2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

Aynen cendereye girmiş gibi geliyorlar di mi?

Aynennnn çocuk büyütmek sabır işiymiş . Derlerdi ama insan yaşamayınca anlamıyor. Bir de çalışıp çocuk büyütünce çooook daha sabırlı olmak lazımmış. Akşam yorgun argın eve geliyorsun bir de çocuk kaprisi olunca bazen kaçıp gidesin geliyor. Özellikle akşam yemeği yerken çok eziyet ediyor benimki. Akşam sürekli kucağımda dolaşmak istiyor, yemek yaparken bile kucağımda kızımla yemek yapmak zorunda kalıyorum. İnmiyor bir türlü, indirirsem kıyamet kopuyor, sonra binbir emekle hazırladığım yemeği yemeyince bende teller kopuyor resmen, sakin olmaya çalışıyorum ama bazen elimde olmadan bağırıyorum ama sonra da çok üzülüyorum.
Kreşe başlayınca bir düzene girer diyorlar, kreşe başlama zamanını iple çekiyorum resmen.....Seneye ocak gibi (2,5 yaşında) yollayacağım ben kesin kararlıyım.

Herkese slm, umarım iyisinizdir..
Ben iyiyim şükür ama Ali Eymen biraz hasta. 1 ay oldu sürekli iyileşip tekrarlıyor hastalığı, ateş falan yok sadece öksürük ve burun akması var.Bugün sağlık ocağına götürdük şükür ciğerleri temiz çıktı, peditus ve asiste devam . Aşısınıda yaptıramıyoruz 1 aydır hastalıktan 24 aya kadar süresi varmış neyseki.
Bunun dışında ısınma problemimiz var evimiz ısınmıyor, salonu kapattık küçük odaya geçtik birtek orası ısınıyor, alişin odası,yatak odası her yer buzz. Bu sefer dengesiz oluyor tabi hastalığı birazda buna bağlıyorum.Eşimde fena öksürüyor, şimdilik ben sağlamım kolay kolay hasta olmam gerçi..Geçen ay kombi servisinden geldiler ama çözüm olmadı bugün tesisatçılar gelmiş bakalım yarın akşam halledecekler, inşallah çözülür yoksa küçücük odada sığışamıyoruz. Oğlumla odasında oynayamıyoruz alt katımız boş birazda onun etkisi tabi.

Canım benim oğlumda aynı, hele bu aralar tamamen yapışık geziyoruz gözünün önünden ayrılamıyorum. Birde istediği olmadığı zamanlar sizin dediğiniz gibi kendini yerlere atmalar, gözünden boncuk boncuk yaşlar gelmeler sanırsın canı çok acıdı :) Ben eve gidince başka kimseyle oynamak istemiyor o yüzden bende ne yemek yiyebiliyorum nede yapabiliyorum. Geçen gün birlikte kek yaptık, sütü,şekeri unu birlikte koyduk ve mikserle çırptık.Mikseri öyle ciddi bi suratla tutuyorki :)) ona görev vermeme acayip seviniyor. Bende eğleniyorum aslında.Böyle böyle büyüyecekler şu yaz bi gelsin daha rahat edeceğimizden eminim

kızlar haftaya kuran okutcam servis olarak ne hazırliyim fikirlerniz alabilirmiyim (pilav ve hazır pide dışında onları daha önce yaptım çünkü)

bizim kız dışarıya çok düşkün değil ..
ama o ağlama krizleri beni de delirtiyor,geçen gün banyodan bişey almış geri götürürken delirdi ağladı kapıyı kapadım"SİNİRDEN KAPIYI ISIRMAYA ÇALIŞIYORMUŞ" yuh artık bu kadarı kendini yere atmalar,kafasını duvara vurmaları geçtik kapı ısırmak nedir ya hiç iplemiyorum kendi kendine ağlıyor susuyor,susmazsa da artık bi şekilde bişeyler yapıyorum çoğu zaman çikolata koyuyorum göreceği yere,ağlamayı bırakıp çikolatayı yiyiyor...

bizde olduk aşımızı bacaktan yaptı çok ağlamadı yine çok şükür ...
artık yaza kadar aşımız yok dedi..
4-5 yaşında bir aşı yapılıyormuş kızamık,kızamıkçık falan onu yaptırmanızı öneririm yoksa devlet ilk okul 1. sınıfta yapıyor o zamanda geç kalınabilinir ....dedi...okulda bu aşıyı yaparken haber veriyorlartdır heralde değil mi biz yaptırırız okulda bir daha yapmasınlar

şu yabancı sitelere benimde ilgim var ama yabancı dilim sıfırın altında eksilerde neyse ki google chrome var dil çevirici var bende deneyeyim bakalım belki bişeyler okuyabilirim :26:
ama genelde aynı canım ya;ama hepsi bizden kaynaklanıyor ben ince ses tonuyla konuşursam ipo da nazlanıyor sert olursam Alllahh boyu yetişse kapının camını indirir,eğer ben çok sıkılmışsam,yada t.v de birşey izlemek istiyorsam sesini hiç kaldıramıyorum ama sakin isem moralim yüksekse o sesi duymuyorum bile....
hamileyken hep söylerdim "önce benim psikolojim önce kendim" derdim..önce ben iyi olacağım ki kızımla diyaloglarımda iyi olsun...
gerçi bunun için mükemmeliyetçi olucam diye de çok kastım ya neyse aman çok karıştı yaaaaa..

kızlar haftaya kuran okutcam servis olarak ne hazırliyim fikirlerniz alabilirmiyim (pilav ve hazır pide dışında onları daha önce yaptım çünkü)
bizde genelde standart...
pilav
üzerine kavurma yada tavuk
dolma sarma
börek
tulumba
ayran
genelde bizim kuran menüleri böyledir...
Allah akbul etsin

kızlar ipek bu aralar tiyatro izleyecek gibi bir hava veriyor :)
hiç araştırmadım acaba var mı bebek çocuk 2 yaş altı tiyatrolar...t.v. de geçen gün tiyatro çıktı sonuna kadar izledi ki ipek t.v. pek bakmayan bir çocuk...
bir kerede profiloda denk geldik çok kalabalıktı onada bakacağım diye boynunu uzatttı falan..götürmek isterim ne dersiniz

eğer ağlamaz diyorsan çocuk tiyatrosuna götürebilirsin Huriş .Demekki ilgisi var

canım buna 2 yas sendromu diyorlar, 1 yasından itibaren baslayabiliyormuş..
Tuanada aynı malesef...
İstedğini elde edene kadar asla susmuyor ,1 saat ağlamaya razı .kafasını bile duvara vuruyor düşün ...
Taş kafa diyorum artık ona canı yanmıyor demekki.. Koltuklara çıkıp hoppa diye atlıyor inş biyerini kırmaz...

Oğluşun nasıl canım kaç haftalık oldun?? karnın çok büyüdü mü bi resim ekle merak ediyorum

kızlar herkese merhaba;
pek yazmıorum ama sizi takip ediyorum sık sık.
ben birşey sormak istiyorum sizlere...benim sıkıntımı mutlaka anlayıp,yorum yapacağınıza inanıorum.
şöyle başlıyım;
ben çalışan bir anneyim..kızım var.. akşam eve varmam saat 7yi geçiyor.haliyle günün yorgunluğu oluyor üstümde...sizlerin de anlattığı gibi benim kızım da çok huysuzluk yapıor...2 haftadır annem bizde,o bakıor.ama normalde bakıcımız bakıor..annem dior ki gündüzleri hiç böyle yapmıor.akşam sana yapıor bu huysuzlukları die...
ama öyle bir an gelior ki.sabrım taşıor ve bağırıorum..sonrasında da öyle çok vicdan azabı çekiorum ki..çok üzülüorum...niye böyle yapıorum die kızıorum kendi kendime...anlam veremiorum..
bu halime nasıl bir çözüm bulabilirim kızlar..yardımcı olursanız çok mutlu olucam...
ben kötü bir anne miyim...düşüncesi mahvedior beni...

eğer ağlamaz diyorsan çocuk tiyatrosuna götürebilirsin Huriş .Demekki ilgisi var
bilmiyorum belediyenin varmış tiyatrosu salonu fiyatıda 3 tl ama 7 yaş ve üzeriymiş bu ay yok gelirsede 3 yaş ve üzeri dedi...bakalım gelirse deneyeceğim diğer çocukların dikkatini dağıtmadan sokarım durmazsa çıkarırım çok hevesliyim oda dikkatle izlemişti 1-2 kere rastladığımızda...

canım hepimiz öyleyiz,biz evdeyiz de hiç bağrışmıyormuyuz?güllük gülistanlık mı?hiçte değil,bi saat anneciğim diye anlatıyorsun bi saatten sonra "İpek bana bak çıldırtma beniii" diye çemkiriyorsun çoğumuzda böyleyizdir,çocuk böyle böyle büyüyecek hayatım sanmıyorum bağırmayan anne yoktur (aslında vardır,altında arabası ,cebinde bol parası,yanında yardımcısı varsa niye bağarsın ki )şiddet girmesin,vurmayalım gerisi önemli değil..bebek onlar hala unutuyorlar...
ben ipeğe bağırıyorum uyuyor çok üzüzlüyorum uyanınca unutuyor annem diye atılıyor boynuma çok mutlu oluyorum....
üzülme lütfen geçecek hepsi seneye bizi anlayacaklar konuşup dertlerini anlatacaklar en azından ne dediğini ne istediğini bileceksin bağırmak yerine onu sakinleştirmenin yollarını bulacaksın...

Tabiki şiddet yok...ama işte bağırdıktan sonra da kızıorum kendime...kocaa gün görmüoruz birbirimizi diyorum ..niye böyle yapıorum... ama bazen gerçekten çok zorluor beni...sabır göstermem lazım ama öyle an gelior ki..işte....offf.. bağırınca,bilior neden bağırdığımı zaten,hemen gelir boynuma sarılır annem der..öper..maymunluk yapar..o zaman daha da kötü oluorum...
bir tek ben değilim dimi böyle... kocaa gün aklımdan çıkmıor inan ki...
:96:

Ben şu anda çalışmıorum ama bende çocukları 1 2 saatliğine anneme bıraktığımda aynı şey oluyor. Annem sen gelene kadar gayet keyifliler sem gelince böyle oluyorlar benide yalancı çıkarıyorlar hep diyo..Özlemlerini öyle gösteriyorlar demekki. Kötü anne fikrine gelince böyledüşünmeyen anne yok heralde hepimiz bunu düşünüyoruz ama tabiki öyle değiliz sonuçta bizde insanız sürekli aynı sabırla ve şevkatle yaklaşmak mümkün değil gerçekten büyük sabır gerektiriyo hiç kızmadan kaçları çatmadan çocuk büyütmek imkansız bence.. Zaten doğruda değil nasıl anlatıcaz yanlışı bi şekilde tepki vermek lazım sürekli pohpohlanarak büyüyen çocuklar ilerde manyak tipler olarak dolaşıyorlar herkesin onlara öyle davranmasını bekliyorlar. Ben elimden geldiğince normal çocuklar olarak büyümelerini istiyorum azar da işitecekler böyle böyle büyüyecekler kendini üzme çalışan annenin yükü zaten çok ağır birde bu şekilde kendini yıpratma..Kendime hakim olamıyacağımı düşündüğüm zaman uzaklaşıp bir iki dakika başka odaya gidip öyle dönüyorum bende işe yarıyo sende bi dene istersen

huri ne güzel yaptın yaa anneme gittiğimizde orda yerde yatıyorlar uyandıklarında kendilerinin yanımıza gelip bizi şaşırtmasına bayılıyorum ama evde beşiklerinin kenarları sabit uyanınca bizim yanlarına gitmemizi bekliyorlar bende çıkarsam mı çınar gece takla atıyo yatakta o düşer gibi geliyo bana ama hoşuma gitti yinede resimlerin :))

kesinlikle katılıyorum,yani ben bunu nasıl yaparım nasıl böyle davranırım diye kendini hırpalama,olması gereken böyle zaten diyorum ya şiddet olmadığı sürece kızmak,azarlamak gayet normal,seni nasıl çileden çıkardığını hepimiz biliyoruz çünkü hepimiz çileden çıkıyoruz...
zaman herşeyin ilacı zamanla dahada birbirinizi anlayacaksınız,belki senin işlerinin yoğunluğundan yada havalardan böyledir ..zaman ver kendine ..

bence izler annesi aylar önce kahvaltı için gittiğiiz yerde vardı çocukları meşgul etmek için yapıyorlardı bende dayılarıyla izlemeye göndermiştim o zman bile bayılmışlardı hiç ses çıkarmadan izlediler bitene kadar.. Ağlamaz bence ağlarsa çıkarırsın zaten nolacak :))

kızlar ya daha önce konuştunuz mu bilmiyorum geçmiş sayfalara bakmadım ama defne joy un ölümüne çok üzüldüm ben 2 gündür uyurken hep o geliyo aklıma bebeği..yazık ya daha çok küçük ana kuzusu annesiz kaldı ötesi varmı bundan sonra hayatı bambaşka olacak..defne joy u da çok severdim ben yıllardır izlerim ani ölümleri hiç kabullenemiyo insan sanki ölümüne bile bi yorum getirecek gibi geliyo şimdi olsa ne derdi diyorum..Allah rahmet eylesin ama çok genç oluşu bebeğinin çok küçük oluşu çok etkiledi beni

beşikteyken uyanıp zıplıyordu parmaklıklardan yere doğru sarkıyordu inmek için,bizde çıkardık normal yatak yaptık,gece odasında uyuyuor,sabah 6 da kalkıp bizim odaya geliyor bıcır bıcır konuşup beni uyandırıyor,yani umarım öyledir kendi odasından bizim odaya gelene kadar umarım yaramazlıklar yapmıyordur :26::27:

ayy yerim onu ben yatağa gelmesi de çok güzel :)) gerçi bizimkiler hiç gitmek istemiyo düzenli olarak her akşam biri mutlaka yanımızda uyuduklarında hemen yerlerine gidiyorlar ama biz geceleri hep ayakta oluyoruz bi düzene koyamadık uyku olaylarını öykü yine daha ii özellikle tedaviye başladığımızdan beri gece uykuları daha ii

aynen canım bende çok üzüldüm.O kadar çok etkilenmişim ki gece bile tüm gece defne joy fosterla uğraştım rüyamda.Uyandım yine aklıma geliyor.1,5 yaşındaki bebeğin annesiz kalmasıda beni derinden yaraladı üzdü.Dediğin gibi bambaşka bir hayat bekliyor yavrucağı.Babasının açıklaması vardı nette.Can kılıç aslanlar gibi büyüyecek diyordu.Yavrum anne sıcaklığından mahrum kaldı.Allah büyük onunda kaderinde annesiz kalmak varmış.Daha 1,5 yaşında hiçbişeyden habersiz hayatın acı yüzüyle karşılaştı.Off yazamayacağım daha.Umarım o bebecik için herşey bundan sonra güzel olur hayatında

huri37 teşekkürler de yakın zamanda üçtane kuran okundu üçüde pilav tavuk pilav kavurmaydı bnde yazın pide yaptırmıştım değişiklik olsun diorum lahmacun verilmiş daha önce ama baya önce lahmacun salata tatlı ayran düşünüyorum kötü olmaz dimi öle yapsam olurmuki.
bizde aşımızı olduk bu arada doruk çok kastı kendini yada iğne ters biyere geldi ogünü burnumdan getirdi.mız mız veayağının üstüne basmadı sürekli eliye bacağını gösterdi.ölece geçirdi ogünü yürümeden bişi olucak die korktm yakın zamanda havale geçirdiği için aklım gitti.sabaha kadar bekle dedi görümcemde geçmezse götür dedi neseki uyandığında normaledönmüştü herşey ama bişi dikkatimi çektide aşı yeri kızarıktı ve büyüktü diğerlerinden farklıydı sanırım ters biyerine geldi.nese neler çekiyorlar ya hele benim oğlum bu ay çok hırpalandı eeg çekilmesi gerekiyordu ama birazdaha ertelicem çok yıprandı hastanelerde iğnelerle.gidişatı herşeyigüse çünkü ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…