- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #4.141
Geliris tabe cnmm azcık daha büyüyelim alkisalkisalkis bakalım ne kadar büyümüs alyayla serra görcess yarın öbür gün ama gözle görülüyo dedigin gibi kaydirigubbakcemile2 bende süt iznimi toplu olarak aldım ancak 5.ay sonuna dek görebilcem, sora mecburen işe baslıcammm :sinifsinif:
zuzuum sana selam vermiştim ama görmedin galiba.naber alya nasıl
bekleris tatlımkaydirigubbakcemile2 uzulme tatlım belki gorememek acı verio ama çalışan annenin anneliği daha b degeli oluo bence..fedakarlık yapılıo kuzuların gelecegi için...herkesin kişisel tercihi en nihayetinde ama uzme kendini sakın..ole yada bole hayat devam ediyor..yeterki kuzularımız bizimle saglıkla olsunlar..Şeniz
Görmedim cnm kusura bakma iyiyis sinemcimmm alya da iyi teyzesi büyüyorus her gecen gün, emiyorus emiyorus emiyorusss kaydirigubbakcemile3 Kakişko yapıyorusss işimiz gücümüz bu işte yavaş yavaşta etrafı farketmeye basladık gözlerimiz fıldır fıldır delikafadulden Çağında süper cnm hele o saclar genc kusagın john travoltası allah bagıslasınnnşakkıdı, bizim kıs keltoşşş yahuuu :kedi:
Oyle düşünmeye calısıyorum cnm teşekkür ederm desteğin için cok alıstım calısmaya evde otursam da cok mutsuz olcaktım, cocugumu mutsuz ediceime onun için bisiler yaparım daha ii :çok üzgünüm:
bizde aynen canım bazen emiyoruz bazen mama yiyoruz.2,5 aylık olduk biz artık.bazen huysuzluk yapıyoruz ama saatimiz var tabi saat 8 civarı huysuzluk saatimiz.sağol canım.alyayıda allah bağışlasın.nazarlardan saklasın bütün bebeklerimizi
Amin cnm Şeniz Yaaaa cok masum annesiiii bakıslara bakkk büyüycek artık huysuzluk yapmıcakkk, direkt yaramaazlıga gecicekkk kaydirigubbakcemile3 Bizimkide yapıyo arada ama allahıma bin sükür nazarlardan saklasın genel olarak huzurlu bi bebek yirimmmm :Saruboceqpuyorumnanaktan
çalışan annelere öneriler
Çocuklarını çalışarak büyüten anneler bunun yaşamlarındaki en zor şey olduğunu söylerler. Çalışan annelerin bir bölümü ekonomik yetersizlikler nedeniyle çalışmak zorunda oldukları, diğer bir bölümü ise ekonomik bağımsızlıklarını kaybetmemek veya mesleklerinden uzak kalmamak için çalışır.
Çocuğunuza bakmasına karar verdiğiniz kişi bir akraba ise:
o Bu kişinin çocuğunuza bakmaya gerçekten gönüllü ve uygun olduğundan emin olun,
o Bu kişiden çocuğunuza mümkünse kendi evinizde bakılmasını isteyin,
o Çocuğunuzun geceleri ve hafta sonları sizinle kalmasını sağlayın,
o Bu kişiye çocuğunuzun bakımı ve eğitimi ile ilgili tüm beklentilerinizi açık bir şekilde ve anne-baba biraradayken bildirin.
• Çocuğunuza bakmasına karar verdiğiniz kişi bir çocuk bakıcısı ise,
o Bu kişinin çocuk bakıcılığı için gerçekten yeterli ve uygun olduğundan emin olun,
o Bu kişiden çocuğunuza kendi evinizde bakılmasını isteyin,
o Evinizde yatılı kalarak çocuğunuza bakmasını talep etmeyin,
o Bakıcının çalışma düzenini ve iş tanımını önceden belirleyin, çocuğunuzun bakımı ve eğitimi ile ilgili tüm beklentilerinizle birlikte açık bir şekilde ve anne-baba biraradayken bu kişiye bildirin,
o Yeterli bir süre çocuğunuza bu kişiyle birlikte bakın ve çalışmaya başlamadan önce aşamalı olarak günün belirli saatlerinde evden uzaklaşarak çocuğunuzu bu uzun süreli ayrılığa yavaş yavaş alıştırın.
suçluluk duygusu
Dozu değişmekle birlikte hemen her çalışan annenin yaşadığı bir duygudur suçluluk. Bu duyguyu hafifletmek için şöyle düşünebilirsiniz;
• çalışmak zorundayım (çocuğum için para kazanmam gerekiyor)
• çalışmayı seviyorum (çocuğum mutlu bir anneyi hakediyor)
Çalışan annelerin çoğu (ekonomik zorunluluklar nedeniyle doğumdan sonra işe başlayanlar dışında) çocuk sahibi olmadan önce de, çalışan kadınlardır. Önceden çalışma hayatı olan, üretken bir kadının uzun süre evde oturması, mesleki kaygılar, sosyal ve duygusal tatminsizlikler doğurur. Oysa her çocuk mutlu, üretken, kendisiyle barışık bir anneyi, kendisi için işini terketmiş, saçını süpürge etmiş bir anneye tercih eder. Unutmayın ki çocuğunuz sizin aynanızdır; siz mutluysanız o da mutlu olur, siz kaygılıysanız o da kaygılıdır, siz hayatla hep kavga ederseniz o da kavga eder.
İşlerinizi planlı yaparak, hiçbir şey için çocuğunuza ayırdığınız zamandan çalmayarak ve bu zamanı en verimli şekilde değerlendirerek suçluluk duygusundan kurtulmaya çalışın. Hafta sonu onunla başbaşa yapacağınız bir doğa gezisi, haftanın 5 günü sabahtan akşama kadar onunla birlikte olup hiçbir şey paylaşmamaktan çok daha iyidir. Çocuğunuzla birlikte olduğunuz süre değil, bu süreyi nasıl değerlendirdiğiniz önemlidir. Bu sürenin azlığına ya da çokluğuna değil, çocuğunuzla kurduğunuz ilişkinin kalitesine ve bunu geliştirmeye odaklanmaya çalışın.
Suçluluk duygusundan kurtulmaya çalışırken pratikte sizi zorlayan durumlarla karşılaşırsınız, bunların üzerinde çok fazla durmamaya gayret edin. Örneğin; çocuğunuzu kreşe veya bakıcı annesine bırakıp işe giderken ilk zamanlar arkanızdan bir süre ağlayacaktır, bu çok doğaldır. Çocuğunuz bazen size bir yabancı gibi davranacaktır, babaannesine daha düşkün olacaktır veya bakıcı annesine "anne" diyecektir. Bunlar kuşkusuz her anneyi üzer ve suçluluk duygusunu artırır. Bu gibi durumları çocuğunuza bakan kişiye atfetmemeye çalışın, hatta çocuğunuz kendisine bakan kişiyi bu kadar sevdiği için sevinin. Bu durumları çocuğunuzun size verdiği bir mesaj olarak da algılayabilirsiniz; onunla daha çok birlikte olun ve oynayın.
Unutmayın, çalışan bir annenin çocuğu olmak hayatta insana kaybettirdiklerinden çok daha fazla şey kazandırır.
çalışan annelerimiz için.... bunu okuduktan sonra herşey bebeğim için dedim...
slm kızlar
şuan işteyim.sabah oğlum bana gülücükler atıyor agular yapıyordu.alayarak çıktım valla halende her an zırlama pozisyonundayım. kokusu burnumda valla.çok zormuş bee.ne doru dürüst iş yapabiliyorum nede başka bişi.nasıl alışacağım bilmiyorum az kaldı saat 16.00 da çıkacağım öpüp öpüp koklayacaım bir tanemi.
çalışacak olan arkadaşlar; çok zor bir durum her geçen gün bebişte sizde ona daha çok bağlanıyorsun ve bırakmak daha zorlaşıyor. bir yandanda biraz büyüsün diyorsunuz öle başlayayı diyorsun hangisi mantıklı bilmiyorum ama iyice alıştıktan sonra sanırım her iki taraf içinde zor oluyor.
şu kafam evde napıyor yedimi içtimi vs.kadın iyi davranıyor mu diye düşünüyorum hoş anneannesi var yanında o yüzden rahatım. her saat başı aramamak için zor tutuyorum kendimi.daha ne anlatayım ki.:gitme:senağlama
benim bi ameliyat hemşerisi arkadaşım var ona sordum bu sonda işinidr ların tercihi oluyo bu durum aslında..hasta için sondasız ameliyat daha konforlu bence..lavmana da gerek yok yaa..
kızlar slm herkes iyi umarım biz pek iyi değiliz kızım dünden beri doğrudürüst uyuuyor çok fazla gazı var bugün kontrolü vardı tam 2 aylık olduk kalça usg si karın usgsi çekildi barsakları gaz doluymuş onun dışında hiçbir sorun yoktu.idrar kültürüde verdik şıp diye yaptı kızım torbaya.kendim labaratuvarda çalışırken hep benim çocuğuma nezaman torba takarım diye hayal ederdim bugün takarken duygulandım helede ilk düşük yaptığımda birdaha bebeğim olmayacak hep aynı şeyleri yaşıyacam diye ama çok şükür var ve şuan uyumuyorda uytmuyorda:::)) 1ayda 1 kilo almış gayet iyi dedi dr simplex i verdi. ve yediklerine dikkat et dedi sana gaz yapan bebeğede yapar dedi kavun karpuz sarımsak soğan baklagil vb. açmı kalıcm yani....birde bugün rotavirüs aşısını olduk 142 tl imişpazarteside karma vb. aşılarını olucaz şurubuda ateşi çıkarsa içir dedi çünkü aşı nın etkisini azaltıyormuş önceden içirilen şurup.şimdilik böyle kızım susmuyor birtürlü ben onunla ilgileneyim.öptü herkesi.
bide benim kesi yerimin altıda dobiş olmuş yaaaaaaa öncedende ölemiydi acaba ve orası için kalıcı diyolar napcaz yaaaaa üstü zaten kalıcıymışta anladıkta o altı pek hoş değil yani delikanlılığı bozar bence mafoldumben
günaydın kızlarr
ilsucum yeşil kaka bebeğin biraz üşüttüğüne işaret
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?