrar görüşelim.Crp sonucuna göre ezbere antibiyotik vermmek lazım.Bu arada ateşini takip edin,gerekirse calpol,fitil verin dedi.
2 saat idrar verebilmek için bekledik.Doğa su içmek,birşey yemek istemedi. Hiç olmadığı kadar huzursuzlandı hastanede.Emzirdim, idrarını torbaya değil beze yapmış düzgün takılmadığı için. Hadii sil baştan.Bu kez daha düzgün yapışkanlı bir torba taktılar.Yedeklerini alıp eve geldik.Evde bişeyler yedi,su içti hemen yapmış idrarını.Eşim götürdü hastaneye.
İdrar sonuçları normal.Kültürün çıkması birkaç gün sonrayı bulacak.
Bu arada akşam oldu.Sabah muayene eden doktor gitti,nöbetçi doktora sonuçları gösterdik. O da mutlaka antibiyotik kullanması gerekiyor dedi,bir şurup yazmış.
Henüz gaita sonucu çıkmadı.
Doğa bugün toplam 3 kez kaka yaptı.Hiç ateş düşürücü vermemizi gerektirecek kadar ateşi yükselmedi ve şu anda ateşi normale döndü.
Kendi doktorunu dinlemekle iyi yaptığımızı düşünüyorum.
Daha önce benzer bir olayı egzema konusunda yaşamıştık. Yine aynı hastanedki doçenti dinlemiş olsak yatamızı altüst etmiştik.Evden halılar gidecek,sizin kıyafetleriniz bile pamuklu olacak,sabunla yıkanacak falan diye bir dolu şey sıralamıştı.Başka bir uzmana götürüp sorunu halletmiştik.
Doktorlar bazen gerçekten bilemediklerinden bazen de en kötü durumda sorumluluğu üzerlerinden atmış görünmek için en son alınacak tedbirleri en başta alıyorlar.
Amerikada ve Türkiyede son yıllarda açılan davalar yüzünden dokrorların gerekli olsun olmasın ekstra tedbirler aldığını okumuştum.Tabi her zaman çok ta masum olamıyor bu tedbirler.

Artık doktorların söylediklerine acaba mı diye bakar olduk. İyice araştırmadan önemli kararları sırf doktor dedi diye hemen uygulamıyoruz.

slm arkadaşlar ben de rotavirüs aşısı yaptırdım kuzuma 2 doz yaptılar şu an 16 aylık allaha şükür ishal v.s de olmadı ...

Sağol canım.
Sana da çok geçmiş olsun. Kreş için çok erken davranmışsın. Mutlaka mecbur kaldığın için göndermişsindir eminim. Ama erken zamanda kreş ilerideki okul isteğini de azaltıyor. Bir de anneye bağlılıkla düşmanlık arası garip duygulara kapılıyorlar. Bir akrabamızın oğlu 2 yaşında gitmişti de verdiği tepkiler çok kötüydü. Şimdi 8 yaşında hala okuma isteği yok. ASlında çok zeki ama alışamadı bir türlü. Geçen gün çok lüks bir kreşte eğitmenlik yapan biri ile tanıştım. 2 yaşından itibaren alıyorlarmış ama benim çocuğum olsa 3 yaşından önce göndermem bazı çocukların yaşadığı tramva çok ağır oluyor dedi. Tabi hepsi aynı olmuyor.

Bence de yoktur rahat ol. Maşallah Öykü Zehra'ya. Kilosu da boyu da gayet iyi.
Bu arada benim kız da ceviz yemiyordu. Eminönünden rende aldım ama garip birşey. Rulo gibi. İçine cevis koyabileceğin bir bölmesi ve kolu var. Kolu çevirince fındık, fıstık, ceviz herneyse rendeliyor. Onunla çok ince tanelere ayırdığı için yedirebildim. ASlında seninkiyle aynı mantık. benimki biraz daha pratik bişey.

Oğluşumla iyiyiz. Yavaş yavaş hareketlerini hissetmeye başladım. Arada pıt pıtlıyor ama çok düzenli değil. Geçen hafta kontrole gittim. Herşeyi iyimiş. Bende kasılma olmuştu. Yorgunluktandır dedi dr. İpek olduğu için o da normaldir dedi. Uzanacakmışım nasıl yapacaksam. Bu aralar aşağıda bir baskı hissediyorum. Çok yürüyemiyorum. Sanki 30 haftalık hamileyim. Valla bu çocuğu zamanında doğurayım başka bişey istemem. Erken doğacak diye ödüm kopuyor.

Çok çok geçmiş olsun canım. Dediğin çok doğru. Hemen antibiyotik ve akıllarına ne gelirse veriyorlar. Özellikle büyük hastaneler ellerine düşünce hiç fırsatı kaçırmıyor. Tabi çocuğun söz konusu olunca riske atmamak için ne derlerse yapıyorsun. O yüzden dr çok önemli. Bize de en son antibiyotik verdi. ben vermedim. Kendiliğinden iyileşti.

tesekkur ederim canim sinan simdi biraz daha iyi,
maalesef canim mecburdum krese gondermeye, ilk baslarda babasi bakiodu ama sonrasinda pes etti, ve bakicak kimsem olmadigi icin kresi tercih etmistim ama artik gondermiorum, bizim burda 2 ayliktan itibaren aliyorlar krese, sinan icinde iyi olur yasitlariyla beraber vakit gecirir diye dusunmustum ama zannettigim gibi olmadi, ters tepti, ama seneye mecbur baslicak okula, 2,5 yasinda mecburi olarak anasinifina gondermek zorundasin, napicam bilmiyorum, simdiden onun kaygisi basladi

doğa ya çok geçmiş olsun canım allah acil şifa versin...
her doktorun farklı bi tedavi ediş yöntemi ve düşüncesi var işte...
bende çok fazla antibiyotik verme taraftarı değilim...
bir gün doktorumuza dedim antibiyotik olmasa olmazmı diye...
sol kulağında intihap ve ateşi vardı öykünün mecbur antibiyotik vercez dedi..çok üzülmüştüm.
drumuz dedi ki..evet antibiyotiksizde iğleşir bikaç gün sonra ama zamanında kökten tedavi edilmeyen enfeksiyon,kulak intihapları ...vb durumlarda ileride bize daha büğük sorunlara neden oluyo farkına varmadan biz dedi..gerekli şekilde tedavi edilmeyen enfeksiyonlar özellikle kulak enfeksiyonları beyin intihabına varan kötü sonuçlar doğuruyo 5-10 yıl içinde dedi...düşündüm mantıklı geldi doktorumuza da güveniyorum o yüzden gerekli görünce mecbur veriyorum antibiyotik..

ebush çum çok geçmiş olsun sinana da çok üzüldüm...
öykü de artık kreşe gidiyo ama farklı tabi benim yanımda olduğu için evdeki durumdan çok farklı dğil herşeyiyle kendim ilgileniyorum öykü çok sosyalleşti ve nerdeyse konuştu konuşacak duruma geldi
yaşıtlarıyla aynı yuvada oyun oynamak koşmak eylenmek onlara çok iyi geliyo önemli olan doğrı yer doğru insan ve eğitimcilerle olması canım sabırlı ol alışacak ...
evde tek başına tv bağımlısı olarak yetişmesinden daha iyidir diye umuyorum...
ben bile evde olduğumdan daha verimliyim şu an öyküye birlikte daha çok oyun oynuyo,spor yapıyo ,faliyet yapıyoruz..yememiz uykumuz herşeyimiz düzenli
inşallah sinan da alışır bence alışacaktır canım herşey gönlünce olsun yine de anne yüreğin nasıl rahat ederse öyle yap cnm sen

demetçim hadi gözün aydın bebiş yokmuş allah olmayana versin evlatlarına sağlıklı uzun ömür versin..
bence öykünün gelişimi süperr...sakın sakın dert edip kendini de öykümüde strese sokma...
kilo alınır verilir dert değil...boyu gayet iyi..
sağlığı yerinde olsun kuzumun

ipeğimu senin yazılarını görünce çok heycanlanıyorum...
hamile olmak muhteşem bi duygu..ben imkan olsa :))))))))))))) her zaman hamile olmayı isterdim gerçekten...tadını çıkar
kendine çok dikkat et ipeği,seni ve paşamızı öpüyorum

merhabalar. Aranızda spiral kullanan var mı acaba. Ben fr düşünüyorum ama doktor onu uygularken uyuşturucu vb. gıbı kullanıyor mu acaba. Ben hala emziriyorum süte geçmesinden korkuyorum. Bu gune kadar erteledim. Ama artık bir kaza olmasından korkuyorum. Şu an için hazır değilim henüz. Tecrübe edinen var mı acaaba ya da sizler nasıl korunuyorsunuz alternatif olarak

iyi geceler şekerler hasta kuzularımıza acil şifalar diliyorum kağanda keyifsiz burnu akıyor hapşuruyor bu çocuk evin içinde nasıl kapıyo anlamıyorum evide havalandırıyorum alarjik bi bünyesi var galiba

dmetim hadi yırttın gözün aydın

melekcim ne güzel kreşe birlikte gidiyorsunuz demek keşke burdada bu imkanlar olsaydı kağan çok sevior kalabalıgı ve yaşıtlarıyla oynamayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…