2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

a canım hayırlı olsun sizedeopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

oyyy canım daha nice yıllara. Bebek anneanne de duruyo mu maşallak bizim ki kucağıman inmiyo bırak başkasında durmayı

mutlu huzurlu nıce yıllara selsin

mutluluklar selsin.allah ağızınızın tadını bozmasın

evlilik yıldönümünüz kutlu olsun canımm sağlıkla eşinle paşanla daha nice yılara inşallahha.s.

çok sağolun kızlar.neyse gittik yemek yedik geldik.ama evden bir çkıkmamız vardı stres içinde.bugün bizim yağuşuklu hiç uyumadı.bir türlü uykuya dalamadı.tam hazırlanacağımz zaman da başladı ağlamaya.nasıl bir ağlama hemde zannedersin bir yeri acıyor.gözünden yaşlar akıyor.arabada susar dedim.daha çok ağladı.kucağımda dururdu orda bile durmadı.neyse ananeye gittik sustu.sonra annem uyutmuş.çok kalamadık zaten aklmız kaldı.geldiğimizde yeni uyanmıştı gene başlamış ağlamaya.sütümü vermiştim.annem onu veriyordu.sonra benide emdi.sonra sustu.artık uykuya daldı umarım gece uyur.çocuğum bugün resmen huy değiştirdi

kimsecikler yok herkez uyuyor heralde biz aşımızı olduk geldik iki bacağındanda yavrum nasıl ağladı kıyamam zaten ben tutamadım bacağını eşim tuttu dayanamıyorum ama alışmam lazım ateş yapabilir dedi 6 saat arayla paronax fitil yapabilirsin dedi bizim kolit ağrılarımız akşam üzeri başlıyor 5 gibi saat 9 a kadar sürüyor ödüm kopuyor akşam üzeri olacak diye ödüm kopuyor zaten bbek bakımının en zor yanı 5 ve 9 arası sab simplex burada bulamadık istanbula ısmarladık bugün yarın gelecek inşallah faydasını görürüz kaç damla veriyorsunuz kızlar kaç defa

çalışan annelere öneriler

Çocuklarını çalışarak büyüten anneler bunun yaşamlarındaki en zor şey olduğunu söylerler. Çalışan annelerin bir bölümü ekonomik yetersizlikler nedeniyle çalışmak zorunda oldukları, diğer bir bölümü ise ekonomik bağımsızlıklarını kaybetmemek veya mesleklerinden uzak kalmamak için çalışır.

Çocuğunuza bakmasına karar verdiğiniz kişi bir akraba ise:
o Bu kişinin çocuğunuza bakmaya gerçekten gönüllü ve uygun olduğundan emin olun,
o Bu kişiden çocuğunuza mümkünse kendi evinizde bakılmasını isteyin,
o Çocuğunuzun geceleri ve hafta sonları sizinle kalmasını sağlayın,
o Bu kişiye çocuğunuzun bakımı ve eğitimi ile ilgili tüm beklentilerinizi açık bir şekilde ve anne-baba biraradayken bildirin.

• Çocuğunuza bakmasına karar verdiğiniz kişi bir çocuk bakıcısı ise,
o Bu kişinin çocuk bakıcılığı için gerçekten yeterli ve uygun olduğundan emin olun,
o Bu kişiden çocuğunuza kendi evinizde bakılmasını isteyin,
o Evinizde yatılı kalarak çocuğunuza bakmasını talep etmeyin,
o Bakıcının çalışma düzenini ve iş tanımını önceden belirleyin, çocuğunuzun bakımı ve eğitimi ile ilgili tüm beklentilerinizle birlikte açık bir şekilde ve anne-baba biraradayken bu kişiye bildirin,
o Yeterli bir süre çocuğunuza bu kişiyle birlikte bakın ve çalışmaya başlamadan önce aşamalı olarak günün belirli saatlerinde evden uzaklaşarak çocuğunuzu bu uzun süreli ayrılığa yavaş yavaş alıştırın.

suçluluk duygusu
Dozu değişmekle birlikte hemen her çalışan annenin yaşadığı bir duygudur suçluluk. Bu duyguyu hafifletmek için şöyle düşünebilirsiniz;
• çalışmak zorundayım (çocuğum için para kazanmam gerekiyor)
• çalışmayı seviyorum (çocuğum mutlu bir anneyi hakediyor)

Çalışan annelerin çoğu (ekonomik zorunluluklar nedeniyle doğumdan sonra işe başlayanlar dışında) çocuk sahibi olmadan önce de, çalışan kadınlardır. Önceden çalışma hayatı olan, üretken bir kadının uzun süre evde oturması, mesleki kaygılar, sosyal ve duygusal tatminsizlikler doğurur. Oysa her çocuk mutlu, üretken, kendisiyle barışık bir anneyi, kendisi için işini terketmiş, saçını süpürge etmiş bir anneye tercih eder. Unutmayın ki çocuğunuz sizin aynanızdır; siz mutluysanız o da mutlu olur, siz kaygılıysanız o da kaygılıdır, siz hayatla hep kavga ederseniz o da kavga eder.

ışlerinizi planlı yaparak, hiçbir şey için çocuğunuza ayırdığınız zamandan çalmayarak ve bu zamanı en verimli şekilde değerlendirerek suçluluk duygusundan kurtulmaya çalışın. Hafta sonu onunla başbaşa yapacağınız bir doğa gezisi, haftanın 5 günü sabahtan akşama kadar onunla birlikte olup hiçbir şey paylaşmamaktan çok daha iyidir. Çocuğunuzla birlikte olduğunuz süre değil, bu süreyi nasıl değerlendirdiğiniz önemlidir. Bu sürenin azlığına ya da çokluğuna değil, çocuğunuzla kurduğunuz ilişkinin kalitesine ve bunu geliştirmeye odaklanmaya çalışın.

Suçluluk duygusundan kurtulmaya çalışırken pratikte sizi zorlayan durumlarla karşılaşırsınız, bunların üzerinde çok fazla durmamaya gayret edin. Örneğin; çocuğunuzu kreşe veya bakıcı annesine bırakıp işe giderken ilk zamanlar arkanızdan bir süre ağlayacaktır, bu çok doğaldır. Çocuğunuz bazen size bir yabancı gibi davranacaktır, babaannesine daha düşkün olacaktır veya bakıcı annesine "anne" diyecektir. Bunlar kuşkusuz her anneyi üzer ve suçluluk duygusunu artırır. Bu gibi durumları çocuğunuza bakan kişiye atfetmemeye çalışın, hatta çocuğunuz kendisine bakan kişiyi bu kadar sevdiği için sevinin. Bu durumları çocuğunuzun size verdiği bir mesaj olarak da algılayabilirsiniz; onunla daha çok birlikte olun ve oynayın.

Unutmayın, çalışan bir annenin çocuğu olmak hayatta insana kaybettirdiklerinden çok daha fazla şey kazandırır.

çalışan annelerimiz için.... bunu okuduktan sonra herşey bebeğim için dedim...

günaydın kızlar,bugün 51.günümüz ve ben resmen adet oluyorum ama az az geliyo şimdilik bakalım kasıklarımda hafifi hafif sızlıyo sanki,ay çok şaştım ben pco hastasıyım yani aylarca adet görmediğim olmuştur,bir 6 ay görmem sanıyordum ama oldum işte ya yarabbim düzene girecekmi ki artık
sizde durumlar nasıl,adet olan var mı?

geçmiş olsun derincim aşıyıda atlatmışsınız
ben günde 3defa 8 damla veriyorum
birsabah vermiyim bakalım işe yarıyomu dedim.amanin bi baktım çocuk bacaklarını karnına sokacak nerdeyse.hemen verdim damlasını

benim bitmişti ama geçengün 4-5 gün aradan sonra sanki adetmişim gibi 3 gün çook geldi

Günaydın kızlarr
perşembe günü aşımız vardı karma aşı çok zor geçti ya 2 bacağından ve 1 kolundan yapıldı mahvoldu yavrum gece ateşlendi biraz doktorumuz minoset ve fitil vermişti onu kullandık o biraz rahatlattı ağrı falanda yapıyor inledi durdu kuzucum dudaklarını sıka sıka uyudu ağrıdan :çok üzgünüm: ertesi güne bişeyi kalmadı çok şükür. Başka bir aşı daha varmış onu devlet karşılamıyormuş doktorumuz tavsiye etti kusma ve ishal içinmiş 2. veya 4.ayda yada 3.ve 5.ayda yapılabilirmiş 135 tl civarında fiyatı

gunaydın kızlar
nasılsınız?
oğlumu yıkadım uyutuyyorum bende
ewı toparlayım zaten uyanır oda babaanneye gıdıcez dolsalım bıraz hava alalım artık 40mızda cıktı ya artık
bu bebekler ıcın olan tırnak makasları nasıl ya onlarla kesınce daha mı ii oluyor?

canım verdiğin bilgiler için teşekkürler doguma giderken yanıma nar alayım:lepi::lepi:
bizde büyüyen karyola aldık içine yataştan nevresım takımı aldım vız vız arılı kenar korkulugu içinde sarı ablike kumastan koruyucu diktirdim..cokta uygun ve şık oldular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…