2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

karencim ultrasyon da çıkıklık mı görüldü senin anlayamadım canım? niye 3 ay sonra gel dediler

evet 1 ay canım kullanma süresi mamaların üzerinde yazıyor .ben tam atacağım gün içerisinde çok vardi mama hazırlayıp verdim bişi olmadı.

ilsucum emziriyorsun değil mi sen

ilsucum usgde hesey normal yazıo en sonundada fizyolojik yani normal sayılan kalça gelişme geriliği var dio.3.ay tekrar cekinin dio..bazı bebekler 3 ayda kalça gelişimini tamamlarmış ama eskteki dr um fiziksel testlerle kızımda kalça çıkığınn olmadıgını 30 gunlukken solemişti..bugunku dr a pek guvenmedik yani..baska dr a goturucem inş.

ilsucum emziriyorsun değil mi sen

evet tatlım emziriyorum az kilo aldığı için günde 2 defada mama veriyorum .sütümün yettiğini saniyordum ama yetmiyor demekki canım

canım muhakkak baska dr a görünün siz , birinin dediğini birisi tutmuyor işte .ona göre eğer bi terslik varsa önlemini alırsınız .

kikolecim dr un sana ne demişti..bizimki gibi 3. aya gelin mi dedi..bir de bacaklarının arasına bez koy falan dedi mi?

canım aslında 3 günlükken annem farketmişti bende yok canım dedim sonra hastaneden çıkardan doktor kontrol etti yok bişeyi dedi
sonra başka bi özel hastaneye çocuk doktoruna gittik normal rutin kontrolleri için adam bacaklarının boğumlarının simetrik olmadığını söyledi bizi usg ye yönlendirdi usg de de bayan bi evir di bi çevirdi baya bi baktı yani sonuçta sol kalçada problen tespit edildi beni ortopediye yönlendirdiler usg sonuçlarını doktor inceledi ve evet dedi kalçada problem var dedi ama daha çok küçük filim çekemeyiz 2 bez üst üste bağla bacakları açık vaziyette kalsın asla kundak yapma ve bacaklar asla kapanmasın dedi annem yetersiz dedi bişiler bağla bacak arasına dedi bağladım bende ama bu sıcaklarda uğraşılmıyo bende 2 beze devam ediyorum 1 ay sonra gel tekrar usg muane ve filim çekicez dedi bakalım bekliyoruz
hatta bunun için bazı cihazlar var doktora alalımmı dedim hayır şimdilik gerek yok 1 ayın sonunda iyileşmezse alırsınız dedi

hımm..tatlım o zaman sende 3. ayında tekrar usg cektirceksin sanırım..ya bugun bize olesine usg bakıldı ..usg sonucunu alıp dr a getiriyorum adam sadece usg ye bakıo kalkıp b fiziksel olarak da muayne ediim goriim demedi.en azından usg yi dogulayıp dogrulamadıgını belirlemek için bunu yapmalıydı..istanbuldayım koca sehir ama b dr bulamıorum bu civada yaa..

dediğin gibi takip etmek lazım bu işi..baska b dr a daha gostericem..senin kuzunada gecmiş olsn inş ciddi bişeyi çıkmaz kuzucuklarımızın..

canım usg sonuçlarını bide ortepediye göster çünkü bu onların ilgi alanı
senin kuzunada geçmiş olsun canım
nası ya bebegin bacaklarını duz tutup bogumlarını mı karsılastırıosunuz anlamadım kızlar?

evet canım düm düz tut dizlerinden bastır bacaklarının boğumlarını karşılaştır

ya yaptım bogumlar tam simetrik..kafam karıstı..neyse bakalım ..b ortopediste gidelim..sagolun kızlar verdiğiniz bilgiler için..

slm kısslar benim ilk kızımda da şimdiki kızım da da aynı dr gidiyorum...çok iyi bi dr..bize kalça usg sini mutlaka 3. aydan sonra çektirin ondan önce çekildiğinde yanlış sonuç verebilir demişti...bide bebişlerinizin de boyunu 6. aya kadar ölçtürmeyin...o da kalça çıkıklığı yapıyomuş...zaten bakanlık devlet hastanelerinde boy ölçümünü yasaklamış 6. aya kadar...yani bu yüzden karen kendini üzme..bence 3. ayı bekle tekrar usg içinkaydirigubbakcemile5

kızlar bide herkesin aldıkları mamaların tarihi geçtimi acaba endişeleriniz var..benim büyük kız 3.5 aydan sonra anne sütü almamıştı bizede bütün mamaları deneyin demişti dr..dediğiniz gibi hepside en az 15 tl den başlıyo...bizde eşimle bütün eczane ve bebe marketlerini dolaşıp hepsindeen rica ettik ve mamaların numunelerini toplayıp öyle denemiştik...ama sonuç aynı 9 çeşit folmül mama denedik bizim kız hiç birini almadı...sizde öle yapın parasız veriyo eczneler...inşallah bebişleriniz birini beğenir ve içer...biz en sonunda keçi sütü ve inek sütü kullanmak zorunda kalmıştık 4 aylık bebeğe...tabi demir takviyesiyle:sinifsinif:

derincim sen emzdiriyormusun nazı kilosu nasıldı canım.ben baya veiyorum memeyi süt çok olmasada pek aç kalmıyor sık sık emiyor çünkü.

sibelcim kusura bakma naz ile uğraşıyordum açık kalmış sayfa canım ben 10gündür emzirebiliyorum emmiyordu daha önce oda günde 2 sefer tutuyor fazla değil mama veriyorum aptamil geçen ay 1500 kilo aldı bakalım bu ay kaçkilo alacvak canım emmesi çok güzel benbimki küçük doğduğu için tutmadı memeyi başlarda

evet cok iyi ya içim rahatladı..ne biliim her dr farklı yaklaşıo bu duruma ..3 ayı beklices bakalım..

mamalar konusunda bende b kere mama aldım dr un tavsiesi ile..keçi sutu maması..kızım cok ta sevdi ama kesicem bu aydan sonra sadece anne sutu ile devam edices..seçici olunca bebek gercekten zor numune olayı da cok guzel..sukur kızım ne biberonda ne mamada seçici..işini şansa bırakmıo cadı..her sartta beslenicem sloganıyla cıkmıs yola benim kız..hayatta kalabilme mucadelesi aslında bu cocuklaın beslenme guduleri..neyse biyolog tarafıma denk gelicek baslıcam insan biyolojisi ve gudulerinden anlatmay sora kimse susturamıcak beni:))..tesekkurler hafsacım gercekten ii oldu bu bilgiler..

evet derin sanırım hepimiz bebişlerle uğraşmaktan net açık unutuyoruz yada hiç giremiyoruz.maşallah meleğine inşallah kilo durumu iyidir.bizimde 5 gün var dr a gitmye kalça usgsi çekilir busefer heralde.bu arada yemeği ocağa koydum şimdide uyudu kızım pilav ve çorba var salatayı eşim yapar artık.bulaşık makinasını boşaltayım bende bu arada uyanır zaten zamana.herkese kolay gelsin.

yardımcı olabildiğime sevindim....bu bebişlerle işimiz çok zooooor çooookkkk:gitme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…