- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #5.361
selam kızlarrr
çok şükür babamız evde de onun kucaına verdim bakalım ne kaa duracakkaydirigubbakcemile
nasılsınız bakalım inşallah herkes iyidirropuyorumnanaktan
daha yemeğim de yokkkkkk ne yapacağımada karar vermedim
sizlerde menü nedir fikir olsunncokacimcoook
Demetimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm Şeniz Cadu annesinin cadu kızı napıyo bakem sırnaşık şey yaa bende az sora baslıcam yemegeee ama solemem gıııı ayıp olur simcikkkk naniknanik
dıloş keçi sütüyle ılgılı yazdıklarını okudum ama cevap veremedım o andaopuyorumnanaktan
gecen gun haberlerde ızledım bıde nette bunu buldum
ANKARA - Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celalettin Koçak, laktoz oranı bakımından yüksek proteinlere sahip olan keçi sütünün değerli besin ögelerini içerdiğini söyledi.
Keçi sütündeki yağ asitlerinin bazı rahatsızlıklara iyi geldiğini ifade eden Prof. Dr. Koçak, bu sütün organizmada iltihaplanmayı önlediği gibi diş ve kemik gelişimi için de iyi bir kalsiyum kaynağı olduğunu kaydetti.
Doğal homojenize olan sütün, vitamin A, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından anne sütüne en yakın süt olduğunu bildiren Prof. Dr. Koçak, şöyle devam etti:
''100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligramdır. Keçi sütündeki bakteri miktarı ve yağ oranı diğer hayvanlardan daha azdır. Laktoz oranı bakımından yüksek proteinlerine sahip olması nedeniyle keçi sütü değerli besin ögelerini içeriyor. Yeni doğan bebekler, anne sütü alamadığı dönemlerde ihtiyaç duyacağı besin elementlerini en iyi keçi sütünden alabilir.''
Keçi sütünden yapılmış ürünlerin Avrupa'da ''özel sağlık marketlerinde'' özel fiyatlarla satıldığını ve bebeklere anne sütünün alternatifi olarak verilebileceğini bildiren Prof. Dr. Koçak, ''Ancak bazı kişiler tat anlamında sevmeyebilir, onlara ağır gelebilir. Örneğin koyun sütü ya da peyniri de tat ve koku anlamında herkes tarafından tercih edilmeyebilir'' dedi.
sekercim bilgiler supermiş tesekkurler..biliosun ben de keci sutu maması kullanıyodum kızıma cokta memnundum aslında ..sen direk mi veriosun sutu onu anlamadım..
evet canım dırek verdım pastörize keçi sütü aldım ılıtıp yarı yarıya sulandırdım ve verdım
ooo dmetcimmm hosgeldin canım..uzun zamndr denk gelemedik topikte..
oyku zehramın resmine bayıldım annesi masalllah diyeyim kuzucuga..
yemek derdi bende de var ne yapsam acepfisfisfis
ya bu arada durmadım arastırdım ve mızmız huysuz kisiye nallı denirmiş.
ne sacma yaa..kızıma ne dio bole babaannesi, sevgi sozcuklerinden birini kullansa daha memnun olurduk ..tobe tobe..kaydirigubbakcemile
demresu canım ücretsiz izin mi alacaksın
hoşbulduk tatlımmmmmŞeniz
sorma çileğim izin vermiyor teyzesi hiçççç:umursamaz:
teşekkürler teyzesi büyüyorlar günden güne opuyorumnanaktan
serramda çok tatlı olmuş maşallah prensesimeeeŞeniz
o kayyınvaldene çok sinir oldum kusura bakma canımklava:
zaten kendiminkine sinirliyimklava:
bu kayınvaldeler niye böyle oluyolar yaaaa:umursamaz:lmaz:
zuzummmmmmmmmmmmmmopuyorumnanaktan
anacım akşam bütün gün büyük insan gibi uyanık bu cadı hiçbir iş yaptırtmıyor bana yahuuu
annesi cadı mı lemm melekim ben melekkkkkkkkk:dilcikar::smiley-cool::roflol:
iftara misafir aldığımda resmen burnumdan geldi
iftar saatine kadar uyumuyo tam iftar saati yemek yeneceği zaman uyumak istiyoo tatlı cadım benimmmmm:asigim:
alyam nasıl taşbebeğim benim maşallah fıstığımaaaaaaopuyorumnanaktanyesin teyzesi onuuuuuopuyorumnanaktancokacimcoookcokacimcoook
hayır canım tek hekimden 20+20 yani 40 gün rapor alabiliyorsun ya onu alacaktım ama işte nasıl olacak bilemiyorum,biyerde kimsenin düşünmediği çocuklar var dersleri boş geçecek,bitarafta da kendi yavrum var iki aylık arada kaldım,sanki ilçede fenci kalmadı ya delircem
hmm..esimde almıs gecen bana sen ic dedi ama sevmedim ben kızıma da veremem o sekilde sanıodum..ii oldu ogrendigim..
afiyet seker olsun lop lop et olsun cınarımızadazemuszemus...
poşette köfte patates yapayım en iyisi
hem kolay hem oğlumda seviyo
bugünde böyle geçsin:umursamaz:
kızım durmuyoooo bu aradaa babası isyanlardakaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
Hadi kıslar ben kacıyım bi kosu yemek yapıyım girebilirsem gelerim tekrar öptüm sizi opuyorumnanaktan
sağol canım bende tadını pek sevmedım ama çınar begendı sanırımkaydirigubbakcemile3
diloş dun doktoruna sormus doktoru kesınlıkle verılmemelı demış 1 yasından önce ama ben arastırdım hatta televızyonda haberlerdede ızledım
yenı dogan bebeklere anne sutunun yetersız oldugu durumlarda verılebılır dıye ben arada bır verıcem mamada verıcem anne sutude herseyın vıtamınını alsın oğlusum bır zararının olacagını sanmıyorumzemuszemus
karencim keçi sütü mamasının adı neydi
bide ben deneyeyim kuzuma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?