2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

misafirler gelene kadar lahmacunlar soğumaz mı soğuk soğukta tadı hoş olmaz beaa...

misafirler gelene kadar lahmacunlar soğumaz mı soğuk soğukta tadı hoş olmaz beaa...
ehe canım ya nelerde düşünmüş ..yok ben onlara saat vericem onlar o saate getircekler.pideyide öle yapmıştım kuranın ortasında getirmişlerdi sıcak sıcak yemişti herkes buda öyle olucak
he bu arada saol beyaa

önemli değil canım herkesin her günü güzel olsun,kimse kötü günler yaşamasın bildiğim tecrübe ettiğim şeyleri paylaşmak yardımcı olmak benim en sevdiğim huyum...

bazen bazı insanlara ters etki yapabiliyor tabi ki..
okuttuğun kuran,kabul olsun

bu günlerde çok huzursuzum,mutsuzum her an bişey olacakmış gibi,her an ağlamaklıyım,ağlıyorum da,son 2 seneyi sürekli kafamda sarıp sarıp hüzünleniyorum...zor günler yaşıyorum yine.....umarım bunalıma girmem tekrar...

canım ne oldu anlamadım neden öylesin som iki yılda ne olduki

bu hafta cuma okutacağım canım umarım temennilerin gibi güzel geçer.Allahta kabul eder inşallah.menü işi tamam son kararımı verdim artık.bende yaşadıklarımı tecrübeleri paylaşmayı seviorum ama bazende vazgeçiyorum insanların tepkileri yüzünden bazıları kendi bildiğini okumayı seviyor ama ben fikir almayı severim vermeyide çenemde düşüktür zaten

neden bunalıma giriyosun çocuk yüzündenmi eğer çocuk yüzündense bende senden farksız sayılmam birde benim yanımda hiç akrabam yok ne annem ne kayınvalidem iyice uç noktalara gelmiş durumdayım özelden yada burdan paylaş dertleşelim.
Ayrıca arkadaşlar bu ay okadar aksilikler peş peşe geldiki böyle konuşurken bir arkadaşım bu ayın sefer ayı olduğunu ve bu ayda gökteki bütün nusubetlerin yeryüzüne indirildiğini söyledi özellikle çarşamba günlerinden sakınılmak gerekiyormuş ama ben paratoner gibiyim aylık nusubetlerin hepsini çekip sanırım istihkakımı doldurdum neyse allah daha beterlerinden saklasın demekten başka çaremde yok ki başka bela göstermesin hepimizi korusun kollasın ....aminnnn

ya aslında şu an hayatımda sorun yok,ama bir şey oluyor mesela biri bi laf söylüyor yada biriyle takışıyorum,geçen akşam annem laf söyledi mesela ona takıldım,o andan itibaren sürekli geçmiş kafama geliyor,sıkıntılarım,çevremdekiler,geçmişim içinde kendimi konuşurken buluyorum..kendimi ifade edemediğim,haklılığımı ortaya çıkaramadığım,içimde kalan ,üzüldüğüm ama söyleyemediğim olaylar geliyor aklıma geriliyorum sürekli o anları düşünüyorum kendimi o insanlarla konuşuyor halde buluyorum.....saçmalıyorum işte...
ama temelsorun bu geçmişle ilgili kendimi ifade edemediğim şeyler hala içimde kaldı dert oldu yani,arada film geri sarıyor...

hımm benzer bi durum aslında benimkiyle benimde sanırım kendimi fazla dinlemekten ötürü artık sıkıntı haline getirdiğim şeyler var.ben çocuğumu kendim büyütüyorum ailem yanımda değil eşimin aileside yani bir saatlik bile bırakıp gidebileceğim kimsem yok.öncede oldukça faal çalışan biriydim kendime çok bakardım ama şimdi tek işim oğlumu büyütmek ama bunun zamanla beni hırpalayacağını hiç düşünmedim.işe başvuramıyorum oldukça beynimin hımbıllaştığını yavaş yavaşözgüvenimi yitirmeye başladığımı düşünüyorum bunu düşünüp başvuru dahi yapmak istemiyorum saçlarımın dip boyası aldı başını gitti beyazlarla birlikte pırasa gibi uzadılar şekilsiz biçimsiz bişi oldular ve oldumdan yaklaşık 15 kilo kadar fazlam var yani kişisel savaş halindeyi kendimle.ama bunlara tek neden oğlumu göztermekde vicdani yük oluyor benim için çünkü onu çok seviyorum sonuçlarını hesaplasaydımda o cocuk bigün olacaktı.birazda çok zor bir çocuk öyle uyku düzeni oturmuş sallabaş bi çocuk deği oldukça sinir zorlayan bi çocuk.çok yıprandığımı ve kendimi çok ihmal ettiğimi düşünüyorum onu çok seviyorum iyiki var ama kendim için ne yapacağımı ve nasıl yapacağımı bilmiyorum tüm bu sorunları dşünürken kendi kendimle konuşurken buluyorum kendimi iyice yıprandığımı bunaldığımı hissediyorum ve işin en kötü yanıda bundan kurtulmak için bile bişi yapmak istemiyorum (((

Çiçeks geçmiş olsun canım. bence de ısı farkından iyileşemiyordur. İnşallah sorunu bir an önce çözersiniz. Tıkılıp kalmak çok can sıkıcı. Bir de hep derler ya hayat bebekliğin tekrarından ibarettir diye. O yüzden kızım rahat aydınlık ortamda olsun istiyorum. Kışın içi sıkılmasın, kasvetli ortamda olmasın ki hayatı öyle geçmesin. Ay ne bileyim belki saçmalıyorum. Bu arada görevler vermekle çok iyi yapıyorsun. Özgüvenleri gelişiyor. ben de İpek'e yaptırıyorum bazı şeyleri çok hoşuna gidiyor. Benim daha çok hoşuma gidiyor tabi:))

Ben de ağlayınca ilgilenmiyorum ama sinirlerim de bozuluyor. Ağlak çocuklardan nefret ederim. Ama bu dönemde hepsinde var galiba. Tuana da demiş ya 2 yaş sendromu diye. Valla yandık. Ben doğum yapacam olacak lohusa sendromu. İpek'te 2 yaş sendromu. Artık ikimizi bir dr'a götürürler.
Yalnız bişey keşfettim. O öyle sinirlenince ne oldu ne istiyorsun anlat bana diyorum bazen sakinleşiyor aniden. İlgimi çekmek için de yapıyor olabilir.

Yabancı sitelerden baka baka dilin gelişir fena mı? Bak çocuk beni köreltti falan demezsin.
Benim de çok süper sayılmaz ama anlıyorum. Aslında en son 8. kuru bitirmiştim. İleri seviyedeydi de 2 senedir bıraktım. Şimdi kitapla falan tekrar geliştirmeye çalışacağım. Site işi de iy olur. Çocuklar üzerine kelime dağarcığım artar.

sevdikçebitmeyenim senin yaşın ufaktı kız ne beyazı bu yaşta :)

ipeğimu bugün kızlarla buluştuk (nur ve filizle) ah benim aptal kafam mailini silmişim telide kayıt etmemişim senide çağırmayı çok istiyordum yakınsın ya cevoda buluştuk belki gelebilirdin...seninle sohbet etmeyi çok isterim...

evet yaşım çokk büyük değil 28 ama var işte sanırm otu şeyi kafama taktım için olması gerek.
hebirde şu buluşma yeri cevo derken cevahirmi oluyor öyle buluşmalar yapıyormusunuz negüsel bende tanışmak isterim cevo çokda uzak sayılmaz bana

Bunların hepsi geçici bir süreç. Annelerimiz de bizi büyütmüş. Çalışmak güzel evet ama hayatta insanın eline geçen ve birdaha asla geçmeyecek olan fırsat şu an yaşadıkların. İŞ, para hepsi o an varlar sonrasında yok. Ama çocuğuna verdiğin emek onunla da seninle de hayat boyu gelecek. O yüzden pozitif ol. Kendine bakmadığın için de çocuğunu suçlama. Onlar artık öyle küçük değiller. Kuaföre gitsen o gün çocuğun için harika geçer. Bebek olsa sıkıntı olur. Neyi ertelediysen artık yapabilirsin. Bu günleri de çok özleyeceğiz çok.[/QUOTE]

evet haklısın bunların hepsini biliyorum aslında ne yapmam gerektiğinide ama biyerde düğümlenip kalıyorum nedense.işte burda herşeyi açık açık anlattım rahatlladım çünkü öyle güzel konuşuyosunuzki hani değişik fikirlere ihtiyacı oluyor insanın çünkü yakın zamanda tebdili mekan yapmam imkansız içimdende gelmiyor zaten.belkide içinde bulunduğum duruma alışmak zorunda olma fikri canımı sıkan belkide alışmam gerek sonuçta o çocukun tercihi değildi dünyaya gelmek ben istedim onu ve iyikigelmiş çok seviyorum ve biliyorum hepsi birgün geçicek saol desteğin şahane rahatlatıcı fikirlerin için böyle duydukça rahatlıyor insan opüyorum herkesi sevgiyle

İyi olurdu. Dün evde pinekledim bütün gün. Canım hiçbirşey yapmak istemedi. Bana da çıkmak için bahane olurdu. Yine görüşürüz ne diyelim kısmet değilmiş.

Hiçbirşeye zorunlu değilsin öyle düşünürsen depresyon kapına dayanır. Eğer bu hayat seni çok boğuyorsa o zaman rotayı değiştirmenin vakti gelmiştir. İnsanın evladıyla vakit geçirmesi çok güzel ama herkes için aynı güzellikte olmayabilir. Ruh haline göre de değişir. Sonuçta çocuğunun herşeyden önce mutlu anneye ihtiyacı var. Bazen düşünüyorum. Bu çocuğu herşeyden, kendinden bile önde tutuyorsun yanından ayırmak istemiyorsun. Gün gelip o da hoşçakal anne diyip gidecek. Birinin elini tutacak veya benim hayatımla başlayan cümleler kuracak. Tıpkı benim anneme yaptığım gibi. O zaman yaşayamadıkların için üzülecek misin diye. Çünkü hayatın provası yok maalesef. Olsaydı herşey daha kolay olurdu. Ama tek şans var ve zaman gerçekten hızlı geçmeye başladı. Yaşlanıyorum eyvahhhh.

evet canım cevahir..
biz 2008 in sonlarından beridir her gün buradaydık hamileliğimiz hep burada geçti,çok iyi arkadaş olduk,bazılarımız buardan iletişim kopukluğu oldu ama telefonla ve yüz yüze görüşmeler hiç kesilmedi,hamileyken ,bebekler daha ufakken bir kaç kere buluştuk,izmir de,istanbul da buluşmalar yaptık..geçen gün birden dedik hadi görüşelim,3 kişi cevoya gittik ama çok zor oluyor artık veletler yerinde durmuyor,biraz zorlandık ama güzeldi yinede...

İyi olurdu. Dün evde pinekledim bütün gün. Canım hiçbirşey yapmak istemedi. Bana da çıkmak için bahane olurdu. Yine görüşürüz ne diyelim kısmet değilmiş.

Bu hamilelik de jet gibi geçiyor. Bugün 30 haftam doldu.
Yani dolu dolu 7 ay diyorum.
evet canım kısmet değilmiş bir daha ki önceden belli olursa sana mail atarım ben en iyisi.
3o hafta ne çabuk doldu yaa,bende hamile olmak istiyorum ama doğurmak istemiyorum
.

Son düzenleme:

sanırım bende farkettim yaşlanıyoruz malesef eyvah....iki gündür daha iyiyim ama hayatımda değişiklikler aramadığım anlamına gelmiyor bu .merakla sabırsızlıkla yazı bekliyorum birazda olsa nefes almak için.bendde kendi kendime bu soruyu çok soruyorum acaba ilerde doruk bana eyvallah çektiğinde ben kendimi bukadar kapatıığım için pişman olurmuyum diye ve tek cevabı provasız olarak umarım olmam

Merhabalar,bir ara bende kendimi bırakmıştım sadece kaanla ilgileniyordum.kendime özen göstermediğim gibi farklı bir aktivitedede bulunmuyordum.Ama son zamanlarda kendimi yenilemeye başladım.Böylece moralimde daha iyi oluyor rahatlıyorum evdede kaan yaramazlık bile yapsa çokta öfkelenmiyorum.İyi tarafından bakıyorum.Az kaldı günlerde uzamaya başladı.1,5 ay sonra havalar biraz daha ısınınca daha da iyi olucak herşey.kaanında evde canı sıkılmayacak.ne bileyim yazın daha neşeli geçiyor.Gündüz çalışsam bile akşamları dışarı çıkma imkanı oluyor.
Önümüzde aşılması gereken 2 mesele var.Memeyi bırakma ve tuvalet...
İnşallah zor olmaz.Nisanda memeden ayırıcam.Temmuzda tam 2 yaşında olacak yeter artık..Ve yaza doğru tuvaletinide öğrenmesini istiyorum.Bunları aşarsak gerisi kolay..Onun haricinde sağlığımız iştahımız falan iyi maşallah sıkıntı yok.Yanlız kaanda yeni bir alışkanlık başladı son 1 haftadır elinden kaşığı bırakmıyor.Mutlaka kaşıklıktan bir kaşık alıyor akşama kadar elinde ağzında dolaştırıyor.Arada unutup bırakıyor yada biz alıyoruz elinden.Bir müddet sonra yine bir kaşık elinde.Neden acaba bu kaşık alma düşkünlüğü bilemiyorum.Varmı fikri olan???

sadece kaşık mı yoksa metal olan herşeye mi ilgisi var,bi yerde okumuştum demir eksikliğinden ileri geliyormuş,tam emin değilim öyle anımsıyorum..

sadece kaşık mı yoksa metal olan herşeye mi ilgisi var,bi yerde okumuştum demir eksikliğinden ileri geliyormuş,tam emin değilim öyle anımsıyorum..

yok canım sadece kaşık.Metal olması önemli değil tahta kaşık,plastik kaşık ne bulursa artık.Bu sabah yine uyandı mutfağa girdi bas bas bağırıyor kaşık alacak illa eline..Bende anneme dedim artık istese bile vermeyelim ağlarsa ağlasın.İyice takıntı haline gelmesinden korkuyorum.Elinde dolaştırıyor öyle,ağzına sokuyor arada öğürüyor sonra midesi bulanıyor.Bir doktora danışsammı acaba??Ne dersiniz??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…