2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

Herkese günaydın.
40ımızın çıkmasına çok az kaldı.Bugün kızım,ben ve eşim bir alışveriş merkezine gitmek istiyoruz. Ama çok korkuyorum ağlarsa falan diye. Alt değiştirme ve emzirme kısmı da var tabi.Ama deneyip bu korkuyu yenmemiz lazım.

Bu arada benim kızım sadece anne sütüyle besleniyor, kakası olması gerektiği gibi sarı.Ama 2 gündür çok kötü kokmaya başladı. Nerdeyse her bezi de kakalı benimkinin.Çok anormal mi acaba?

canim ben bebegi 5 gunlukken yuruyuse cikarmaya basladim. 6 gunlukken alisverise gittik. 10 -12-14 gunluuken surekli piknige gittik. 18 gunlukken 16 saatlik ucak yolculugu yapti. 21 gunlukken dayisinin dugunune gitti.

yani anlayacagin bu 40 gunluk olunjcaya kadar disari cikarmama olayi cok cok yanlis. neden hem kendini hem bebegini su sicak havalarda eve hapsettin. arabasinda gezdirmek hem seni hem bebegi rahatlatir. D vitamini de alir cocuk gunesten.

bence gec bile kamissin cikmakta. ne kadar rahat olursan o kadar rahat olur cocuk da. cikarmadan once siki siki emzir. altini da degistir. eminim gelene kadar uyuyacaktir.

her alt degistirmede kaka olmasini bence dr a sor. belki normaldir ama belki de az az oluyorsa kaka, bebegin doymadigini okumustum. benim kizim gunde 1 kere yapiyor. gerci bizimki de 3 gundur kaka yapmiyor.

canim su siteye bir bak.sma yazan kirmizi yazili seye tikla. sana siteyi acar.

sma

der ki

Genel olarak söylemek gerekirse, 6 aylıktan küçük bebekler her beslemeden sonra (günde 6 ila 9 defa kadar) kaka yapabilirler ya da iki kaka arasında birkaç gün gibi uzun bir süre geçebilir. Bu iki uç durum (ve aradaki her şey)normal kabul edilir.

Diyete katı gıdalar eklendikten sonra, kaka yapma sıklığı azalma eğilimi gösterir. Büyük bebekler ve yeni yürüyenler yaklaşık olarak günde bir defa kaka yapma eğilimindedirler.

Ebeveyn olarak, bebeğiniz için neyin normal bir dışkılama örüntüsü (kalıbı) olarak görüleceğini siz herkesten iyi bilirsiniz.

ya kizlar bizim ufaklik 4 gun oldu kaka yapamiyor. 5. gunu bekliyorum. yarin saglik ocagina gidecem kilo kontrolu icin.
birsey yapsam mi sabun falan diyorum sonra da yarin dr bir gorsun diyorum. bir gun kaldi. belki bugun yapar.
poposuna zeytinyağı sürüyordum 1 kere öyle yaptı ikinciye fayda etmdi.
daha sonra ki kaka yapmama olayında şu dereotu maydamoz sapını zeytinyağına bulayıp popoya sokma tekniği ile bütün baştan aşağı kaka olmuştum...zaten üçüncüde olmadı böyle bi durum..
bunları deneyipte hala kaka yapmadıysa nasılsa yarın sağlık ocağına gidiyosun yaniii...
fitilde var bi kerede paranoxla yapmıştı kakasını ne alaka..o zaman kabız değildi ben sancısı için vermiştim pırt kakayı fırlatmıştı yine....ben sabundan çekiniyorum nedense zararı yok ama popoyu tahriş edicem sanki alerji olacak sanki dışarı çıkmayacak gibi salakça duygulara kapılıyorum..
yöntemleri dene olmadı yarın gösterirsin daha 4 gün olmuş..

1-2 aylık bebeğe kayısı püresimi :1shok:

alkisalkisalkisalkisalkisalkis
aynen canım dün akşam bunun tartışmasını da yaptım yengem ve teyzemle.seni kutlarım karbonatı çok güzel anlatmışsın ...
bende her zaman doğallıktan yanayım...zati hamileliğimizde yedik hormonlu hormonlu...bebeğin kıyafeti deterjanı oyuncakları yeterince etrafta böyle ne bileyim beni rahatsız edici şeyler var bide üstüne paso ilaç manyağı yaparsak....:1shok:Çok üzgünüm çoook

dün akşam iftardan teyzeme geçtim yengemde geldi...
teyzemin oğlu 4 aylık
yengemin ki 1 yaşında
ipeği biliyorsunuz zaten..
yengemin ki acayip asabi..kız 1 yaşında kınamıyorum asla .çünkü çocuğun karakteri değil aslında anasının ilgisizliği .vuruyor kızına küfür ediyor birde küfür edince ben tepki göstyerdim beni çileden çıkarıyor günaha giriyorum onun yüzüne benim günahım onun olsun demez mi..:1shok:yengem hiç dışarı çıkarmıyor bıngıldağı daha tam kapanmamış düşün yani kız sinir stres hep bağırıyor ipeğin kafaya bi yapıştı ilk gittiğimde ipeğin saçının bir bölümü eline geldi deri kalktı havaya kızardı aklım çıktı çok canım yandı ...şooopppp diye bir vurdu yüzünün ortasına akşam boyunca ağladı çocuk...hazır çorba yapıp yediriyor...bide diyor çok asabi çok yaramaz huriş napıcam.
rezene veriyormusun diyorum o ne diyo anason falan bilmem ki hiç vermedim.ne kadar sıklıkta banyo yaptırıysun dedim gün aşırı...bişey diyemedim bildiklerimi anlattım ama ne kadarını aldı bilemem hep anlatırım zaten...

teyzeme gelince kaka muhabbetinde elinde bi ilaç kakasını yapamadım mı sıkıyormuş ilacı .üstünde lavman yazıyor...dedim biri bana bişey söyleyince sinirleniyorum ne karışıyolar işime onlar çok biliyor diyorum ...ama ben fikrimi söyliyim yaptığımı söyliyim sana karışmıyım teyzoş dedim.bu ilaca alışır bağırsakları ve hep ilacı ister sen sıkmadan o kakasını yapmaz bekle yapmazsa 3 gün falan o zaman zeytinyağını dene en son çare bu olsun..doğal herşeyin doğalı iyi bebeklerimiz için....

kızlar bizim bebeklerimiz çok şanslı bilinçli anneleri var .yaşasın K.K :enbuyukkk:

Teşekkür ederim :)
Geçen hafta anneme gittik, o kadar.Aslında evimin önü park.Ama çok küçük,hastalanırım diye korkuyorum yürüyüşe çıkarırsam.

2 gecedir huysuzlaşınca belki açtır diye emzirdim.
Normalde benimki 5, 10 ya da en fazla 15 dk emer ve bırakır memeyi.
2 defa böyle uzun uzun emince herhalde sütüm gıdım gıdım geliyor da doymuyor bu yüzden uzun emiyor dedim. İki emişten sonra da öyle bir kustu ki içinde ne var ne yoksa çıktı. Çok fazla emmiş demek.

Kızım 2 saatte bir mutlaka emmek istiyor. Gece de gündüz de. Hatta gece uzun emse de daha uzun uyusa diyorum ama doyunca hemen pırtlatıyor memeyi ağzından ve uyumaya devam ediyor :)

Herkese iyi pazarlarr,nasılsınız inşallah :1hug:.
Biz bugün bir ilki yaşadık gece geç yatmıştım uykum kaçtı 2 civarı yattım.Sabah dua ediyorum oğlumda uyusun diye uyuduk beraberr 6da kalktı mamasını yedi uyudu 8 civarı yine uyandı yanıma aldım yatakta emzirdimhem keyif yaptı emerken arada uyudu o sayede bende uyudum aylardır yataktan 10.30 da kalktık ya maşallahh.
Az öncede babasıyla yıkadık şimdi uyuyor yarım sat oldu bakalım tetikteyim. kaydirigubbakcemile3

Tickerım olmuşşşşşşşşş :lepi: yaşasın.Gece çözdüm olayı ben ama doğum tarihi yanlış görünüyor 7 mayıs gibi hey allahımmmmmm.Neyse olsun bu kadar oldu ya

canim kimi anneler cok ilgisiz cok bilincsiz gercekten. benim bebegime de biri boyle yapsin delirirdim heralde.

su maydonozsapi dereotu sapi olayini detayli anlatir misin? beraber mi sokuyorsun. ne kadar sokuyorsun? acik acik en ufak ayrintisina kadar anlat lutfen yarin sabaha kadar yapmazsa yarin dr dan sonra oyle yaptiririm.evde dereotu da var maydonoz da.

dun zeytinyagina batirilmis kulak temizleme cubugu soktum azicik. yok olmadi. acaba kakasi yok mu? cunku anne sutu alan bebekler eger kak yapmazsa, demek ki hepsi yariyor der eskiler. zaten anne sutunun cogu sindirilirmis. tek tesellim bu ve cocugun huysuzlanmamasi.

oh masallah./ bu sabah kizim sesli sesli guldu. normalde guluiyor ama bu sefer buyuk adammis gibi bayagi byagi kahkaha atti yani. yerim onun ben gulusunu.

salincak kullanan var mi? chicco nun kendinden sallanan salincagindan almak istiyorum. cok pahali.
baska marka kullana var mi? ama kendinden sallanmasi onemli benim icin. yoksa ne ise yarar.

allah iyiliğini versin emi çok güldüm ya öyle oluyo canım ya bende ilk haftalarda eşim yatakta dönerken onu sert bir şekilde durdurup kız iyimi,kucağındamı,üstümdemi gibi şeyler söyleyip dönüp uyuyomuşum zerre kadar birşey hatırlamıyorum

ah canım hiç korkma ağlarsada bu bebek hiç stres yapma kimse rahatsız olmaz hatta çok sempatik geliyo herkese,biz 20 günlük civarı çıktık ilk,fırsat olsa daha erkende çıkardım,bizimki tam gezençi ya etrafı seyrediyo yada uyuyo zaten,seninde bebişte sevecek gezmeyi korktuğun olmayacaktır rahat ol canım

merhaba kızlar,bu gece 4 buçuk gibi kızım uyandı sol göğsüm öyle bir şişmişki sütten yatarken sağı emzirmiştim ama sol o kadar dolu değildi,2 gibi yattım o kadar kısa sürede patlayacak gibi olmuş korktum hemen sağdım 100 ml,rahatladım ,biraz önce aynı göğsümü yine sağmk zorunda kaldım yine taş gibiydi,daha önce o göğsüm mastit olduğu için korkuyorum yine olacak diye,yani sol göğsüm durmadan süt üretiyo anlamadım bu ne iş bugün hep sağdan mı emzirdim hatırlamıyorum da sağ niye şişmiyo?ilginç CADIARZU

hurişim gecenin iyi geçmesine çok sevindim ipek kızımızda iyidir inşallah ne güzel ders vermişsin çevrendekilere senden ögerenecekleri çok şey var bence

kibeleciğim maydonoz sapı ile nasıl oluyor bilmiyorum ama biz sigara paketlerinin içindeki aliminyum rengi kağıdı çok ince olacak şekilde külah gibi yapıyoruz.onun ince ucunu zeytinyağına batırıp bebişin poposuna 2 cm girecek şekilde bir iki kere sokup çıkarıyoruz. bazen hemen yapıyor bazende bezliyorum bir süre sonra yapıyor doktora yaptığımı söyledim aynen devam et dedi sakın papix çubuklarıyla yapmayın bağırsak sert olduğu için zarar görebilir ded kağıdı uygun buldu

dereotu sapı yada maydanoz sapı yada sigara kağıdı hiç fark etmiyor maksat olay zeytinyağında....

dereotunu zeytin yağına bandır al o dere otunu bebeğin poposuna 2 cm veya 3 cm girecek şekilde sok çıkar sok çıkar sok çıkar çok kakası varsa çok dolmuşsa zaten ağızın kapalı dursun zira fışkırıyor az kaka varsa bezi kapattıktan sonra yapıyor..
büyük hasta yaka örtüleri var kare yatağa seriliyor hani yatağa pislik geçmesin diye altını açıp onu seripte yapabilirsin bu işlemi bi süre altını açıkta bırakabilirsin..
hiç yapmazsa artık doktora havale...

kulak çubuğundan korkuyom içerde kalır falan die..

hurişim gecenin iyi geçmesine çok sevindim ipek kızımızda iyidir inşallah ne güzel ders vermişsin çevrendekilere senden ögerenecekleri çok şey var bence
dimi ben milletten akıl alırım ban ayardımcı olurlar derken meğersem çevrewn çocuk bakımından ve eğitiminden bi haberlermiş..allah razı olsun şu siteyi kuranlardan...reklamlara bol bol tıklıyorum ...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…