2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

Aynen ben düşünmeyince kimsenin kafası bişeye basmıyor. Sinir oluyorum. Boşa anne dememişler herhalde. Annenin dışındakiler hakikaten dışındalar olayın.

ipegimu küçük prens napıyor bakalım hareketleri başlamıştır

Evet bu aralar hareketleri daha belirginleşti. Dün gece İpek de çok uyandı. Memeyi ağzından bırakmak istemiyor. Ufaklık da sıkışıyor herhalde sürekli tekme atıyor. Pozisyon beğendiremedim bir türlü. Olan herzamanki gibi bana oldu. İki yavrumu da memnun edemedim. Ben de bir türlü uyuyamadım.

kağanı bugün 1 kez uyuttum ve kşam 9 30 uyudu şimdiye kadar 1 kere uyandı sabaha kadar bu sefer kaç olur bilmem dün çıldırttı resmen beni gece 1 30 zor uyuttumbundan sonra kıyabilirsem 1 kere uyutucam

Canım zaten 18. aya kadar 1 uykuya düşmesi gerekirmiş. Düşmezse bizim düşürmemiz gerekiyormuş. Hem merak etme tek uyku demek az uyuyacak demek değil. Tek ama uzuuuun uyuyorlar. Valla benim acayip işime geliyor Bugün 3 saat uyudu İpek. İlk 1 saati nette dolandım. Sonra ben de girdim yanına yattım. 2 saat de öyle uyuduk. ben yanındaysam uyanınca hemen uyuyor. Yanında yoksam uykusunu açıyor hemen.

Biraz önce dr kontrolünden geldim. Kesin oğlum oluyor. Herşeyi net gördük valla.
Sanki hiç anne olmamışım gibi cahil hissettim kendimi birden. Acemi, garip. Acaba arada fark var mıdır?
Kızımı kardeşi ile hayal ettim eve dönerken. İpek hadi evcilik oynayalım diyor. O da yok araba tokuşturalım ya da gel boğuşalım diyor. Bir süre itişip kakışıyorlar. Sonra İpek bana annneeee kardeşim bebeğimin kafasını kopardı diye ağlayarak geliyor. Allahım inşallah düşündüğüm gibi olmaz.

ay ipeğimu ben bile betimlemelerinle hayal ettim o sahneyi..
kız dizi izlemek istiyor oğlan maç izlemek :)çok ileri zamana gittim farkındayım:)
sağlıkla al kucağına..her bebek ayrı tabi duyguları da farklı...
ayy seni okudukça ben bile anne olmak istiyorum 2.kez..ama ben deniizn erkek kardeşi olsun istiyorum işallah Allah gene gönlüme göre versin ama önce seninkini sana :)))

morlavanta..
Allah kolaylık versin..koşturmaca yorgunluk..bizde de aynı sorunlar yaşanıyor zaman zaman :)büyüdüler artık uslanırlar sanırım :))eşyalardan korumak için satürn gibi elekronik mağzalarda koruyucu bi sürü aparat var ordaki büyük mağalardan bulabilirsin..birde kitap için ben geçen internetten aldım deniz için..hareketli kitap..çok da seviyo..ay bak ay bak diyo sürekli inceliyo gösteriyo..hareketli bahçe yaz google da çıkar site ismi :))burdan yazmayayım şimdi...kolay gelsin sana da :)

huriiii
geçmiş olsun...sanırım hatırlamadın deniz yazın sağ eline çaydanlığın züeri devrildi komple derisi gitti...sargıda kaldı 10 gün..ama krem ben kendim sürmedim..pansumanda hergün sürdüler..kırmızı bir ilaç ve ağrı kesici ateş düşürücü bi yanık kremi karıştırıp koydular..iz kalıcak diye çok korktum ama çok şükür atlattıkkk deri yenilendi..ben özel hastaneye götürdüm..acilde ilgilendiler ve hergün ameliyathanede pansuman oldu düşün...bence öle yönlendirme..akılların ailk neresi geliyosa oraya götrüsün böle bi durumda anneler...neyseki beterinden sakınmış Allah..sonra plastik cerrahına gittik..10 gün içinde iyileşen yanıklar iz bırakmaz demişti..gerçekten kalmadı...2.dereceydi yanığımız..ve de elini üst kısmı olduğu için hemen iyileşti eğer iç deri olsaymış cerrahi müdahale gerekebilirdi demişti plastik cerrah...ne günlerdiii
http://www.kadinlarkulubu.com/cocuk-buyuturken/381729-13-aylik-oglum-cay-yanigi.html

incele bak buraya yazdım yorumlara bak..maşallahh atlatır işlalahhh...

Son düzenleme:
haa bide şu vardıansumanı alındıktan sonra plastik cerrah vazelin sürün demişti..10 gün kadarda vazelin sürdüm sanıırm deriyi yumuşatması için...
çok dikkatli olmak lazım...tandığım birinin kızı 1.5 yaşında üzerine cezve döklüyor sıcak kaynar su ocaktan çekmiş...kız şuanda 20 yaşında hala estetik cerrha gidiyor estetik oldu göğsü..ve süt kanalı kapanmış göğsünün...öle demiş dr..(( şimdi biraz biraz düzeldi yanık izi sanırım
hele de çay..yemek pişirirken bile arka ocağı kullanıyorum çünkü Allah korusun oyuncak atar yada uzun oyuncaklarıyla tencereye tavaya dokunur diye ödüm kopuyo..geçen su bidonunun mavi başlığını çıkarmış uzun borulu..Allah korusun onla bile her yere dokunur...dikkat etmek gerekiyorrrr en zor dönemleri..

Son düzenleme:
evet annelik çok farklı bir durum...
babası da çok dikkat li ama oda annesine güvendi heralde benim gibi...
kimse öz anne gibi olmuyor...

geçen akşam şişliye kursa kayıt yaptırmaya gittik eşimle,ipeği de babanneye bıraktık yeni aldığım eşortman takımı vardı üstünde,dönüşte eşortman takımının rengi değişmişti noldu dedim,çamaşır suyu dökmüş üstüne ,,
,neeeeeee ne işi var çamaşır suyunun dedim..
mutffakta bulaşık yıkıyormuş ipekte dolaptan domestosu almış ve üstüne dökmüş kapağını nasıl açtı anlamadım dedi...
olacak iş değil..olmamalı ...artık onada bırakamıyorum valla...
:84:
nesquikciğim facebooktanda mesajlaştık durumu sana anlattım ama burdakilerinde bilgisi olur belki faydası olur diye yazayım ki ipeğimu götürmem demiş,demek ki etkilemişim ama öyle daha önce arap sabunu içtiğinde de avicenna ya ordan türkiye hastanesine gittiğimde ilgilenmediler ssk ya gittiğimde hemen müdahele etmişlerdi..
şu anda ipeğinde kolu sargıda ve özel bayındır tıp merkezinde tedavi oluyor ,bizde acilde pansuman yaptırıyoruz derisi soydular iz kalmasın diye,antibiyotik sürülüyor sonrada yara merhemini sürüp kapatıyorlar ..pazartesi yine randevu aldım bakalım düzelme varmı...gün aşırı.gidiyoruz.orda problem yok,plastik cerrahiye de yönlendirdiler bir iyileşsinde hele onada gideriz..:86:
ama ilk etapta artık bişey olursa ki allah korusun artık özele götürmeyeceğim ben kendi şahsımaa...

Bayramda gelivemiş gariii..:94:
sevinemiyorum çünkü yine bütün akrabalarım gittiler memlekete...bu sene ben gitmedim..
köyde sobalar yanıyor,ev ev bayram geziliyor,soba yanmayan odalar soğuk oluyor,haliyle ipekle cesaret edemedim..birde kolu yanıkken pansumanı aksar diyede vazgeçtim...
annemler,kaynanamlar,amcamlar,dayımlar,teyzelerim hepisi gittiii..:84:
bir tek büyük amcam kaldı salı günü ona gideriz o kadar....:86:
bayramda büyük gezmesini severim ben, darülacezeye gidiyordum ama şimdi ipekle gitmek istemiyorum,hepsi şap şup öpmeye kalkarlar istemem onu da...
artık bakalım değişik mekanlar aklıma gelirse gidebilirim ....
yada film alıp evde tüm bayram film izleyeceğim :)))
mahsun'un filmine çok gitmek istiyordum ama ipeği bırakacak yerim yok...:92:

selammm
uzun zamandır ziyaret edemiyorum... kötüyümmm (
oğlum grip oldu geçen gün dr a götürdüm dr hastaneye yatırmamız gerekiyor dediğinde şok oldumm... bronşit ve ardından bronşial astım tanısı kondu.. ne yapacağımı bilemiyorumm ne yazacağımı da... hala şoktayım.. hastanede 1 gece yattık.. rahat nefes alması için solunum cihazına bağladılar ara ara.. serum taktılar... hastane çıkışında dr ilaçlarımızı yazıp bayram sonrası kontrole çağırdı....
şimdi daha iyi ama hiç astımı olan birisi yok yakınımda.. dr uma güveniyorum aslında ama ben biraz paniğim sanırım... ne yapmam gerektiğini bile bilmiyıorum... araştırıyorum ama bu konu ile ilgili bilgisi olan var mı aranızda...

Emelim geçmiş olsun canım...
şimdi önce gerçekten astım bornşit mi yoksa alerjimi onu doğru bilmek lazım...
bu yaşlarda ortaya çıkar genelde 7 yaşında sona erer..canını sıkma haklısın üzülürsün tabiki...alerji uzmanına da götürmeni bir alerji testi yaptırmanı tavsiye ederim..orda astım yada alerjik bir durum olup olmadığı çıkacaktır...
evde halı yatak örtüsü,koltuk kılıfı gibi şeyleri değiştir yada kaldır,buhar makinesi al eve arada sırada çalıştır ....

eğer gerçekten astım,yada alerjikse biraz zorlanacaksın ama kalıcı bir durum değil heleki ailede yoksa 7 yaşına doğru ortadan kalkacaktır geçmiş olsun...

huricim destegın için çok teşekkürler. bayram sonu de a kontrolümüz var bakalım ne diyecek alerji testini de o zaman sorayım.. ilaçlarımızı kullanıyoruz ama hala hırıltılı nefes alıyor.. bu da beni çok huzursuz ediyor.. korkutuyor... umarım dediğin gibi kalıcı bişey değildir. ailede yok böyle bişey onun için de şaşırıyorum aslında ama ... olabilirde... yaa ne bilim kafam karışıkkk... desteğin için tekrar tşk ederimmm

doktordan gelince haberdar et bizi ,doğumun gibi habersiz bırakma emin merak ederim ben :78:

doktordan gelince haberdar et bizi ,doğumun gibi habersiz bırakma emin merak ederim ben :78:

tamam canım mutlaka paylaşırım sizinle...
doğum erken olmasaydııı ahh ahhh ne planlarım vardıı makyajımı saçımı yapıp girecektimm ama kısmet iştee... işyerimi bile aramıştınız hafiyeler gibii ahh ne güzelldii o zamnlarr yaa :)))

merhabalar herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun..site değişmiş alışamadım bi garip geldi..Eyetkiner geçmiş olsun canım..Allah şifalar versin oğluşuna..
Huri ipekte yanmış kıyamam çok geçmiş olsun..Allah beterinden korusun...

Emelcim geçmiş olsun. Merak etme düzelir. Bir tanıdığımın oğlu uzun süre tedavi edilmediği için astım oldu ki o bile 1-2 aylık tedavi sonunda iyileşti. Birdaha da tekrar etmedi.

Huri seni çok iyi anlıyorum. İpek'i geçen akşam babaanneye bırakmak zorunda kaldım. Eşim biryere program yapmış. Neyse o akşam İpek'i de alıp misafirliğe gittiler. Evde 7 kişiler en az. İpek oje bulmuş, açmış, eline sürmüş, karnına bulamış. Eşim de bunu yaramazlık gibi anlatıyor. Nasıl sinir oldum. İçebilirdi de. Bu çocuk 3-4 yaşında olsa tamam ciddi bir tehlikesi olmaz. Ama daha 1,5 yaşında. Tadına bakabilir. Annesi sürekli biryerlere götürmek istiyor göndermediğimde bozuluyordu. Madem bu kadar heveslisin be kadın 3 saat gözünü açsana. Kızımı emanet etmek istemiyorum ama eşim de haklı olarak yalnız bişeyler yapmak istiyor. Kim nasıl memnun edeceğimi şaşırdım.

canım durumun müsaitse ,senin artık yanına yardımcı alma zamanın geldi bende hayatım,çocuk gelişimi mezunu liseden mezun olmuş bir sürü genç bayan arkadaşlar var ,emin ol çok iyi bakarlar gündüzleri gelsin sana yardımcı olsun hem bi yere giderken gözün arkada kalmaz hemde eğitiminide evde gözününü önünde sağlamış olursun hemde senin işlerinde yardımcı olur...artık zorlanırsın...durumlar müsaitse tabiki...

kızlar dün beni şeytanlar dürtükledi iş ilanlarına baktım bana yakın bir semtte ana okulu gördüm..bugün görüşmeye gittim..
1.5 yaşnda bir kızım olduğunu söyledim kadın bana dedi ki şu an yeni kelebekler sınıfı kuruyorum,1 yaş ile 3 yaş arası eğer yeterli sayıda çocuk bulursam seni ve kızını alırım zaten o sınıfa 2 öğretmen koymayı dşünüyorum bir öğretmen birde hemşire alacağım dedi.
kızınla birlikte o zaman gelirsin 2 aya kadar haberleşiriz dedi..fakat lakin yol ters 2 vesait yapıyorum ayrıca kursa yazıldım parasını da ödedim hazirana kadar gitmem gerekiyor yoksa param yanacak ..görüşmeye gitiğime hem pişman oldum hem sevindim...
ama büyük ihtimale olmayacak ipeği hergün 2 vesait okula götüremem..
artık eylül ayına kaldı kreş hayalerim :)))

İyi fikir aslında. Ama böyle birşeye kalkışsam k.v. direkt sahneye çıkar. Ben bakarım ona gerek yok der. Hatta alır evine götürür falan. Çanta gibi gittiği yerlere taşır ve sonuç malum. Bizim kız k.v.'ye değil allaha emanet dolaşır. Şimdilik iyi idare ediyorum. Hergün kızımı parka çıkarıyorum. 2 saat dolaştırıyorum. Tabi ileride bu gücü bulamayacağım. Artık o zaman bir formül düşüneceğim.

Benim kız bu aralar bana vurmaya başladı. Sadece bana yapıyor. Sebebini biliyorum aslında yaramazlık yapınca kızıyorum.
Mesela geçen laptop'u yere attı. Tabi ben de iyi yaptın çocuğum demedim. Kızdım, biraz bağırdım. Şimdi aramız iyi değil.
Babaya atlıyor beni itiyor sıpa. Babası da sabah saçını falan düzeltiyor. Bizimki de yanında sifonu çekip duruyor hiççç sesini çıkarmıyor.
Ali orada mısın dedim. Evet diyor. E niye engel olmuyorsun dedim de o zaman yapma kızım dedi. Kötü polis benim yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…