2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

Herkese Merhabalar bende topiğe göz atıyorum arada ama bu ara yazmaya vaktim olmadı malum işyerindeyim..
Dün ablama misafir geldi bizde gittik epey kalabalıktı.Kaana nazar değdi galiba gündüz 1 buçuk saat uyumuştu sonra kalkınca gittik bizde ablama.tabi bir dahada uyumadı kalabalıkta çocuklarla koşturdu durdu ter içinde kaldı.Lafta anlamıyor sevinc,inden oynuyorum diye.akşam eve geldik duracak hali yok yoruldu uykusu var.Normalde en geç 22,30 da uyumuş olur gece 12 de ağlaya ağlaya zor uyuttuk..Hiç böyle yapmazdı.
Ablamdada peşinden ayrılamadım ordan oraya.Oturup akrabalarımızla 2 çift laf edemedim kaanın peşinde dolanmaktan yoruldum.Evdede uyumayınca gelenler geldi.Gittiğime pişman oldum yani.12 de yatmasına rağmen sabah 7 de dikildi hayret yani.Çok yaramaz oldu kaan valla televizyonun tepesine çıkıyor.Gözünün önünden ayırmaya gelmiyor.Bir bakıyorum tepelerde dolaşıyor.Bir daha düşüp bir yeri kırılacak diye korkuyorum.Örümcek adam diyorum artık düz duvara tırmanacak yakında...

Dün beni görenler ne kadar zayıflamışsın diyor.rejimmmi yaptın diyorlar.Ne rejimi ayol dedim baksanıza halime 5 dakika oturdummu?

Evet cnm çok dikkatli olmak lazım en tehlikeli dönemleri. Herşeyi yapabiliyorlar artık ama akıllarıda ermiyor. Benim oğlumda deterjan çamaşır suyu bulduğu yerde almaya çalışıyor .. bende hepsini kaldırdım.

Maşallah darısı başımıza.

Hatırlamana sevindim cnm. Sende hamileymişsin Allah tamamına erdirsin. Bir kız bir oğlan ne güzel..Beraber büyüyecekler..

Sağol canım.

Onların hepsini kaldırmıştım zaten. Herşey tepelerde geziyor. Arada bunları da buluyor işte.

kızlar cok tşk ... huricim bende inanmadım zaten saçmaladı dr resmen.. aslında dr um çok iyi ilgisi .. bilgisine de güveniyorum ama neden böyle söyledi bilmiyıorum. tabii ben yine de bulucam bi alerji uzmanı ve götüreceğim..

aramıza uzun zamandır gelmeyen ve yeni katılan arkadaşlar olmuşş.. hepiniz hoşgeldiniz.bende çok sık uğrayamasam da bakıyorum arada.. bazen hiçbişey yazmadan çıkıyorum eski tadı yok elbette.. artık herkes face de.. ama burası başka bea :)))
hepinizi öpüyorummmmm kocamann

slm güzeller nasılsınız kuzular baya yaramaz olmuş belli:41

ipegimu aman canım allah korumuş yiyede bilirdi yapışkanlım olanlardanmıydı onları hiç sevmedim ben ya:41nasıl geçiyor günlarin biz birine bakamıyorum helal olsun valla sana kutluyorum azıcık zorlandımmı aklıma geliyorsun o kadun napsın hamile diye

ve ben malesef kötüyüm kağan hasta oldu ve geçirmeye çalışıyoruz alerjik nezle denilen olay birgünde cigerlerine inmiş ve acillik olduk 5 gün önce anlamadık şaştık kaldık çok kötü bir geceyri öksürük hırılltı ögün buhar verdiler takiminde eve geldik biz yaptık 2 felandı uyudugu kuzumun ama ne mümkün uyumak hırıltı çok off neyse anlatarak ne kendimi üzeyim nesizi ilaç yazdı rr kullandık 5 sonunda dr götürdüm hırıltı devam ediyo dedi çok üzüldüm öksürük yok ama ialçlarının 2 kesti ve 2 antibiyotik ne gereksiz dedi işte bi görüş farklılıgı daha heben buhar veriyorsunuz dedi ve 2 yeni ilaç yazdı bide bakalım 2 gündür onları kullanıoyru ama bittim kızlar uykusuzluk huysuzluk dişlerde geliyor 4 tane kuzum nasıl dayansı yüregimde dayanmıyor baya bozugum bişiler yapıyorum işte allah beterinden korusun o gece kabustu sanki aman dikkat edin ya nasıl bu denl, hasta oluyo bu çocuk anlamıyorum ve sık hasta oluyor grbe nezleye hemen yakalanıyor napmalıyım acaba artık kendimi suçlar duruma geldim bakamıoru diye bööle işte canlar bu aralar benim havalar sisli öptüm sizleri kuzuları

geçmiş olsun morlavanta canını çk sıkma geçcek sen elinden geleni yapıyorsundur çocuklar böyle böyle büyücek galiba gerçi anneler için çok zor oluyor onları öyle görmek.beniim oğumun omznda hemanjiomu var ve bende o yüzden çok korkuyorum 1 yaşından sonra geçer dedilr ama azalma var gerçi ama bitmedi insan çk korkyor onların hastaılığınan galiba biraz düşünmeek gerekiyor

Selam kıslar
hasta kuzulara çok geçmiş olsun aramıza yeni katılanlara hoşgeldiniz diyorum
Bende kahve içerken yağız eline döktü kahveyi ah biraz yandı sanırım hemen suya tuttum kremledim sardım
uyuyo şimdi uyanınca yenilicem kremi ah çok hareketliler elleri acaip hızlı Allah hepsini kazalardan belalardan korusun çok korkuyorum

Evet canım o jel olanlardan. Mr. muscle jel. Aman çoculu eve ne gerek jel mel. Allah korudu. Artık kullanmıyorum. İnan hamile miyim değil miyim anlamadım. Bu sefer gümbürtüye gidiyor zavallım. Totişim yer yüzü görmüyor ki. Karnım büyümese hiç anlamayacağım. Şimdilik sorun yok. Ama 2 ay sonra karnım iyice büyüyünce zorlanmaya başlarım. 1 ay sonrasında iyice zor olur. Sonra zaten doğuma 1 ay kalıyor. Asıl macera ondan sonra başlayacak. Ben de çok merak ediyorum bir taraftan da korkuyorum.

Sana da çok geçmiş olsun. Sen annesi olarak en iyi bakansın hiç şüphesiz. Bazen mikrop kapıyorlar İpek 6 aylıkken bronşiolit oldu. 1 günde ciğerine inmiş. Mikrop almış ki o kadar çok dikkat ediyordum ki. Havalar, gelen giden, öpen sarılan taşıyor işte bir şekilde. Onlar daha çabuk toparlanıyorlar olan bize oluyor. Onların eline kıymık batsa bizimkine çivi girmiş gibi canımız acıyor.

Geçmiş olsun canıım. İnşallah ufak bir kızarıklıkla atlatır.

canım sıkılıyor,ipek bu sabah 8:30 da kalktı zombi gibiyim,akşama kına var gezmeye gidicez ipek hanımla,yarın günüm var hehehehe salı günü kursum başlıyor diyetisyene başlıycam bir türlü nasip olmuyor dün gittim randevu almamıştım çıkmış....böyle saçma sapalak bir durumdayım..ipeği soran olursa dehşey inatlaşmalardayız....

uzmanları dinlemekle beraber bu akşam ki kınada idare eder geçti...
ipek öğlen uykusundan sonra uyumadı tabi kınada bana zehir oldu..kaynanam yöresel kıyafetlerini gitdi şakır şakır oynadı,benim yöreseller çantadan çıkamadı ne yazık ki ipekle uğraşmaktan,annemde 2 dakka tutup bana sattı ipeği...böyle geçti eve gelirken arabada uyuyakaldı ipekte....genel olarak hayat güzel..

merhaba kızlar artık kimseler girmiyorvallahi hergün girip bi bakıyorum yazan olmuş mu diye ama yokk...gerçi artık hepimiz bizim tatlı canavarların peşinden koşmaktan bihal olmuşuzdur..öyle böyle geçcek günler galibaa aman sağlıkları keyifleri yerinde olsunda..

Ne hissettiğini çok iyi anlıyorum canım. Hatta annene ve k.v'ne kızdım ne anlayışsızlar diye. Sonra ne mantıkla böyle yapıyor olabilirler diye düşündüm. Belki biz büyüttük sıramızı savdık şimdi hayatımı yaşayacağım diyor olabilirler. Ben de İpek'e arada bak kızım çocuğun olursa anca severim ona göre. İşine geliyorsa doğurursun işine gelmiyorsa doğurmazsın. Bana sakın güvenme. İleride kafama göre takılırım diyorum. Onlar da çocuk bakarak zamanı ertelemek istemiyor olabilirler. Çok sıkıldın sen farkındayım. Kendine vakit ayırmak en azından bazı şeyleri eskisi gibi yapabilmek istiyorsun ama bu sadece bir süreç. Hızla büyüyorlar zaten istemesek de geçecek bu günler. İpek'in eski fotolarına veya videolarına bakıyorum. 4 ay önce bile bilinçsizmiş şimdi cin gibi. 6 ay sonra belki tuvaletini söyleyecek, konuşacak, yemeğini kendi yiyecek. Yazın elinden tutup yürüyecek mesela. Rahat tatil yapabileceksin. Yaşın daha genç, iş deneyimin fazla. 1 sene sonra kreşe verirsin bir işe girersin. Çalımazsan yarım gün biryere yazdırırsın İpek orada oyun oynar sen kendine vakit ayırırsın. Az kaldı canım biraz daha sabret. Sonuçta onları ne kadar heyecanla istedik, bekledik. Onlar istemedi aramıza gelmeyi biz deli gibi istedik. Zaten merak etme arkadaşın ne olduğunu anlayınca bizden kaçacaklar. O yüzden şimdi sana ihtiyacı varken bunun tadını çıkar. Kendine zehir etme günlerini. Çok istediğin bir yere giderken de eşine bırak. O seni en iyi anlayacak kişi gibi görünüyor.

Evet artık kimse yok. Aslında şimdi daha çok paylaşım yapmak istiyor insan. Çünkü sadece fiziksel değil psikolojik değişimler de yaşıyorlar. Bunları doğrudürüst paylaşamadık daha.

Bu arada biz memeyi nihayet bıraktık. Geçen perşembe başladım. Tahminimden çooook daha kolay oldu. Netten o kadar çok yorum, dr yazısı okudum, o kadar kişiden hikaye dinledim ki. İpek mahfolacak, ağlama krizine girecek, geceleri uyuyamayacağız, strese gireceğiz falan sandım alakası yok. Maşallah diyeyim önce. Kendi yöntemimi anlatayım.
Ben zaten gündüz uyuturken, akşam uykusuna yatırırken ve gece kalktıkça emziriyordum. Genelde 3 kere yani. Gündüzleri dışarı çıkardım önce parka götürdüm sonra pusetinde uyuttum. Bu zaten yaklaşık 1 aydır böyle geçti. Perşembe akşam uykusu gelince yine yatak odasına götürdüm. Emmek istedi. Meme pis olmuş, eğğğ olmuş, iğğğğ olmuş dedim. Anladı vermeyeceğimi ağlamaya başladı. Oyun oynadım karanlıkta gıdıkladım. İyice güldü enerjisini döktü. Sonra kucağıma yatırdım ayakta biraz salladım iyice uykusu gelince yatağa bıraktım. Masaj yaptım sırtına bacaklarına. Saçlarımla oynadı biraz. Yine kucağımda salladım sonra yatmak itedi. Yatağa bıraktım. Bir süre kendini oradan oraya attı. Yastıkların birinin üstünde uyudu kaldı. Tabi arada emmek için denemeler yaptı. Her defasında eğğğ, iğğğ, pisss meme dedim. 4 gün böyle geçti. Şimdi memeyi görünce pis, eğğğ diyor. Geceleri uyanınca zor olur diye düşünüyordum. Hatta 3 gün sadece gece veririm diye planlamıştım. İlk gece hiç kalkmadı. Sonraki geceler 1 kez uyandı. Yatağından aldım kollarımda salladım biraz su içirdim sonra benim yastığıma yatırdım. Yanına uzandım. Saçımla oynayarak uyudu. Psikolojisi bozulmasın diye bol bol oynadım, kucakladım, öptüm. Anladım ki onun derdi meme değil benmişim. Kucağımda olmak onunla yatıp uyumam ona yetiyor.

Son düzenleme:
haklısın canım,bu bir süreç ve ben istemesem de geçecek,aslında bunun farkındayım sanırım benim zorum kızımla değil,yani torun torun diyen annem meğerse çevre için torun istiyormuş,çocuklarına baktığım teyzemler "ilerde bizde senin çocuğuna bakarız "derken meğerse yalan söylemişler düğünler kınalarda bile "oy ne tatlı olmuşsun sen" diyip geçiyorlar...ki ben onların çocuklarına karşılıksız baktım...
İpekten önce bebeği olan bir arkadaşım vardı hatta çok yakın dostum benden çıkmazdı sürekli sen gel ben geliyim di..şimdi onun kızı büyüdü kreşe gidiyor benim bebeğim var ne arıyor ne soruyor...bunları görüncede çok sinirleniyorum..
annemle kaynanam hakkında düşündüklerin tam doğru ikiside genç çünkü,biri 42 diğeri 47 yaşında genç görünüyorlar eğlenmek oynamak ve gezmek en büyük zevkleri üstelik ikiside çalışıyor onlara hak vermiyor değilimde ne bileyim...böyle yerlerde sıkışıyorum işte hiç gitmeseydim diyorum ama hiç bir yerden de eksik kalmıyorum maşallah...
yarın kursum başlıyor açık öğretim Mediyeköyde Açılım kursuna başladım salı ve cumaları gündüz kaynana bakacak evde saolsun,buda bana biraz yeter bu sene okuluda bitireyim de seneye dediğin gibi bir işe girmek lazım artık...

ay inanmıyorum aynııymışız ya ben niye bıraktıramadım ama bu hafta kociş gececi bu hafta yapabilirim aslında ...
yani bende akşam emzirmeden uyutabiliyorum orada sorun yok gece uyanıyor illa ağzına girecek ama kociş olmadığı için biraz ağlatabilirim sanırım....darısı başımıza maşallah İpek'e

bişey daha yorum yazarken aklşıma geldi anlatmazsam çatlarım bu seni çıldırtacak

2 hafta önce pazar günü....Halamda bebek mevlüdü var torunu oldu.....karşıda ümraniye de oturuyor...İpekle leventten tepeüstüne ototbüse binip gideceğim kadınlar arasında...akşam annem aradı...babam evde olmayacakmış özel şöför olduğu için patronu ile birlikte olması gerekiyormuş "siz bu akşam bizden arabayı alın ,yarında gelin beni alın evden beraber gidelim mevlüde..hem sen hem ben otobüslerde zorlanmayalım kocan bizi götürsün dedi..."ama mevlüd kadınlar arasında "dedim..enişten oralardadır kocan tek kalmaz dedi...
iyi cumartesi akşamı arabayı aldık,pazar sabahı 11 de gittik annemi aldık tepeüstüne gittik,benim koca kapıda kaldı ev dolu kadınla ,eniştem yok ortalarda ,arabanın içinde gazete okumaya karar verdi bizimki,özel şöförümüz çıkmamızı bekleyecek yani
mevlüdün ortalarında hadi hazırlan dedi annem ,dedim noluyo başka bir kuran daha varmış oraya yetişecekmişiz,annemin teyzesinin yılı varmış kozyatağında ona gidecekmişiz annem benim kocaya söylemiş ben duymamışım da bilmem ne!! mevlüd bitmemiş biz apar topar kalktık ordan
arabaya bindik Kozyatağında büyük carrefour'u arıyoruz ara sor bilmem ne derken bulduk,baktım babamın patronunun artabası, babam işini bitirmiş direk oraya gelmiş,annem dedi ki o ev çok ufak huriş ipek huysuzluk eder,siz gelmeyin hemde çok kalabalıktır ben babanla eve döneriz araba sizde kalsın siz gezin dedi....
iyi sevinirmisin,sinirmi olursun yarabbim...ipek uyuyor kucağımda bizde dedik carrefouru gezelim bari,ama ipek uyuyor arabayı park ettik,ipeğin uyanmasını bekliyoruz...saat oldu 5 ipek uyandı,içeri girdik gezdik alışveriş yaptık saat 6,5 arabaya geldik çalışmaz!!! aman yarabbim araba çalışmıyor ne yaptıysak çalıştıramadık vurduracaktık ama dümdüz yer sıra sıra arabalar otoparkta mümkün değil...çıldırıcaz...
babamı aradık onlar çoktan eve gelmişler çay içiyorlarmış,dedik kaldık burda napcaz,atlayın gelin dedi babam ben alırım onu ordan dedi.Kozyatağı ,Kayışdağı ilk defa gitmişiz hiç bilmiyoruz oraları ipek kucakta atlayıp nasıl gidelim :))) trafik var ,ipek arabayı sevmezzzz.....levente ototbüs bulduk atladık levente gittik,babam aradı ben orada arabayı bulamam buluşalım beraber gidelim dedi...
ben leventten atladım taksiye eve erdemde babamla buluştu otobüsle tekrar kozyatağına....

biz ipek açmasın diye arka kapıların kilidini elimizle kilitlemiştik,meğerse düğmeye basıp kilitlememiz gerekiyormuş ,eğer elle kilitlersen motorda kendini kilitli yormuş..ama biz bunu bilmiyorduk ki..
sonuç;kepaze bir gün.....ne kuran dinledim,ne yemek yedim,nede kızım bir rahat etti...sebep annem ve ben otobüslerde zorlanmayalım diye...:84:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…