- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #4.801
Herkese günaydın.
40ımızın çıkmasına çok az kaldı.Bugün kızım,ben ve eşim bir alışveriş merkezine gitmek istiyoruz. Ama çok korkuyorum ağlarsa falan diye. Alt değiştirme ve emzirme kısmı da var tabi.Ama deneyip bu korkuyu yenmemiz lazım.
Bu arada benim kızım sadece anne sütüyle besleniyor, kakası olması gerektiği gibi sarı.Ama 2 gündür çok kötü kokmaya başladı. Nerdeyse her bezi de kakalı benimkinin.Çok anormal mi acaba?
poposuna zeytinyağı sürüyordum 1 kere öyle yaptı ikinciye fayda etmdi.ya kizlar bizim ufaklik 4 gun oldu kaka yapamiyor. 5. gunu bekliyorum. yarin saglik ocagina gidecem kilo kontrolu icin.
birsey yapsam mi sabun falan diyorum sonra da yarin dr bir gorsun diyorum. bir gun kaldi. belki bugun yapar.
1-2 aylık bebeğe kayısı püresimi :1shok:canım korkma yapar benim kızımda ilk aylarında 1 hafta hatta kakasını yapmayalı 15 gün bile oluyordu dr götürdüm fitil verdi ama oda çare olmadı fitille yapıyordu ondan sonra yok en sonunda özele götürdüm dr duphalac diye bir şurup verdi çok şükür düzeldi kaysı püresi yedirmeye çalış faydası olur inş geçmiş olsun
alkisalkisalkisalkisalkisalkiscanim ben her turlu ilacin kullanilmasina karsiyim. nedense drlar ilac verince gicik oluyorum.
ben tek yontemin duzenli olarak karbonatli su ile silmek oldugunu biliyorum. 2-3 gunde en gec haftada bir temizlemek lazim.
yarim cay bardagi kaynamis ilimis suya yarim cay kasigi karbonat koy. temiz bir tulbent veya gazli bezi isaret parmagina dola. barir suya. dilini damaklarinin icini iyice temizle. ozellikle dudaklarini gerdirip ic kisimlarini temizle. dilinin mumkun oldugunca arka tarafina ulasmaya calis. sanki bogazina birsey kacmis gibi. biraz bagiriri aglar ama bu onun iyiligi icin unutma. o yuzden ne kadar bagirirsa bagirsin ogururse ogursun sanki bogazina birsey kacmis da, almak icin parmagini sokuyormussun gibi parmaginla dilini bastira bastira temizle. sonra da emzirmeden once gogsunun ustune karbonatli su sur. o bile etki eder.
agizda cikan yaralarin tek cozumu karbonat. ben de direkt kendi agzimda birsey cikarsa karbonat surerim. ertyesi gune birseyi kalmaz.
canim ben bebegi 5 gunlukken yuruyuse cikarmaya basladim. 6 gunlukken alisverise gittik. 10 -12-14 gunluuken surekli piknige gittik. 18 gunlukken 16 saatlik ucak yolculugu yapti. 21 gunlukken dayisinin dugunune gitti.
yani anlayacagin bu 40 gunluk olunjcaya kadar disari cikarmama olayi cok cok yanlis. neden hem kendini hem bebegini su sicak havalarda eve hapsettin. arabasinda gezdirmek hem seni hem bebegi rahatlatir. D vitamini de alir cocuk gunesten.
bence gec bile kamissin cikmakta. ne kadar rahat olursan o kadar rahat olur cocuk da. cikarmadan once siki siki emzir. altini da degistir. eminim gelene kadar uyuyacaktir.
her alt degistirmede kaka olmasini bence dr a sor. belki normaldir ama belki de az az oluyorsa kaka, bebegin doymadigini okumustum. benim kizim gunde 1 kere yapiyor. gerci bizimki de 3 gundur kaka yapmiyor.
alkisalkisalkisalkisalkisalkis
aynen canım dün akşam bunun tartışmasını da yaptım yengem ve teyzemle.seni kutlarım karbonatı çok güzel anlatmışsın ...
bende her zaman doğallıktan yanayım...zati hamileliğimizde yedik hormonlu hormonlu...bebeğin kıyafeti deterjanı oyuncakları yeterince etrafta böyle ne bileyim beni rahatsız edici şeyler var bide üstüne paso ilaç manyağı yaparsak....:1shok:Çok üzgünüm çoook
dün akşam iftardan teyzeme geçtim yengemde geldi...
teyzemin oğlu 4 aylık
yengemin ki 1 yaşında
ipeği biliyorsunuz zaten..
yengemin ki acayip asabi..kız 1 yaşında kınamıyorum asla .çünkü çocuğun karakteri değil aslında anasının ilgisizliği .vuruyor kızına küfür ediyor birde küfür edince ben tepki göstyerdim beni çileden çıkarıyor günaha giriyorum onun yüzüne benim günahım onun olsun demez mi..:1shok:yengem hiç dışarı çıkarmıyor bıngıldağı daha tam kapanmamış düşün yani kız sinir stres hep bağırıyor ipeğin kafaya bi yapıştı ilk gittiğimde ipeğin saçının bir bölümü eline geldi deri kalktı havaya kızardı aklım çıktı çok canım yandı ...şooopppp diye bir vurdu yüzünün ortasına akşam boyunca ağladı çocuk...hazır çorba yapıp yediriyor...bide diyor çok asabi çok yaramaz huriş napıcam.
rezene veriyormusun diyorum o ne diyo anason falan bilmem ki hiç vermedim.ne kadar sıklıkta banyo yaptırıysun dedim gün aşırı...bişey diyemedim bildiklerimi anlattım ama ne kadarını aldı bilemem hep anlatırım zaten...
teyzeme gelince kaka muhabbetinde elinde bi ilaç kakasını yapamadım mı sıkıyormuş ilacı .üstünde lavman yazıyor...dedim biri bana bişey söyleyince sinirleniyorum ne karışıyolar işime onlar çok biliyor diyorum ...ama ben fikrimi söyliyim yaptığımı söyliyim sana karışmıyım teyzoş dedim.bu ilaca alışır bağırsakları ve hep ilacı ister sen sıkmadan o kakasını yapmaz bekle yapmazsa 3 gün falan o zaman zeytinyağını dene en son çare bu olsun..doğal herşeyin doğalı iyi bebeklerimiz için....
kızlar bizim bebeklerimiz çok şanslı bilinçli anneleri var .yaşasın K.K :enbuyukkk:
Herkese iyi pazarlarr,nasılsınız inşallah :1hug:.
Biz bugün bir ilki yaşadık gece geç yatmıştım uykum kaçtı 2 civarı yattım.Sabah dua ediyorum oğlumda uyusun diye uyuduk beraberr 6da kalktı mamasını yedi uyudu 8 civarı yine uyandı yanıma aldım yatakta emzirdimhem keyif yaptı emerken arada uyudu o sayede bende uyudum aylardır yataktan 10.30 da kalktık ya maşallahh.
Az öncede babasıyla yıkadık şimdi uyuyor yarım sat oldu bakalım tetikteyim. kaydirigubbakcemile3
allah iyiliğini versin emi çok güldüm ya öyle oluyo canım ya bende ilk haftalarda eşim yatakta dönerken onu sert bir şekilde durdurup kız iyimi,kucağındamı,üstümdemi gibi şeyler söyleyip dönüp uyuyomuşum zerre kadar birşey hatırlamıyorumhurişş maşallahh canım korktuğun gibi geçmemiş mikrop kaptıysa 3 günde belli oluyo 3 günde hasta olmazsa sorunsuz atlattınn inşallah allahın izniyle bişeycik olmasınn:Saruboceq:
ayy bu arada kızlar çok fena oldum ya kafayı yemişim sanırımm eşim cep tlf nun saatiyle herzaman sahura kalkarız bu gece geç geldik zaten çok uykumvardı sızmışım resmen tlf çalıyoo uyku hali elimde tlf çocuk ağlıyo diyee kolumu sallıyorum susmuyo diye eşimee veriyorum 10 dakika aralıklarla tabi tlf tekrar çalıyoo eşimi dürdütkeldim bi elimde tlfal bu çocuk susmuyo birazda sen salla diyee delikafaduldendelikafadulden iyi saate olsunlar uyku sersemi bana eşimm dedi ne çocuğu nerdee al işte eline vermişim canım iyimisin çocuk beşiğinde bu tlf geç kalcaz sahura hadi elini yüzünü yıka kendine gel korkutma beniii:roflol: ayy çok güldüm kendime gelincee yaaa soytarı oldum resmen:kedi:
Herkese günaydın.
40ımızın çıkmasına çok az kaldı.Bugün kızım,ben ve eşim bir alışveriş merkezine gitmek istiyoruz. Ama çok korkuyorum ağlarsa falan diye. Alt değiştirme ve emzirme kısmı da var tabi.Ama deneyip bu korkuyu yenmemiz lazım.
Bu arada benim kızım sadece anne sütüyle besleniyor, kakası olması gerektiği gibi sarı.Ama 2 gündür çok kötü kokmaya başladı. Nerdeyse her bezi de kakalı benimkinin.Çok anormal mi acaba?
slm kızlarrrrrrrrrr yeni resimler ekledim bakın bakalım benim kuzu kime benziyor
canim kimi anneler cok ilgisiz cok bilincsiz gercekten. benim bebegime de biri boyle yapsin delirirdim heralde.
su maydonozsapi dereotu sapi olayini detayli anlatir misin? beraber mi sokuyorsun. ne kadar sokuyorsun? acik acik en ufak ayrintisina kadar anlat lutfen yarin sabaha kadar yapmazsa yarin dr dan sonra oyle yaptiririm.evde dereotu da var maydonoz da.
dun zeytinyagina batirilmis kulak temizleme cubugu soktum azicik. yok olmadi. acaba kakasi yok mu? cunku anne sutu alan bebekler eger kak yapmazsa, demek ki hepsi yariyor der eskiler. zaten anne sutunun cogu sindirilirmis. tek tesellim bu ve cocugun huysuzlanmamasi.
canim ben bebegi 5 gunlukken yuruyuse cikarmaya basladim. 6 gunlukken alisverise gittik. 10 -12-14 gunluuken surekli piknige gittik. 18 gunlukken 16 saatlik ucak yolculugu yapti. 21 gunlukken dayisinin dugunune gitti.
yani anlayacagin bu 40 gunluk olunjcaya kadar disari cikarmama olayi cok cok yanlis. neden hem kendini hem bebegini su sicak havalarda eve hapsettin. arabasinda gezdirmek hem seni hem bebegi rahatlatir. D vitamini de alir cocuk gunesten.
bence gec bile kamissin cikmakta. ne kadar rahat olursan o kadar rahat olur cocuk da. cikarmadan once siki siki emzir. altini da degistir. eminim gelene kadar uyuyacaktir.
her alt degistirmede kaka olmasini bence dr a sor. belki normaldir ama belki de az az oluyorsa kaka, bebegin doymadigini okumustum. benim kizim gunde 1 kere yapiyor. gerci bizimki de 3 gundur kaka yapmiyor.
kulak çubuğundan korkuyom içerde kalır falan die..canim kimi anneler cok ilgisiz cok bilincsiz gercekten. benim bebegime de biri boyle yapsin delirirdim heralde.
su maydonozsapi dereotu sapi olayini detayli anlatir misin? beraber mi sokuyorsun. ne kadar sokuyorsun? acik acik en ufak ayrintisina kadar anlat lutfen yarin sabaha kadar yapmazsa yarin dr dan sonra oyle yaptiririm.evde dereotu da var maydonoz da.
dun zeytinyagina batirilmis kulak temizleme cubugu soktum azicik. yok olmadi. acaba kakasi yok mu? cunku anne sutu alan bebekler eger kak yapmazsa, demek ki hepsi yariyor der eskiler. zaten anne sutunun cogu sindirilirmis. tek tesellim bu ve cocugun huysuzlanmamasi.
dimi ben milletten akıl alırım ban ayardımcı olurlar derken meğersem çevrewn çocuk bakımından ve eğitiminden bi haberlermiş..allah razı olsun şu siteyi kuranlardan...reklamlara bol bol tıklıyorum ...hurişim gecenin iyi geçmesine çok sevindim ipek kızımızda iyidir inşallah ne güzel ders vermişsin çevrendekilere senden ögerenecekleri çok şey var bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?