2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

ipegimu sen nasılsın güzelim nasıl gitmekte hamişlik allah kolaylık versin güzelim hadi bakalım az kaldı saglıcakla al kucagına kuzuyu

İyi gidiyor canım. Valla Allah yardım ediyor. Kolay zamanları atlattım. Bundan sonra dişimi sıkacağım 9-10 haftam kaldı. Allahtan kış geldi de İpek'i yıkama işi azaldı. Artık haftada bir yıkıyorum. Çocuğu tuza batıracam yakında
Bol bol uyuyorum. Kız bu aralar geç yatıyor geç kalkıyor. Ben ona ayak uyduruyorum. Öğleleri de 3 saat uyuyor ben 2 saatine eşlik ediyorum. Doğuma kadar ne kadar uyursam kardır. Sonra zaten İpek'in de uyku saatlerini düzene koyacağım. Gece 1'de uyuyor 11'de kalkıyor. Öğle uykusu saat 15'e kaydı. İyice zıvanadan çıktı. Oğlum doğunca artık ablasıyla beraber ona ayak uyduracağız.
Doğum sonrası için endişelenmeyi de bıraktım sayılır. Herkes zor olacak diyor. Amaaaan ikizi olanların canı yok mu yani. Veya yurtdışında benim gibi kısa aralıkla çocuk sahibi olanların. Kimseleri yok yanlarında. Zaman planlaması çok önemli olacak. Ona da bir şekilde yol bulacağım. Tek düşüncem İpek'ti. Ona vakit ayıramam diye korkuyordum. Artık bebek doğunca daha az PC başında kalırım. Bebek uyudukça İpek'e vakit ayırırım. 1 seneyi atlatalım zaten sonrası kolay Allah'ın izniyle.

Ben de İpek'İ soğuk demeden çıkarıyorum. İyice giydirince bişey olmuyor zaten. Alışması da faydalı hatta. Ama ne hikmetse 2 senedir hep aynı zamanda birinden şifayı fena kapıyor. Geçen sene de bronşiolit bulaşmıştı. Allahtan bu seneyi kapatıyoruz artık. İnşallah seneye daha iyi olur. Ben bu gidişle kreşe falan da vermeyeceğim. Gidenleri görüyorum hastalıktan öksürükten kafayı kaldıramıyor çocuklar. Ya da ben kreş açacağım.

arkadaşlar benim kuzuma doktor demir eksikliği için şurup verdi kullanmaya başladık ama sanki kabız oldu gibi ondanmı kaynaklanıyordur acaba kullanan varmı.neyini eksik veriyorumda demiri eksik oluyor daha doğal yollardan tamamlayamazmıyım acaba fikri olan varmı pekmez dışında onu zaten veriyorum çünkü.
bide şimdi tam iyileşti derken hatta evde dururken grip oldu hapşırıp tıksırıyor.papatya çayı içirdim ılık ılık.çok üzülüyorum öyle hasta oldunda:18:

Son düzenleme:

Geçmiş olsun, çok mu düşük çıktı?
Doğa akdeniz kansızlığı taşıyıcısı, o yüzden kan değerleri düşük. İstesek te belirli bir düzeyin üstüne çıkamaz.Ama 9 ayllıkken acayip düşüktü.Ek gıdalardan daha fazla yemeye başladığında her gün mutlaka çorbasına bolca kırmızı et koydum. Sabahları pekmez vermeye çalışıyorum,bazen yemediği oluyor ama.
Yumurta sarısını tek başına yemez.Sarısında da demir vardır.Pekmezle karıştırdığımda kaşıkla yiyor.
Siyah kuş üzümü verebilirsin.
Ben kırmızı mercimeği de sık kullanıyorum.
Çok şükür böylece kan değerleri yükselmiş.
Benim kızım bu ay sonunda 18 aylık olacak ama hala 8,5 kilo. Son 2-3 aydır düzgün yemeye başladı zaten. Ama çok şükür sağlığı yerinde, çok hareketli.Şimdiye kadar hiç grip falan olmadı. Birkaç kez 1 gün süren ateşi olup iyileşmiştir o kadar.
Gıdalarına dikkat edersen kısa zamanda demir eksikliğini tamamlarsınız gibime geliyor.
Doktoru daha geniş bilgi verir herhalde.

kabız yapar(benim kızda olmadı), dişlerin rengini karartır bunlar görülebilir .3 şişe surup bitirdik oradan biliyorum .10 du kan değeri 12 ye yükseldi çok şükür bırkatık ilacı .
Surubu kullan ek olarakta pekmez verebilirsin.

sağlığı yerindeyse kiloyu çok takma
bende cok zayıfmışım küçükken 7 yasında 16 kiloymuşum :)

yok çok değil dedi doktor biraz az dedi.mercimek bende sık yaparım sonra hersabahda keçiboynuzu pekmezi içiririmki alıştı zorlamdan içiyorı artık.kuş üzümü aklıma gelmemişti deneyeyim bakalım.normaldede zaten çok iştahsız bir çocuk nedense.tavsiyelerin için çok ama çok teşekkür ederim

diş rengi değilde dışkı karardı baya bi kabız bariz oldu onu nasıl çözcem bilmiyorum yapmadım şey yok.bir şişenin yarısına geldik sayılırı günde birbuçuk ölçek yazmş.teşekkür ediorum sanada bu arada pekmezi hersabah veriyorum zaten saol tavsiyelern için

baya uzun zaman olmuş ben uğramayalı buralara.sorcak neçokşey birikmiş meğer.benim oğlum çok iştahsız bir çocuk öle elinde bişi yemez pütürtülü yemekleri sevmez öle konuşurken ben bir ortamda bıldırcın yumurtası yedir dediler iştah açar kilo alır dediler.sizin bi fikriniz varmı alsammı ii bişimi.

Ben de İpek'e aşı yaptırdım. Ateşi hafif çıkar gibi oldu dolven verdim birşey olmadı. Açıkçası çok korkmuştum en ağır doz bu olacak diye. Korktuğum kadar olmadı çok şükür. Ben de aşı oldum. İpek'te tetanoz aşısını 2 doz aldığım için bu sefer gitmedim. Meğer korumazmış. Yeniden başladık. 4 hafta sonra 2. dozu yiyeceğim. Bu sefer 4 dozu da almak istiyorum. Birdaha ömrüm boyunca var mı yok mu demektense di mi yani?

bende aşı için götürmüştüm ama grip olduğu ve yakın zamanda havale geçirdiği için risk almak istemiorun dedi doktor ve aşı yapmadı bu hafta içi düzeldiği zaman getir yaparız dedi ama ben aşı oldum tetenoz aşısı.yani azıcık neye niyet nye kısmet olmuş oldu
ipeğimu nerden vuruyorlar aşıyı bacak kol yani ...

selam herkese...bütün geçmiş olsun dileklerine teşekkür ederiz teyzeleri..allahım kuzularımıza yaşatmasın böyle şeyleri.ırmakcık hala kolu alçıda.ama alçıyada alıştı.onunla bile yaramazlık yapabiliyor..1 hafta son gidicez tekrar inşallah çıkacak alçısı.buarada temmuz bebişlerimiz hastaymış.hepsine geçmiş olsun.çabucak iyileşsinler kuzularım..
ben bakıcı işinden vazgeçtim.çok zor geldi bana.gönlüm elvermedi.bir süre daha idare edeceğiz böyle artık..
bugün çok yoğun bir gün.öpüyorum hepinizi..bebişlerimi daha çok..kendinize ve kuzulara iyi bakın

Bacaktan yaptılar. Bu son aşı zaten. 2 yaşa kadar yapılabiliyormuş. Acele etme bence de. 2 ay sonra ben de hepatit A yaptıracağım. Özelde yapılıyor. İsteğe bağlıymış. Bir an önce olsun istiyorum. Ne olur ne olmaz.

Yerim ben kuzuyu. Bence de doğru bir karar vermişsin canım. En azından konuşmaya başlasın derdini anlatır. Sana da anlatır gününü. İçin rahat eder.

İpek bu aralar acayip sıkılgan ve asabi oldu. Sürekli gezmek istiyor. Haftasonları zaten dışarıdayız koştur koştur yoruluyor. Haftaiçi de aynısı olsun istiyor. Dışarı çıkarınca içeri sokamıyorum. Bir de en kötüsü kendini yere atıp ağlıyor. Ama istemediği herşeye. Oyuncağına istediği şekli veremiyor ağlıyor, dışarıdan içeri sokuyorum ağlıyor, uyutmaya götürürken, başkasının evinden dönerken, diş fırçasını suyun altıan tutup oynamasına izin vermediğimde veya deterjanlarla oynamasına izin vermediğimde v.s. v.s. Atrık evde sürekli didişir olduk. O ağladıkça bana geliyorlar. Bir de işin enteresan yanı ağladığı hiçbirşeyi yapmıyorum ama o bu huyundan vazgeçmiyor. Dikkatini başka yöne çekmeye de çalıştım bu sefer kendini yere daha hızlı atıyor. Kafasını falan vuracak diye korkuyorum. Sizinkilerde de böyle bişey var mı?

Uzun zamandır yazmıyordum buraya.Kaanın 1,5 yaş aşısını kolundan yaptılar.Bacağından değil.Ne farkı var acaba?Ya da hemşireler kafalarına göremi yapıyorlar bu aşıyı?Birkaç gün kızardı acıdı kolu sonra iyileşti..
ipeğimu kaanda istemediği birşey olduğunda ciyyak ciyyak bağırıyor düdük gibi.Birde bize vuruyor ah diye.yere kapanıp ağlamalarıda var herhangi birşeye izin vermediğim zamanlar.
Ve şu çekmece dolap karıştırmaları bir bitmedi.Bütün çekmeceler dağınık sayesinde.Gittiği yerdede evdeymiş g,ibi heryeri karıştırıyor sinir oluyorum.
Bu ara biraz kızıyorum kaana bağırıyorum elimde değil artık geliyorlar banada.Dağıttığı falan umrumda değilde kendine zarar verecek şeyler yapıyor.Dün akşam mama sandalyesinde ayağa kalkmış geriye doğru atıyor kendini.Nasıl tutup indirdim yere.Düşecekti az kalsın.Kızdım bağırdım.Epeyce ağladı içini çeke çeke uyudu.Üzülüyorum sonrada ama

Aynı durumlar bizde de var sorma çok bunaltıyor beni bazen ben bunaldıkça daha çok hissediyor sanki daha çok huysuzlaşıyor...

herkese merhaba.

bizde 18 ay aşısını yaptırdık.kolundan yaptılar birde ağıza damla olanını yaptılar.gitmişken bede şu tetanoz olayını sordum ben 3 dok yaptırmıştım hamile iken 2 doğumdan sonra 1 defa.hemşire 4 ve 5. dozunu tamamlarsam doğurganlık çağı boyunca tekrar gerekmez dedi ve 4. dozu yaptı.5. doz 1 yıl sonra.bende tekrar başlamaktansa devam edeyim dedim :)

ayşenurda bu aralar istediği olmayınca değilde dışarıdan içeriye girerken yada dedesinden, babaannesinde ayrılmak istemezse ağlıyor bazen.hemde göz yaşlarıyla sanki biyerini koparmışşsın
Allahtan çabuk unutup kanıyo hemen öyle kendini yere falan atmıyo yani

bu aralar olacak bunlar herhalde

tmm canım gribi daha henüz tam anlamıyla geçmedi geçene kadar beklicem bende.hepatit a aşısı neden gerekli canım açıklarmısın.benim rota aşısından haberim yoktu acemilik işte ama gazabına uğrardık bundanda bişi çıkmasın hepatit a yıdaöğrenimde bende yaptırim tosunuma.
ayrıca benim oğlumda öle dediği olmayınca kendini ayaktan yere bırakıor ve öle ağlıoku on kişiden sopa yemiş gibi .çok zor durumda klıorum ozamanlarda napcamı bilemiorum oysa dediklerinide yapmaya çalışıouruz.herşeye yapıo bunu seninde belirtiğin gibi.büyücekler ama bizide büyütcekler sanırsam.sakın olmak en güseli ama bazen bu çok oluor.

Demek mızmızlık hepsinde var bu aralar. Belki sınırlarımızı öğrenmeye çalışıyorlar ne bileyim. Aynı İpek'in yaptıklarını yazmışsınız resmen. Ben de acaba benim davranışlarımda mı bir sorun var da bu çocuk huy değiştirdi diye düşünüyordum. Anladığım kadarıyla bir süreç. Dün biraz araştırdım. Ağlama krizlerine kayıtsız kalmak gerekiyormuş. Ağlama falan diye avutmamak da lazımmış. Ya ağlayacağı şeyleri baştan kabullenip yapacakmışsın ya da ağlasa da yapmayacakmışsın. Yoksa yerleşiyormuş. Ben de sinirleniyorum bazen bağırıyorum. Herşeye itiraz çünkü. Kafasına toka takarken bile itiraz. Gece saat oluyor 12 hala dolaşmak istiyor. Yatırınca yine bir didişiyoruz illa olmaz yat çabuk kapa gözünü diyecem o zaman uyuyor. Sonrasında üzülüyorum tabi. Yurtdışında ne yapıyorlar bu çocuklara merak ediyorum. Şimdi bir siteye üye oldum yabancı oradan da gelişim sürecini falan takip etmeye çalışacağım. Belki akıl verirler:))

Valla bilmiyorum canım. Bizde neden bacak acaba? Neyse ilaç aynı yere gidiyordur herhalde.

Aynı durumlar bizde de var sorma çok bunaltıyor beni bazen ben bunaldıkça daha çok hissediyor sanki daha çok huysuzlaşıyor...

Aynen cendereye girmiş gibi geliyorlar di mi?

Tetanoz olayını iyi yapmışsın. Ne kadar önlem o kadar iyi.

Hepatit A bulaşıcı bir hastalık. Genelde pis yerlerden veya birinden bulaşıyormuş. Çocukların birçoğu geçirirmiş. Özellikle okul çağında. Annem olmuştu. Hastanede yattı. Eve gelince tuzsuz yağsız falan yedi. Şimdi bizimkiler de olur olmadık yerlerde tanımadığım kişilerle temas halindeler. Benimki alışveriş merkezinde yere yatıp emekliyor, sürünüyor bazen. Ya da yere düşürüyor bişeyi hemen ağzına atıyor. Bağışıklığı gelişsin diye çok engel olmak istemiyorum ama hepatit A olayı beni korkutuyor. O yüzden bir an önce aşı olsa iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…