- 2 Kasım 2008
- 2.844
- 802
- 448
- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #29.661
merhabalar herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun..site değişmiş alışamadım bi garip geldi..Eyetkiner geçmiş olsun canım..Allah şifalar versin oğluşuna..
Huri ipekte yanmış kıyamam çok geçmiş olsun..Allah beterinden korusun...
Emelcim geçmiş olsun. Merak etme düzelir. Bir tanıdığımın oğlu uzun süre tedavi edilmediği için astım oldu ki o bile 1-2 aylık tedavi sonunda iyileşti. Birdaha da tekrar etmedi.
Huri seni çok iyi anlıyorum. İpek'i geçen akşam babaanneye bırakmak zorunda kaldım. Eşim biryere program yapmış. Neyse o akşam İpek'i de alıp misafirliğe gittiler. Evde 7 kişiler en az. İpek oje bulmuş, açmış, eline sürmüş, karnına bulamış. Eşim de bunu yaramazlık gibi anlatıyor. Nasıl sinir oldum. İçebilirdi de. Bu çocuk 3-4 yaşında olsa tamam ciddi bir tehlikesi olmaz. Ama daha 1,5 yaşında. Tadına bakabilir. Annesi sürekli biryerlere götürmek istiyor göndermediğimde bozuluyordu. Madem bu kadar heveslisin be kadın 3 saat gözünü açsana. Kızımı emanet etmek istemiyorum ama eşim de haklı olarak yalnız bişeyler yapmak istiyor. Kim nasıl memnun edeceğimi şaşırdım.
kızlar dün beni şeytanlar dürtükledi iş ilanlarına baktım bana yakın bir semtte ana okulu gördüm..bugün görüşmeye gittim..
1.5 yaşnda bir kızım olduğunu söyledim kadın bana dedi ki şu an yeni kelebekler sınıfı kuruyorum,1 yaş ile 3 yaş arası eğer yeterli sayıda çocuk bulursam seni ve kızını alırım zaten o sınıfa 2 öğretmen koymayı dşünüyorum bir öğretmen birde hemşire alacağım dedi.
kızınla birlikte o zaman gelirsin 2 aya kadar haberleşiriz dedi..fakat lakin yol ters 2 vesait yapıyorum ayrıca kursa yazıldım parasını da ödedim hazirana kadar gitmem gerekiyor yoksa param yanacak ..görüşmeye gitiğime hem pişman oldum hem sevindim...
ama büyük ihtimale olmayacak ipeği hergün 2 vesait okula götüremem..
artık eylül ayına kaldı kreş hayalerim :)))
selammm
uzun zamandır ziyaret edemiyorum... kötüyümmm(
oğlum grip oldu geçen gün dr a götürdüm dr hastaneye yatırmamız gerekiyor dediğinde şok oldumm... bronşit ve ardından bronşial astım tanısı kondu.. ne yapacağımı bilemiyorumm ne yazacağımı da... hala şoktayım.. hastanede 1 gece yattık.. rahat nefes alması için solunum cihazına bağladılar ara ara.. serum taktılar... hastane çıkışında dr ilaçlarımızı yazıp bayram sonrası kontrole çağırdı....
şimdi daha iyi ama hiç astımı olan birisi yok yakınımda.. dr uma güveniyorum aslında ama ben biraz paniğim sanırım... ne yapmam gerektiğini bile bilmiyıorum... araştırıyorum ama bu konu ile ilgili bilgisi olan var mı aranızda...
canım ne kadar güzel eğer hiçbir sağlık problemi yoksa dr lar zaten saat 12 den sonra uyanmayan ebeğe dokunmayın diyorlar. bak ben dokunmuyorum sank çok işi varmış giibi hala gecde 23 kez kalkıyor ne emiyor nede besleniyor sadece oyun oynamak için kalkıyr...kendi kendime konuşuyoruma ama belki cvp gelir benim kuzum gece ben uyandırmazsam nerdeyse hiç uyanmıyacak saati kuruyorumda öle kaldırıyorum acaba doyuyoda ondanmı kalkmıo yoksa benim oğlan uykuyumu çok seviyo anlamadım
o eskidendi ...hade ordan kaynana :))) dersin...İyi fikir aslında. Ama böyle birşeye kalkışsam k.v. direkt sahneye çıkar. Ben bakarım ona gerek yok der. Hatta alır evine götürür falan. Çanta gibi gittiği yerlere taşır ve sonuç malum. Bizim kız k.v.'ye değil allaha emanet dolaşır. Şimdilik iyi idare ediyorum. Hergün kızımı parka çıkarıyorum. 2 saat dolaştırıyorum. Tabi ileride bu gücü bulamayacağım. Artık o zaman bir formül düşüneceğim.
yavaş yavaş 2 yaş sendromuna giriyorlar sanırım,aynı hareketler bizde de var,hele yandan bakışı öldürüyor beni bile bile beni sinir etmek için yapıyor çoğu şeyi,kızdığım zaman bana vurması,kızdığım şeyi inadına yapmasına dayanamıyorum ama doktor özellikle inatlaşma görmezden gel ,kendine zarar verecek bir durum olmadığı sürece duyma ,görme yoksa bu sendrom erken başladığı gibi geç sona erer dedi..,aynısını erdemde yapıyor,yahu sen şam babasımısın azıcık bişey desene kızına diyorum,öyle söylüyor..banyonun kapısını açık görsün tuvalet kağıdı olduğu gibi salonun içinde meselaaaa..bana geliyorlar o zaman...Benim kız bu aralar bana vurmaya başladı. Sadece bana yapıyor. Sebebini biliyorum aslında yaramazlık yapınca kızıyorum.
Mesela geçen laptop'u yere attı. Tabi ben de iyi yaptın çocuğum demedim. Kızdım, biraz bağırdım. Şimdi aramız iyi değil.
Babaya atlıyor beni itiyor sıpa. Babası da sabah saçını falan düzeltiyor. Bizimki de yanında sifonu çekip duruyor hiççç sesini çıkarmıyor.
Ali orada mısın dedim. Evet diyor. E niye engel olmuyorsun dedim de o zaman yapma kızım dedi. Kötü polis benim yani.
Allahım bu doktorların hepsi ayrı telden yahu..bir çocuğun alerjik durumu olup olmadığını anlamak için 5 yaş mı bekleyeceğiz yani..saçmalamışlar canım,özel hastanelerde alerji uzmanları var ,sen onlara git güzel gıdalara karşı ,toza karşı v.s testini yaptır bence bir an önce neye alerjisi olduğu anlaşılsın ki önlemi alınsın durum ilerlemesin...özleemm in kızı özgünün süte karşı alerjisi vardı 1 sene korudu şimdi alerji falan kalmadı çok şükür....kızlarr teşekkürler iyi dilekleriniz için...
bugün kontroldeydikk..... :)))) oğlum iyiymiş.. ilaçlara devam tabii... kulağında şiddetli iltihap var demişti dr şimdi çok az kalmış.. astımı için de bişey demedi.. alerjik olabilir önlem olarak alerji testi yapalım ama 5 yaşından küçük olduğu için net bi sonuç vermez dedi... çok şükür kötü bi haber alıcaam diye ödüm kopuyordu walla.
huricimm bu sefer haberlerimizi erkenden vereyim dedim... söz verdiğim gibi :)))
yok ya unuttum gitti orayı düşünmüyorum,kucağımda çocukla gidip gelemem ,altımda arabam olsa yine düşünebilirdim ama şu durumda ordaki yuva iptal bakalım yaza kadar durumlar ne olacak :)hadii hayırlısı herşey gönlünce olsun canım aslında çok iyi bi fırsat ama yol sorun tabii...
Kızlar herkese selam.. Epeydir yazmıyorum muhtemelen unutmuşsunuzdur.
kayıplar sizi nerdesiniz siz bakalım..ben hatırlıyorum bıcırıklar nasıllar..kızlar herkese slm bende menekşe gibi uzun zamandan beri yoktum beni de unutmuşsunuzdur
hadi hadi sen çalışıyorsun kızım,arada bi kızıp gidiyorsunuz sonra geliyorsunzu döfecem sizi valla...Selam kıslar uzun zamandır uğrayamıyorum nasılsınız bakalım huri ipeğime geçmiş olsun nasıl oldu yanık yerleri kışta geliyor çok dakkat etmemiz lazım ufaklıklara Eymen Yağızda mutfakta benimle takılmaya bayılıyo tüm tencere tava makine hepsi dışarda bulaşık makinesi en büyük aşkı açık görse kahkahalarla koşuyo banyo desen kapısını kilitlemeyi düşünüyorum tuvalete garip garip bakıyo sandalye tepelerinde geçen masanın üzerine çıkmış inememiş bana bağırıyo aba aba diye baktımki al beni diyoryani dört göz olup arkalarında gezmemiz lazım artık işler çok zor Allah hepimizin yardımcı olsun
İpeğimu hamiş durumların nasıl gidiyo ne kadarlık oldun canım tahmini doğum tarihin nedir sanırım erkekmiş ne güzel ya bir kız bir erkek benim hayallerimde böyle Allah nasip eder inş. banada bir kız yavruş
Peki bakalım ara ara gelmeye çalışıcam hepinizi öpüyoruzzz Oğlum ve Ben şimdilik bye byeee:92:
ah o uyku ahj o uyku deliriyorum artık..
memeyi bırakmıyor,biberonda almıyor,yeni biberonlar aldım azına sürmüyor babası bağırınca işte biraz biraz içiyor..
akşam 11 de uyuyuor,gece saat 3 de kalkıp yanımıza geliyor,illa o meme ağzına girecek ..gündüzleride başladı artık yakama sarmaya herkesin içindeeeee...
valla bu doktorlar bir alem bacak kadar çocuğa makas verip kesme yapıştırmamı yaptırıcaz abartmasınlar allah aşkına ufak egzersizler kas geliştirmesi için olabilir tabi ama yani Yağıza makas verdiğimi düşünemiyorum daha çok küçükler yaaa
kızlarr teşekkürler iyi dilekleriniz için...
bugün kontroldeydikk..... :)))) oğlum iyiymiş.. ilaçlara devam tabii... kulağında şiddetli iltihap var demişti dr şimdi çok az kalmış.. astımı için de bişey demedi.. alerjik olabilir önlem olarak alerji testi yapalım ama 5 yaşından küçük olduğu için net bi sonuç vermez dedi... çok şükür kötü bi haber alıcaam diye ödüm kopuyordu walla.
huricimm bu sefer haberlerimizi erkenden vereyim dedim... söz verdiğim gibi :)))
Kızlar herkese selam.. Epeydir yazmıyorum muhtemelen unutmuşsunuzdur.
Selam kıslar uzun zamandır uğrayamıyorum nasılsınız bakalım huri ipeğime geçmiş olsun nasıl oldu yanık yerleri kışta geliyor çok dakkat etmemiz lazım ufaklıklara Eymen Yağızda mutfakta benimle takılmaya bayılıyo tüm tencere tava makine hepsi dışarda bulaşık makinesi en büyük aşkı açık görse kahkahalarla koşuyo banyo desen kapısını kilitlemeyi düşünüyorum tuvalete garip garip bakıyo sandalye tepelerinde geçen masanın üzerine çıkmış inememiş bana bağırıyo aba aba diye baktımki al beni diyoryani dört göz olup arkalarında gezmemiz lazım artık işler çok zor Allah hepimizin yardımcı olsun
İpeğimu hamiş durumların nasıl gidiyo ne kadarlık oldun canım tahmini doğum tarihin nedir sanırım erkekmiş ne güzel ya bir kız bir erkek benim hayallerimde böyle Allah nasip eder inş. banada bir kız yavruş
Peki bakalım ara ara gelmeye çalışıcam hepinizi öpüyoruzzz Oğlum ve Ben şimdilik bye byeee:92:
o eskidendi ...hade ordan kaynana :))) dersin...
ya evvelsi gün doktora gittik yeni bir doktora başladım etilerde bayındır tıp merkezinde resmen beynim sulandı kadın 35 dakika tuttu beni,hem hoşuma gitti hem o kadar ince ayrıntı beni boğdu resmen..
doktorun dedikleri 2 yaşına kadar bir çocuğun beynini 4/5 i gelişirmiş, yaşına kadar her gün et,köfte,balık ve en çokta kırmızı mercimek tüketmesi gerekiyormuş ve artık faaliyetlere aktivitelere başlamamız gerektiğini söyledi,parmak boyasını,kuru boyaları,takma çıkarma,kesme yapıştırma yapamasa bile zekası için çok önemliymiş,evin içinde spor salonu yapacakmışım minderleri yerlere koyup ona engebeli bir yol hazırlayacakmışım o o yoldan yürüyecekmiş,daha neler neler...bunu senden alıntı yapıp da yazmamın sebebi ise kaynanan bunları yaptıramaz ipeğe bunu bahane edebilirsin ..sen yine gezdir ilgilen yedir içir ama evde eğitimi için bir kişi gerekli dersin bu şekilde babaanneyi biraz uzaklaştırabilir sin...gerçekten doğrusu da bu bizim babanne de çok iyi bakıyor ama işin bu tarafından tabiki çok eksikler ....
Ne diyecem bak. Ben bile buları yapamam. Hem senin dr biraz abartmış gibi geldi. 2 yaşında bunları yapması normal. Ama şimdi erken. Kendi de demiş zaten yapamasa bile sen yap diye. Bir yerde okudum çocuklara aylarına göre oyuncak almak gerekiyormuş. Eğer 6 aylık çocuğa 1 yaş oyuncağı alırsan yararından çok zararı olurmuş. Artık dr'lar bile birbirini tutmuyor biz ne yapacağız bilmiyorum.
kaynana meselesine gelince onu yaşamak lazım. Ben bişeyi derim. O duymazdan gelir yine bildiğini okur. Yine derim yine bildiğini okur. Hani kim takar yalova kaymakamını muamelesi Bir de der oğlumun parasını har vurup harman savuruyor diye.
yavaş yavaş 2 yaş sendromuna giriyorlar sanırım,aynı hareketler bizde de var,hele yandan bakışı öldürüyor beni bile bile beni sinir etmek için yapıyor çoğu şeyi,kızdığım zaman bana vurması,kızdığım şeyi inadına yapmasına dayanamıyorum ama doktor özellikle inatlaşma görmezden gel ,kendine zarar verecek bir durum olmadığı sürece duyma ,görme yoksa bu sendrom erken başladığı gibi geç sona erer dedi..,aynısını erdemde yapıyor,yahu sen şam babasımısın azıcık bişey desene kızına diyorum,öyle söylüyor..banyonun kapısını açık görsün tuvalet kağıdı olduğu gibi salonun içinde meselaaaa..bana geliyorlar o zaman...
Evet araştırdım öğrendim bende hata var. Bu zamanlarda bişeyi öğretemezmişsin o yüzden kızmak anlamsızmış. Sadece hırçınlaştırırmış. Ayrıca kendime dikkat ettim. Çocuğa hiç saygı göstermiyorum. yemek mi yiyecek al elinden oyuncağı yedir. Çünkü sırada bekleyen başka işler var. Ne yapılacaksa hiçbirşeyine saygı göstermemişim. Sıpa ona darılmış. Şimdi aramız iyi. [/B]
Bu hafta biz bırakıyoruz bakalım nasıl kesecemah o uyku ahj o uyku deliriyorum artık..
memeyi bırakmıyor,biberonda almıyor,yeni biberonlar aldım azına sürmüyor babası bağırınca işte biraz biraz içiyor..
akşam 11 de uyuyuor,gece saat 3 de kalkıp yanımıza geliyor,illa o meme ağzına girecek ..gündüzleride başladı artık yakama sarmaya herkesin içindeeeee...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?