2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

herkese nerhaba ben yoktum uzun süredir adsl yi iptal ettik jet aldık daha yeni böyle bağlandım ilkkez.eşim askere gidiyor 2-3 güne kadaar kısa dönem büyük ihtimal yer belli olmadı daha bizde anneme taşınıcaz eşlerden bahsedilmiş benim eşim birtane hele şimdi daha çok anlıyıcam gidince kıy*****i.ev iş çocuk her konuda yardımcı bakalım onsuz yaşamak bira zor olacak. allahtam 5 ay.kızlar dua edein yakın yerler çıksın kızımla gidip gelebilelim.herkese selmalar.bebişleri öpüyorum

İpeğimu valla çok tavsiye ediyorum bu oyun grubu işini bi nefes aldım en azından.. Hem oda çok memnun halinden yarım gün arkadaşlarıyla oynuyo koşturuyo eğleniyo.. Evet belki işte daha fazla enfeksiyon kapma riski var fln ama eninde sonunda bu çocuk kreşe gidecekti nasılsa tanışcak mikroplarla sadece biraz erken tanışmış olcak okadar...Ama bunun yanında birçok faydasını görüyoruz okulun gelişimi açısından. Sana katılıyorum insan delircek gibi oluyor. Valla sen çok cesaretlisin 2.yi yaptın ben hayalini bile kuramıyorum daha belki Melis daha uysal bi çocuk olsaydı olabilirdi

Canım hayırlısı olsun insallah neresi hayırlıysa orası olsun... benim eşimde geçen kış askerdeydi Ankarada kısa dönem. Kardesim saolsun kalmıstı bizde gelene kadar.. İlk bir ay biraz zor geçiyo sonrası çabuk hem onun için hemde sizin için..

sibelcimm şimdiden Allah kavuştursun canımmm inşallahh çokkk yakınınıza çıkarda sık sık görüşebilirsiniz az daha bekleseydiniz ya glüm bedelli çıktı çıkacak
o bıdı bıdı konuşan fıstığı yerim bennn

selam kızlar uzun zamandır girip takip edemedim kızımda bende hastaydık gerçi hala atlatamadık ama neysee

ipeğimu canım hep aklımdasın inan öykü zehra bana hiçbirşey yaptırtmıyor yapışık ikiz gibi geziyoruz valla hep diyorum ki kendime haline şükrettt o kız bide hamile nasıl dayanıyor Allahım yardımcın olsun inşallah hep dualarımdasın canım benim

geçmişi okumak istiyorum gelmeyen arkadaşlardan gelen oldumu gelenlerden ne haberler var inşallah bi ara fırsat bulursam okuyabilirimm şimdilik benden bu kadar tüm meleklerimi kocaman öpüyorum tabiki güzel annelerinide

Günaydın sibel07 inşallah yakın bir yere çıkar eşinin askerliği ve göz açıp kapayana kadar geçer...
İpeğumu en vahim durumda olanlar listesinde 1. sırada olduğumun farkındaydım ama malesef kabul etmek istemiyordum.Sen bile sanal ortamda anladıysan gerçekten benim durumum vahim.Hakikaten çok yoruluyorum.Eşim hiç yardımcı değil.Tabi seher her işe yetişiyor evde birşey aksamıyor yemek,çocuk.temzilik,çamaşır gibi.Ama benimde pestilim çıkıyor.yapmasam bıraksam içim rahat etmiyor böyle alışmışım huyum değil.
İşi mi acaba bıraksam diyorum.6 ay oldu çalışmaya başlayalı.İşe başlayınca eşim biraz daha düşünürde faydası olur diyordum o da olmadı.Ama çalışıncada her istediğ,imi alabiliyorum ne ihtiyacım varsa.Bilemiyorum ama bunalıma giriyorum artık.tek başıma herşeye yetmeye çalışmak fiziken bırak ruhen çok yoruldum hiçbirşeyden zevk alamıyorum inan.Kaç defada konuştum eşimle ama yok hep aynı değişmiyor.Off sabah sabah sizinde kafanızı ağrıttım ama çok doldum

Sabah 8 de mesaim başlıyor.Bu sabah saat 07.55 ben hala evdeyim çıkmak üzereyim ve kaan 1 lokma daha yesin diye elimde ekmekle peşinde koşturuyorum.İşe geliyorum patron kaprisi eve gidiyorum koca kaprisi.Oğlum hariç herkesten uzaklaşmak istiyorum

selam kızlar nasılsınız.uzun zamandan beri giremiyorum.sabahkahvaltısını nasıl yaptrırıyorsunuz bebeklere

merhaba selsin ben geçen haftaya kadar bulamaç şelinde veriyordum çünkü oğlum süt başka türlüiçmiyor vesürekli peşinden koşturuyorum bulamaçınn içinde 200cc süt labne yumurta terreyağ ceviz bal kuru kayısı 3 dilim ekmekiçi oluyordu ama şimdilrde 1-2 dilim ekmek içini bal ve tereyağı sürerek verdim yedi yumurtayıda elinde yedi peyniri ayrı yemiyordu ama bugün ilk dfa pınarbeyazı ekmeğine sürdüm yedi nihaet bunları yedikten sonraa ben yinede bulamacını yapıyorum süt içsin diye oda.ama oğlum hç zeytinve dometes yemiyor.bu arada geçeenlrde burda bi tarif oumuştum onu yaptım ve yedi süt ekmek peynir yyumurta yağı karıştırıp tavada pişirp verdim sevdi.

merhaba benim oğlumda çok güzel kahvaltı yapardı 1 aya kadar.Ama şu an çok zor yiyor yada yemiyor desem yeridir.Dişleri arka arkaya patlıyor o yüzden iştahsız.Bugüne kadar bulamaç vermemiştim 17 aylık olduk sırf bişeyler yesin diye hazır kahvaltı karışımları var ya onlardan yediriyorum yanındada yumurta ayrı olarak bazen yarısını yiyor bazen hepsini yumurtanın.Bu sabah nasıl olduysa 1 dilim nutellalı ekmek içi yedi ve 200 ml kakaolu süt içti.İkiside kakaolu oldu ama isteyerek yedi napalım.

slm arkadaşlar ve güzel bebişleri.
çoook uzun zamandır girmiyorum.arada girip yazılanları okuyorum zar zor.ayşenur laptop un tepesinde..:)
ev taşıdık net bağlandı vs...
ne var ne yok umarım herkes iyidir bebişerde tabi...
Ayşenur çok zor beslenen bir çocuk hiç birşey yemek istemiyo verilen herşeyi diliyle dışarı itiyor hemen 17 aylık oldu hala bebek gibi besliyorum.bir elimde biberon diğerinde kaşık hemen kusmaya çalışıyor su destekli idare ediyruz.geçen özel bi doktora götürdüm bi sorun mu var diye.
bütün testler gayet normal çıktı.değerleri neredeyse üst sınıra yakın.doktor beslenme alışkanlığı bozuk.başka bişi yok taviz verme dene ısrarla düzelir alışkanlık haline gelmiş dedi

vitamin şurubu falan verdi.1 haftadır düzelmişti.kusmuyodu. kendi eline kaşığı alıp yiyordu güzel azda olsa.verilen şeyleri yemeye başlamıştı ne güzel..

lakin akşam ateşlendi doktora gittik boğaz enfeksiyonu dedi.ilaçları alıp geldik.
sevincim kursağımda kaldı yine yemek istemiyoooo..

sabah kahvaltısından bahsedilmiş..
bulamaç yiyordu zar zor 1-2 haftadır sabah yediklerimden çöpleniyodu.
diğer öğünlerde de aynı az az yediklerimden tadyor.

Allah kavuştursun canım. İnşallah yakın bir yer olur.
Baba çok özleniyor. Kızın babası gelince yakasını bırakmaz artık.

Ben hep 2 çocuk istiyordum. Ama İpek büyüdükçe istememeye de başlamıştım ki o arada hamile kaldım. Cesaret gösterecek bişey yok aslında. Karşımıza ne ıkarsa ona uyum sağlıyoruz. Bu da öyle olacak. Kızımın sakin olmasının tabi etkisi büyük. Ama gelenin sakin olmayacağına bahse varım. Hem çok mülayim bir hamilelik geçiremiyorum hem de 2 çocuktan 1 tanesi aileyi bezdiriyor. Valla zor günler kapıda. O yüzden şimdiki zamanımın tadını çıkarayım bari.
Oyun grubu bence de güzel. Ama birkaç sorum olacak. Bu yaşlarda benim kız grupla oyun oynayamıyor daha çok bireysel oyuncak karıştırmakla idare ediyor. Gerçi çocuklara bayılıyor. Nerede çocuk görse sarılıp öpmeye başlıyor. Melis ne durumda bir bunu merak ettim. Bir de haftada kaç gün kaç saat gönderiyorsun ve ne kadara geldi sana?

Allah razı olsun canım arkadaşım. Benim kız da aynı senin gibi. Tuvalete bile beraber gidiyoruz. Dün k.v. geldi. Elini karnıma koydu kızım burada kardeş mi var cici kardeş dedi. Bizimki yapıştı eline başladı söylenmeye. Bir taraftan da elini ittiriyor dokunmasın diye. Kucağıma gelmeye çalışıyor. Valla dedim yandığımızın resmi bu olsa gerek. Ben şimdilik çok şükür diyorum. Halimden memnunum. Kızımla yalnız günlerim sayılı artık. O yüzden onun herşeyine razıyım.

Yok canım değişmez bir kere ne kadar konuşsan boş. Anca sinirlerin bozulur. Ben de senin gibiydim. Çalışırken herşeye yetişmeye çalışıyordum. Boşveremiyordum bir türlü sonunda başıma taç takan olmadı aksine sorumluluklarım görevlerim arttı. Aksayan herşeyde eleştirilen kişi oldum. Hala da öyle. Niye temizlik yapmıyorsun diyen kocam var. Yuh dedim bu halde koltukları mı kaldırayım. Çalışıp eline sayılan paralar da hatırlanmaz. O yüzden sana tavsiyem eğer eline 3-5 bişey geçiyorsa yükünü hafifletecek birşeyler bul. Mesela evine yemek, ütü, temizlik yapacak birini bul mutlaka. Aşkam eve gidince sadece çocuğunla ilgilenirsin. Onu uyutup sen de dinlenirsin. Bana yardım etmedi diye de kendini yiyip bitirmezsin. Para öyle de böyle de durmuyor. Ve hiçbirşey senden kıymetli değil. Herkes kendi değerini kendi belirliyor. O yüzden önce sen kendi kıy*****i bil.

İşte depresyon kapıda. Acil önlem al.
Bırak yemesin. 1 lokma onu ne aç bırakır ne tok tutar.

selam kızlar nasılsınız.uzun zamandan beri giremiyorum.sabahkahvaltısını nasıl yaptrırıyorsunuz bebeklere

Zorla desem yeridir. Bulamaç veriyorum ağzında tutuyor. Papara, yumurta, melemen, peynir, omlet yemiyor. Bazen tost yapıyorum. Birkaç zeytinle yediriyorum. Ardından 70 cc sütü zorla içiriyorum. Bazen buna ek zorla rafadan yumurta yediriyorum. En zor öğün benim için kahvaltı.

demetcim çok saol canım işallah dediğin gibi yakın olur yarın açılanacak haberdar ederim.
ah demet zaten kaçak durumundaydı bedelli de çıldırttı çıkamadı aman ünüv..dede bitince hadi dedik değişmeden askerlik gitsin.

seher ve ipeğumu kızlar sizede teşekkürler iyi dilekleriniz için

bebişleri kocaman öpüyorum.

kahvaltıdan bahsedilmiş biz hal bulamaç veriyoruz bizimki pütürlü leri pek yemiyor bizimle oturup yemekte yemiyor çorba iyi yiyor zorla bizleyken ağzına ne tıkıştırırsam işte bu ara gezmelerde hamur işi yiyor kızım aman yesin diyorum ellemiyorum midesi büyür biraz iyi olur.

çok sağolun kızlar.bizde halabulamaç yiyiyoruz.12-13 bebe bisküvisinin içine peynir tereyağ bal 2 günde birde yumurtanın tamamını karışırıyorum.sütle ıslatıpyediriyorum.çok uğraştım kahvaltı etsin diye.ama o zaman ne yeyip ne yemediğini bilmiyorum.mesela peynir yemiyor öyle.zaten sütte içmiyor bari peynir yoğğurt yesin diyorum.bu kahvaltı etmemesine birde süt içmemesine kafam bozuluyor onun dışındakiöğünleri çokiyiy.öğlen hala sebze püresi yapıyorum akşamlarıda ne yemek varsa onu yiyor.hftada 2 günde ızgarabalık yiyor.bu oyun grubunu bende merak ettim.bizimki hiçoyun oynamıyor.süreklikarıştırma halinde.birde sürekli elimizden tutp biryerlere götürmeye çalışıyıor belki orada oyun oynamayı öğrenir.biz heves edip oyuncak alıyoruz o yüzüne bile bakmıyor

Ben heralde bikaç aydır bulamaç vermiyorum çünkü yemiyor. Ya omlet olarak yada haslanmıs 1 yumurta mutlaka yiyor onun haricinde kahvaltılık ve ekmek yiyor biraz ve yanında 100 ml süt genelde..
Bazende yumurtaya ek olarak pankek, krep fln yapıyorum..

İpeğimu Melis 2bucuk aydır gidiyor ve şu an ordaki arkadaşlarına baya uyum sağlamış durumda. Devamlı biriyle oyun oynamasada oynadıgı oyuncagı baska arkadasına veriyor oda ona veriyor fln bir sekilde paylaşmayı öğreniyor. Veya işte çeşitli aktiviteler yapıyolar mesela beraber dans ediyolar çocuk şarkılarıyla, kitap okuyorsa öğretmen oturup herkesle onu dinliyor mesela. Birde bu herkesle beraber yemek yeme olayı işte ellerini öncesinde ve sonrasında yıkaması fln onları öğrendi. Haftada 3 gün götürüyorum ben, genelde sabah 9 dan öğlen 1245 e kadar orda. Ben evde kahvaltı yaptırıyorum ama orda tekrar cocuklarla beraber kahvaltı yapıyormuş herkes yiyince heves ediyor heralde.Sonra öğlende orda yemeğini yedikten sonra alıyorum. Diğer çocuklar uykuya geçiyorlar Melis daha orada uyuyamıyor sese fazla bir hassasiyeti olduğu için.. Ama devamlı bir psikolog var orda onla görüşüyoruz bu hassasiyet olayını kaldırmak için. Amacım 2 yasına geldiğinde tam gün bırakmak çalışmaya başlayınca ben. Fiyatıda 500 veriyorum aylık

benim oğlumda hala bulamaç yiyor cnm . Peyniri ağzına sürmüyor sade yumurtada yemiyor. O yüzden bulamaç işime geliyor çünkü içine peynir yumurta ceviz yağ bal pekmez hepsinden koyabiliyorum tabi dönüşümlü olarak. Heralde hep böyle devam etmez elbet birgün normal kahvaltıya başlayacaklar:)

Sinan mesela bugun bir haslanmis yumurta, mercimekli bükme, ev yapimi recel, bal ve peynir yedi,
cocugun onune ne koysam yiyo, hic ayirt etmez,
dun mesela 150gr somon baliginin hepsini yedi, versem yine yerdi, doymamisti cunki,
allaha sukur yeme problemimiz yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…