2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

canım benim gözün aydın olsun.Oğluşun sağlıklı geldi dünyaya sen de iyisin çok şükür.Epiduralsiz doğrudun demek maşallah.Anneli babalı büyüsün Ardamız.İpekle iyi anlaşırlar inşaallah.İpeği öp benim için Ardayı kokla mis gibi.

canım çok sağol iyi dileklerin için .. Aras tosbaası tedaviyle zor zahmet dünyaya gelince bu fasulye kendiliğinden çıkagelince aksi bir şey düşünemezdim önceki tecrübelerim ne olursa olsun :26: sağlıklı geçmesini diliyorum ama şu an yattığım yerden yazıyorum bu msjı , çünkü dün biraz kahverengi lekelenmem oldu yine ve yaklaşık 3 haftadır da günde 6 tane progsetan içiyorum inşallah şu ilk 3 ay geçince herşey daha güzel olacak :97:

Canım tebrikler phh mis gibi bebek kokusu Allah yardımcın olsun biraz zorlıcak ama olsun iyi yaptın ikisi bir arada çıkıcak ipekcim abla moduna girdimi nasıl durumlar müsait zamanında anlat biraz

hayırlı olsun .sorunsuz sağlıklı geçsin inş. hamilelik aras paşa abi oluyo ne güzell

arda çocuk bayramını bekliyor galiba ama çok var ...çabuk karar versede gelse artık

tebriklerinize içtenlikle teşekkürler , deli cesaretim için ne desem ben bile bilmiyorum .. neyse başıma ne gelecek , ipeğimumdan izleyip görücez bakalım

canimuuuuuu maşallah kıs sana , Arda kuzusu geldi demek nihayet , ben de bir de sana o gün buluşalım mı diyecektim
seninle konuştuktan sonra bir heyecan aldı beni sorma .. yani endişeyle karışık tuhaf bi heyecan .. naaptım lan ben , naapıcam bundan sonra , şaka değil yahu 2 velet , birinin maması , diğerinin emmesi , benim okul felan derken , ohooo oooff
ben biliyorum ki sen taş gibi hatunsun , benim bu endişe yumaklarım sana uğramaz bile o yüzden sana inancım tam da bana ne oluyo Allah sabır ve sükunet versin bana en iiisi
en yakın zamanda İpek kuzusunu mıncırmak , Arda kuzusunun mis kokusunu mmmmphh diye içime çekmek üzere
[/QUOTE]

Çok teşekkürler kızlar. Bu topik benim favorim. Kendimi hep buraya ait hissettim. İyi ki varsınız ve inşallah hep hayatımda olursunuz.
Doğum İpek'e nazaran çok kolaydı. Bazı tarafları da zordu. Ikınma İpek'te epidural olduğu için kolaydı. Bunda da sancı süresi kısaydı o açıdan kolaydı. İpek'te çok çektim açılma olmadı bir de onun verdiği sinir bozukluğu vardı. Arda'da doğururken zaman o kadar çabuk geçti ki. Bir de her sancıda bebeğime bir adım daha yaklaşıyorum diye düşünüp dua ettim. Aklıma gelen herkesin özel durumları için, çocuklarım için, kendim için dua ettim. İnşallah kabul olur. Tüm bunları düşünürken zaman daha çabuk geçti sanki. Acım daha azaldı.
İpek daha pek bişey anlamadı galiba. Kıskanmadığı kesin. Onu bebek olarak görüyor. Ağladığında ben İpek'e sarılıp bişey yok. Ağlama bebeğim derdim. Şimdi kardeşi ağlayınca o aynısını yapıyor. Kafasını seviyor öpüyor. Pek bir anaç oldu kızım. Çok olgunlukla karşıladı.
İlk 2 gece çok zordu. Arda bile duygularımı resmen anlıyor. İlk gece yorgunluktan ve acıdan çok bişey hissedemedim. O da çok huzursuzdu. Hiç uyumadı resmen. Ben de çok yoruldum. Nereden kaşındım da yaptım bu çocuğu İpek ne güzel büyüdü gitti dedim hatta. Ama sonra sevgisi ağır basıyor tabi. Şimdi gerçekten kalabalık bir ale olduk. Sanki hayatımın eksik bölümü de tamamlanmış gibi. Eşim de aynı şeyi söylüyor. Kızımla oynayacağı zaman da gelecek. Ama acelem yok. Onu da büyütmenin tadını çıkarmak istiyorum çünkü bir daha bebeğim olmayacak büyük olasılıkla. Bu kadarı bize yeter. Yine de Allah bilir. O mecbur etmesin.
Arda ilk doğduğunda babasına çok benziyordu. Şimdi İpek'in ilk doğum fotolarındaki haline benziyor. Resmen erkek siması var. Bu arada pipi temizlemek zormuş. Neden bişey demediniz? Amanın neresini sileceğimi şaşırıyorum. Henüz ağzıma işemedi ama her altını açışımda yapar mı yapar diyorum.
Arda da ana kuzusu. Mutlu bir bebek oldu. İlk yaramaz olacak gazlı olacak dediler ben olmayacak çok kolay olacak herşey dedim. Gerçekten de dediğim gibi olmaya başladı herşey. Tabi arada tıkandığım noktalar oluyor. Gece İpek anne diye uynadı. Arda da peşinden. İpek'i yatağıma yatırdım. Arda'yı emzirdim. Altını değiştirdim. Bu sefer İpek ayaklandı oturdu yatağın içine bakkk bebek ağlıyor diyor. Yat kızım falan nafile. O arada hangisine ne yapayım diye şaşırıyorum. Bulucaz bir dengeyi bakalım.
Veee gelelim ikinci bebeği isteyenlere. Vakit kaybetmeyin dermişim ama demem. Gerçekten hazır olmak önemli. Daha doğrusu gerçekten istemek. Öyle acaba ile olacak iş değilmiş. Ama istiyorsanız da kimsenin lafına bakmayın derim. Sonuçta büyütecek kendinden verecek yine anne oluyor. Kardeş her çocuğa verecek en güzel armağan. Ona yapılan haksızlık değil bence.

İlk 3 ay geç,nce kalanınıpek anlamıyorsun zaten. İçini rahat tut canım çabucak geçecek.

kahverengi lekelenme bende de olmuştu bebek tutunurken olabiliyormuş öyle söylemişti doktorum nette de okumuştum. Hayırlısıyla al kucağına zaten o sıkıntıların unutulduğunu biliyorsun deneyimle sabit yani dimi :)) fasulyene iyi bak öpüyorum seni

Ipegimu hadi gozun aydin canim dogurdan ha!! vaybe zaman nede cabuk gecmis.
Masallah arda beye kilosu boyu posu cok iyiymis,
en yakin zamanda fotolarini bekliyoruz ona gore :))

HAMİLE OLAN ANNİŞLER ÇOK SEVİNDİM...starımu ALLAH TAMAMINA ERDİRSİN..
DOĞUMYAPAN İPEĞİMU....
ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN....NİHAYET DOĞDU KUZUCUN....normal doğum İYİ CESARET...tebrikler...ne güzelll duyguların ne şekerdir şimdi...

BİZDE BEBEK DÜŞÜNÜYORUZ AMA SENEYE İŞALALH...YAZ ÇIKSIN HEMEN HAMİLE KALIP GENE YAZ DOĞUMU İSTİYORUM ALLAH VERİRSE...

DENİZ DE BÜYÜDÜ OĞLUM....KOCAMAN OLDU TEYZELERİ ABLALARI...ARTIK HERŞEYİ SÖYLÜYOR...KAKASINI BİLE SÖYLÜYOR....KURDUĞUM HER CÜMLEYİ TEKRAR EDİYOR KELİMELRİ....İŞTAHI MAŞALLAH YERİNDE....11.5 KG 87 CMDİ BU AY....
ARTIK SIK SIK GİRERİM İŞALLAHHHHH..BENDE ANNE OLMAK İSTİYORUM YENİDENNNNNNNN

BU DA OĞLUM DENİZLE BEN

aaa önce hatırlamayanlar için bizi bebekliğini de koyuyorum işallahh hatırlarsınızzz:))

Son düzenleme:
arkadaslar uzunnn bi ardan sonra hepinize merhabalar nasılsınız hepiniz ben çok iyiyim çok şükür oğlumda çok iyi
hasta olan bebeklere geçmiş olsun diyorum
starimi ve ipeğide tebrik ediyorum
nasılsınız bebekleriniz nasıllar

Sağolun kızlar.
Fotolar var ama eşim biraz rahat davrandı hala evdeki PC'ye yüklemedi.
Arda kara oğlum benim. Eşim beyaz ben beyaz bu çocuk bronz.
Neyse günlük yaşantıya geçeyim hemen. İpek ilk birkaç gün ablamla iyi oynadı. Belki bebek geçici bir süre bizimle zannetti. Ama artık oyalanmıyor. Agresifleşmeye başladı. Anladım ki beni özlüyor. İkisine birden yetemeyecek olma korkusu sardı içimi. Bir süre bocalayacağım galiba. Mümkün olduğunca onun yanında ilgilenmemeye çalışıyorum. İlk kez bugün günün ortasında baba baba diye ağladı. Anneyi kaybettik bari babaya yapışayım misali. Birsürü oyuncak aldık. Migros'ta %50 indirim var bu arada. Bazılarını Arda sana getirdi demek için sakladım. Hergün bir tane çıkaracağım. Psikolojisini asrsmadan bu durumu bakalım nasıl kotaracağız. Artık bunu da zaman gösterecek.
Arda kuzum iyi çok şükür. Acıbadem Hast.'ne kontrole gittik. Salak bir dr yüzünden psikolojim çöktü. Odaya İpek falan hepberaber gittik daha içeri girer girmez İpek'e saldırdı. Yaramaz bu çocuk çok ses yapıyor diye. Biz aslında uslu falan diyince kıl oldu galiba. Arda'yı muayene etti göya. Bu çocuk sapsarı sarılık olmuş çok fena, emzirmemişsin yeterince dei. Çocuğu elime tutuşturup nasıl emzirilir anlatmaya başladı. Bu benim 2. çocuğum dedim. Olabilir diyor bi de. Yok ben çocuğu emzirememişim göğsümü boşaltmıyormuş, neden yıkamamışım sanki göbeği düşmüş gibi, cildi çok kuruymuş, yağlamamışım, bebek izlem kitapçığını alıp götürüyor neden götürmesine izin vermişim daha birsürü saçmalık. Çocuk çıplak ağladığı için bir taraftan ona laf yetiştireye çalışsam da içimdekileri tam dökemedim. Şİkayet ettim. Neyse adam gibi bir dr'a muayene ettirdim. Ama 1 gün acaba gerçekten sarılık mı benim yüzümden mi oldu diye yedim kendimi. Şimdi biraz daha iyiyim. Şu lohusa sendromuna yakalanmadan da süreci atlatırsam çok rahatlayacağım.

Kardeş her çocuğa verecek en güzel armağan. Ona yapılan haksızlık değil bence.

vurdun beni can evimden doğru sdiyorsun aslında,bakalım senin tecrübelerinle içim de ki anaç kadını ortaya çıkarırım bu gidişle bende
sana Allah kolaylık versin canım ya,inşallah dediğin gibi lohusa bunalımına takılmadan bu işi kıvırırsın,iki çocuk bir şekilde hallolur da İpeğin psikolojisini yıpratmadan Ardadan gelecek hediye fikride harika olmuş,Akkıllı hatunun hali başka oluyor işte...geçecek bu günler biz halilelğimizi anlatırken sen iki veledi koluna takıp gezmelere çıkacasksın..

selam kızlar ipeğimi yazılarını zevkle okuyorum süperler ben cesaret edemiyorum ve hazır oldumu düşünmüyorum ikinci bebiş için hazır olna kadr da beklicem.hamiş annelere de allah kolaylık versin diyorum.benim bebişim gecen hafta hastalandı ateşle uyandık sabah kırk derce ateşi vardı daha önce havale geçirdği için panikledik tabi düşürmeye çalıştım ara ara düştü ara ara çıktı.annem gelicekti ogün birde yoldaydı herşey karıştı anlıcanız.neyse annem geldi ama ateş düşmedi acile gittik meğer sıpa boğazları üşütmüş sanki kola içior dolaptan nası oldu anlam veremesemde iğne olduk antibiyotik kullanıyoruz halen şuan burun akıntısından başka bişisi yok şükür ama birde ishal olmuştu popo hafif pişti sık sık alt değiştirioruz ve gece sık kalkıoyruz bu yüzden ama normale döncek umarım herşey oyüsden gece uykum doğru düzgün kalmadı hiç ençok uykusundan çektim zaten dorukun.oyüsden gecen hafta topıkle pek ilgilenemedim.ama ara aragirip okudm yazılanları.ayırca su kulaktan ölçen ateş ölçerlerden kullanan varmı ben ondan kullanıyorum doktora öle söledim bununla ölçtüm dedim oda dediki o koltuk altına göre bir iki derce fazla gösterir dedi haydaaa ...neden aldımki ozaman ben bunu die düşünmeden edemedim kolay kullanımı oysa .bununla ilgili bilgisi olan varmı.şimdilik optüm herkesi görüşmek üzere....

ipeğimuuuu canım benimm maşallah sizeee
gözünaydın güzelim allah analı babalı büğütsün paşamızı gerçekten çok mutlu oluyorum senin adına canım yaa ne güzel bi aile oldunuz darısı başıma inşallah..
ardamız hoşgeldi sağlıklı uzun bi ömrü olsun inşallah..
bende bu sene sonuna doğru düşünüyorum inşallah nasip olursa :)
ayy gerçekten çooook mutlu oldum canımm
maşallah

starimu canım benim seni de tekrardann çok tebrik ederim mucizen geldi ve hızla büğüyor maşallah ona rabbim sağlıkla kavuştursun sizi inşallah
kendine çok dikkat ett sevgiyle kal öpüyorum arası seni ve meleğimizi
size de

ipeğimuuu canım benim çok şükür sağlıkla kurtulmuşsun Ardamız doğmuş gözün aydın canım benim işin zor yanı bundan sonra Allahım inşallah kolaylıkla ikisini birden sağlıkla büyütebilmeni nasib etsin gülüm

özlem sizede geçmiş olsun canım

Merhabalar. Kızımda bazen uykuda gözlerini kırpıştırma oynatma gibi hareketler ve yüzünde gülüyormuş gibi bir ifade oluyor . Sizin bebeklerde de oluyormu acaba uykusunda. Bazen de inliyor gibi oluyor. Sizlerde oluyormu son bir kaç döneminde uykuda bu tarz şeyler acaba

gözlerini yukarı kaydırıyormuş gibi. Bir de uykuya yeni daldığında sıçrıyormu. bir de sağ elini uyurken hep hafif oynatıyor bir süre yeni daldığında. sizde de oluyor mu böyle şeyler

merhaba
uzun zaman oldu özlemişim burasını İPEĞİMU tebrk ederim Allah analı babalı büyütsün zaman ne çabuk geçti yaa ne zaman doğucaklar diye beklerken 2. bebişler geliyor

gözlerini yukarı kaydırıyormuş gibi. Bir de uykuya yeni daldığında sıçrıyormu. bir de sağ elini uyurken hep hafif oynatıyor bir süre yeni daldığında. sizde de oluyor mu böyle şeyler
rüya görüyordur canım benimki uykuda ablasını çağırıyo bazende uyunarken sayıklıyo

slm kızlar
nasılsınız bakalım.umarım sizde kuzucuklarınızda iyidir...
merak ettiğim bi konu varda yazayım dedim.
kuzucuklar kendileri yiyebiliyormu yoksa hala sizmi besliyosunuz??
ben katı gıdaları makarna,pilav,patates (haşlama kızartma),köfte vs önüne koyuyorum kendisi yavaş yavaş yiyo.meyveleride eline veriyorum.sıvı olanları yoğurt,çorba vs ben yediriyorum döküyor diye.

ama yemek faslımız nedense biraz uzun oluyo...

sizlerde durum nasıl??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…