2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

çok teşekkür edrim güzelim evet ööle büyüyecekler ama işte anne yüregi derler yaa saolasın

hadi gözün aydın güzelim az ugraşmamışın canım şevkatin çok güzel

evet güzelim eskidsi gibi olmuyor malesef bence giriyor arkadaşlarda nedense yazmıyorlar ee bide face var şimdi hem bişiler karalıyoruz dar vakitte ama bazen hiç kale alınmıyor b,le öle oluncada insan girmek ve yazmak istemiyo

Huri bu ne yaa hakikaten güya eziyet olmıcaktı ama ailecek berbat bir gün olmuş ne diyeceğimi şaşırdım ama anneni sana karşı biraz rahat görüyorum canım

Huricim sen artık onlardan ümidi kes ki rahatla. Yoksa kafayı yedirtecekler. Şu kurs işi iyi olmuş. Bakalım k.v. idare edebilecek mi yoksa bomba patlatacak mı?
Arkadaşına diyecek laf da yok. Ama bu tiplerden çok var. Ben seneye tanışacağım. Bu sene İpek büyüdü öyle böyle. Çevremdekilerin çocukları da İpekle akran. 4 ay sonra bir bebeğim daha olunca herkes benden kaçacak bak buraya yazıyorum. Eşime de diyorum artık kimse bizle bir yere gelmek istemez diye.

Meme olayında ben,imki mülayim davrandiı. Annem pis diyorsa doğrudur diye ısrar etmedi. Gece uyanınca biraz salladım, su verdim susamıştır diye. Zaten meme verirken de önce su veriyordum. Sütüm de kalmadı. Hamile kalınca çok azaldı. Şimdi hiç yok desem yeridir. Uzun zamandır emzik niyetine kullanılıyordum. Neyse sonra yastığa onla beraber yatıyorum. Saçıma yapışıyor öyle atlatıyoruz.

En son olay hakikaten bomba. Annen çok enteresan biri. Acaba sen evlatlık falan mısın da haberin yok diyecem benim halam da senin anneye benziyor. Eşini de takdir ettim. Benimki asla böyle birşeye girmez. Girse de son olur.

Evde olanlara sorum olacak. Merak ediyorum Genelde 1 gününüz nasıl geçiyor?
Ben sabah kalkıp İpek'in kahvaltısını hazırlıyorum. O yedikten sonra kendim kahvaltı ediyorum. Sonra altını aç, yatak topla ve PC başına otur. Bakılacak mail v.s. varsa oku. Bu arda İpek tv karşısında takılıyor. Biz geç kalktığımız için saat oluyor 13:30 falan. Yoğurdunu yedir hava güzelse dışarı çık. Parka götürüyorum. 30-45 dk falan orada oyalanıyoruz en fazla. Oradan alışveriş yap eve dön. Saat oluyor 15:30. İpek bu arada pusette sızmış oluyor. Yemek ye, ütü varsa ütü yap. İpek kalkıyor. Yemek yedir. Yemek yap. İpek'in dağıttığı çekmece ve dolapları toparla. İpek yine tv başında. Azıcık otur dinlen. Meyvesini yedir Banyosunu yaptır. Sofrayı hazırla. Koca gelince yemek ye. Sofrayı topla. Muftağı elden geçir. Banyo yap tabi yapabilirsen. İpek'in gece mamasını yedir. Pijamalarını giydir. Biraz oyna. En fazla 15 dk. Altını değiştir ve uyut. Saat oluyor 24:00
Ben bu çocukla doğru dürüt ilgilenemiyorum. Hep tv karşısında. İleride tv kolik olacak altından kalkması daha zor olacak. Siz ne yapıyorsunuz?

merhaba anneler...
ipeğimu merhaba cnm...
öncelikle sondan başladım :)))
tv karşısında kendi fikrim o kadar bekletme..sen daha iyi bilirsin araştır bak...
geri kalan zaman aynı geçiyor bende de...
ama tv yerine lego arabaları kalem defterle oynuyor..

huri sendeki de ne şans yaaa...yıpratma kendini..düşünme o kadar ince ayrıntı...bak kursada başlamışsın oh ne güzel..herşeyin hayırlısı olsun hakkında...ipek büyüünce hepsi geride kalıcak...ben görüşüyorum da noluyor arkadaşlarımla..hepsinin çocuğu var denizden ya 1 hafta büyük yada 1 yaş..ama çocuklardan oturup 2 kelime edemiyoruz...şu aralar paylaşmamak da inatçı...ne oyuncağını ne başka bişiyi...

Son düzenleme:
sabah kalkıyoruz kahvaltı ediyor ipek hanım 9:00
sonra ben ediyorum 10:30
sonra yatakları topla 11:00
öğlene kadar ipekle oyna..tv ile alakası yok,yakından uzaktan ilgisini çekmiyor,bir kaç kere bebekle alakalı reklam çıkarsa bakıyor o kadar,bizimki genelde müziğe meraklı kapı gıcırtısına göbek atıyor...
öğlen 12:00-13:00 gibi uyuyor
o uyurken pc başına geçiyorum bir yandan yemek hazırlıyorum ona...
2 de kalkıyor yemek yiyyor sonrası ruh halime bağlı,park ,gezme,komşu,evde fark etmiyor 5 e kadar takılacak bişey buluyoruz...
17:00 de yine uyuyor,evin işlerini yapıyorum ne varsa yemek,bulaşık,oyuncak toplama...7de koca geliyor artık ipeği ona sepetleyip biraz daha keyif yapıyorum...
20:00 de yemek yenir ,sonra koltuğa vücut teslim edilir...
saat 10:30-11 gibi ipek uyuyor...sonrası mutfak toplanır vücut yine koltukta :))))
biz bütün gün sülük gibiyiz,t.v ile hiç ilgisi olmadığı için mutfağa ,banyoya,herhangi bir işe girişemiyorum,her şey elinde yada benim paçamda artık oyun oyn,a resim yap ,göbek at ipek hanımı eğlendir dur....

Merhabalar iş yerimdeki yoğunluk nedeniyle artık yazma fırsatı bulamıyorum arada okuyup çıkıyorum...
Kaanında tv ile pek alakası yok.Annemin peşinde tüm gün beraber oyun oynuyorlar.Sürekli biryerleri dağıtıyor.Ev hiç toplu durmuyor.Bazen gezmeye gidiyorlar.Sabah 10 da yatıyor gündüz uykusuna çünkü erken kalkıyor 7 de ayakta.Akşamüzeride bazen uyuyor 1 saat daha bazen uyumuyor.Akşamda 9-9.30 arası uyumuş oluyor.
Kaan 2 aydır sürekli bize vuruyor ısırıyor yada çimdikliyor.Kendisinide arada ısırıyor yüzünü sıkıyor ve acıyıncada oturup ağlıyor.Tv de yada dışarda tanıdık tanımadık birini görse hemen elini kaldırıyor karşıdan ah ah diyor.Nasıl unutturacağız bu alışkanlığını bilmiyorum.Dikkatini dağıtıp öyle yaptığında ilgilenmemeye çalışıyorum.Yada bana vurduğunda falan ay acıdı demiyorum yada yapma demiyorum.inadına yapıyor ç.ünkü.Bişey olmamış gibi davranıyorum.Doktora sormuştum netten.Konuşmaya başladıkça bu tür hareketler azalır dedi.Acaba 2 yaş sendromuna falanmı girdi d,ye düşünmeye başladım.Ama inatçı değil sözde dinliyor.Güzellikle anlatınca.Çok aksi asi bir çocuk değil.vurduktan sonrada gelip öpüyor cici diyor birde.Birde ben kaanla hiç inatlaşmıyorum.yapma etme demiyorum ilgisini başka yöne çekiyorum.Ama herkes öyle değilki.Özellikle kayınvalide hala yenge amca falan biraraya geldiğimizde kaan yapma etme şöyle böyle işte...Çocukla inatlaşıyorlar.Kızıyor oda iyice saldırıyor.yanında durmadan kaan neden böyle ah ah diyor hep diyorlar.Çocukta anlıyor tabi iyice vurmaya başlıyor.Konuşmayın bu konuyu kapatın inatlaştıkça daha fazla yapıyor diyorum her defasında ama anlatamıyorum sinir oluyorum bu duruma...Normalde haftasonları evdeyken bana hiç böyle davranmıyor annemede yapmıyor.

Merhabalar iş yerimdeki yoğunluk nedeniyle artık yazma fırsatı bulamıyorum arada okuyup çıkıyorum...
Kaanında tv ile pek alakası yok.Annemin peşinde tüm gün beraber oyun oynuyorlar.Sürekli biryerleri dağıtıyor.Ev hiç toplu durmuyor.Bazen gezmeye gidiyorlar.Sabah 10 da yatıyor gündüz uykusuna çünkü erken kalkıyor 7 de ayakta.Akşamüzeride bazen uyuyor 1 saat daha bazen uyumuyor.Akşamda 9-9.30 arası uyumuş oluyor.
Kaan 2 aydır sürekli bize vuruyor ısırıyor yada çimdikliyor.Kendisinide arada ısırıyor yüzünü sıkıyor ve acıyıncada oturup ağlıyor.Tv de yada dışarda tanıdık tanımadık birini görse hemen elini kaldırıyor karşıdan ah ah diyor.Nasıl unutturacağız bu alışkanlığını bilmiyorum.Dikkatini dağıtıp öyle yaptığında ilgilenmemeye çalışıyorum.Yada bana vurduğunda falan ay acıdı demiyorum yada yapma demiyorum.inadına yapıyor ç.ünkü.Bişey olmamış gibi davranıyorum.Doktora sormuştum netten.Konuşmaya başladıkça bu tür hareketler azalır dedi.Acaba 2 yaş sendromuna falanmı girdi d,ye düşünmeye başladım.Ama inatçı değil sözde dinliyor.Güzellikle anlatınca.Çok aksi asi bir çocuk değil.vurduktan sonrada gelip öpüyor cici diyor birde.Birde ben kaanla hiç inatlaşmıyorum.yapma etme demiyorum ilgisini başka yöne çekiyorum.Ama herkes öyle değilki.Özellikle kayınvalide hala yenge amca falan biraraya geldiğimizde kaan yapma etme şöyle böyle işte...Çocukla inatlaşıyorlar.Kızıyor oda iyice saldırıyor.yanında durmadan kaan neden böyle ah ah diyor hep diyorlar.Çocukta anlıyor tabi iyice vurmaya başlıyor.Konuşmayın bu konuyu kapatın inatlaştıkça daha fazla yapıyor diyorum her defasında ama anlatamıyorum sinir oluyorum bu duruma...Normalde haftasonları evdeyken bana hiç böyle davranmıyor annemede yapmıyor.

Ben de tv seyrettirme taraftarı değilim. Hayatımda hiç bağımlısı olmadım. Müzik dinlemeyi daha çok severim ama İpek başka türlü beni bırakmıyor. İş yapmak için onunla oyalıyorum. Çocuk kanalında takılıyor.
Huri senin gün iyi geçiyormuş. Ohhh cuppala koltuk ne hoş. Ben İpek yatana kadar onunlayım. Kocam eve gelince 5 max.15 dk anca sever o kadar. Dün balık kızartıyorum mutfakta. Eşimle teyzesi geldi. İpek kollarını açıp babasına atlatı. 15 dk geçti. Mutfağın kapısına dikildi. Anneee anneeem diye. Onlar da duyuyorlar içeriden hiiççç, bu kadının işi var biraz oyalayayım diyen yok. Gece olmuş 12. İpek'i uyutmuşum 2 dk koltuğa uzanayım diyorum koca oturduğu yerden bana soda getirir misin hayatım diyor. İğğğ oluyorum. Akşamları sen ilgileneceksin falan desem bana diyeceği belli. Sen çalış ben bakayım o zaman. Ama bendeki de inat çalışmayacağım. neyse anlatmaya kalkınca hızımı alıp susamıyorum. Kısaca diyeceğim bence haline yat kalk şükret.

Sehercim en iyisini yapıyorsun. Olumsuz davranışlarına biz tepki verdikçe acaba yine aynı tepkiyi verecek mi diye test etmek için tekrarlıyorlar. Vazgeçirmenin en iyi yolu tepkisiz kalmakmış. Ama dediğin gibi etraftakiler çok bilinçsiz olabiliyor. Bunun yaşla alakası da yok. Kızım sinirli olmasın diye hep onu gerecek sinirlendirecek davranışlardan mümkün olduğunca kaçınmışımdır. Ama bize gelen akrabalar eline oyuncağı alıp bir uzatıp bir çekiyorlar. İpek en sonunda sinirlenip oyuncağın bir tarafından bağırarak çekiyor hala onlar gülerek engel oluyorlar. Psikopatça anlayacağın. Sonra İpek ağlıyor herşeye bağırıyor. Sinirleri kalkınca bir kere sakinleşemiyor hemen. Ben müdahele ediyorum da buna son veriyorlar. Seninkiler de değişik bir örneği bunun. Mantıkla ders vermeye çalışıyorlar 1,5 yaşındaki çocuğa. Yerinde olsam onlara bu yaşta çocuğa nasıl davranılması konusunda ders verirdim. Ama gayet doğal ve normal birşey anlatır gibi.

merhaba kızlar benimde sizdeb bi farkım yok aslında ama çok fazla yotuluyorum herhalde hepsi böle ...bizde genelde 6,30 700 de kalkıyoruz ona kahvaltı hazırla yedir saat 8,30 oluyor ondan sonra başlıyor her tarafı dağıtmaya ama ben daha doğru düzgün gözümü açamamış oluyorum genelde kahvaltı etcek zamanım olmuyor çünkü zaten oturarak yemek yemediği için her taraf daha kalkarkalkmaz dağılıyor onları toplamaya başlıyorum.mutfak sanki savaştan çıkmış gibi oluyor ..vallahi zor uyursa 10 gibi uyuyor uyumazsa da hiç oturmadan çekmeceleri boşalt oyuncaklarını tektek odasından çıkar her yere at benim topladıuğım yatakları dağıt yani hiç oturup tv izlemiyor üstelik oyuncaklarıyla bile oynamıyorr sadece dağıtıyor benim peşimden 11 gibi meyve yediriyorum onu yedikten sonra mutlaka uyuyor zaten bende bi nefes alıyorum ama ev çok kötü durumda tabiii onun öğlen yemeğini hazırla evi topla akşm yemeğini hazırla işte normal işler yerleri sil toz ala falan daha işim bitmeden uyanıyor zaten uyanır uyanmaz 2-3 arası çorba yada ev yemeği ne varsa yediriyorum ondan sonra hava güzelse dışarı falan çıkıyoruz 1 saat kadar o kadar bile olmuyor sonra evdeyiz zaten.5 gibi de yoğurty yedir sonra sürekli onun peşimnden koş dur ama hiç oturmuyor sürekli hareket halinde herkesin mi böle acaba ???akşam da biz sofrada otururken onuda yanımıza alıyoruz oda az az bizim yediklerimizden yiyor tabii doyumluk değil ondan sonra 8-9 gibi akşam muhallebi yapıp onu yediriyorum ondan sonrada yanımıza yere battaniye seriyorum bizim yanımızda döne dne uyuyor ...
ama benim canım çıkmış oluyor 10 gibi uyuyor genelde ama bazen 11-12 bile oluyor ( zormuş valla çocuk

Bizim günlük düzenimiz Melis sabah 7 730 arası uyanıyor, beraber kahvaltı yapıyoruz sonra Melis Sihirli Annemi seviyor bi 15 dk fln ona bakıyor. Zaten bu oturduğu son zaman dilimi, akşam yatana kadar hayatta oturmuyor. Melis haftada 3 gün oyun grubuna gidiyor. Eğer o günlerden biriyse 830 900 arası cıkıyoruz evden onu bırakıp alışverişe gidiyorum ben işte, eve geliyorum yemek, ev toplama fln ne iş varsa yapıyorum sonra yemeğimi yiyip Melisi alıyorum. Eve gelmemiz 1330 oluyor. Melis 1400 gibi uyuyor. Ne kadar uyuyacagı belli olmuyor bazen 1 saat bazen 3 saat... Uyanınca meyve veya taze sıkılmıs meyve suyu yanında bisküvi.. bişeyler yiyor. Sonra ev dökme işine girişiyor :) Devamlı bişeyleri alıp başka odalara taşıyor en büyük zevki, tv ye pek bakmıyor zaten oyuncaklarlada işi yok hiç. Sonra akşam yemeği yiyoruz beraber 7 gibi (eşim genelde mesaide 9 gibi geliyor). Babası gelince bi yarım saat oynuyolar, 9 930 arası sütünü içip uyuyor. Bu arada öğlen yemeğini okulda yiyor. Okula gitmediğindede işte sabahtan öğlene kadar ev dökmece :) sadece böyle bir değişiklik var.

Bu arada ben Melis evdeyken hiçbişey yapamıyorum gün sanki bitmek bilmiyor.. Evin devamlı dağınık olması deli ediyor beni ama yetişemiyorum.. Zaten evde oturmak yeterince bunaltıcı bide ev o haldeyken çıldırıyorum. Biraz sakin olmam lazım takmamam lazım ama nerdeee... Bu yazı bekliyorum en geç yazın çalışmaya başlıcam

İpeğimu çocuk gelişimiyle ilgili o kadar çok yazı okudumki inan ve oğlumun iyi bir birey olarak yetişmesi için nasıl davranmam gerekiyorsa davranmaya gayret ediyorum.tabi ben haftaiçi pek ilgilenemiyorum çalıştığım için ama annemde aynen benim gibi davranıyor o yönden içim rahat.Ama kayınvalide tarafı çocuk yetiştirme konusunda o kadar cahilki anlatamam.haftada 1-2 defa görüştüğümüz oluyor.O zamanlarda sürekli kaanla çatışma bağrışma içindeler.Çocuktan beter laf anlamıyorlar.Sürekli kaana şöyle demeyin böyle yapmayın diya ikaz ediyorum..

Çocuklarımız hep aynı demek.Kaanda günde 2 saat uykunun dışında kendi kendine asla oynamaz illaki yanında oynatacak biri olacak.Tv de izlemez ben yanına oturup anlatırsam öyle bakar biraz..Onun dışında sürekli arkamda dolanır çekmece dolap karıştırır.Daha eğlenceli geliyor demekki..Ben artık toplamaktan bıktım.Çekmeceler öylece duruyor.Bu ara tırmanmaya başladı her yere.Tv nin tepesinde buldum geçen gün.İnememiş haliyle.İyikide düşmemiş yine bir yerini kırmasından korkuyorum her yere tırmanıyor.
ipeğimu, benim eşimde aynı seninki gibi.akşam işten geliyor 15-20 dakika boğuşuyorlar ondan sonra yokk.Herşey benim üzerimde.Üstelik çalıştığım halde.Eve geliyorum yemek, ev toplama,kaanı yedir içir oyna banyo yaptır,yatana kadar benimle beraber.Eşimde sağolsun geliyor biraz ilgilenip tv karşısına,ya çay sigara keyfi yapıyor ya bilgisayarla uğraşıyor çocuk hariç uğraşacak bişeyler buluyor yani.Bende sinir oluyorum yoruluyorum.hanımlarına ev işlerinde yardım eden erkeklerden değil malesef.İnsanın bir dayanma noktası oluyor sonunda patlıyorsun.Aynen dedipğin gibi bir bardak suyu almaya üşeniyor benden istiyor birde çıldıracağımm
Sen hamilesin birde eşin biraz daha ilgilense oynasa çocukla iyi olur.Yazık bize yaa

En vahim durumda olanlar diye liste yapsak başında çalışarak ev hanımı gibi çocuğu ile ilgilenen seherr sen seçilirsin herhalde. Sonra tealight sen geliyorsun sırada. Benim kız en azından tv ile ilgileniyor da biraz soluklanabiliyorum. Vicdanen rahatsız olsam da hamileyim daha ne yapayım diye kendimi avutuyorum. Hakikaten çocuk büyütmek zor iş. Ve eşler pek farkında değil. Eşim geçen gün ne dese. Ben baba olduğumu yazın anladım. Yani dedim İpek 1 yaşındayken mi? Evet ondan önce pek anlamamıştım dedi. Bu anlamış hali anlayacağınız. Bence hala anlamadı da sadece biraz fikri var o kadar.

e_s sen ne iyi yapmışsın oyun grubu işiyle. Takdir ettim aferin kız. Ben de ikinci doğunca İpek için oyalanacak bişeyler bulmalıyım yoksa doğğğru tımarhaneye. Oradan yazarım size artık tabi laptop verirlerse.

seherr senin k.v süpermiş. Herşeyi çok ciddiye alıyor. Bizden önceki jenerasyonlarda sadece erkek çocuk büyüten anneler bir garip. Biraz eksik daha doğrusu. Kız çocuk anneye daha bir duygu mu katıyordur ne bilmem ama oğlu olanlar birşeylerden yoksun. Benim k.v. de İpek'i alıyor. heh şimdi şunu oynayacağız. Otur, otur diyor. İpek kalkmaya çalışıyor. Yok hadi gel deveci dayı oynayalım. Yok ağzının kenarını silelim, ellerini yıkayalım, üstünü düzeltelim. Ben mesela yemeği bitene kadar ağzını silmem. Onu rahatsız etmemek için. Şekil şemal hiç önemsemem. Evim dağınık çoğu zaman. Akşam yatmadan önce toplarım. Bir de aşırı dağılırsa. O mesela oyuncakları sepete toplayıp birkaç tanesini çıkarıp oynatıyor. Falan filan. Ay bugün amma çok dedikodu yaptım. Bu arda söylediğim söz eski jenerasyonlar için kimse yanlış anlamasın. Yoksa bizler beraber hamilelik atlattık, çocukları büyüttük. Açıkçası ne kızı olanların ne de oğlu olanların farklı duygular içinde olduğuna şahitlik etmedim.

Benim kız çok komik. Sabaha karşı uyanıyor anniii diye. Kızım diye sesleniyorum bazen uyuyor yeniden. Beni yokluyor neredeyim diye.
Eşim diyor sonra yine sesleniyormuş ben duyup cevap vermezsem dudağını büküp iç çekiyormuş. Eşim dün sabah yanıma koymuş. Bakmış benimle beraber gözünü kapamış uyumuş yeniden. Yerim ben onu yeriiim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…