2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

kıyamam yaa. azılarda çok zor çıkarmış
bir sürü alışveriş yapmışsın kız nasıl aldınbunca şeyi benim puanım sadece simite yetti.

ayy canım ben bütün forumu geziyorum fırsat bulunca...çoğunuda hediye verdim...
gittiğin konularda aşğıda etiketler var oraya etiket ekledikçe puanın çoğalır canım...
al bakalım simitini kuru kuru yeme...çay ısmarliyşm sana...a.s.

canim ne guzel/ delirirler simdi ailen.

ilsucum benim drum da oyle demisti. anne sutu aliyorsa 5 gun. ama seninki mama ve anne sutu ile besleniyor. onun icin bekleme suresi ne kadar bilmiyorum.

bizede 4 gün dediler.. 4 günde bi fitille yaptırıyorum ben... kendisi yapamıyo fazla...

canım mamasına koyuyorum zeytinyağı , poposunu da deniyorum onlar çıkartmıyor mlaesef kakasını .en etkilisi fitil ancak o yaptırıyor:)))

çok teşekkür ederim canım :1hug: nerde o etiketler bulamadım ki

selam kızlar..sukur su son kullandıgım damla işe yarıyo sanırsam..inş duzelio bakalım.. 3gun sonra kontrol var..Allah kimseye gozunden dert vermesin ya cok zormus..

gecmiş olsun dilekleriniz için tesekkurler..

ilsucum ben tuanaya yine uzlaşmak için maydanoz sapı uzatalım derim:=) n dersin???

canım mamasına koyuyorum zeytinyağı , poposunu da deniyorum onlar çıkartmıyor mlaesef kakasını .en etkilisi fitil ancak o yaptırıyor:)))

off kıyamam bebişime. çok acı çekiyorlar yemekte yemiyorlar böle olunca. offf çok zor bilirm bizde çok çektik

arkadaşlar colinox damla kullanana var mı? isteyene göndermek isterim. biz almıştık çok az kullandık iyi gelmedi ölece duruyor birine yarasın bari

Herkese günaydınn nasılsınız ?
Biz bütün gece her yarım saatte bir kalktık ayakta uyuyorum şu anda,çay içip açılmaya çalışıyorum.Çok şükür oğluşumun ateşi olmadı ama hep huzursuzdu burnu aktı durdu.Sabah doktora götürdük,burnu mukusla dolu dedi yani çok tıkalı değilmiş ama yinede serum fizyolojiğe devam.Önlem amaçlı paranox,peditus yazdı.Papatya ve rezene çayı verin dedi.Rezene vardı zaten papatya ve gece çayı aldım artık hergün vericem.
Boyumuz 62.5 cm olmuş, 7 kg. da ağırlığımız güzel dedi doktor.
Sünnet ettirmek için tam zamanı dedi 3 aylık bebek ertesi güne iyileşir ve acıyı yüzde bir hisseder dedi.Biraz darmış çiş aralığımız acil sünnet demiyorum ama yaptırırsanız iyi olur dedi.Bu konuyu konuşucaz akşama bakalım,ben zaten istiyodum babamızı ikna edememiştim.Şimdi kendide duydu doktordan iyi oldu.
Doktorumuzu değiştirdik bu arada,diğer hastane evin ordaydı ama taşındılar ordaki doktoru sevememiştim zaten lafı cımbızla zor alıyosun ağzından.Bu doktor süper,konuşkan,ilgili.Ek gıdalarla ilgili mail gönderecek.Yakında başlıyoruz sanırım.
İşte böylee kociş bizi dolmuşa bindirdi oda işine gitti,annemi işyerine çağırmıştım o geldi burdan gittiler.Yorulmuşum galiba :) koşturmadan

göz akıntısını soran kimdi? neyse ben açıklayayım burundan göze doğru dairesel masaj yapıyorsun. yaparken 20 ye kadar say.gün içerisinde aklına geldikçe yap şekerim. birde ben çok akıntısı olduğunda gözünü açamadığında cebemexine diye bir göz damlası var şıp diye kesiyor ama bir hafta kullandırıyor doktorumuz sonra başka bir damlaya geçiyor ondan sonra tekrar cebemexine geri dönebiliyoruz.ama en etkilisi bu damla

canim neye dayanarak bunu syledi? yani ne yapti ya da yapmadi da bebegin oyle soyledi? kemikleri mi zayifmis?

biraz geç oldu cevap yazmam ama kusura bakma. kafasının anlına doğru olan kısmı çok yumuşak dedi ama bıngıldak değil. bir de vücudu gevşek yani sıkı tutmuyır kendisini. kafasını fazla dik tutmadı biraz da uykudan kalkmış olmasının da etkisi vardı tabi. bir de yüz üstü yatırınca kendini çok çabuk bırakıyor durmuyor.bir de bebeğin biraz iri dedi. yani 6 aylık bebek ölçülerinde. o yüzden de verdiğim damla yetersiz gelmiş. fırsat buldukça mutlaka güneşe çıkar dedi. ben biraz pimpirikli davranıyordum. ama bundan sonra güneş olduğunda mutlaka dışarı çıkaracağım bebeğimi.

Son düzenleme:
çiçekcim fizyoljik seruma devam et sen bak Allaha sükür bişeyciği çıkmadı. rezene çok ii geliyor aksam yatmadan önce ver sakince uyusun paşa.

gecmiş olsun cicekscim..iyi b dr bulmussun sanırım ben hala bulamadım ..iyiy b dr cok önemli kızlar..bazı drlar yazıp gondermeye meraklı..bilgilerini aktarmak cenelerini youyo sanırım..ya bazen onlara soyle diyesim geliyo..ya kardeşim anlatsana durumu..bu saatten sonra dr olmaya niyetim yok ki bilgini sakınıosun....bu aralar dr dr gezen biri olarak benide piskoza soktular saolsunlar..

maşallah tosuna çok güzel olmuş nazar değmesin. gülüm sünnet konusuna gelince bende istiyordum ama tam 3 aylıkken ege üniversitesinde bir çocuk cerrahı buldum aradım ama bana büyüdüğünü 2,5 aylığın üstünde yapmadığı belirtti. nedeni ne gelince hareketlendiği için narkoz vermeleri gerekiyormuş bu yüzden ben bunu önermiyorum 8-9 aylık olunca yaparız dedi. 2,5 aylığa kadar lokal yapıyorlarmış.bu konuya dikkat edin narkoz verdirme paşaya bu iş için. ama sorunu olur (fıtık, bitik gibi) o zaman başka tabii. çiş aralığı daralmasın diye muhakak masaj yap pipiye. günde iki kere falan pipisinini derisi yukarı aşağı oynat ve ucunu iyice temizleki bitik olmasın.

karencim maydanozla da yapmıyoo anacım:)))) çok katı kakası çıkmıo onlarla

ah tuniş yaaa..ilsucum bacaklarını karnına dogru cekerek hareketler yaptır ..ben m.sapını sokup hareket ettiriodum bacaklarını..sonra tekrar sokup yine hareket ettiriodum..ama tabi yaramıosa bunlar fitil kalıo geriye..

inşallah ateşlenmez canım tekrar geçmiş olsun

Hepinize teşekkür ederim iyi dilekleriniz için iyiki varsınızzz :1hug:
Keyfi yerinde Ali Eymen'in doktorda uyumuştu muayene olurken uyandı doktor amcasınada bi sırıttı bi sırıttı oda çok sevdi doktor dediğin biraz çocuğa hişt pişt yapması lazım ama dimi ya bizim önceki doktor put gibi duruyodu mübarek iyiki değiştirdik :1closedeyes:
Kibelecim ben gece yarım saatte bir kalkmaktan iflas durumuna gelmişken babamız kalktı neyse aldı pişpişlerken baktım ortamıza yatırdı yastık koyduk ince,dediğin doğru gerçektende o şekilde bayağı bi uyuduk ailecek :) ben yattığım gibi kalkarım da kocadan korkuyodum biraz deli uyur neyseki atlattık sağol canım

herkese günaydınopuyorumnanaktan

Günaydın canım hoşgeldinn,nasılsınız çınar nasıl annesi?

çiçeks nasıl oldu paşa

Şu burnundakiler bitince çok daha iyi olcak inşallah teyzesi sağol :teselli:

arkadaşlar colinox damla kullanana var mı? isteyene göndermek isterim. biz almıştık çok az kullandık iyi gelmedi ölece duruyor birine yarasın bari

Bennnnn :kedi::kedi::kedi: bize çok yaradı o damla ya kızıyorum önceki doktora ama o yazmıştı he hee

çiçekcim fizyoljik seruma devam et sen bak Allaha sükür bişeyciği çıkmadı. rezene çok ii geliyor aksam yatmadan önce ver sakince uyusun paşa.

Evet canım devam,çok rahatlatıyor serumu sıkıncada,rezeneyi de yapıcam akşama hemen.Ben doğduğundan beri bu tür çaylardan pek vermedim cesaret edemiyodum ama artık vericem rahatlasın hem uyumasınada yardımcı olur

İnşallah sizde gönlünüze göre bi doktor bulursunuz canım, çok fazla ilaç taraftarı değil yazdılarınıda şimdi kullanmayın sadece önlem amaçlı bulunsun dedi.Çaylarla ve serum fizyolojikle atlatıcaz inş.

Öyle mi,bunu bilmiyodum ben daha doğrusu bu babamız baştan istemeyince bende hiç araştırmadım bu konuyu.Sağol canım uyarın için,narkoz yemesin tabi kuzum daha çok küçük ya,bekleriz 1 yaşına doğru o zaman.Dediğin masajıı da yapıcam bu akşamdan itibaren çok sağol canım opuyorumnanaktan

Ya çok şükür bu kabızlık bizim başımıza hiç gelmedi,doğduğundan beri güzel yapıyo hatta bi ara ishal olmuştu tahlil verdik temiz çıktı,şimdide çok katı olmamakla beraber ishal denemez.
Ama bigün başımıza gelirse bu maydonoz sapı aklımda onu denerim.Kabızlık zor ya minicik bebişler yapana kadar renkten renge giriyolar.
İnşallah Tuana da yapar biran önce rahatlar annesi

inş çicekcim ya cok zor gerçekten de.
kibelenin dediği ilacı alcm babuline yi deneyelim bakalım.

Ya bu arada bişey sorucam sizlere
Şimdi benim elimde rezene çayı var,papatya çayı var birde gece çayı var.
Papatya çayını okudum günde 100 ml. ister tek seferde ister bölerek verin diyo
Şimdi ben hepsini birer güne mi bölmeliyim yoksa aynı gün hepsini birden verebilir miyim acep?
Yoksa bigün rezene bigün papatya versem eeeee gece çayınıda gece vermek gerek dimi onu nasıl yapıcam ya kafam karıştııııııı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…