- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #30.441
biz halenyediriyoruz yoksam kafamıza geçiyo tabak deniz oturmayı sevmiyo bi tabak yerken elli kere kalkıyo ..benimde süt ne kadar veriyorsunuz onu merake ttim akşamyatarken ve gece ben yatarken veriyorum süt öğlen uyurkende isityor vermiyorum çok fazla olur diye bi ara uykumuz düzene girmişti yine sapıttı gece 12 gibi kalkıyo yanımıza geliyo sıpaslm kızlar
nasılsınız bakalım.umarım sizde kuzucuklarınızda iyidir...
merak ettiğim bi konu varda yazayım dedim.
kuzucuklar kendileri yiyebiliyormu yoksa hala sizmi besliyosunuz??
ben katı gıdaları makarna,pilav,patates (haşlama kızartma),köfte vs önüne koyuyorum kendisi yavaş yavaş yiyo.meyveleride eline veriyorum.sıvı olanları yoğurt,çorba vs ben yediriyorum döküyor diye.
ama yemek faslımız nedense biraz uzun oluyo...
sizlerde durum nasıl??
vurdun beni can evimdendoğru sdiyorsun aslında,bakalım senin tecrübelerinle içim de ki anaç kadını ortaya çıkarırım bu gidişle bende
sana Allah kolaylık versin canım ya,inşallah dediğin gibi lohusa bunalımına takılmadan bu işi kıvırırsın,iki çocuk bir şekilde hallolur da İpeğin psikolojisini yıpratmadan Ardadan gelecek hediye fikride harika olmuş,Akkıllı hatunun hali başka oluyor işte...geçecek bu günler biz halilelğimizi anlatırken sen iki veledi koluna takıp gezmelere çıkacasksın..
selam kızlar ipeğimi yazılarını zevkle okuyorum süperler ben cesaret edemiyorum ve hazır oldumu düşünmüyorum ikinci bebiş için hazır olna kadr da beklicem.hamiş annelere de allah kolaylık versin diyorum.benim bebişim gecen hafta hastalandı ateşle uyandık sabah kırk derce ateşi vardı daha önce havale geçirdği için panikledik tabi düşürmeye çalıştım ara ara düştü ara ara çıktı.annem gelicekti ogün birde yoldaydı herşey karıştı anlıcanız.neyse annem geldi ama ateş düşmedi acile gittik meğer sıpa boğazları üşütmüş sanki kola içior dolaptan nası oldu anlam veremesemde iğne olduk antibiyotik kullanıyoruz halen şuan burun akıntısından başka bişisi yok şükür ama birde ishal olmuştu popo hafif pişti sık sık alt değiştirioruz ve gece sık kalkıoyruz bu yüzden ama normale döncek umarım herşey oyüsden gece uykum doğru düzgün kalmadı hiç ençok uykusundan çektim zaten dorukun.oyüsden gecen hafta topıkle pek ilgilenemedim.ama ara aragirip okudm yazılanları.ayırca su kulaktan ölçen ateş ölçerlerden kullanan varmı ben ondan kullanıyorum doktora öle söledim bununla ölçtüm dedim oda dediki o koltuk altına göre bir iki derce fazla gösterir dedi haydaaa ...neden aldımki ozaman ben bunu die düşünmeden edemedim kolay kullanımı oysa .bununla ilgili bilgisi olan varmı.şimdilik optüm herkesi görüşmek üzere....
ipeğimuuuu canım benimm maşallah sizeee
gözünaydın güzelim allah analı babalı büğütsün paşamızı gerçekten çok mutlu oluyorum senin adına canım yaa ne güzel bi aile oldunuz darısı başıma inşallah..
ardamız hoşgeldi sağlıklı uzun bi ömrü olsun inşallah..
bende bu sene sonuna doğru düşünüyorum inşallah nasip olursa :)
ayy gerçekten çooook mutlu oldum canımm
maşallah
ipeğimuuu canım benim çok şükür sağlıkla kurtulmuşsun Ardamız doğmuşgözün aydın canım benim işin zor yanı bundan sonra Allahım inşallah kolaylıkla ikisini birden sağlıkla büyütebilmeni nasib etsin gülüm
özlem sizede geçmiş olsun canım
biz halenyediriyoruz yoksam kafamıza geçiyo tabak deniz oturmayı sevmiyo bi tabak yerken elli kere kalkıyo ..benimde süt ne kadar veriyorsunuz onu merake ttim akşamyatarken ve gece ben yatarken veriyorum süt öğlen uyurkende isityor vermiyorum çok fazla olur diye bi ara uykumuz düzene girmişti yine sapıttı gece 12 gibi kalkıyo yanımıza geliyo sıpa
Biraz yeni hayatımdan bahsedeyim. İpek ilk birkaç gün çok iyiydi. Son 3 gündür çok fena. Deli gibi kıskanıyor. Bana karşı çok tepkili. Sürekli bağırıp vuruyor kendini oradan oraya atıyor. Gece uykusunda bile elektrik verilmiş gibi tepiniyor. Sabah kalkınca iyi gibi oluyor 5 dk sonra başlıyor mızmızlanmaya. Bende de lohusa sendromu azdı bu sayede. Sürekli ağlayasım var. Herşey için kendimi suçluyorum. İpekle ilgilenmedin eksi puan, bebeği çok ağlattın, zamanında emzirmedin eksi puan, yok az su içtin sütün azaldı yine aldın bir eksi v.s. Kendimi sürekli deneyip sınıfta bırakıyorum. Daha önce doğurmuş olmanın iyi yanı bakım konusunda hiçbir endişem yok aslında. Banyosunu falan güzel yaptırıyorum. Gözünde çapak vardı. İpek'te ne damlalar kullanmıştım olmadı. Bunda direkt ilaç falan kullanmadan masaj yaptım geçti. Gece kalkmaya da idmanlıyım. Göğüslerim emzirmekten acımadı. İyi yanları bunlar ama işin psikolojik yanı da var ki daha beter.
Şunu da anladım Hurrriiii bu lafım önce sana. İpek doğduktan sonra hep arkadaşlarımla kafama göre biryerlere gittiğim günleri düüşünürdüm. O zamanları özlerdim. Ne rahatmışım falan derdim hatta. Şimdi İpek'le yalnız olduğum zamanlar ne rahatmışım diyorum. İtiraf edeyim acaba hamile kalmakla hata mı ettim falan diye bile düşündüm. 1 sene sonra çok iyi oldu diyeceğim belki ama gerçekten hazırsanız 2.yi düşünün derim. Yoksa biraz daha bekleyin yuvaya falan başlasınlar. İpek'e laf anlatamıyorum. Dediklerimi, hissettiklerimi tam algılayamıyor. En azından 3 yaşında falan olsaydı daha rahat olurdu sanki.
Çok yazdım benden bu kadar. Hayat maceralı şekilde devam ediyor galiba bu sefer macera fazla sürecek.
canım benim kızım sütü içmiyor bi türlü.biberon alışkanlığımızda yok hep emdi malum.biberondan su dışında bişi içmiyo o yüzden.bardakla denedim içmedi.
ama yoğurt çok seviyo.versem 5 öğün yer yani yooouutt yooutt deyip dolanıyo görünce.yoğurt yiyo diye süt için zorlamıyorum.yavaş yavaş alışır herhalde büyüdükçe.
arada meyveli sütlerden deniyorum yarısını ancak içiyo pipetle yine bırakıyo delircemmm
bende yatmadan önce gece öğünü olarak çorba veriyorum.(muhallebiden de bıktı yemiyo artık.ee 1.5 sene muhallebi bööö geldi yani resmen kusmaya çalışıyo verince zilli)
canım ya ben hep sana özeniyodum 2 çocuk ne güzel büyütecek beraber ikisini diye.
yazdıklarını okuyunca korktum yani.
Allah yardımcın olsun kolay gelsin.İpek zamanla alışıp düzelir inşallah.psikolojik olarak fazla etkilenmeden.
ben de 2 düşünüyorum ama dediğin gibi biraz zaman var sanırım.kışa hamiş kalsam yaza doğar araları 3 yaş olur.Ayşe de daha büyümüş olur...
ama bu zor dönemden sonra en şanlımız sen olacaksın.biz hamile kalıp doğurana kadar seninkiler oohhooo büyümüş olacaklar inşallah Allahın izniyle...
İpek de inek sütü içmek istemedi. Bebelac junior, Aptamil falan verdim içti. Şimdi inek sütünü arada deniyorum. Nesquick, cici bebeli falan içiyor gibi. İstersen bir de öyle dene tabi denemediysen:))
Evet her geçen günü kar sayıyorum artık. Gerçi Arda'nın öyle hemen büyümesini de istemiyorum. Bir daha bebek sahibi olmayı düşünmediğim için biraz doyayım bari kokusuna herşeyine.
İpek bugün biraz daha iyi gibi. İlgilendiğim sürece sorun yok. İşin en iyi yanı artık uyumak için beni çıldırtmıyor. Elimden tutup yatağa gidiyor hemen. Anneye hasret yavrum. Kimbilir içinde ne fırtınalar kopuyor.
ayy öle deme yazık İpeğe ya üzüldüm haline..Alışacak allah ın izniyle yavaş yavaş onun içinde zor tabi...
ayşe hergece koynumda uyuyo illa.bi görsen nasıl sarılıyo sıkı sıkı sanki beni götürcekler.koklaya koklaya uyuyo beni.şimdi evde bi bebek olsa İpekten çok daha beter olur eminim.çünkü bana aşırı düşkün kızım.kimseyi gözü görmüyo annem annem diye geziyo ...
devam sütlerinide denedim içmedi sıpam.sütü nesquick le denemedim bide öle deneyim bakalım içecekmi küçük hanım ...
sağol canımmm
sütü nesquik ile denemedim bide öle denyelim bakalım içecekmi hanım efendi..ben devam sütüde denedim onlarıda içmedi sıpam...
Mecbur alışacak başka çare yok. Ayşe'yi yerim ben. Ne kadar güzel bir duygu anne olmak. Onun sevgisini hissetmek. Artık sevgilerini ifade ediyorlar. İpek de öyle saçlarımı tutarak uyuyacak. Gece kalkınca yanıma yatıyor yine el saça dolanıyor. Daha o da ufak. Dün dışarı çıktık acayip mutlu oldu. Yan masada genç bir çocuk vardı. Bizim kız ona yazdı resmen. Durup durup annem diyor ona. Bişeyi beğenirse severse ağzından annem lafı çıkıyor. Ufak çocuklara, resim yapma teklifine, çikolataya veya sevdiği yemeğe tepki hep aynı. Annemmmm. Ona göre hayattaki güzel şeylerin ifadesi Annem. Bizim yerimiz onların gözünde bu şekilde. Allah bozmasın.
seni kıskanıyor,ardanın varlığını kabul etmiş gibi,hatta çokta memnundur emini ama iki tane sen lazım,Biraz yeni hayatımdan bahsedeyim. İpek ilk birkaç gün çok iyiydi. Son 3 gündür çok fena. Deli gibi kıskanıyor. Bana karşı çok tepkili. Sürekli bağırıp vuruyor kendini oradan oraya atıyor. Gece uykusunda bile elektrik verilmiş gibi tepiniyor. Sabah kalkınca iyi gibi oluyor 5 dk sonra başlıyor mızmızlanmaya. Bende de lohusa sendromu azdı bu sayede. Sürekli ağlayasım var. Herşey için kendimi suçluyorum. İpekle ilgilenmedin eksi puan, bebeği çok ağlattın, zamanında emzirmedin eksi puan, yok az su içtin sütün azaldı yine aldın bir eksi v.s. Kendimi sürekli deneyip sınıfta bırakıyorum. Daha önce doğurmuş olmanın iyi yanı bakım konusunda hiçbir endişem yok aslında. Banyosunu falan güzel yaptırıyorum. Gözünde çapak vardı. İpek'te ne damlalar kullanmıştım olmadı. Bunda direkt ilaç falan kullanmadan masaj yaptım geçti. Gece kalkmaya da idmanlıyım. Göğüslerim emzirmekten acımadı. İyi yanları bunlar ama işin psikolojik yanı da var ki daha beter.
Şunu da anladım Hurrriiii bu lafım önce sana. İpek doğduktan sonra hep arkadaşlarımla kafama göre biryerlere gittiğim günleri düüşünürdüm. O zamanları özlerdim. Ne rahatmışım falan derdim hatta. Şimdi İpek'le yalnız olduğum zamanlar ne rahatmışım diyorum. İtiraf edeyim acaba hamile kalmakla hata mı ettim falan diye bile düşündüm. 1 sene sonra çok iyi oldu diyeceğim belki ama gerçekten hazırsanız 2.yi düşünün derim. Yoksa biraz daha bekleyin yuvaya falan başlasınlar. İpek'e laf anlatamıyorum. Dediklerimi, hissettiklerimi tam algılayamıyor. En azından 3 yaşında falan olsaydı daha rahat olurdu sanki.
Çok yazdım benden bu kadar. Hayat maceralı şekilde devam ediyor galiba bu sefer macera fazla sürecek.
zaten bunlar olmasa anneliği kimse kaldıramaz,ne kadar sinirlensek de bir bakışları,bir gülüşleri her şeyi bitiriyor,ipekte önceleri kendini sorduklarında "anne" derdi."sen kimsin,senin adın ne ? "dediklerinde cevap "1 anne"idi..şimdi "pek" diyor...Mecbur alışacak başka çare yok. Ayşe'yi yerim ben. Ne kadar güzel bir duygu anne olmak. Onun sevgisini hissetmek. Artık sevgilerini ifade ediyorlar. İpek de öyle saçlarımı tutarak uyuyacak. Gece kalkınca yanıma yatıyor yine el saça dolanıyor. Daha o da ufak. Dün dışarı çıktık acayip mutlu oldu. Yan masada genç bir çocuk vardı. Bizim kız ona yazdı resmen. Durup durup annem diyor ona. Bişeyi beğenirse severse ağzından annem lafı çıkıyor. Ufak çocuklara, resim yapma teklifine, çikolataya veya sevdiği yemeğe tepki hep aynı. Annemmmm. Ona göre hayattaki güzel şeylerin ifadesi Annem. Bizim yerimiz onların gözünde bu şekilde. Allah bozmasın.
amin canım."annemmm" ne güzel kelime bulmuş ipek kendine.ewet artık büyüdüler ve sevgilerini sözle yada davranışla ifader edebiliyolar ve ben buna bitiyorum işte..Ayşe sıkı sıkı sarılıyo annemm,nanım(canım),aciş (aşkım) diyo görsen.ha bide "babacık" diyo babasına.babacık diye koşturuyo...
Allah herkese bu duyguyu tattırsın inşallah tarifi mümkün olmayan bir haz yani..
ipeğumu canım doğum yapmışssın gözün aydın uzun süredir girremiyordum.bir geldim ki ne göreyim arda cık doğmuş allah aanalı babalı büyütsün.bu zorlu günler de geçer merak etme çocuklarının tadını çıkar kendinide fazla dinleme her şey olacağına varır.
maşaallah kikoleyim hadi bakalım kim tutarr seni. bben 2.ye bile cesaret edemiyorum gerçi çalışmanın verdiği zorluktan olsa gerek. birazda annemi dinlendirmeliyim .bakalım 4 yaşına bir gelsin kıızım .
bu arada kızlarr benimki siti çok güzel içiyordu ama bu 2 aydır bıraktı ağzına sürmüyor yoğurtta yemez öyle. tekrar başlasın diye dua ediyorum allahım.ne yapmalıyım bilmiyorum.
bu arada bizim şafak 1o gün kaldı.::::))
ipeğimu herdaim yanındayım tatlım canını sıkma
inşallah benimde şöle nurtopu gibi sağlıklı hayırlı bi oğluşum olur valla bu sene sonu hamile kalıp seneye doğumu planlamıştım ama hesaplarımmı şaştı acaba ne
gerçi hesabada kalmıyo ya ÖNCE ALLAH BİLİR TABİ
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?